Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@Isabado pompayı yüksek basınçlı pompa almayı unutma..decathlonda zefalin 54,90 lık bir pompası var. Arka ön ışık setini de 69.90 lık ön arka bir set var usb şarjlı.. o idare eder ama gece sürüşlerinde daha güçlü bir ön ışığa ihtiyaç duyuyor insan malum bisiklet hızlı. 84,90 lık bir ön ışık var dört led li onı tavsiye ederim bir de arkaya 25,90 lık bir ışık var küçük onu.. yine usb şarjlı. kask senin zevkin birşey diyemem ama teknik anlamda senin işini görecek ürünler bunlar diye düşünüyorum.. bir de gidonu mali açıdan fırsat bulduğunda hemen değiştir. gerçekten bisikletten aldığın zevk değişecek. Keşke almadan önce detaylı bir okusaydın formun bu kısmını.. Bu xrs 040 gidona maalesef extra bir para yiyor.. Onun dışındaki komponentler seni acemiliğini atana kadar idare edecektir. Çok kafaya takma.. bisiklete alış bütçen oldukça değiştirirsin. Mesala bir r501 jant alırsın rahatlayınca felan.. yine de hayırlı pedallamalar .. güzel günlerde kullan .. :harika::)

Scudo
@E.E yaw öyle işte bisiklette sıkıntı olunca görüş alışverişi çok oluyor.. burada azimli arkadaşlarda çok... bisiklet bir de f/p ürünü olarak orta alt bütçeye cuk oturuyor.. 1050 tl ye full sora set gibi..

Selam arkadaşlar,

Birkaç gündür pek uğrayamadım foruma ama 3 günde 300+ km yaptım :)
Eksik kaldığım sayfaları da okudum. İlginç olanlar vardı gerçekten:D

Benim bu bisiklete yapacağım tek masraf jant seti ve "bike fit" olarak gözüküyor şu anda.
"Bike fit"i fiziksel ağrılarım olduğu için istiyorum (belli bir kilometreden sonra)
Jantları da daha rahat tırmanış yapmak için değiştirmek istiyorum.

Kısmetse Eylül ayında Veloturk Gran Fondo'ya katılacağım.

Kasım döneminde de askere gideceğim, birazda o sebeple daha fazla masraf yapmak istemiyorum.
Artık döndüğümde bakarız 2016 modellere falan ;)

Bu arada bir arkadaşımın 2014 XRS 030 Tiagra'sı var.
Kadro boyunu tam bilmiyorum ama benim 57'den küçük, 51 sanırım.
Onun ile bizim bisikletler arasında inanılmaz bir ağırlık farkı var.
Kendi bisikletimden sonra kuş gibi geldi:suspus:

@oktayakgoz Şimdi 2014 için konuşuyorsanız evet fiyat farkı kayda değer bir fark.. Ama 2015 xrs 040 yerine tiegra-e modeli karşılaştırırsanız 1890 tl ye bu bisikleti almak daha mantıklı .. karbon maşa ve diğer komponentler zaten bizim xrs 040 ta memnun olmayıp ta dönüştürdüğümüz markalar.. Ben elimdeki çıkma parçaları satınca 1750 tl ye mal ettim bisikleti.. 150 tl farkla tiegralı karbon maşalı bir bisiklet almış oluyorsunuz.. (link) mesala ben bu olayı daha önce bilseydim direkt xrs 030 a bakardım.. ama hala derim ki ilk başlayan için minimum 70 tl bir masrafla gidon değiştirilse binilir xrs 040 a .. 2014 alırsanız 1120 tl ye mal edersiniz ki, yine güzel fiyat.. yani 2014 ler üzerinden hareket ederseniz o fiyat farkı kapanmıyor. 2015 xrs 040 yerine 2014 xrs 030 düşünülebilir..

@Isabado
Xlc nin bir gidonu var 50 tl 17.5 tl ye delta da kendi sargıları var. En minimum ineceği tutar budur gidon değişmeli ama 2014 lerde gidon boğazı da değişiyor onu da kaile alırsan 150 tl lere ulaşıyor.

@amoush00
2014te gidon ve boğaz 26mm mi ne... Ona uyan pek yol gidonu yok. Amoeba var sağda solda 50 TL ye satılıyor. Gidon sargısı haşat edilmezse 50 TL masrafla kurtarır ;)

Bu arada beyler dün decathlonu patlattım :D Olan tüm 18-25 iç lastiklerini aldım :D ( zaten 2 tane vardı ;) . Bir de 18-23 ün 10 TL lik çiftlisinden aldım. 18-25 ler patlarsa stok lastiklere geri döneceğim . Patlamazsa kenarda dıursun

@amoush00 bu arada hocam sen gidonu falan iyi sattın ben gidon+boğazı sahibindene koydum 2 haftada mesaj bile atan yok :)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
arkadaşlar bende tiagra setlisini düşünüyorumda sizce memnun kalırmıyım bide sırt ağrısı yaparmı şuan kullandığım market bisikleti tarzı mtb.

@ x-rayted hocam ben parasına bakmadım. Tabiri caizse çaktım gitti. Birde belki 2015 model olması etkiledi insanları.

@suleymanozgun33
2015 model yerine 2014 xrs 030 düşünülebilinir. Linki benim yazdığım bir mesajda var. Sen de araştır. Dükkana gidip pazarlık yapmak daha avantajlı olabilir.

@suleymanozgun33 yol bisikleti ayrı bir olay. Ilk sürüşte biraz ağrı yapabilir. Sonra hızlandıkça herseyi unutuyorsun daha çok süresin geliyor.

@amoush00

2014'e göre kıyasla kıyasladım. 2015 040 alacağıma 030 dediğin gibi çok daha mantıklı tabi. birde benim bakış açım şu. elbette ki iyi olan iyidir. fakat 2014 sadece gidon değişimi ile bence gayet iyi olur. jantları o kadar problem etmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@amoush00 hocam mesajınızı görmemiştim ama valla sonucu birebir tutturmussunuz neredeyse. zefal pompayı aldım, digmanın 85 liralık ön arka setini aldım gayet yeterli gibi duruyor ama gece denemedim daha en fazla odamın panjurlarını kapatıp denedim fena değildi. 45 tlye çanta, alyan seti ve 3 levye seti vardı onu aldım. 40 tlye kask, 25 tlye pedli tayt bir de btwinin count 8 model kilometre saatini aldım. şimdilik epey bi alışveriş yaptım bu aylık devletten aldığım kredi bitti:) gidon bandı alacaktım adam elimizde yok isterseniz tenis raketi bantları var onlara bakın dedi. ben konu hakkında pek birşey bilmiyo olabilirim ama sanki bu decathlondaki arkadaşlar da baya bilgisiz gibi.
ayın 6 sında da direk bi tane gidon + gidon bogazı cekmem lazım. gidonun sorunlu olduğunu biliyordum önceden fakat hani tecrubelere göre hareket etmekten ziyade bi de ben deneyim su mereti dedim açıkçası. ama ilk günki surusten sonraönkolumun iç yanında bi sızı var gidondan mı kaynaklı bilmiyorum şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
yerli malı.jpg Salcano almak ile belki bir artı değer olarak ülkemize kazandırıyoruz .. Dostluk arkadaşlıkta cabası.. :)

Sorunum 18-25 iç lastikle de devam ediyor. Tüm patlak lar ya yanakta ya jant tarafında ama kontrolde jant bantinda bir şey yok iceride capak yok. Bu arada benim gördüğüm banttaki yazı imiş 700Cx35 mi ne yazıyor. İç lastikten kesmisler herhalde. Ben salcano lastiklere geri döndüm. Bunlar da patlarsane yapacağım bilmiyorum. Son olarak beyaz gidon sargisi almayın :) eldivenin siyahi mahvetti. Keşke siyah bant alsaymisim.
IMAG0140.jpg

Dosyalar

• IMAG0141.jpg
    IMAG0141.jpg
    100,2 KB · Okunma: 8
@x-rayted yanlış hatırlamıyorsam arkadaşın ile aynı lastiği almıştın. Olmazsa bi 040 kullanıcısına ver lastikleri bikaç yüz km denesin. Sorun nereden daha iyi anlaşılır;)

arkadaşlar aldığım kilometre saatinin sitedeki kurulum videosunda iki tane plastik aparat kullanıyorlar. benim kutunun içinden bir tane çıktı. onu da bidon boğazına montelemeye çalışırken kopardım. sanırım hem eksik ürün aldım. hem de eksik olan ürünü de paraladım. ne yapmamı önerirsiniz? geri götürmem durumunda üründe deforme oldugundan kabul etmeyecekler büyük ihtimal. iade şansım da kalmadı gibi. nasıl monte edebilirim bu ürünleri?

Dosyalar

• DSC_0005[1].JPG
    DSC_0005[1].JPG
    78,1 KB · Okunma: 26
  • DSC_0006[1].JPG
    DSC_0006[1].JPG
    45,8 KB · Okunma: 23
@Isabado henkel pattex serisi sert plastik yapıştırıcılar var. 5-6 tl civarı. Onlar işini görür herhangi bişey uyduramazsan. Aklında olsun;)

Geri