Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

Scudo
@Hasan Kılınç

hocam doğru diyorsun ama Euro lu olan hiç bir bisikleti buraya eklememen lazımdı.nitekim bugün araba fiyatlarıda zaten aldı başını gitti.6 7 ay önceki Euro lu satılan bisikletlerin hiç birinin fiyatı bu kadar uçuk değildi.dolarla satılanlar hala direniyor ama Euro lu bisiklet alan baba yiğit varmı onu çok merak ediyorum gerçekten.
örneğin ben bunu nisan ayında 3000 TL ye satın aldım (link)

Salcano 2015 kadrolarında mutlaka yazı fontunda ve tasarımlarında devrim yapmalıdır. Mantığı değiştirmelidir. Yoksa her bisiklette donanım 3 aşağı 5 yukarı aynı. Önemli olan firma güvenilirliği ve satış sonrası desteğin kalitesi. Ben de salcano kullandım 1,5 yıl. Olumsuz yanı var mıydı benim açımdan, hayır. Ama bu demek değil ki çok kaliteli bir bisikletti veya firma ile teknik servis çok iyiydi. Doğru oturup doğru konuşalım. Eğri oturmak bele binen yükü uzanırkenki pozisyona kıyasla %300 arttırıyormuş. Benden söylemesi...

kesinlikle satış sonrası ilgisizlikten ve sen yoluna ben yoluma-cılıktan kaynaklanıyor. fiyat/donanım olarak üstün olabilirler ama o bakımda hiçbirşey yapmadan(somunları ben zaten kontrol ediyorum ayda bir) "sırf periyodik bakım" adı altında para almaları. üstüne üstlük maşayı durduk yere yanlış yağ ile yağlayıp yaylanmasını düşürmeleri. %80 i beceriksiz servislerin çünkü. sadece esnaflar satıyorlar gerisinden zerre kadar anlamıyorlar...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=119775&page=2

@Halil EROĞLU

Böyle bir konuya denk geldim.

Sorun Salcano'nun mu yoksa sadece forumlarda konuşanlarda mı bir türlü karar veremedim.

Gümüldürde Almanlar bir sitenin oradaki hemen hemen tüm yazlıkları almışlar. Site Alman kaynıyor. Tüm site toplanmış gitmişler sahili temizlemişler dönüşüm kutuları koymuşlar. Haftada bir çöp kamyonu geliyor. O sıcakta çöpler kokuyor. Toplanmışlar hemen toplu halde gitmişler belediyeye haftada en az 2 kere çöp kamyonu gelmesi için baskı yapmışlar ve o siteye sadece haftada iki kere çöp kamyonu gelmeye başlamış. Adamların oy verme hakları bile yok nede T.C. vatandaşı bunlar. Sadece orada mülk sahibi insanlar. O civardaki bizim millete bakınca çöpler kokuyor, çöpleri almıyorlar sık sık, sahili temizlenmiyorlar diye belediyeden şikayetçi olmak.

Artık şu ilkokul çocuğu gibi şikaytet olayını bırakın artık. Almanlar gibi yapın. İlk önce adam akıllı olmayan servisleri ve satış bölgelerini belirleyin. İzmir mi. İzmir de olanlara özel mesaj atın destek isteyin. Sonra o şehirdeki bisiklet kullanan gruplara ve derneklerle iletişime geçip toplu halde Salcanoya yetkililerine mektuplar yollayın. Bu servis böyledir değiştirin. Memnun değiliz. Baktınız Salcano umursamıyor. Tüm Türkiye olarak son kez uyarırsınız ya servis ve satış noktalarını düzene koyun yada bundan sonra ne salcano alırız ne de tavsiye ederiz. Birlik olduktan sonra mecbur olarak bir şeyler yapacak. Adamlar tekel değil ki mecbur alacaksın umrumda değilsiniz desinler. Ben İzmir için mektup gönderirim.

@Furkan Çınar

Kusura bakmayin, bu marketlerin salcano kullaniyor oldugu gercegini degistirmiyor. Benim kendi sahsi fikrim, market servis bisikleti ile ayni markayi kullanmak istemezdim. Her ne kadar 13bin tl lik modeli de olsa da. Ustune sram set ekleyince marka buyumuyor.

@Furkan Çınar

ben salcanonun ust duzey bisikleti yok demedim, bir tane böyle bisiklet satiyorsa 100 tane kıytırık market bisikleti satiyor. ve halk bu markanin ucuz bisikletlerini her yerde gorebiliyor, dedigim gibi vizyonuyla alakali..

Yukarıda anlatılanların olabilmesi için toplum örgütlenmesi geninin,toplumsal organizasyonlar geninin bizim vücudumuzda olması gerekiyor ama maalesef yok.O yüzden Salcano ve diğerleri "bakkal servis bisikleti"( biraz haksızlık ediyoruz aslında) üretmeye ve satmaya devam edecek.

@Turan Babacan

Turan bey, biz ilkokul çocukları gibi şikayet etmeyi bırakalım hay hay; peki ya siz genellemeler yaparak ezbere insanlara öğüt vermeyi bırakacak mısınız?

Salcano müşteri hizmetleri ile defalarca yaptığım telefon görüşmeleri sonrasında firma merkezine ulaştırdığım şikayet dilekçesi aşağıda. Sonuç? Buyrun Eskişehir'e misafirim olun ve o "rezalet" servisi birlikte ziyaret edelim. Hiçbir şeyin değişmediğini göreceksiniz. Çünkü firma için müşteriden gelen şikayetlerin, taleplerin hiçbir önemi yok; adamlar sizi kaale bile almıyorlar.

XXX Bey merhaba,

23.04.2013 tarihinde, Eskişehir XXX firmasının mağazasından Salcano NG-650 model bisiklet satın aldım; bisikletin fatura kopyasını ekte görebilirsiniz.

Bisikleti teslim aldıktan sonra, mağazanın yönlendirmesiyle ilk bakımının yapılması için Eskişehir’deki servisiniz olan XX Bisiklet’e bisikletimi bıraktım. 2 gün sonra bisikletimi teslim almaya gittiğimde, bisikletimin ön disk fren mekanizmasının çalışmadığını, ayrıca fren disklerine hidrolik fren sıvısının sızdırma yaptığını fark ettim. Bu konuyu servis yetkilisine ilettiğimde, durumun normal olduğu ve hiçbir sorun olmadığı cevabını aldım. Ancak bisikletimin ön freni işlevsiz durumda ve fren disklerine sürekli hidrolik yağı sızdırmakta.

Bisikletimi satın aldığım yerle yaptığım görüşmeler de sonuçsuz kaldı. Buna ek olarak, XX Bisiklet’e ve burada çalışan servis yetkilisine hiçbir şekilde güvenim kalmamıştır. Zira bisikletlere servis verilen dükkan izbe bir görünümdedir; servis yetkilisi de modern bisikletlere servis verebilecek kapasitede olmadığını her sözü ve hareketiyle belli etmektedir. Salcano gibi büyük bir firmanın müşterilerine hizmet veren bu servis noktasının bu derece kötü durumda, servis çalışanlarının da bu denli yetersiz olması gerçekten çok üzücü.

Bugün bisikletimi XX Bisiklet’e götürdüm ve bana telefonda söylediklerinizi ilettim; talimatınız üzerine fren parçasını söküp bugün size kargolayacaklar.

XXX bey, bisikletimi satın aldığım tarihten itibaren neredeyse 3 hafta geçti ve ben hala bisikletimi kullanamıyorum. Mağduriyetimi anlamanızı umuyor, bisikletimin onarımı için gereken parçaların bir an önce tedarik edilmesini rica ediyorum. Buna ek olarak, yolunuz Eskişehir’e düşerse XX Bisiklet’i bizzat ziyaret ederek servisinizin ne kadar vahim durumda olduğunu bizzat kendi gözlerinizle görmenizi isterim. İnanın böyle bir servis Salcano’nun marka imajına çok büyük zarar vermekte.

İlginizi rica ediyorum, saygılarımla

@verisakeet

Yazdıklarınızın altına çekinmeden imzamı atarım; son derece doğru tespitler. Bazı arkadaşlar "Salcano'nun üst düzey bisikletlerinde durum böyle değil" diyebilirler ancak aşağıda, Salcano'nun 12.000 TL'ye sattığı bir bisiklet kadrosu ile Giant'ın XTC kadrosunun resimlerini göreceksiniz. Hangi tasarım bir "tasarımcının" elinden çıkmış, ilk bakışta anlaşılabilir sanıyorum. Giant yazısına verilen küçük bir açının bile tasarıma nasıl bir estetik kattığını göreceksiniz.

https://i.hizliresim.com/KqyMmW.jpg

https://i.hizliresim.com/KDG28z.jpg

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@burak özgüng

Hocam Euro-Dolar-TL farketmiyor. Benim burada verdiğim fiyatlar liste fiyatları. Almak isteyenlere mağazalar kendi insiyatiflerini kullanarak zaten çok uyguna kadar düşürüyorlar fiyatları. Siz mesela 3900'den 3000 liraya almışsınız. Sedonayı 2300 TL'den 2000 TL'ye de alabilirsiniz. Bendeki İnsomnia 30'da 1600 TL'den 1280 TL'ye alınmış :)

@Mehmet Altuğ

Aynen demek istedigime cok iyi bir ornek. Sahsen cannondale kullanan biri olarak ghost, focus, cube, giant gibi markalarin tasarimlarini begeniyorum ve bazi cannondale modellerinin dusuk modellerinde dahi cok cekici tasarimlar oluyor. Buna carraro, corratec gibi markalar da dahil. Sedona da yerli bir marka, gerek websiteleri olsun gerek bisikletleri olsun, gayet yaratici ve cekici tasarimlari var. Zor birsey degil. Bu konuda marka kendini gelistirmez ise oldugu yerde takilir.

@Buğra SELÇUK

2010 model bisikletler arasında ng303 var 730 tl ye başlangıç olarak aldım hala kullanıyorum sorun yaşamadım. Hidroliklerinde azalma bile yok neredeyse. Bakımını ve temizliğini iyi yaptığın sürece her bisiklet güzeldir :)

Konu 10 sayfa tartışılmış, okuyabildiğim kadarını okudum. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Salcano kullanıcılarının marka konusunda biraz kompleksli olduğunu görüyorum. Kullandıkları bisikletin iyi olduğuna biraz da kendilerini inandırmaya çalışıyorlar. Bu diğer ufak markalar için de geçerli. İsterse bisikletinizin üzerinde Sram RED set olsun yine de kendinizi hiç bi zaman tamamlanmış hissedemeyeceksiniz kadronun üzerinde SALCANO yazdığı için. Bir firma için imaj herşeydir. Bugün Apple nasıl bu kadar yüksek fiyata bu kadar çok iphone satabiliyor. Çünkü yıllarca uğraştığı bir imajı var. Yanınızdaki insan iphone 5s ini çıkardığı zaman, sizin elinizde aynı teknik özelliklere sahip atıyorum Huawei marka bir cep telefonu varsa, aynı özgüvenle çıkaramazsınız. En sevdiğiniz rock yıldızı Gibson marka gitar çalarken sizde aynı görünüme sahip Epiphone marka bi gitarınız varken, her zaman içinizde bir ukte kalacak, keşke bende de aynı Gibson marka gitar olsa diye. Uzak örnekler gibi gözüksede temelde hepsi aynı.

Her ne kadar itiraf etmek istemeseniz de, hepimiz insanız, sahip olduğumuz şeylerle övünme ihtiyacı hissediyoruz. Yoksa burda oturup babanızın malı olmayan bir şirketi savunmaya gerek duymazsınız.

Ayrıca tayvanda üretiliyor diye her markayı bir tutamazsınız. Fabrikalarındaki makinelerin çeşitliliğinden tutun işçilerin tecrübeleri vs birsürü değişken vardır. Bunları da hesaba katmanız gerekir.

@Yılmaz Fatih

Körü körüne marka vs savunmak manasız. Herkes ister mercedese binmek. Ama cepte şahin parası varsa banka soyacak değiliz. Ama salcano da bi şahin değil. O kadar da haksızlık yapmayalım. Ayrıca isterse üstünde adım (Cemali Avcı) yazsın, düz renk olsun, etiket vs olmasın farketmez. BAna fiyat/performans olarak en uygun bisikleti sağlıyorsa -ki sağlıyor- sorun yok. Hee siz dersenizki param bol, imaj, marka vs saçarım arkadaş; ona da saygım var. Biri bakkal bisikleti demiş. Üzerinde xtr olan bisikletle bakkala gidecek kadar saf birini henüz görmedim ;)

Ben de hem salcano hem de sedona ya bindim bakkal bisikleti demek bence de haksızlık olmuş iyi markaların satış sonrası hizmeti için bir şey diyemeyeceğim ancak bunun ülkemizde yaygın olan satış sonrası destek eksikliğinin bir uzantısı olduğunu düşünüyorum her türlü mal için geçerli sadece bisiklet için değil bence

@sezer16

@Cemali Avcı

Ben bakkal marketlerin kullandigi bisikletler ile ayni markayi kullanmak istemezdim dedim. Benim sahsi fikrim bu. Salcano bakkal bisikletidir demedim. Bakkal bisikletleri kotudur de demedim, salcano kotu bir marka da demedim. Once okuyalim.

@Yılmaz Fatih

Bir çok Salcano kullanıcısının içinde olduğu durumu gayet güzel açıklamışsınız. Daha da söylenecek bir şey yok. Onlar için trek specialized bmc falan nedir. Salcano varken...

sektörlerde markalaşma nasıl oluyor? ben çocukken de arçelik vardı, şimdi de var. ama şimdi, sinbo, arzum gibi bir sürü marka da türedi. bu markalar ayakta kalırsa bir 30 yıl sonra seçkin markalar olacak ve o zaman türeyen yeni rakip markalara da aynı yukarıdaki yazanlar yazılacak. sözün özü, Salcano da bir yabancı marka gibi olmak için stratejiler uyguluyor. ancak memnun edemediği kitle, ettiği kitleden fazla anladığım kadarıyla. kalıcı olmak istiyorsa, tatmin kısmına ağırlık vermeli anlaşılan. yok bir 5-10 kazanayım, markayı devredeyim alan ne yaparsa yapsın diyorsa ikinci bisan vakası olur.
ng020 kadrosunu kullandım. gayet memnundum. alana kadar yaklaşık 5-6 ay debelendim. bisikletin üzerinde beğenmeyipte değiştireyim diyeceğiniz bir eksik bulamazsınız. selesine varana kadar. kadro, karbon kadrolar kadar hafif aluminyum sağlam bir kadro idi. sorun yaşamadım diyebilirim. bugün, rüştünü ispatlamış markaların da, uyduruk diyebileceğim kadroları ve bisikletleri hiç mi yok? dikkatli bakarsanız olduğunu görürsünüz. 5000 dolarınız var ise her markada kaliteli ürün bulursunuz ve sayılı ürettiği bir 5000 dolarlık bisikleti salcanonun yüz üstü bırakacağını sanmıyorum. umarım beni yanıltmazlar.

@Yılmaz Fatih

Verdiğin örneklere cevap vermek istiyorum.

Ben öğrenciydim ve 4 yıl boyunca para biriktirerek anca Salcano insomnia 30 alabildim (1280 TL). Aynı donanıma sahip cannondale sırf kadro, jant seti ve birkaç parça farkından dolayı (bendeki insomniada da cannondaleden yüksek parçalar var) +1400 TL vermezdim. Bu benim içimde kalacak bi ukte değil mantığımı kullanmaktır. Parası bol olan gider cannondale alir ona da kimsa karışmaz.

Ben Salcano aldım eğer elimde +1400 TL olsa gider yine Salcano alır bu 1400 TL'ye üst düzey kadro bulurdum. (Şimdiki Salcano kadromdan da memnunum bana sıkıntı çıkarmadı buradaki yorumlardan dolayı böyle diyorum)

U9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri