Scudo Sports

Salcano NG650 bisikletimin 35 km/h üstüne çıkamaması

@Kaan.Özçelik Bu hesapta aynakol çevresini nasıl hesaplıyoruz, diş sayısını mı kabul ediyoruz?

Scudo
@Özgün Ruble arka tekere bağlı. Yani 1 ruble turu = 1 teker turu. Aynakol da rubleye zincirle bağlı ve aralarındaki oranı anlık vites kombinasyonunuz belirliyor.
Örneğin aynakol 28/38/48 ve ruble de 11/32 olsun. Her pedal turu için maksimum teker dönme sayınız 48/11=4,36tur, minumum ise 28/32=0,875tur olacaktır.
Kullandığımız zincirler zaten sabit aralıklı (vites sayısına göre genişlik değişir). Dolayısıyla aslında çapla yapılabilecek hesabı basitçe dişli sayısına indirgemiş oluyoruz.

aynı bisikletten bendede var kaç km hız yaptığımı ölçemedim ama gayet aktif bir bisiklet. umarım memnun kalırsınız

Amacn hız yapmaksa yol bisikleti tercih etmelisin. ng 650 giriş seviyesi ve agır bir bisiklettir dag bisikletidir nihayetinde. Daha iyi bi dag bisikletine gecsende kendini geliritdin dielim max yapabilcen hız 40-42 km olur o hızlarıda saniyelik görürsün tükenip yavaslamaya baslarsın ng650 giriş seviyesi ve döner parcalar yeterince alt seviye bu yüzden zaten senin gücünü emiyor buna senin kasların bozuk yol ve kalın dişli lastiklerde eklenince durum bu sekilde oluyor.

60 km gördügün adamlarda onu bayır assa yapmıslardır muhtemelen sen km sayacındaki max hıza bakmıssındır sonradan bunu görmüşsündür onlara pek inanma . Amacın daha az güc harcayıp daha hızlı gitmekse eger ve cogunlukla asfaltta kullanıosan bisikleti , arazi hevesinde yoksa bu bisikletini satıp yol bisikleti almanı öneririm keyifli sürüşler limitleri denemen güzel .

yokuş aşağı pedal cevirmedenden 50 km/h yı bulabılır bısıklet ama duz yolda anlık hız 35-40 arası mtb ıcın normal.bır husus daha var hız konusu sana baglı bir husus motorlu arac degıl kı bellı bır hızı olsun güçlüyssen basarsın güçsüzsen basamazsın o halde bisikleti değil kendini değiştir :)

Elektrik Motoru tak ben yaptim düzde 55-65 görüyorum, yokusda 35-40 km 1500 Watt motorlan. Resimleri günün fotografi vol. 2 de :)
Yazdigim sey saka gibi gelebilir ama sporcu insan gücünlen en fazla 35 civari görürsün düzde.. Oda kisa zaman icin.

Sent from IPhone 7

Merhaba Ng650 ile yapmıştım bu hızı geçen sene ve eğimli bi yolda değil Bursa Fsm de idim orada. Artık km saati ne kadar doğru göstermiştir bilemiyicem ama başka bisikletlerle yan yana giderken aynı hızı gösteriyordu. IMG-20160907-WA0000.jpg

Düz yolda bu hız imkansız. Ben yokuş aşağı yüklenirken ve pedalları artık çeviremezken 50'i göremiyorum. Muhtemelen gösterge hatalı.

Başka km saatleriyle test ettiğimde aynı hızı gösteriyordu belkide o sırada yanlış göstermiştir.

En yüksek kombinasyonda pedallar boş dönecek kadar hızlı çevirmeniz gerek, ona rağmen bu hızı yakalamanız çok zor. Belki km saatinin lastik boyut giriş bilgileri hatalıdır. Bu hızda bisikleti kontrol etmek bile zor. Ben saatim olmadan önce pedallara asılıp, şimdi 50 yaptım filan diyordum, ilerleyen zamanda sayaç edindim, o kadar yüklenmeme rağmen 38i filan yapabildiğimi görüp şaşırmıştım ki bunu defalarca tekrarlayarak test ettim. Bisiklet için 50 km/sa yokuş aşağı yapılabilecek bir hız. 60 ve üstü için anca ince lastik, yüksek aynakol dişlisi filan gerekir.

Merhaba , Yeni bir bisiklet kullanıcısıyım yaklaşık 15 yıldır bisiklet kullanmıyordum ani bir karar ile işe gidiş geliş 5-10 km lik düz yol ve spor amaçlı bisiklet almayı karar verdim .
Nasıl olduysa 2. el 300-350 liraya btwin bakarken, yanımdan geçen genç bir bisikletliye fikir danışırken bindiği ng650 yi 385 liraya satın almış buldum. :)
1,80ckm 85 kiloyum . 21 vites 29 jant vites geçişleri güzel fakat sadece amatör futbol oynadığımdan mıdır bacak kuvvetinden midir sadece 2 gündür kullanmama rağmen sanki vites 30-35 falan böyle bir şey olmalı gibi bir hissiyat var belli bir süreden sonra çevirdiğim pedal boşa gidiyor beni yoruyor gibi geliyor.
mesafe kısa olduğu için bu bisikletle devam edip kendimi alıştırmalı bu fiyata fazla beklenti içine girmemeli miyim ? yada aynı bütçe ile ince tekerli bir bisiklet bulabilir miyim , bu fiyat segmentinde yol bisikleti bulmak zor gibi olduğu için asfalt yolda kullanmak amaçlı da olsa istemeyerek dağ bisikleti sahibi oldum galiba :)

@muratfb06 ölçmede hızınızı bilemezsiniz. Strava gibi uygulamalarla veya hız sayaçları kullanırsanız ; faydalı olur. Başlangıç seviye bir bisiklet olduğundan çok performans yapmanız kolay değil. Ama herşeyden önce doğru ayar ,temizlik ve yağlama önemli.

• Beğen
Tepkiler: muratfb06
amacım aşırı hız yapmak değil aslında bisikletin vitesi beni tatmin etmiyor gibi geldi bir müddet sonra pedallar boşa dönüyor boşuna efor sarfediyorum gibi geliyor.

@Yetkin

Lastik basınçların doğru mu? Lastikteki maximuk değere kadar şişir. Lastikleri dişsiz lastikle değiştirirsen hızında ciddi bir artış olur.

Benim tavsiyem hızdan önce mesafe çalış. Mesafe arttıkça hızında artar.

@muratfb06

42 aynakol, 21 vites için normal(Ben de düz yolda benzerini yaşıyordum.). En büyük dişlisi 48-53 arası bir aynakol, ile en küçük ruble dişliniz 11 olursa bu durum oluşmaz ki kondisyonu sahibi kişiler yol bisikletlerinde böyle kullanıyor. gerçi 53-11 oranı felaket zor bir oran. Hani hızlanmadan ilk pedal adamında insanın bacağı kopuyor. Ancak hızlandıktan sonra değiştirilirse iyi sonuç veriyor. Şöyle de düşünebilirisiniz: 42/14=3 eder, 53/11=4,81 eder. Yani sizi yaklaşık olarak +%37,7 oranında zorlayacaktır.

Kısacası sizin yapacağınız pek bir şey yok. Vites sistemini değiştirmek daha pahalıya gelebilir. En iyisi ileride başka bisiklete geçmek olur.

@muratfb06

nasıl yani baya sokakta yanından geçen birinden mi aldın bisikleti? abi satam sana falan mı dedi ayaküstü nasıl oldu :)

düz yolda dağ bisikletiyle en ağır viteste normal (dakikada 60 civarı) kadansta 35km civarı hızla gidersin ve bu hızı 10km boyunca tutmak yeni başlayan biri için kolay değil. hele de o kadar hızlı çevirmek ki artık pedalların boş hissettirmesi. mtb'de rüzgar direnci çok olduğu için pedallar yüksek hızda pek boş hissettirmez.

en ağır vitese geçtiğinden emin misin? kaset yalama falan olmasın?

@İbrahim Aslanhan aldıktan iki hafta sonra arka göbekten ses gelmeye başladı

Bu göbeklerin yerine takabilecegimiz özellikle rulmanlı göbek tavsiye edebilirmisin Teşekkür ler

ya ben ben mtb ile 1200 tlik bisikletle 65 basmısım 3kya yol bisikleti aldım aynı yerde 66yı geçmiyor açıklayın ya lütfen çıldırıacm

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Michelin Wild Run'r Advanced 26 x ( 1.1" ) ile 45 km/s garantiydi benim için 48 li aynakol ile ama artık yola geçtim hızdan yana sıkıntım yok.

11430156_10153577083224796_6168558437497990691_n.jpg

Geri