Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@DKN
Beğendim güzel makina. How much ve özellikler?

Scudo
@x-rayted
Bence orjinal boyutlar ve yüksek basınç seni bu dertten kurtaracak.

@x-rayted continental ultra sport 2 28c Lastik leri 4bin km kullandım 1 kere bile patlamadı. 25 için 18-25 ile Lastik fazla esneyecegin den çabuk patlar. Doğru basınç ve doğru iç Lastik en önemlisi. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
arkadaşlar bende bu bisikletten almak istiyorum bir sorum olacaktı bunun tutuşu yarışçılar gibi olduğu için süremiyorum belim ağrıyor bunun boynuz taraflarını üste çevirme şansımız falan var mı ne tavsiye edersiniz ? (link) şu tarz birşey alsam nasıl olur ? yada şehir bisikleti mi tavsiye edersiniz ? bütcem 1-1.5k

O değilde :) Bana carbon furç seti ama token olsun ve gidon+boğazı önerebilrmisiniz(gidon aero tip eni yassı ve kalın tarz olursa iyi olur bunlarda ritchey /zipp vs olur) nette moss carbon diye marka gördüm gidon ve boğazı tümleşik o da olur ayrıca ?Jant takımı whr 501 nasıl sizce?

@DKN

aldıktan sonra yorumlarını buradan olmazsa özelden bekliyorum. :harika:

@mrjoney1str ne bu ne de başka bi yolda pek mümkün değil bu istediğin.

@orhan tosyalıoğlu marka model belli. Replika ürünler dışında bu kriterler ve filtreler ile zaten çok az sayıda model çıkar. Özellikle isim aramak yerine herhangi bi sitede filtreleme ile daha rahat bulursun aradıklarını. R501 bu model için daha doğrusu giriş seviyesi için gayet hoş bi set

@DKN Xrs 040 ın tam birebir özellikleri ile rakibi gibi beğendiğiniz kron üstünde eski sora set var arattırdığımda karşıma çıktığı kadarı ile. Sanki 2014 Salcano daha hesaplı. Bu 2015 ile aynı para. Görsel olarak tasarım olarak Salcano ' dan iyi geldi bana.

@Yavuz S.
Dediğinizi anlamadım :(

25lik lastiğe 18-23 iç lastik mi öneriyorsunuz. Öyle 1 km le 5 km arasında patlıyor. 18-23 iç lastiğin daha fazla gerileceği ve daha inceleceği için daha çabuk patlayacağı söyleniyor.

18-25 iç lastik nisbeten daha uzun dayandı en azından henüz hiç patlamadı.
25-32 ise uygun iç lastik bulamadım merlinde var sipariş vermeli mi bilmiyorum.

Bu arada lastik basıncı sorunu yok arabadaki kompresör 110a kadar rahat çıkıyor. Genelde 110da kesiyorum sübapı kapatırken 3-5 düşse en az 100 psi hava ile geziyorum demektir.

@x-rayted bence dış lastiğin ölçüsü ne ise iç lastik birebir aynı ölçülerde olmalı. Bizim jantlarımız bildiğim kadarı ile 700 C - 23 denen lastiğe göre belki jant açıklık mesafesi yeterli gelmiyor 25 lik bir lastiğe diye düşünüyorum. Orjinal lastiklerde 110 ila 145 psi yazıyor diye hatırlıyorum ( Şu an işteyim bisiklet evde ) aldığım el pompası 9 bar yaklaşık 130 psi basıyor. Bence olması gereken değerler bunlar. Benim jantlarım değiştikten sonra takan bisikletçi kompressör ile hava bastı ama benim pompa ile bastığımdan daha sert oldu ve kasis ve diğer yol bozukluklarına düşsem dahi hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.. Sizin kronik lastik patlama probleminize yapabileceğim yorum budur. Size yardımcı olmaya çalışıyorum tabii uygulama ve karar almak sizin.. Hayırlı ve iyi günlerde pedallamanız dileği ile..!

@amoush00

Jantın içinde 19 mm yazıyor. Buna 25lik lastik olur sorun değil basınçta da sorun yok . çünkü kendi lastiklerini de aynı basınçta tutuyordum.
Şimdi yeni iç lastiklerle bakacağım bundan da sık patlarsa bir jant seti alırım veya stok lastiklere geri döner bunları satışa çıkarırım.

başka yerde sordunmu bu durumu. Bir yerde hata yapıyorsun sanırım. Patlak yerin resimleriyle filan sorsasınız. Bende merak ettim. Jantları kontrol edebilirmisiniz. Çapak yada lastiği kesebilecek bir şey var mı

@x-rayted 19 mm janta mümkünse 25 lik Lastik bile olsa 28c lik iç Lastik takın. İçindeki Lastik ne kadr küçük olursa o kadar esnek ve ince yapıya ulaşır. Kronik patlak bundandır. 19mm yol Bisikleti için çok geniş. Şehir Bisikletleri ve 32 Lastik kullanan bisiklete konur bu jantlar. Bundan dolayı 28c min. İç Lastik alın. Benim yol Bisikletim jantları 15mm. Standart da budur.

Bizim xrs 040 ların jant eni kaç mm? İnternette şöyle bir araştırma yaptım bu konuda teknik bir detay yok. @x-rayted e yardımcı olabilmek adına. benim 2015'in jantları satarken bakmak hiç aklıma gelmedi doğrusu. o 2014 te 19 mm yazdığını söylüyor şöyle bir araştırma yaptım gerçekten bu janta 23 mm lik lastik tavsiye etmiyorlar.. en az 25 mm deniyor.. Kafam karıştı..

@Yavuz S.

@amoush00

Pardon ben yanlış hatırlıyorum o zaman...ilk lastik patladığında tekrar bakarım :D :D

İYİ GÜNLER SALCANO XRS 040 57 CM ÜRÜNÜ BULAMADIM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ 1000 1200 ARASI FİYATLARDA OLMASI LAZIM

@lealtad anlatımda bir hata oldu sanırım, ayağın topuk kısmı basarken bacak tam düz olmalı ki normal ayak ayasıyla basarken bacak hafif kırık olsun. ayağın ucuyla basarken bacak dümdüz olursa normal pozisyona geçildiğinde pedala düzgün basılamaz, sakatlıklara sebeb olabilir.

@ismail.yüksel şuan tam açıklayamıyorum lakin mantık olarak ortada iken eğimli hali aynı ayarda burunda düzü veriyor zaten. Ufak bi hesaplama işi aslında

Geri