Scudo Sports

Salcano mu? Bianchi mi?

onun yerine salcano igmana bakabilirsin veya sedona borla senin için daha iyi olacaktır, benim bisikletim whistle ben hidrolik frenle 52 km hızla giderken ön frneni yavaş yavaş sıkınca problem olmuyor

Scudo
keşke bu konuyu 1,5 ay önce açsaymışım şu anda elimde cobra var değiştirme imkanım olsa keşke kötü oldu ya her neyse olan olmuş :D

@Atakan Kovancı

bu sorun hidrolikte hiç yok. bence salcanonun hidrolik disk frenli modelleri

ayrıca 70 le rampa asağı ön arka sıkarak duruyorum tek arka fren kullanmıyorum hiç bir zaman. Salcano igman kullanıyorum.

Arkadaşlar kararsız kaldım Bianchi AFX 5000 mi yoksa Salcano Astro 30 mu diye sizce hangisi daha iyi ?
Not:Bianchi TDL 1300 nasıl bir bisiklet

Sağol kardeşim şimdiye kadar 3 tane bisiklet aldım 3üde bianchi'ydi bakıyorum daha güzeli var mı diye

@tolga alp
carraro crs600 modelinede bakabilirsin hem bianchi afx500 ile aynı donanım var hemde fiyatı daha uygun

bence sedona 721 Tavsiye ederim aklınızda olsun( Asla Pişman olmazsınız )

Salcano sport city 30 v özellikleri ;
  • KADRO 28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro
  • MAŞA Suntour NEX HLO Kilitli Maşa
  • ARKA VİTES Shimano STEF51 / RD-M370 Altus 27 vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ 18" - 20"
  • ORTA GÖBEK Chin Haur CH51
  • AYNA VE KOL Shimano FC-T3010 48t/36t/26t krank takımı
  • FREN TAKIMI Tektro 837 alüminyum V fren sistemi
  • VİTES KOLU Shimano ST-EF51
  • RUBLE Shimano CS-HG300 34t/11t kaset
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ Shimano FD-TX51
  • GİDON Zoom alüminyum gidon
  • BOĞAZ Zoom TDS-C297 alüminyum boğaz
  • SELE BORUSU Zoom C208 alüminyum sele borusu
  • FURÇ TAKIMI Chin Haur CH-9280TBW
  • TEKER SETİ Continental Country Plus reflektörlü lastik
  • JANT SETİ Salcano XPRO HB 8x4h özel örüm jant seti
Bianchi touring 827 özellikleri;

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:28″ YOL ÇELİK 1.1/8″
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M370
ÖN VİTES:SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI:SHIMANO ALTUS M371 48X36X26
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M370 3X9
FREN:TEKTRO ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:MICHELIN 700x23C 23-622 DYNAMIC SPORT SİYAH
JANT:28″ AIRLINE-1 ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL

Pek bisiklet tecrübem olmadığından parçalara bakıp çok bir şey anlamıyorum doğrusu :) İstanbulda şehir içinde kullanmak için alıyorum okula gidip gelmek için felan :) (seneye kazanabilirsem marmara besyo ya :) )
cs 30'u forumda felan araştırıp beğenildiğini görünce listeme aldım hatta düne kadar almayı düşünüyordum :) Sonra bir tanıdığım bu daha iyidir deyip bianchi touring 827 yi önerdi ama yukarda da dediğim gibi pek anlamadığımdan size danışmak istedim :)
Bide ön amörtisör bianchi de var mı ? hani cs30 da kilitlenebilenlerden var yokuş çıkarken felan işime yarar diye düşündüm. Normal giderkende çok kavis felan olduğundan amörtisör lazım diye düşündüm. Tabi yinede sizin fikrinizi almak isterim :) şimdiden teşekkürler.
ve kafam çok karışık ama yinede 1500 tl ye kadar bisiklet önerebilirsiniz. (karışık derken ne alcağıma karar veremiyorum o yüzden bu ikisinden biri olsa daha iyi olur :) )

Ya alcam alcam da bir cevap verseniz şu ikisinden birisinde karar kılsam onada razıyım

Bana kalırsa ikiside değil hocam :) Türkiye'de ki Bianchi'ler pek iyi değil Salcanolar zaten hak getire :/

@caylaksuren
:O :D :D yani bilemedim bu forumda dahil salcano city sport 30 a çoğu kişi iyi demiş :) ve sizin öneriniz nedir :)

ee öneri yok mu acaba :( 1-2 güne alcam daha iyisi varsa söyleyin lütfen.

@abseto Nerede ne amaçla süreceksiniz city tarzı arıyorsunuz yanılmıyorsam ?

• Beğen
Tepkiler: abseto
@caylaksuren evt İstanbul da okula giderken maslak-beykoz arasında (seneye öyle olacak inş. Tabi şimdiden kondisyonumu geliştirmek için alacağım yine şehir içi kullanırım)
City tarzı arıyorum da bu yol bisikletleride performans açısından daha iyi olmaz mı ? :)

@abseto Yol bisikleti işi biraz daha farklı hocam performans turları yapıcam hız yapıcam antreman yapıcam der misiniz bilemem çünkü eğer bir yol/yarış bisikletiniz varsa çok keyif alırsınız ama okul demişsiniz tayt ile okula gitmekte pek hoş olmaz :)

• Beğen
2016 ekim 3 itibarıyle bianchi almayın da ne alırsanız alın.

Açıkçası Bianchi daha iyi göründü bana. Sabit maşa olması, üstündeki donanım, ince lastiklerle güzel görünüyor. Eğer konfor arıyorsanız Salcano City 30'a yönelebilirsiniz. Muhtemelen biraz daha ağırdır fakat amortisörü mevcut. Müthiş olmasa da iş görür. Bana sorarsanız bütçenizi arttırarak daha iyi bisikletlere bakın veya 2. ele yönelin. 1500 TL'e 2. elde Specialized Elite ve bu ayarda orta seviye bisikletler bulunabiliyor. Aynı şekilde 1500 TL'e Sedona'nın, Kron'un, Salcano'nun yüksek donanımlı bisikletlerini de bulabilirsiniz.

• Beğen
Öyle ya da böyle bir bisiklet alınıyor tabii onca para verilince yanlış karar verilmek istenmiyor. Sonra noluyor hocam bir ayağınız mağazada iki gözünüz bisiklette aman çalınmasın. Balkona koysanız içiniz rahat. Hırsızdan koruyacağım diye atmadık takla kalmıyor sakın ola ki kilitlere güvenmeyin. Güzele rağbet çok oluyor. Şindiden güle güle kullanın.

• Beğen
Geri