Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@lealtad
Tamamen katılıyorum. .!

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Scudo
@Uğur Tefci hocam bidahaki ayın kyk kredisini ya bunlara yatırıcam ya da sele+gidon+gidon boğazına.ayın 6 sında yatıyor bakalım o zamana kadar karar vermem lazım:)

• Beğen
Ne oldu beyler nerdesiniz hepiniz mi turdasınız :)
Maaşallah Veysel dün 100 bugün 110 geziyor.
Ben de son haliylw bugün 50 km yaptım. Benim için inanılmaz bir şey..
R501+25lik ultra sport larla akıcılık arttı.
Şöyle bir şey oldu. Bisiklet sadece 2 tane siyah kırmızı suluk kafesi yolda . O beyaz çok gözümü tırmalıyor.
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0145_zpsezufuivx.jpg

25lik lastik gayet rahat oluyor. Sürtme falan yok R501leri takınca 50 kmde patlama da olmadı. Artık orjinal jantta sorun neyse.
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0147_zpsqbu4yjxa.jpg

Yalnız ilk resimde dikkat çekti mi. Km saati var ama jantta mıknatıs yok. Arkadaşlar jant değişirken onu eklemeyi unutmuş. Ben takayım dedim. R501 telleri aero olduğu için mıknatıs oturmuyor. Pense ile sıkmak lazım . Pense için eve dönemezdim. Km saatsiz gezdim.. Bu arada beyaz gidon bandının en üst kesimi simsiyah oldu. Dandik çin işi eldiven de kullanıyorum. Çok fena boyadı.
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0146_zps95bthwoa.jpg

Son olarak bu resim daha iyi bu da bonus olsun..
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0148_zpstapwdpx2.jpg

Lastik olarak ne vardi sende. Bende alirsam 25 lik almayi dusunuyirum

@oktayakgoz
bende şu var. bunlarda tanesi 49 tl çift alınca 43e düşüyor. gönderi 21 tl ..yani 110 tl bile değil
daha ucuza da bulunur belki. yalnız bu folding. tellileri daha ucuz..
(link)

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/28/4f91fe6c9d5b40e80cf773222c745f9f.jpg böyle bir dergi çıkmış. Merak ediyorum ne var.

@amoush00 forumda tartışıldı ..o bsşlık ve tasarım ile çok eleştiri aldı
"en yeni yol, dağ , yarış ve yol bisikletleri"

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@x-rayted Beklediğim dolulukta değildi daha çok ürün reklamı bağımında bir dergi. Ama Istanbul'da yaşayan arkadaşlara özendim. Bisiklet kullanabilecekleri çok alternatif yer varmış.

@amoush00 emin ol o dergide ki gibi değil. Tamam yok rota çok fazla lakin "insan" faktörü işin içine girince her şey değişiyor..

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Arkadaşlar XRS040 modelini almayı düşünen birisiyim geceden bu yana 74 sayfalık tartışma konunuzu okumuş bulunup kafamda az çok bisiklet ile ilgili bir taslak şekillenmiş bulunmakta.Soracağım bazı sorular olucak bu konuda bana yardımcı olabilecek,ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

- 1.84 boyunda 82 cm iç bacak uzunluğuna sahip olan birisiyim.İnternet üzerinden yol bisikleti ile ilgili kadro boyu hesaplamalarına baktığımda tablo şeklinde olanlarda 180-185 boy ölçüsüne 57-60 kadro uygun gösterilmiş ama hesaplama yolu ile 0.635 katsayısı ile iç bacak boyunun çarpılarak verilen sonuç ise 0.635*82=52 Kadroya denk geliyor.İlk olarak bu konuda yardımcı olur musunuz ?

-Bisikletin şuan sizlerinde bildiği üzere indirimde olan 2014 modelini seçeceğim.Peki bu bisikleti satın aldığımda acil veya daha sonraki aşamalarda değişmesi gereken parçalar sizin gözünüzle nelerdir ?
Not:
+Gidon-Gidon boğazında sorun yaşayan arkadaşlar olmuş bu kesin net değişmesi gereken parçalar mı kişisel kullanıma göre değişir mi ?
+Üzerinde gelen jant setinin akıcılığı tatminkar mı yoksa kullanan arkadaşlar gibi Shimano R500 Jant seti ile değiştirilmesi aciliyet gerekir mi ?
+Üzerinde gelen lastikleri değiştiren arkadaşlar Continental Grand Prix ile değiştirmiş bunun aciliyeti var mı ?
+2014 modelin arka jant mili kesin olarak somun vida mı yoksa QR mı ?

Zaman ayırıp bilgi veren arkadaşlarıma teşekkür ederim şimdiden.

@Isabado vites teli gerginliğini ayarlamanız lazım, ayarsızsa zincir diğer dişliye geçemez ortada kalır sürekli geçmeye çalışır.

@Uğur Sabuncu 57 kadro daha uygun olacaktır. Lakin bacak iç boyu çok kısa dersen bir mağaza yahut çevrende varsa 54 ve 57 kadroları denemeni tavsiye ederim. Gidon ve boğaz kesinlikle değişmeli. Bu konuda 'ya ne gerek var' diyen kişilerin bile eskisini söküp geometri ve ağırlığını gördüğünde 'kesinlikle değişmeliymiş' diyor. Tırmanışlarda özellikle çok engel oluyor. Jant seti bir nebze idare eder denebilir lakin değişmesi daha iyi olur. Lastik kişisel zevk meselesi. Ben 1450 km'de 2 uzun yol ile sadece 1 kez patlattım oda Arnavut taşında inik hava ile sert bir tırmanışa girdiğim içinde. Arka vidali kesin olarak ve qr çevirmek için göbek değişmen gerek..

bugün merlinden dedanın 44 cmlik gidonunu ve 80mm lik gidon boğazını sipariş verdim. sanırım gidon boğazının orjinali 70mm aslında memnun olduğumu söyleyebilirim ölcüden fakat, alt sınıf hiç bir gidon boğazında 70mm kalmamış süpürmüşler resmen. Ben de 80 mm lik sipariş verdim. yanında da uyumlu olsun diye önceden seçtiğim forzanın selesini söyledim. kırmızı siyah model. hiç bisiklet uzerinde görmedim fakat resimlerde hoş duruyor. hepsi toplam 72€ tuttu. kargo ile birlikte 79€ oldu. normalde kargo hariç 75€ sınırı varmış fakat içim tamamen rahat değil. bir sorun olursa nasıl halledebilirim vergi vermeden bilen var mıdır?

@Isabado vergi vermeden halletmen imkansız. Yani bi şekilde öderin bi kere takılırsa o vergi sınırına ve yazarlarsa vergisini o vergiyi ödemeden alamazsın

@lealtad dostum saçma değil mi ama normalde 72€ olan bi siparişe vergi vermek. ve bizim sucumuz da değil oradaki elemanın hatası.öyle bir durumda kargonun sipariş ücretinden ayrı olduğunu gösteren siparişin detayını vs. götürürsek çözülebilir diye düşünmüştüm.o_O

@Uğur Sabuncu
Kadro boyuna bir şey diyemem. Ben 48 mi 51 mi almalıyım diye kararsız kaldım . Veyselin 57sini denedim o bile çok absürd durmadı 51 aldım. Azıcık büyük gibi.. Acaba 48 mi alsaydım diye düşünüyorum. Fakat 54-57 kararsızlığınız biraz anlamsız olacak çünkü sizden önce gelenler 57 bulamadı pek kalmamış. 54e mecbur kalabilirsiniz.
Şu an dağ kullanıyorsanız hiç bir şekilde sorun çıkmaz . Bu bisiklet zaten yola başlangıç bisikleti size gayet akıcı gelecektir.
Alındığı haliyle de sürersiniz. Sizin için çok rahatsız gelmiyorsa devam edersiniz. Gidona da bakarsınız kötü ise değiştirirsiniz. Ucuz yollu 50 TL ye pahalı yollu 100-150 TL ye hallolur.
Fakat jant seti değişimi önemli. Bir süre idare eder tabii ama jantlar 32 telli mi 36 telli mi ne. Bu anca ağır yük bisikletlerine konuyor taşısın diye. değiştirmekte fayda var.. Fakat o zaman da ben niye bunu aldım denebilir.

@Isabado
Forzanın hangi selesini aldınız. Benim aldığım cirrus mu yoksa daha alt seviye stratos mu..Biliyorsunuz selenin genişlikleri var . 130 veya 140 doğru karar vermek lazım. Gerçi kırmızı siyah ve o fiyata pahalı olan cirrus aldınız sanırım.
Gümrük çıkmaz merak etmeyin. Çıukarsa gider itiraz edersiniz. Kutuda onların faturası var ayrıca kredi kartı ekstresini gösterip 75€ olduğunu kanıtlarsınız fakat gümrüğe sunma ücreti çıkabilir o da 3 TL 60 kr..

• Beğen
Tepkiler: Turan
@Isabado gümrük işi biraz karışık ve ne olacağı tam olarak kestirilemeyen bi iş

• Beğen
Tepkiler: Turan
@x-rayted hocam 220 tl ye %18 vergi odemektense 3tl 60 kurusu oderiz ne olacak :) bu arada cirrus aldım sizdeki model sanırım. 130 mm lik aldım. nasıl memnun musunuz ve bisiklet uzerinde nasıl hoş durdu mu?
edit: işin ilginç yanı heryerde aynı sizin dediğiniz gibi en kötü itiraz edin falan yazıyor. ptt müşteri hizmetlerini aradım adam ödersiniz büyük ihtimal falan bişeyler geveledi. ya adam klasik kurumsal müsteri hizmetleri kafasında kişiyi geçiştirmeye yönelik konusuyordu ya da işler biraz sıkıntıya girecek bakalım :)

• Beğen
@Uğur Sabuncu merhaba,

-gidon ve boğazı kesin net değişmeli derim.
-jant başlangıç için iyi ama imkan deihilinde değişirse iyi olur.
-lastikle özünde hiç bir sorunum yoktu ama değiştirince iyiki değiştirmişim dedim, imkan varsa değişebilir yoksa idare eder.
-Jant veya göbek değişmezse mil, yaptıranların ne yaptığına da sanırım grupça çözemedik :D

@Isabado gümrüğe takılmaz hiç merak etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Isabado
Ben cirrus 145 mm var. Yarış seleleri sert oluyor bu da öyle. Umarım memnun kalirsin. Ben ilk birkaç saat rahatsızlık hissettim ama şimdi memnunum. Gorunumunu de çok beğeniyorum. Yukarıda resimleri var. Bu seleyi alınca bence kalin veya deri kırmızı veya siyah sargı almak lazım. Merlinden bir şey alacakk ve siparisinde musaitlik olan varsa bana haber versin Deda mistral sargı sipariş edeceğim :) : )

Geri