Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@StratoMaster kullanım hatası olabilir. Camlı yada bozuk yollara giriyor olabilirsin. Düşük psi olabilir(arkayı patlatan sonra ayarladın ama öne baktın mı). Jant koruyucuları sıkıntılı olabilir. Dış lastikler hasarlı olabilir(Özellikle son dönemde stoklar azaldıkça site üzeri satışlarda alınıp 15 gün içinde iade edilen aynı ürünler satılıyorsa). Kısaa bir çok sorun olabilir.

Mesela bende hiç lastik patlatmazdım ama geçen gece Sultanahmet'i tırmanırken Arnavut kaldırımda kasten hız kesmedim. Aşırı sert girip ön lastiği patlattım. Basit bi anlık hata bile olabilir..

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
Scudo
@lealtad Hocam ön lastiği de kontrol ettirmistim. Bozuk yol bol miktarda var etrafımda, elimden geldiğince de yavaş sürüyorum zemin kötüleştiğinde. Lakin bunu engelleyecek bir hal çaresi yok mudur ?

@StratoMaster daha fazla dikkat, iyi lastik, kaliteli jant koruyucu bant ve iç lastik. Gerisi doğru basınç kullanımı. Ama özellikle jant koruyucu bant fazlasıyla kötü. Boş zamanında lastiği söküp kontrol et ve kötü noktalar varsa yenile

Geçen haftadan beri hiç elimi sürmedim bu lastik patlama sıkıntısı yüzünden.
Yeni lastikler gelene kadar da pek süresim yok. Zira 1 günde 4 defa lastik patlatınca fazla ihtimam gösteriyorum bu konuya.
Stok lastikler berbat ve değişmediği sürece de sürekli acaba patlar mı korkusu yaşatacaktır bana. :(

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
@whereismywings 1300 km'de 1 kez kendi hor kullanmamdan dolayı patladı sadece. Benim çok fazla patlak sorunum olmadı..

• Beğen
Tepkiler: FatihC.
bu sorun bana çocukluk günlerimi hatırlattı. bianchi ve beldeyama marka bisikletlerim vardı ve ne zaman binsem sebebini anlayamadığım bir şekilde lastik patlardı. işin garip yani temiz düz asfaltta giderken bile patlardı.

Görüntüsü hoşuma gittiğinden ve fiyat donanım açısından avantajlı olduğundan ben de bir adet salcano xrs 040 sora alcaktım. :) Ancak lastik patlama olayı salcanoları gözümde bitirdi. Kız arkadaşıma aldığım mtb salcano da da sürekli lastik patlaması mevcuttu malesef. Bu nedenlerden dolayı kesinlikle vazgeçtim ve 2. el specialized lere (inşallah doğru yazmışımdır) :D yöneldim. bakalım araştırıp alacağız. :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
sitelerde 60cm bulamadım hep 57 var bu modelde 57cm mi son? (Boyum 1.85)

@cihangir
spezialed inşallah doğru yazmışımdır aldığınız zaman lastik patlamayacak mı sandınız ki bisiklet seçiminde lasik olayını hiç dikkate almamalısınız. mutlaka bir sıkıntısı vardır. bende kaldırım maldırım dinlemiyorum her yola giriyorum patlamadı hiç.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@cihangir walla bende de hiç lastik patlamadı. Bir çok nedeni olabilir. Basınç değeri yol bisikletlerinde önemli.

@oguzhan39
evet son 57, benim de boy aynı 57 kullanıyorum

@Ozan Dönmez teşekkürler hocam son birşey daha sorabilir miyim? Gidonu değiştiriniz mi sayfaları okudumda herkes gidon değiştirdim demişler siz memnun musunuz?

@oguzhan39 gidonu değişmem zaruri. Geometrisi sebebiyle alt kısmı kullanamıyorsun. Özellikle tırmanışlarda çok zorluyor

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Yazman
ben kırmızı salcano lastikleriyle hiç lastik patlatmadım. sonra hangi akla hizmetse gidip 25 lik conti ultra sport 2 aldım taktım. yalnız stok iç lastikleri taktım. bir tane yedek michelin 18-23 ultralight yedek iç lastiğim vardı. onu seleye koydum.. dün decathlondan iki tane 18-25 bir tane 25-32 yedek iç lastik aldım.
neyse 25 lik ultrasportları taktığımın daha 4,8 . kmsinde arka lastik patladı. tamamen aynı yolda aynı şekilde kullanıyorum.bugüne kadar patlamayan lastik 25 lik contiye geçince patladı.. 18-25lik iç lastiği taktım.
bu sabah bisikleti arabayla sahile indirdim. yalnız yanıma 18-25 veya 25-32 iç lastiği almayı unutmuşum sadece 18-23 michelin yedek iç lastik var. sahilde pendik tuzlaya doğru gideceğim. 6. km de ön lastik patladı. elimdeki michelin ultralight ı taktım. mini pompa ile ne kadar şişerse şişirdim. yedek kalmadı diye yavaş yavaş arabaya döndüm. arabadaki kompresörle 105e kadar şişirdim. arabadan fazla uzaklaşmayayım dedim. veledroma girdim (iç lastik değişiminden toplam 6-7 km falan oldu ki ) ön gene patladı bende yedek yok. dedim ki ben belki de yanlış takıyorum bir bisikletçiye götüreyim bir de o baksın.. bisiklet elimde 2 km yürüdüm. maltepe stadın oradaki bisikletçiye gittim. insafsız bir para aldı dükkandan bir iç lastiği taktı. ben bisiklete bindim stadın oradan sahil yoluna girdim kaldırımda bisiklet yıluna girdim . 50 m devam ettim ön gene patladı (1 km bile olmadı). döndüm bisikleti arabaya koyup eve geldim.
Evde dedim ki muhtemelen 18-23 iç lastikler 25e uymuyor. ulan 25-32 yi takayım. bir açtım . bu tabii tur lastikleri için 4 cm sübap var bizim zaten jantlar profilli 35 mm galiba ucu anca geçiyor takılamaz. mecburen son 18-25 iç lastiği taktım. çıktım bir 4-5 km yaptım şimdilik patlamadı ama çok acaip hevesim kaçtı.
Bilmiyorum 18-23 iç lastik 25 lik dış lastiğe olmaz mı. forumda kullanıyorum sorun yok diyen de var. ya da ultra sport 2ler çok mu dandik diyeceğim ama yani kimse de o yönde bir geri bildirim yapmamış okuduğum kadarıyla..

Zaten yol bisikleti bana göre değilmiş. bilmiyorum belki de satışa çıkarırım.hiç bu lastik değişimi işine girmeseymişim..
51 kadro hazır upgradeli almayı düşünen varsa bana öm atsın..

Birazdan tura çıkacağım. 40 mm lik lastikli ön amörtisörlü hibridimle rahat rahat çıkayım bari..

• Beğen
Tepkiler: Sayta
@x-rayted Soğutmasındansa deneme yanılma yoluna gitmelisin bence. Ben de soğudum lastik patlama işinden lakin bizim parkta ufak denemeler yapmadan edemiyorum. Lastikleri söktüm, jantlar flaster çektim, pudra döktüm. Alternatif ve doğru olanı bulabilmek için. Ha sabır taşı değiliz orası doğru. Ama hobi ama spor artık kendine nasıl görüyorsan bence biraz daha sabretmelisin bu işte.
Senin hesap geçen hafta bana da oldu hayattan soğutsa da halen üzerinde çalışmaya devam..

@x-rayted sorunu lastikten ziyade jantta ara birazda. Farklı yönlere odaklan. Bakış açını biraz değiştir..

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri