@Aspirin
Bence fazla değil bu ağırlık.
Çin üretimi karbonlarda en hafif kadro maşa dahil 1000 gr geliyor.
Bir iki tane daha hafif buldum ama onlar da güvenilir firmalar değil.
Bu kadronun ağırlığı sele kelepçesi ve furç takımı dahil 1250 gr +-50 gr olur tahminen.
Dura ace setli xrs 001 kadrosu ile aynı karbon kalitesine sahip ise neden bu kadar ağır çözemedim ben de...
Ha bu arada bu bisikletin gidon, gidon boğazı ve selesi ritchey değil. Ağırlık biraz da onlardan kaynaklanıyor.
Bunları ileride yükseltince, jant seti değişince çok rahat bir biçimde pedallı ağırlığı 7.5 kg olur diye düşünüyorum.
Bence doğru bir karar olmuş. Salcano hakkında atıp tutanlar genellikle onu kullanmayanlar ya da bisikletten pek anlamayan yeni başlayanlar veya yabancı firmaların represantlığını yapanlar oluyor.
Ben 3 senedir her türlü yol şartında kullanıyorum 030 tiagra modelini. Hiçbir sorun yaşamadım.
Salcano'nun tek kötü yanı servisler. Kendiniz tamir yapabiliyorsanız benim gibi ya da güvenilir bir servis tanıyorsanız o da sorun değil. Bazı Salcano servislerine bisikleti teslim ettiğinizde birtakım parçaları farklı olarak teslim alabiliyorsunuz.
Aldığım günden beri bisiklet servis yüzü görmedi. Her şeyini kendim yapıyorum. Yapamadığım şeyleri de güvenilir bir ustam var ona yaptırıyorum.
Kadro Çin bile olsa Salcano kötü kadro yaptırmaz. Zannetmiyorum. Sonuçta bu kadrolar yarış koşacak. Bizim milli takım bu kadrolara emanet. Yarışta biri ikisi kırılsa bunu telafi edemez firma. O yüzden çok sağlam kadro yaptırıyorlar. Bir de sahibi Türkiye'nin yollarını iyi bilen biri. O yollara uygun kadro olmazsa ellerinde patlayacağının da oldukça bilincinde. Bundan sonra yine fabrikasyon bir bisiklet alacak olursam bu kesinlikle Salcano olacak.
Yoksa ya Soulrider ya da Brelis'ten kişiye özel kadro yaptıracağım.
Bu arada aynı kadronun Ultegra setlisine de âşık oldum diyebilirim.