Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@lealtad hocam burunda düz olması için pedalın selenin gerisinde olması gerekiyor, bu durum bisiklet geometrisine ters maalesef. yani sele geride pedal öndeyken nasıl burundayken düz olsun :)

Scudo
@ismail.yüksel yükseklik ile ileri geri ayarını karıştırıyorsun sanki:) Kısaca orta da düz burunda eğimli/açılı olacak hepsi bu:)

Arkadaşlar sonunda geldi bisikletim. ufak bir gezintiye çıktım 10 km civarında. şu lastik konusu benı cok korkutuyordu. ilk 1-2 km çok dikkat ettim. sonra dedim ki arkadas ben bu aleti aldım. adam gibi suremicek miyim? dememle biraz daha pervasizca surmeye basladım cukurlara falan girdim baya. gayet sıkıntısız bi surus oldu. keyif de aldım. ancak gidon ve vites kolları yanlıs montelenmıs gibime geldi. söyle resimleri paylaşayım da o konuda da yorumlarınızı alayım :)

Dosyalar

• DSC_0001[1].JPG
    DSC_0001[1].JPG
    162,1 KB · Okunma: 56
  • DSC_0002[1].JPG
    DSC_0002[1].JPG
    154,7 KB · Okunma: 48
  • DSC_0003[1].JPG
    DSC_0003[1].JPG
    124,6 KB · Okunma: 49
  • DSC_0004[1].JPG
    DSC_0004[1].JPG
    172,8 KB · Okunma: 52
@Isabado çok güzel görünüyo fiyat hakkında bilgi alabilirmiiz :) bu arada gidonun üst ileride ki tutma yerleri aşağı da mı yoksa modeli mi bu ? tecrübeli arkadaşlar size bu sorum

@amoush00 o zaten allahın emri değişecek de, bi sure idare etmesi için ne yapmam lazım onu merak ediyorum ben.
@DKN dostum ben bisikletcim.comdan 1050 tlye aldım

@Isabado
Gidon sargisini sokup vites kollarini yukari alman lazim suan feci gozukuyor frene basamaz valla insan...

@ajajya yapılan yerdeki elemana dedim bu yanlıs olmus diye, yok bunun modeli böyle dedi bunu alttan tutacan falan dedi neyse dedim eyvallah bisikleti aldım çıktım. yeni bir gidon sargısı gerekecek mi acaba onu meral ediyorum ben yoksa eskisi ile bunu 1-2 ay idare edebilir miyim

@Isabado öncelikle hayırlı olsun. Bu şekilde kullanmak hem kullanışı zora sokup hem de bilek, kol, enfe ve sırtta ağrıya sebep olabilir. Üstelik reflekslerin yeteri kadar hızlı bisiklete yansımamasından kaynaklı kazalarada sebep olabilir. En azından 20-25 liraya bi sargı alıp kolların yerini yukarı almalı yada çevrende az çok bilen birinden yardım istersen bu konuda geçici bi çözüm olabilir..

@Isabado
Belki cok ugrasirsan sargiyi zararsiz sokebilirsin ama tavsiye etmem 20 lidaya sargilar var.Onlardan alabilirsin ama boyle kullanma cok rahatsiz eder...

@lealtad @ajajya bugün iftardan sonra biraz kurcalamayı düşünüyorum. çünkü dediğiniz gibi yolda baya bir sıkıntı yaratıyor. üstten tutma anında bildiğin frensiz bisiklet gibi sürmek zorunda kalıyorsunuz. beceremezsem yarın sabah uyanınca sağlam bir bisikletçiye götüreceğiz artık. zaten daha decathlona uğrayıp kask pompa vs. almam lazım. yardımlar için çok teşekkürler:)

• Beğen
Tepkiler: lealtad ve ajajya
@Isabado Decathlon'da 19.90'a sargılar var. Alıp kendin de sarabilirsin;)

• Beğen
Tepkiler: Turan
@lealtad öyle yapayım o zaman yarın decathlona gidince sargı, kilometre saati, pompa, aydınlatma için ön arka ışık seti, matara ve matara tutucu almayı düşünüyorum. bunların haricinde şunların da bulunması gerek dediğiniz şeyler var mı? varsa söylerseniz çok iyi olur onları da listeye ekleyeyim de çıksın aradan :)
edit: pedli tayt ve kask da almam gerek söylemeyi unuttum

1.050 lira ağlamış bu bisiklete giderken. daha güzel markalar vardı onlara da baksaydın ya dostum

@ali samet ergin

bende bulamadım ilk bwtin triban3 serisine baktım ordada yok sonra diger seri baktım ordada yok dedim salcona vr ona bakayım hep 54 51cm kalmış 57 yok yine.Yol bisikletinde tek sorun istenilen kadroyu bulmak sanırım :D

• Beğen
Tepkiler: ali samet ergin
@DKN yok be dostum 1000 liraya daha yol bisikleti mi var bi triban 500 vardı 1200 liraya decathlonda vites sistemini gectim onunda 51 kadrosunun jantları kucuktu. oteki 1000 lira cıvarındakiler ya çelik kadro çelik maşa oluyor ya da tourney vites sistemi falan. araştırdığım kadarıyla durum boyle

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
@DKN

Valla F/P açısından Salcano XRS 040 daha iyi. Kaldı ki insanlar bütçelerini zorlayarak alıyor dikkat ettiysen. Farklı bir disipline geçiyor olmanın zorlukları da cabası. Şahsen beğenmemiş olabilirsin ama alan insanlara karşı tavrın pek hoşuma gitmedi belirteyim istedim.

Hatta tanık olduğum bir olayı anlatayım örnekleme açısından;

Bir otomotiv firmasında çalıştığım zamanda birisi gelip kapalı kasa ticari modelinin en geniş ve donanımlı olanını aldı. Adam aracı 2 ay kullanmadan servise geldi. Sürekli olarak bir orasından bir burasından sorun verdi. Şanjzıman, motor, elektrik tesisatı vs derken bir tek şase kaldı araçta değişmeyen. Distribütör aracı kendi alıp test etti 3 ay kadar, yurt dışından ilgililer geldi falan yok çare bulunamadı.. Sürekli olarak araç sorun veriyordu bir yerlerinden. En son mahkemelik olma durumunda gelinecekti ki distribütör adama aynı modelden 2 adet ücretsiz verdi. Müşteri memnuniyeti açısından.

Herkeste aynı sorun olabilir, herkesin kullanım farklılıklarından dolayı farklı çözümler üretmek gerekebilir. Deneme yanılma da diyebilirsin tecrübe de. Lakin insanların para vererek aldığı bir ürün için bu yukarıdan bakan tavır tasvip edilebilir ya da tolore edilebilir değil bir kez daha tekrar edeyim.

Ben de almadan önce 1 aya yakın araştırdım, yazılan çizilen deneyimleri gözlemledim. Param yetmiyordu kendimi zorlayarak aldım. Alırken de headset, stem, seatpost, vs vs derken 2 bin lirayı zorlayacağımı bilerek aldım. Zira bana göre diğer markaların da benzer dez avantajları vardı ve yine benzer masraflarla benzer bir donanımı elde etmek beni 3.000-3.500 bandına çıkartabilirdi. Fayda maliyet açısından XRS 040 daha cazip geldiği için de bunda karar kıldım. Hal böyleyken böyle. Birçok arkadaşta benzer durumu yaşamıştır almadan önce.

Selamlar, hürmetler.

Geri