@DKN
Valla F/P açısından Salcano XRS 040 daha iyi. Kaldı ki insanlar bütçelerini zorlayarak alıyor dikkat ettiysen. Farklı bir disipline geçiyor olmanın zorlukları da cabası. Şahsen beğenmemiş olabilirsin ama alan insanlara karşı tavrın pek hoşuma gitmedi belirteyim istedim.
Hatta tanık olduğum bir olayı anlatayım örnekleme açısından;
Bir otomotiv firmasında çalıştığım zamanda birisi gelip kapalı kasa ticari modelinin en geniş ve donanımlı olanını aldı. Adam aracı 2 ay kullanmadan servise geldi. Sürekli olarak bir orasından bir burasından sorun verdi. Şanjzıman, motor, elektrik tesisatı vs derken bir tek şase kaldı araçta değişmeyen. Distribütör aracı kendi alıp test etti 3 ay kadar, yurt dışından ilgililer geldi falan yok çare bulunamadı.. Sürekli olarak araç sorun veriyordu bir yerlerinden. En son mahkemelik olma durumunda gelinecekti ki distribütör adama aynı modelden 2 adet ücretsiz verdi. Müşteri memnuniyeti açısından.
Herkeste aynı sorun olabilir, herkesin kullanım farklılıklarından dolayı farklı çözümler üretmek gerekebilir. Deneme yanılma da diyebilirsin tecrübe de. Lakin insanların para vererek aldığı bir ürün için bu yukarıdan bakan tavır tasvip edilebilir ya da tolore edilebilir değil bir kez daha tekrar edeyim.
Ben de almadan önce 1 aya yakın araştırdım, yazılan çizilen deneyimleri gözlemledim. Param yetmiyordu kendimi zorlayarak aldım. Alırken de headset, stem, seatpost, vs vs derken 2 bin lirayı zorlayacağımı bilerek aldım. Zira bana göre diğer markaların da benzer dez avantajları vardı ve yine benzer masraflarla benzer bir donanımı elde etmek beni 3.000-3.500 bandına çıkartabilirdi. Fayda maliyet açısından XRS 040 daha cazip geldiği için de bunda karar kıldım. Hal böyleyken böyle. Birçok arkadaşta benzer durumu yaşamıştır almadan önce.
Selamlar, hürmetler.