Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

xrs030'dan memnun olduğum ve fiyat/performans olarak iyi bulduğum için bir de salcano dağ bisikleti aldım ilk sürüşü merakla bekliyorum.

Küçükken ilk büyük bisikletim düz maşalı kırmızı bir salco idi ve çok severdim. Çalınana kadar hiç sorun yaşatmamıştı. Benim sempatim biraz da ordan geliyor. :mlk:

Scudo
Aynen öyle 300 liralık bisikletle salcano yu değerlendiriyorlar ee buda kötü aldınmı 3000 6000 10000 lik bisiklette bu ukaka diyorsun türkiyedeki fiyat performan markası salcano net

Sent from my lumia 920 Tapatalk

Salcano dünya markası değildir. Salcano galaksi markasıdır. Tüm markaların ağzını burnunu kırar. Hatta uzaylılar salcanoyu görse , dünyayı istila etmekten vazgeçer , Yani öyle böyle değil.. ( Tamam fazla attık galiba )

Görebildiğim kadarıyla 19 sayfalık bir kısır çekişme yaşanmış. Salcanonun şu modelini görün birde buna bakın gibisinden savunmalar yapılmış vs vs vs. Bazı kavramlar birbirine karışmış gibi görünüyor.

Arkadaşlar marka olmaktan ne anlıyorsunuz ? Hele hele dünya markası olmak tam olarak nedir ? Bir dünya markası tam olarak ne türlü bir hizmet verir ? Veya vermelidir ? Salcano tam olarak ne verir ? Bunları biraz düşünürsek aslında ortada tartışılacak bir meselede kalmıyor.

Salcano tüccar mantığıyla hareket ediyor. ürünü sadece satıyor. , satış sonrası düzgün Hizmet vermiyor , daha doğrusu son kullancının beklediği hizmeti vermiyor. Veremiyor değil istenirse bal gibi verir ama vermiyorrrrr. Çünkü bunlar ticaret yapıyorlar , son kullanıcının beklediği hizmeti vermeyerek veya doğru düzgün bir teknik servis ağı kurmayarak , buraya harcanması gereken rakamlarıda bilançosuna ekleyip , kar'ını büyütüyor. ve Türkiye haricinde aman aman bir hedefleri olmadığından ( Afrikada adını bile duymadığınız ülkeler ihracat yapmayı saymaksak ) kanuni gerekliliği olan satış sonrası ürün garantisini de , son kullanıcıyı süründürme , bezdirme taktikleriyle oyalıyarak , ne yazıkki işlerini tıkır tıkır yürütüyor.

Tamam salcanonun üst düzey modelleride var. Da 10.000 TL ve üstü para ödediğiniz bisikletinizi salcanonun size reva gördüğü teknik servise emanet edermisiniz ? Salcanonun teknik servislerinin çoğu , sizce hiç Dİ2 sistem , hadi onuda geldim dura ace görmüşlermidir ? ki birde bunlarla sorun çözülmesini umut edeceksiniz ..

Akadaşlar son kullanıcının satın alma kararı verirken yaptığı en genel hata vites sistemine takılıp kalmalarıdır. Son kullanıcı şöyle bir mantık kuruyor. ( Rakamlar tamamen sallamadır.) Atıyorum : Salcanonun acera serili bisikleti 1500 lira , trek'in aynı vites sistemini kullananı 2500 lira. Aradaki 1000 lira farkı sırf marka diye vermem.

Aradaki fiyat farkı sırf marka içinmi isteniyor zannediyorsunuz. Salcano en büyük numarayıda burada yapıyor zaten. Grup set kullanılmayan tüm modellerinde , Salcanonun orta göbekte ne marka kullandığını bilen varmı ? Ya zincir olarak ne kullanıyor ? Jant ve akort tellerinde ne kullanıyor ? pedal markası ? sele ?? aynakol ? iç lastik ? fren ayakları ve pabucu ? Varmı bunların markalarını ve kalite derecelerini bilen son kullanıcı ? sadece vites sistemi , gidon boynu markası , lastik markası ve amortisör markasına bakarsanız ve bunlara takılırsanız yanılırsınız. Aradaki 1000 lira farkı nasıl oluşuyor sizce ? Sadece kadroda yazan markadan dolayımıdır ? F/ p oranını belirlerken sadece vites sistemine mi bakılması gerekir ?

Salcanonun bu kadar satmasının bence asıl sebebi karşısında iyi hizmet veren yakın F / p oranlı ürün üreten ciddi bir rakip olmamasıdır Yerli üretici olarak , eğer ümit bisiklet aliminyumu veya karbonu işleyip daha düşük fiyattan iç piyasaya verirse, belki akılları başlarına gelir. Veya B twin ürün gamını geliştirirse ve decathon sube ağını tüm Türkiye çapında fazlalaştırırsa de benzeri etki olur. Ama son kullanıcı sadece görünür yerdeki komponentlerin markalarına kanıp , ürün alıp , geri kalan hizmeti çok önemsemedikçe , alması gereken hizmeti talep etmedikçe , salcano en iyi bildiği işi yapıp sadece satmaya devam edecektir.

Zaten ürünlere değil salcanonun son kullanıcı ile olan satışi sonrası tavırlarına ve yetkili servislerin keyfi davranışlarına tepki vardır. Bazıları için sadece cebinden çıkacak para önemliyken bazıları içinde satış sonrası destekte çok önemlidir. Bu yüzden salcano şöyledir böyledir demek yerine salcano bu fiyata ne veriyor ? İthal markalar ne veriyor ? buna yoğunlaşmak lazım.

Alan halinden memnun ise kimse bir şey diyemez. Ama satış sonrası müşteri menuniyeti veya garanti kapsamında bir beklentiniz varsa salcano sizi fazlasıyla üzer. Eğer böyle bir beklentiniz yoksa güle güle kullanırsınız , ama bu seferde başka marka kullanıpta bu hizmetleride alanların eleştirilerini lütfen yabana atmayın.

@Murat Cömez

Sen bile almakta 40 bin bahane ortaya koyarken bi alman ın türk malını alması aptallık olur zar kendi markamıza bile 40 bahane bulursak tabiki bi alman bi italyan türk malını kullanmaz

Sent from my lumia 920 Tapatalk

@İBRAHİM HALİL KILINÇ
Bahane degil gercekler ne yazikki.;)

• Beğen
Tepkiler: Sefa
14 yıllık Salcano kullanıcısıyım, Her şey kısmet derim, Satış oranına göre arıza oranını hesaplarsanız en az Salcano da olduğunu göreceksiniz, İnsanları kandırmıyorlar çünkü kazıklamıyorlar. Bi audi nin silecek su deposu 100 tl şahinin ki 1 tl arada hiç bir kalite farkı yok. tek fark şahinin ki 2.el :) Ama sıfır gibi 2 side aynı işi görüyor ve şahininki daha uzun yıllar gidebiliyor. Audiyi 10 yıl sonra at çöpe şahini 27 yıldır kullanan var. Arkadaşlar egonuzu tatmin etmek için marka kötülemeyin. Hp pc aldığınızda 2 gün sonra çökünce pc mi suçlu oluyor. Kul yapısı her an her şey yapabilir bu kısmet işidir. Malzeme kalitesine gelince söylenenlerin hepsi palavra yok kadro kötü bilmem ne adam 1500 2000 tl veriyor 1 kg daha hafif diye yav günde en az 15 km yol yapıyorum bi kerecik kadro sorunu yaşamadım hala sıfır gibi Dağa taşa vuruyorum. Pedalı kalitesizmiş bilmem lastiği iç lastiği yok freni sanki onları salcano üretiyor :D çok saf ya bizim milletimiz adam açıklamış 2 saat aynı vites sistemli salcano daha ucuz diye alıyor bizim saf insanlarımız bilmiyor iç lastiğini gidon boğazını pedalı bilmem göbeği daha kötü olduğunu.. Arkadaşlar gelin 2 bisikletinde parçalarını ayıralım aradaki farkı gösterin, Adam 5 yıldır ümit kullanıyorum lastik bile patlamadı diyor. İşe gidip geliyormuş. Neden inatla marka kötü şu iyi bu iyi deyip duruyorsunuz. İnternet te bi karşılaştırın özellikleri ve göreceksiniz fark yok 1000 tl daha uygun bunun sebebide salcano asgari ücretle eleman çalıştıyor ve x, y ve z marka ise 1500 dolar civarı siz gidip elin gavuruna maaş ödemeye devam edin.. Tanıdığım bir sürü profesyonel bisikletçi var salcano dan vazgeçmeyen.. Paranız çok diye dağıtmaya yer arıonuz.. Gereksizce.. Gurur yapmayın.. Servislere gelince Salcanonun ve ya diğer markaların servisleri dediğiniz adam mahalle bisikletçisi adam yıllardır amatörce çalışmış bir tanesinin profesyonel eğitimi yok bisikletin çıktığından haberi yok. Hidrolik bakımı bilmez Salcanoyu arayıp servislik yetkisi almış. Carraroyu arayıp almış yok bilmem Ghost a mail atıp almış. BMW servisi değil onlar babasından bi iki şey öğrenen kıytırıktan belgeli servisler bisikletin asıl servisi kendindir. Eğer anlamıyorsan servisi kötülemicen. Sen hp nin audi nin veya x firmanın fabrikasını git bakıyım adamlar yüzüne bakacakmı? çünkü fabrika üretici dir. son kullanıcı ile ilgilenmez. gitmen yanlış. Bide bizim insanımız hatasını hayatta kabullenmez her zaman firma kötüdür. Garanti olayını farklı anlıyoruz. Suçlu olduğumuzu anlamıyoruz. Bu hayatta yaşamanın bile garantisi yok sen gidip yamulttuğun cantı kötülüyorsun. Garantiye giremdi diye ama bisikletin Ghost olsaydı benim hatam derdin. Foruma bakın bir sürür göreceksiniz arada okuyup gülüyorum :D:D Carraro, Ghost, Sedona, Kron, Salcano hepsi iyidir. Farklı bilmediğim iyi markalarda var fiyatları daha çok yüksek diye bilmiyorum adlarını.. Gönlünüz rahat alabilirsiniz..

bisiklet ile kadro olayını karıştırmayın beyler.
giant ; bisiklet yaparken kadro üretimek için materyal arge vs tonlarca para dökerken salcano kadroyu taiwanli axman firmasında 100$'a satın alıyor.
giant yaptığı teknolojinin üstüne full deore set takınca 4bintl , salcano full deore set takınca 2500tl fiyatı oluyor.

olay bu kadar basit..

dünyadaki eğilim markalaşmadır. her sektördeki piyasa lideri örnek alınır. o lider kadar bilinir olmak istenir. liderin üzerindeki baskı, sektöre yeni giren oyuncudan kat be kat fazladır. o nedenle liderler, fark yaratmak zorundadır. buradaki asıl amaç, marka abilinirliliğini ve güvenirliliğini en üst düzeye taşımak, olası kötü rakipleri ve rakip namzetlerini elemektir.

salcano ng020 bisiklet aldım. bisikleti o yılın ocak başında duyuruldu fiyatıyla özellikleri ile. gerçekten aynı komponentlerle benzer bir bisikleti toplamak isteseniz, bisiklet ng020 nin 2,4 katına mal oluyordu. anlayacağınız kaçırılmaz fırsat. ankara bayinden red bisikleti bulduk gittik ve almak istediğimizi söyledik ve 100 lira gibi bir kapora verdik. şubat sonu ya da mart başı olması gerekiyor bu dediğim zaman. bisikleti beklemeye başladık. fabrika uzunca bir süre 10lu ruble uyumlu zincir bekledi, ben de bisikleti bekledim. haziran ayı ortasına doğru geldi. ve sele borusu defolu geldi. uzun etmedik ve bisikleti aldık. bisiklet güzel. akıcı, kadrosu karbon kadrolarla yarışacak hafiflikte. servisle uğraşmadım. parçalayıp sattım çünkü flatbar bir yol bisikleti aldım.

servis hadisesi önemli. defolu seleborusunu (rithchey di seleborusu wcs parlak siyah) talep edemedim. çünkü satın aldığım yer uğraşmamamı bunu telkin etti (sanırım takarken kendisi zedelemişti). bir giant kadro ömür boyu garanti veriyorsa ve sorgusuz kadroyu değiştiriyorsa 550 euro civarı bir kadro yatırımı yapacak şekilde bisikletle ilgiliyseniz düşünebilirsiniz. ama benim gibi haftasonu bisikletçisi iseniz ve yetkili servislerden ziyade alışkanlıkla gittiğiniz yılların bisikletçisi mağazalarınız varsa, bir salcano alıp efendi efendi kendiniz tamir eder edemediğiniz yerde de müdavimi olduğunuz mağazalara gider sorunu çözersiniz.

salcanoyu değerlendirmem gerekirse, bisikletleri, üst grupta iyi. servisi için yorumum yok sayılır. satış ise kötü. bizden dünya markası çıkamamasının sebebi kısa vadeli düşünme huyumuz sanırım. zira zamanında anadol bile mısıra arabistana falan satılan bir otomobildi ki bir çok parçası devşirmeydi. ama markalaşamadı. süreklilik sağlayamadı. bunda insanımızın yabancı mal hayranlığı da etken elbette. japon saat sanayi otorite olacak bilgi birikimine ulaşana kadar her japonun ihtiyacı olmasa da her yıl bir saat alması düşündürücü bir detay. ya da Biz burada iyi gemiler yapmaliyiz,
Eger basarabiliyorsak kar ederek,
Eger mecbursak zarara katlanarak,
Ancak daima iyi gemiler yapmaliyiz.
Bir Japon Ilkesi
ilkesi düstur edinilmedikçe, herkesin pazarı olmaya devam edeceğiz. üstelik 1 liraya bizden madenlerimizden cevheri satın alıp, işleyip, bize 100 liraya mamül satarak.

dünyadaki eğilim markalaşmadır. her sektördeki piyasa lideri örnek alınır. o lider kadar bilinir olmak istenir. liderin üzerindeki baskı, sektöre yeni giren oyuncudan kat be kat fazladır. o nedenle liderler, fark yaratmak zorundadır. buradaki asıl amaç, marka abilinirliliğini ve güvenirliliğini en üst düzeye taşımak, olası kötü rakipleri ve rakip namzetlerini elemektir.

salcano ng020 bisiklet aldım. bisikleti o yılın ocak başında duyuruldu fiyatıyla özellikleri ile. gerçekten aynı komponentlerle benzer bir bisikleti toplamak isteseniz, bisiklet ng020 nin 2,4 katına mal oluyordu. anlayacağınız kaçırılmaz fırsat. ankara bayinden red bisikleti bulduk gittik ve almak istediğimizi söyledik ve 100 lira gibi bir kapora verdik. şubat sonu ya da mart başı olması gerekiyor bu dediğim zaman. bisikleti beklemeye başladık. fabrika uzunca bir süre 10lu ruble uyumlu zincir bekledi, ben de bisikleti bekledim. haziran ayı ortasına doğru geldi. ve sele borusu defolu geldi. uzun etmedik ve bisikleti aldık. bisiklet güzel. akıcı, kadrosu karbon kadrolarla yarışacak hafiflikte. servisle uğraşmadım. parçalayıp sattım çünkü flatbar bir yol bisikleti aldım.

servis hadisesi önemli. defolu seleborusunu (rithchey di seleborusu wcs parlak siyah) talep edemedim. çünkü satın aldığım yer uğraşmamamı bunu telkin etti (sanırım takarken kendisi zedelemişti). bir giant kadro ömür boyu garanti veriyorsa ve sorgusuz kadroyu değiştiriyorsa 550 euro civarı bir kadro yatırımı yapacak şekilde bisikletle ilgiliyseniz düşünebilirsiniz. ama benim gibi haftasonu bisikletçisi iseniz ve yetkili servislerden ziyade alışkanlıkla gittiğiniz yılların bisikletçisi mağazalarınız varsa, bir salcano alıp efendi efendi kendiniz tamir eder edemediğiniz yerde de müdavimi olduğunuz mağazalara gider sorunu çözersiniz.

salcanoyu değerlendirmem gerekirse, bisikletleri, üst grupta iyi. servisi için yorumum yok sayılır. satış ise kötü. bizden dünya markası çıkamamasının sebebi kısa vadeli düşünme huyumuz sanırım. zira zamanında anadol bile mısıra arabistana falan satılan bir otomobildi ki bir çok parçası devşirmeydi. ama markalaşamadı. süreklilik sağlayamadı. bunda insanımızın yabancı mal hayranlığı da etken elbette. japon saat sanayi otorite olacak bilgi birikimine ulaşana kadar her japonun ihtiyacı olmasa da her yıl bir saat alması düşündürücü bir detay. ya da Biz burada iyi gemiler yapmaliyiz,
Eger basarabiliyorsak kar ederek,
Eger mecbursak zarara katlanarak,
Ancak daima iyi gemiler yapmaliyiz.
Bir Japon Ilkesi
ilkesi düstur edinilmedikçe, herkesin pazarı olmaya devam edeceğiz. üstelik 1 liraya bizden madenlerimizden cevheri satın alıp, işleyip, bize 100 liraya mamül satarak.

arkadaşlar dayanamadım ben de iki kelam edeyim dedim. işin pazarlama olayında salcano yu bilemem ancak. DÜNYA MARKASI DEMEK AUDİ DİR, COCA COLA DIR, TURKISH AIRLINES TİR. dünya markası falan değil salcano ayrıca türk markası falan diyenlere lafım şu ki hangi parçalarını kendi üretiyor? türkiyede ki klasik sömürü sistemi montaj dır. üretim ve ithalat değildir. salcano da aynı şekilde birçok parçasını satın alıp MONTAJLIYOR . Tıpkı türkiyedeki başta toyota renault ford gibi araba fabrikalarında olduğu gibi. ayrıca emin olun satış sonrasında eğer değişilmesi gereken bir parçası gerekirse eğer şanslıysanız o parça erken gelir.

araştıralım mesela türk markası denilen CASPER dizüstü bilgisayarın hangi parçalarını türkiye patentli bir araştıralım bakalım. hangi parçaları türkiyede geliştirilmiş ve ar-ge çalışmalarıyla büyütülmüş. malesef ancak malesef montaj montaj ve yine montaj. dünya markası mı arıyorsunuz bakın microsoft a . bi çekse dünyadan mallarını dünya çöker !

uzatmadan son sözüm BEN DÜNYA MARKASI DERİM KENDİ ÜRETEN GELİŞTİREN DÜNYAYA ÖRNEK OLAN VE YOL GÖSTEREN FİRMA OLANA. kusura bakmayın ancak sadece birkaç parçayı üretip gerisini montaj yapmakla dünya markası olunmuyor.

NOT : Salcano City Sport 50 Kullanıcısıyım :alkis:

İşin o boyutuna bakarsan herşeyini kendi üretip piyasaya süren tek ülke Made in P.R.C dir, Arkadaşlar. Yani People of Rebuplic China(Çin Cumhuriyeti İnsanları) Microsoft sadece yazılım satar. Ürünleri hiç satılmaz kendini piyasadan çekse bile crakc kaynıyor etraf, Git amerikaya Microsoftta 2 kişi bulursan öpte başına koy MAc de ise kuyruk var. ki Mac dede Made in P.R.C yazmaya başladı. Bunun sebebini açıklıyayım arkadaşlar. 0 dan bir şeyler üretmek dışardan göründüğü gibi değildir. Zenginlikle mal ile mülk ile olacak iş değildir. Geçmişinin en az yarım asıra dayanması gerekir iş tecrübesi ister eleman kalitesi fabrika düzeni vs vs bunlar da hemen olmaz .. O yüzden Salcano ya laf atarken yada Türkiyeye önce bi diğer firmaları ve ülkeleri de düşünün... Ne pc de ne araba da ne de bisiklet te herşeyini kendi üreten firma yoktur China dışında :) onlarında patronu diğer ülkeler :D

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Sürüş öyle değişiyor ki önceden salcano ya verdiğim paraya acıyorum.Gerçekten çok fark var ve bunu iki bisikleti de kullanan anlar.....;) Salcano ile yokuş aşağı zor hızlanıyordum,Trek bildiğin kendi gidiyor hafif meğil olan yerde bile.... Bilmeyenler soruyor ya"Bu kadar çok para verdin kendi mi gidiyor??" diye

EVET Kendi gidiyor:alkis:

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
@Kadir YILMAZER

Siz yazdıklarımdan bunu anladıysanız Salcanodan başka marka kullanmanıza gerek yok. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Kadir YILMAZER

Adam çin de üretiyor ama kaliteyi benim istediğim gibi yapacaksın diyor....fark var....

salcano ya çok büyük kin ve nefret var gerçekten. seven hiç görmedim.

benden net olarak daha düşük donanımlı ve daha ucuz bisikletler kullanan arkadaşlarım bile sırf benimkinin markası salcano diye benim bisiklete: "çerez ürün, kurcalayıp-bozup-deneme yapmak için ideal" diyolar. tabi ben gülüp geçerim hep. kimseyle asla tartışmaya girmem. salcano babamın firması değil.

hayır yani iyi donanım salcano yu kaliteli yapmıyorsa, markasının scott olması da kötü donanımı kaliteli yapmaz. iyi bisikletle kıyaslayana lafım yok ama eski donanımlı ve yaş olarak da eskimiş bisikletini sırf markası scott diye çerez saymayıp da donanım olarak onu tokat manyağı yapan yepyeni salcano ya: "çerez-kurcalanabilir" diye laf atmak, sırf: "benim iphone'um var" diyebilmek için 2014 de iphone 3gs ile dolanıp general mobile elite kullanıcısına: "senin telefon çerez, ama bak benimki iphone" demek gibi bişey.

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
Yazdıklarınızdan onu anlamadım sadece malzeme kalitesini kötülemenizden yakınıyorum..@Cömert

@Ömer KARAN
Yılmaz bey olaya marka prestiji ve bunun sağladığı özgüven açısından yaklaşmış. teknikten ziyade sosyal bir yorum yapmış.

burada şunu söylemek gerek, marka hevesi olan, gösteriş adam zaten salcano almamalı. ama bu olayın teknik boyutu değil, sosyal boyutu.

gerçek hayata gelirsek, herkes gösteriş istemez arkadaşlar. yani şimdi mesela iphone demiş Yılmaz bey, ben istesem en kral iphone u her sene alır en kralından kullanırım yani telefon melefon zaten çalışan insana koyacak şeyler değil. ama almıyorum, general mobile kullanıyorum. hatta bahsettiğiniz iphone u şirketim bana bedava verdi, kullanmadım. çünkü bana şu anki telefonumun sağladığı birçok şeyi sağlamıyor. ben bilmiyor muydum general mobile marka imajı olmadığını ve hor görüldüğünü? biliyorum. ama ben bilinçli olarak aldım. ve çok çok çok memnunum. telefona aşığım. şimdi masanın üzerine koyunca samimi arkadaşlarım şakayla karışık olarak bana: "bu ne abi gözünü seveyim yaa" diyorlar, bu çok normal ve beklediğim bi tepki zaten. ve benim için önemsiz bi tepki. çünkü ben telefonumu belli bi amaçla aldım ve telefonum o amaç doğrultusunda bana vaad ettiğini fazlasıyla sundu.

salcano olayında da yılmaz beyin sosyal içerikli mesajı doğrudur ama burada şunu söylemek gerek; gösteriş isteyen adam salcano almasın. ben insomnia 30 aldım donanımı için ve memnunum. alırken de gördüm yani tasarım falan yok bisiklette. ama umrumda değil. markası alaya alınan bi marka ve bu da umrumda değil. alaya alanlarla tartışmıyorum. general mobile markasının alaya alındığını bile bile tercih ettim, salcanoyu da aynı şekilde tercih ettim.

sizin de söylediğiniz gibi konunun başında salcano'nun yaptığı hatayı (ya da eksikliği diyelim) körü körüne savunan kişiler olmuş bu arada.

Aynen öyle :) .. Servise soruyorum ne fark var diye adam etiket diyor, ispat et diyorum söküyor rulmanı aynı mal ikiside, pedal kolu aynı shimano vites sistemi aynı ne fark var diyorum etiket diyor diyorum ki 7075 aliminyum kadroya ne dicen 1 kg fark ediyor diyor tartıyoruz tam 1,2 kg fark var oda ayaklıgı cıkar yada sulugu say diyor :D hadi onu geçtin salcanonunda aynı kalite kadrosu var diyor, Trek salınca bayır aşağı gidiyor demişsin kardeşim o bisikletin kalitesinden değil, ona bakarsan al Ümit çift süspansiyon 22 kg üzerine koy senin kilonda adamı bak kim geçecek sonra durup düşünürsün enden bu akdar para verdim diye.. Arkadaşlar yapmayın lütfen bir bisikletin fren mesafesi lastik kalitesinden, hızlanması lastik tipinden, kadro karışımı ve akort ayarındandır. Sanki kawashaki hayabusa mı sürüyorsun daha çabuk hızlanıyor rahat gidiyor diyorsunuz motor yok bunda adamın kilosu hafif ayak kasları daha gelişmiş diye bisikletmi daha hızlı gider dicek bunlar sadece kendi egonu tatmin etmelerdir. tabi kide fiyat trek carraro daha pahalı olacak daha kaliteli malzeme kullanıyor fakat aynı malzemeyi salcano daha ucuza topluyor bunun tek sebebi her zaman derim çalıştırdığı eleman ücreti ve yurt dışından içeri sokarken vergi ödememe çünkü tr de toplanıyor.. fabrikadaki eleman kötü topladı diye sedona salcanodan kötü olmaz servis yapamadı diye trek salcanodan kötü olmaz bunlar hep değişkenlerdir o yüzden hiç firma kötü değildir. Kötü olan kullanıcı ve servisdir. Ya da üretici Firmadır yani shimano, Zoom vs vs...

bu sitede her zaman marka tartışılır ve her zaman ucuza alınan salcanolar ezilir. Gereksiz laflar, arabam için de öyle söylerler fakat 10 bin de bir servise gidip her sene de 1-2 milyar ödeyip gelirler :D ve ben gülerim hep :) neyle mutluysan o senin için en iyi dir. Fakat şunu anlamak istemiyorlar donanım kalite farkı yok, zannediyorlarki bisikletin sallanması Salcano dan, Durmaması salcano dan, fren patlaması salcano dan gitmemesi salcano dan... aynı arızalar pahalı bisikletlerinde çıkınca da benim hatamdı şu ayarını yapmadım oluyor :D peki sor bakalım bu sorunların hangisi için firma suçludur, hiçbiri çünkü bunların hepsi bakıma ve ayar gerektiren işler artık gurur yapmak yerine güzel tavsiyelerde bulunun arkadaşlar..

Geri