Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@oguzhan39
bende 2015 model var. onda gidon sorunu bir nebze giderilmiş, sorun yaşamadım bu zamana kadar.

Scudo
@Ozan Dönmez bence 2015te de sorun var. Kesin Salcano bunları bir yerden ucuza kapatmış. :)

@oktayakgoz

Benim specialized bisikletim var hangi lastiği takarsam takayım patlıyor diyenle hic karsılasmadım. Ama malesef salcanolarda bu mevcut. Kiz arkadasimin bisikletinin lastiği neredeyse her geziye cıktığımızda patlıyor. Kiz arkadasim 55 kg ve bindiginde banamisin dememesi lazim. Ben 90 lığım :) demek ki ben binsem anasini aglatirim. Bisiklete serviste çare bulamadilar kargoyla bilmedigimiz gizli biryere gonderdiler. :D Sozde jant ve lastiği komple yeniledik dediler. Bisiklet 2 gun sonra geldi herseyini ayarladik dediler. Aldik gezmeye basladik. Ben arkadan geliyodum bi baktim yine inmeye baslamis. Yeni degisen jant ve lastik abartmiyorum 15 dk da yerle bir oldu. Kiz arkadasim artik sinirinden agladı. Sonra bir bisikletçi amcaya gittik. Amca salcanonun piri olmus. Dedi ki yavrum dedi salcano baslangic seviyesindeki bisikletleri o kadar kalitesiz yapiyorki ben bile sasiriyorum dedi. Orjinal jantlarinin ici çapak dolu ne kadar yok etmeye calissak ta olmuyor yine kaliyor ve yine lastikler patliyor. Ben o kısımlara neler yaptiklarini bilmiyorum galiba kaplama yapiyorlarmis. Ona ragmen sorunlu oluyormus. Neyse amcam baya bir ugrasti biseyler yapti yaklasik 2 ay sorunsuz bindik. Sonra yine güm... ya insanin agzina kufur geliyor sonra gidiyor. Ben 1 sene boyunca 100 tl lik bisiklete bindim hicbir sorun yasamadim. Ses gelmeyen gacirdamayan yeri yoktu her an dagilacakmis gibi duruyordu ama bana 1 sene hic sorun cikarmamisti. Simdi bunu dusununce 1700 tl ye aldigimiz bisikletin bu denli sorun cikarmasi insani agzina ne gelirse soylemeye itiyor. Tabi sorun yasamayanlar coktur ancak ben bu kadar sorun yasadigim icin salcanodan inanilmaz sogudum.

@cihangir 1700 tl buna vereceğine temiz bj 030 alırdın. Senin ki tam bahtsız bedevi olmuş..(

@whereismywings
Yarın decathlona gidip 18-25 iç lastik alacağım. Evden de fazla uzaklasmam artık. Yalnız hibrid de kağnı gibi be. İnsan yolun akıcılığını da özlüyor hemen.

@lealtad
Biz satıp kurtulalım mi diyoruz sen ekstra masraf cikartiyorsun :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
markette bakkalda satılan bisiklet markasından ne hayır gelirdi ki zaten :rolleyes: iyi ki araştırıyorum hâla :harika:

@x-rayted ben 150-200-250 km yapıyorum bazı günler hiç bi sorun olmadı şükür. Arka qr anahtarlı iken yanıma anahtar almadan +210 km yapmıştım. Senin ki bi nebze şans. Sen onu sat benim 51 kadroyu satayım sana:D

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@oktayakgoz

pek hafif kalmadı. saolun. benim düşüncem bir marka en ucuz ürününde nasıl ise en kaliteli ürününde de kalitesini ve kimliğini yansıttığı yönünde..

@DKN

dershaneye kayıt ederken çocuğu salcano hediye ettiler 300 400 tllik vir model. Daha lastiği yada herhangi bir yerinde sorun çıkmadı.

kadro iyi değil olsa anlarım. Lastik çok patlıyor iyi değil demek çok komik gerçekten.

@DKN

dershaneye kayıt ederken çocuğu salcano hediye ettiler 300 400 tllik vir model. Daha lastiği yada herhangi bir yerinde sorun çıkmadı.

kadro iyi değil olsa anlarım. Lastik çok patlıyor iyi değil demek çok komik gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@lealtad

Siz yanlis anlamissiniz. Ben bu bisikleti almayi dusunuyodum. Ta ki buradaki lastik jant yorumlarini okuyana kadar. Yani anlayacaginiz bu bisikletten vazgectim. Arkadaslar lastik ve jant en az önem verilecek kısım demisler ancak bu bisikleti alıp 500 tl de jant ve lastiğe harcadığınızda önemsiz bir sorun olmaktan çıkıyor. Bu arada benim bahsettigim bisiklet kiz arkadasima aldigim mtb Salcano assos 50x7. Yanlış anlaşıldıysa affola.

@oktayakgoz

Ben firma kotulemedim yasadigim ve yasanan sorunlardan dolayi salcanodan sogudugumu belirttim. Ama sizin bunu anlamayip uzerine de sacma sapan bir hakarette bulunmaniz manidar dogrusu. Bizi ve bu kadar sorun yasayan insani cahil olarak goruyorsaniz hakaret edeceginize engin, coşkun ve teknikle yoğurulmuş bilgilerinizle bizi aydinlatsaydiniz keşke.

Walla bugün Eymir gölünün etrafında 5 tür attım. 55 km . Total de bu makina ile 520 km felan oldu. Lastiklerde sorun yok. Yanlız bir carraro 022 arkamda nal toplarken, modelini bilmediğim birisine yetişemedim bir türlü. . Karbon olabilir. Sürene kıl oldum. Biraz tiye aldı beni.. :)

edit : Dün Eymir'de bütün çabalarıma rağmen bir türlü yakalayamadığım carraro bisikletin hangi model olduğunu araştırdım netten israrla.. Hatırladığım görsele göre valles denilen bir model olduğunu öğrendim ve bu italya carraro nun ürettiği bir modelmiş. ultegralı felan carbon 8,5 kg civarında bir bisiklet. E sürende böyle bir bisiklet aldığına göre iyi bir bisikletçi yani kondüsyon vs yerinde.. yetişememem normalmiş.. :)

Yani sorunun ne olduğunu anlam zor. Veysel ile ben aynı sitede oturuyoruz. Yakın zamanda aldık. Onda standart lastikler sürekli patladı ve o schwalbe lugano aldı. Schwalbeden beri onda hiç patlak olmadı. Hatta bugün 100km lik tur yapmış. Bende ise kendi lastiği ile hiç patlak olmadı. Ama 25 lik ultra sportlari taktığımdan beri sürekli patlıyor.
İnşallah 18-25 iç lastik sorunu cozer

Kadro boğazından çıtır çıtır ses geliyor sürekli. Bilahsa atağa kalkınca. Bugün söktüm furç takımını. Boğazı, maşa borusunu furçları iyice temizleyip yağladım. Ses kesilmedi. Bir fikri olan var mı?

@x-rayted jant kesiyor olabilir. . Yanaktan. . Yanlızca bir tez.. patlaklar lastiğin neresinde oluyor?

@amoush00
Bilmem ki bugün bisikleetci baktı bu jant kesiği dedi. Jantın içini iyice yyokladi bir şeyler yaptı. En az onun taktığı dayandı :D

Geri