ben kırmızı salcano lastikleriyle hiç lastik patlatmadım. sonra hangi akla hizmetse gidip 25 lik conti ultra sport 2 aldım taktım. yalnız stok iç lastikleri taktım. bir tane yedek michelin 18-23 ultralight yedek iç lastiğim vardı. onu seleye koydum.. dün decathlondan iki tane 18-25 bir tane 25-32 yedek iç lastik aldım.
neyse 25 lik ultrasportları taktığımın daha 4,8 . kmsinde arka lastik patladı. tamamen aynı yolda aynı şekilde kullanıyorum.bugüne kadar patlamayan lastik 25 lik contiye geçince patladı.. 18-25lik iç lastiği taktım.
bu sabah bisikleti arabayla sahile indirdim. yalnız yanıma 18-25 veya 25-32 iç lastiği almayı unutmuşum sadece 18-23 michelin yedek iç lastik var. sahilde pendik tuzlaya doğru gideceğim. 6. km de ön lastik patladı. elimdeki michelin ultralight ı taktım. mini pompa ile ne kadar şişerse şişirdim. yedek kalmadı diye yavaş yavaş arabaya döndüm. arabadaki kompresörle 105e kadar şişirdim. arabadan fazla uzaklaşmayayım dedim. veledroma girdim (iç lastik değişiminden toplam 6-7 km falan oldu ki ) ön gene patladı bende yedek yok. dedim ki ben belki de yanlış takıyorum bir bisikletçiye götüreyim bir de o baksın.. bisiklet elimde 2 km yürüdüm. maltepe stadın oradaki bisikletçiye gittim. insafsız bir para aldı dükkandan bir iç lastiği taktı. ben bisiklete bindim stadın oradan sahil yoluna girdim kaldırımda bisiklet yıluna girdim . 50 m devam ettim ön gene patladı (1 km bile olmadı). döndüm bisikleti arabaya koyup eve geldim.
Evde dedim ki muhtemelen 18-23 iç lastikler 25e uymuyor. ulan 25-32 yi takayım. bir açtım . bu tabii tur lastikleri için 4 cm sübap var bizim zaten jantlar profilli 35 mm galiba ucu anca geçiyor takılamaz. mecburen son 18-25 iç lastiği taktım. çıktım bir 4-5 km yaptım şimdilik patlamadı ama çok acaip hevesim kaçtı.
Bilmiyorum 18-23 iç lastik 25 lik dış lastiğe olmaz mı. forumda kullanıyorum sorun yok diyen de var. ya da ultra sport 2ler çok mu dandik diyeceğim ama yani kimse de o yönde bir geri bildirim yapmamış okuduğum kadarıyla..
Zaten yol bisikleti bana göre değilmiş. bilmiyorum belki de satışa çıkarırım.hiç bu lastik değişimi işine girmeseymişim..
51 kadro hazır upgradeli almayı düşünen varsa bana öm atsın..
Birazdan tura çıkacağım. 40 mm lik lastikli ön amörtisörlü hibridimle rahat rahat çıkayım bari..