Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@x-rayted aynen abi, gerçi benbim lastikler farklıydı sanırım. Dişli oranlarının teorik sınırı bu herhalde:)

@lealtad dostum ben de bisikleti kaplamayı düşünüyorum hem koruma amaçlı hem de biraz daha sadelikten yana olduğum için. forumdaki rehber niteliğindeki konuların çoğunun resimleri patlamış. ne tür kaplama önerirsin, işin püf noktaları vs. verebileceğin tüyolar var mı? ve ya rehber niteliğinde bir yazı vs. çok beğendim senin kaplamayı. önceki de renkliydi heralde o da hoş duruyodu.:)

@Isabado oto kaplamacılardan kaplama al. Fön makinesi kullanma. En azından ben sıcak hava tabancası kullanırdım. Ben özellikle fazla ısıtıyordum. Bu şekilde iyice yumuşayıp her türlü kavisli yere daha iyi yapışıyordu. Karışık renkler iyidir çünkü ek yerleri belli olmaz. 2*1 metrelik parça ile 2-3 bisiklet kaplarsın maliyetide 20-30 lira anca. Kısaca bi sıcak hava tabancası, uygun renkte kaplama ve bolca sabırlar bi günde halledersin. Bi gün bile sürmez aslında ya;)

@lealtad sıcak hava tabancası yerine kurutma makinesi iş görmez mi? bir daha masraf çıkmasın:p

@Isabado maksat sıcak olması. Yeteri kadar ısı verirse olabilir. Fön son ayarda iken bi süre sonra ısınıp kendini kapatıyor o yüzden ben tercih etmedim;)

• Beğen
Tepkiler: Turan
@Uğur Tefci
En azindan su dunyada sadece bende XRS040 Yesil yokmus onu ogrendim :D

arkadaşlar maxxis detonator yol lastiği hakkında ne düşünüyorsunuz? 120 gr. diyor agırlıgına içinde tel olmayan modellerden sanırım. bi bilginiz var mıdır? veya önerdiğiniz şöyle güzel bir dış lastik? normal lastikler 250 gr civarı. schwalbenin marathon plus modeli 440 gr. normal dış lastik alacağıma onu alırım diyordum 200 gr. ile dayanıklılığı takas ederdim ama, şimdi 120 grlık dış lastik görünce kafam karıştı. bilen duyan var mıdır?

@Isabado hic kullanmadim ve incelemedim ama 120gr ciddi derecede hafif. Gercek olmayacak kadar hatta...

Derken bir bakayim dedim ve sunu buldum, sizin baktiginiz yazim hatasi muhtemelen.
image.jpg

@VeyselKobal

Aynen bana da saçma gelmişti 700x28 lik modeli 285 23 lük modeli 120 deyince kafam katman çorman olmuştu. Teşekkür ettim hocam

ARKADAŞLAR ŞU ÜRÜNLER SÜPER İNDİRİMDE KAÇIRMAYIN (link)(link) İKİSİ 120 TL

Ben acımadım yapıştırdım walla.. Bisiklet formaları 100 tl den aşağı değil..

@amoush00
Hocam deşme yaramı. 20 gün önce oğluma forma almaya gittik decathlona..Dandik btwin formaya 90 kaat verdik. Ertesi hafta buna efsane bir indirim geldi.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@x-rayted
Walla ben alsam mı, almassam mı diye bir ona bir buna bakarken görür görmez atladım.

• Beğen
Bugün kendime ayaklı pompa aldım. Uğraşma uğraşmama meselesi olarak degil ama el pompasıyla fiziksel bir sınıra kadar hava basabildiğim için aldım. Meğerse maksimum 70 psi hava basabiliyormuşum el pompasıyla(topeak marka iyi bir pompa sözde-mtb icin yeterli yine de)

110 psi öne bastım, arkaya bastım. Sonra uzun suredir duran mtb'lere de takviye yapayım derken, pissssss arka lastik patladı. Yedek iç lastiğim de kalmamış meğerse. Gittim decathlondan iki adet aldım. Taktim tekrar 110 psi bastım, 5 saniye sonra yine patladı...

Aldım iyice inceledim iç lastikleri, ikisi de neredeyse ayni noktadan patlamıştı. Bir baktım ki jantin iç bandı delinmiş bir yerden, basınç artınca ufacık delikten dolayı patlıyor iç lastik. Ne yapayım ne edeyim derken, zihnisinir bir yaklaşımla siyah elektrik bandıyla iki tur döndüm jantın içini. Sonra tekrar şişirdim ve evreka :komik:

@x-rayted abi sizin yasadığınız durumda belki bir benzeri olabilir. Ben bu ayaklı pompayı almamış olsaydım da muhtemelen düşük basınçta bindiğimden dolayı oradaki yırtık kendini belli etmeyecekti.

Bu arada doğru basınçla birlikte yuvarlanma direnci farkedilir bicimde azaldı.

image.jpg image.jpg image.jpg

• Beğen
@VeyselKobal aynı şekilde geçen ben de ayaklı pompa aldım. ve bugün ne tesadüf ki tekrar iç lastik yılan ısırığı oldu. anlamıyorum ben mi çok hor kullanıyorum. siz hiç mi çukurdan falan geçmiyorsunuz? bisikleti alalı 10 gün oldu 3 defa iç lastik patladı. anlamadım sebebini. sonuncusunda da durum şöyle olmus. aynı sizin dediğiniz gibi 2. patlaktan sonra, jantın etrafını siyah bantla çevirdim. patladığında bi baktım bant bir köşeye birikmiş çıkıntı olusturmus. ama anlamadıgım patlak o sebepten değildı direk ısırık izi vardı. halbuki 2 gün önce tekere 110 psi basmıstım. anlamadım bu işi.
Ama cidden bir süre teker grubu için araştırma yapacağım. bundan sonra yapacağım ilk iş, r501leri çekip birer tane de kalitelisinden dış lastik almak olacak. iç lastik konusunda pek kaliteli değilim ama. Önerdiğiniz dayanıklı var mı?decathlondakiler mutlu etmedi beni...

@VeyselKobal bende arkadaşa uğradım 2 akşam önce ve 'acaba el pompası ile yeteri kadar vuruyor muyum' diye ayaklı ile şişireyim dedim. Ama gördüm kü el pompam yeteri kadar vurabiliyormuş:harika: Ayaklıya ihtiyacım yok:)

Bugün merlinden fsa vero compact gidon sipariş ettim.100 tl ye çıktı kargosuyla beraber.Herkes bu gidonun açılarını,drop uzunluğunu vs. çok methetmiş.Bi deneyelim bakalim...Yaklasık 600 gr lıkda bir hafifleme olur değişir bisiklet tamamen:)

@ajajya

(link)

Bu gidondan farklimi senin bahsettigin gidon

@lealtad

Ppmpa modelin ne is goruyor madem almak isteyenler icin ornek olsun

@oktayakgoz
Hayir degil sanirim ayni.Bu linkide gormustumde merlinden toplu siparis veriyim dedim.

Geri