Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@lealtad

Mesela gezinirken fsa omega gidon bogaz seti buldum 150 tl. Simdi gidonun iyisi kotusu ne. Agirlik meselesi mi. Bu omega 150 tl edermi

Scudo
@oktayakgoz hocam ben benim makinaya şu gidonu aldım (link) yanlız beyan edilen fiyattan almadım. Ürünün üstünde teşhir sırasında çizikler oluşmuştu, sargısı ile birlikte 150 tl verdim. Geometrisinden çok memnunum. Zira alt boynuzların uzun olması alttan tutuğunuzda çok büyük rahatlık. Ayrıca (link) şu üründe dikkatimi çekmedi değil ama ben Ankara'daki delta'ya gittiğim için bu yoktu o yüzden üsttekini aldım. Zira söküp takma ile uğraşmak istemiyordum. Bu da 320 gr lık bir gidonmuş.. Bunlar da tarafımdan tavsiye olunur..

@oktayakgoz (link) böyle de bir gidon boğazı var madem 2014 lerde gidon çapı yüzünden boğaz da değişmek zorunda ikisi 200 tl civarına geliyor.. !?

C3 Handlebars
Brand: Cannondale
Model: C3
Color: Black
Size: 31.8mm X 44 cm, Outside to Outside / 42cm, Center to Center
Drop: 140mm
Reach: 90mm
Weight : ~298g

mesala bu da başka bir siteden teknik verileri.. ama başka bir sitede de 320 gr diyordu.. hani cannondale olması bir artı mıdır bilmiyorum.. !? Ben kendi gidonumdan memnunum ...

doğa bisikletin sitesine de bir bakın derim. 100 tl üzeri siparişlerinizde kargo bedava.. ben r 501 lerimi bu adamlardan almıştım.. pompa vs de aldım..

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/26/39f9a1e2f01e54f93febf89761459337.jpg Bu üründen kullanan var mı? Patlak tamirinde verimli bir ürün mü? Bu kendinden yapışkanlı yama. Küçük olması hoşuma gitti.

ben de uzun zamandır MTB'nin yanına bir de yol bisikleti almayı planlıyorum.
040'ı biraz araştırdım ama pek tatmin etmedi beni... çünkü ilk salcano deneyimim pek de iyi olmamıştı. temkinli yaklaşıyorum.

yine de sizlere sormakta fayda var: sizce salcano xrs040'mı yoksa kron RC2000 mi?
RC2000'anin ağırlığını bilen var mı?

@Murat Bahçeci evet bizim salcanonun eşdeğeri gibi ve burada fiyat 1420 tl (link) ama ağırlığı konusunda hiç bir veri bulamadım ama tahminim 10 kg civarında olacağıdır.. şık bir makina ve r501 ve kenda lastikle gelmesi fren setininde sora olması büyük artı . Ama bizim salcano gibi onunda gidon geometrisinin hatalı olduğunu düşünüyorum.. ama bu fiyata süper.. ben r 501 leri almak zorunda kaldım.. bence alınır arkadaşım üstelik şıkta bir bisiklet. yanlız clarislisi de var.. soralıyı al kesinlikle. sora setli ve claris setli nin aynı fiyat olması da ilginç olmuş..

• Beğen
Tepkiler: Murat Bahçeci
bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. ben de sora setlisini düşünüyordum zaten.

gidon geometrisinden bahsetmişsiniz? tam olarak nasıl bir problem var. benim boyum 167. 52 kadrosunu almayı düşünüyorum. sürüşte sıkıntı yaşar mıyım?

@Murat Bahçeci
Olabilir 52 kadro size. Gidonun alt tarafı kısa. Boynuz kısmından sürerken kolunuz üste değebilir. Öne biraz daha edilmek zorunda kalabilirsiniz. Bir de özelliklerde r501 jant diyor ama görselde başka bir jant seti var. Onu iyice sorun.

• Beğen
Bisikletçi arkadaşım getirtecek bir kaçtane. gelenlerden biriyle demo yapsam iyi olur :)
bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim :)

@Murat Bahçeci kadro boyu aslında sadece boyla alakalı birşey değil. hem boy hem de bacak boyunuz kadro seçiminde kriter olacaktır. en ideal seçim şudur. bisikleti bacak aranıza alın ve gidondan tutarak ön tekeri havaya canınızı acıtmayacak şekilde kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. ön tekerle yer arasında 5 ile 7 cm arası boşluk olması gerekmektedir. hangi kadro boyu anlattığım ölçüleri veriyorsa o sizin ideal kadronuzdur.

• Beğen
@amoush00 kendinden yapışkanlılar pek sağlıklı değil. Hele ki yüksek basınçlarda pek tavsiye etmem. Günü kurtarsa bile ilerleyen dönemlerde sorun çıkarabiliyor;)

@Murat Bahçeci Boy seçiminde önemli 2 unsur var. Boy ve bacak boyu. Kadro boyu bunlarla belirlenir. Ama üçüncü bir unsurda var ki. her markanın kadro boyları bir değil. Aralarında ölçü farkı oluyor. Bi markada 51 olurken diğerinde 53 olabiliyor. O sebeple en doğrusu ya markanın kendi için belirttiği ölçü tablosunu kullanmak ya da direkt olarak alınacak kadroları denemek;)

• Beğen
ayaklarımı 15 cm açarak bacak boyumu ölçtüm. 72 cm çıkıyor.52 kadro zorlayacağa benziyor. :(

@amoush00

abi verdiğin örnekleri ve başka modelleride inceledim. fakat bahsedilen teknik özellikler neyi ifade ediyor biliyormusun ?

@lealtad peki yapıştırıcılılar daha mı iyi? Onlarda zımpara kuruma felan bekleme zor bu daha iyi telkini ile aldım bunu. Bir tanede ondan alayım bunu olmazsa mtb de kullanırım hoş onda daha patlayan birşey yok.

Geri