Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

Scudo
@Emre GÜLEN

Tabii ki dogru degil. Sonucta bu bir markanin kendisini piyasadaki konumlandirmasiyla ilgili. Salcano kendini zaten bu seviyede konumlandirmiyor, cok ust duzey kadrolar, kullaniciyi minimum yoracak kadrolar kullanmak gibi bir iddiasi da yok.

Ben alt seviye bir bisiklet de kullaniyor olsam, kadro geometrisinden, kalitesinden, isciliginden, montajindan emin olmak isterim. Bunun icin 1000 tl daha vermeyi goze alabilirim. Baskasi icin bu cok onemli olmayabilir. "alt tarafi orta seviye bir sehir bisikleti, kadrosu kaliteli olsa ne olur, olmasa ne olur" denebilir. Kisinin tercihi.

Ama hem bunu deyip, hem de "salcano'nun hic bir farki yok" demek dogru degil. Bunu demeye getiriyorum.

@Mert E.

Kesinlikle o olay fanatikliğe giriyor.

Arkadaşlar, tartışmaları ilgiyle okudum. Şöyle bir deneyim paylaşayım. Ben de uzun zamandan sonra bütçeme uygun ve o an edinebileceğim bir model olduğu için Salcano City Sport 24 modelini aldım yakın zamanda. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum, iyi, güzel derken lastik sebebini anlamadığım şekilde 2. gün bir tarafında bombe yaptı. Bunu yoldayken farkettim ama yapacak bir şey yoktu, arka lastik bombenin fren pabucuna sürtünmesinden dolayı patladı. Epey canım sıkıldı ve doğru bisikletciye gittim. Durumu açıklar açıklamaz lastik komple değiştirildi, yeni Continental lastik takıldı. Bir şekilde montajda olmuş bir hata olduğu açıktı, tam sebebini bilemiyorum. Bu duruma canım sıkıldı ancak sonrasında bir sıkıntı olmadı. Ancak servis sorunumu çözdü, kontrolleri tekrar yaptı. Şimdi ben buradan bir kaç sonuç çıkarıyorum. Belki her markada böyle sıkıntılar olabilir, ancak Salcano'da daha çok oluyorsa denildiği gibi bir özensizlik olduğu açık. Bu ucuz işçilikle de açıklanabilir, bilemiyorum. Çünkü bisiklet üreticililerine ne gibi devlet olanakları veriliyor, bu ekonomik şartlarda yeterli midir çok fazla fikrim yok. Bir diğer sonuç için şöyle bir örneğim var. Eşime de Sedona'nın 301 modelini aldık. Benimki gibi bir sıkıntı olmasa da maşası sorun çıkardı. Süspansiyon hiç çalışmıyor gibiydi, gidonda da bir sıkıntı olmuştu. Daha ciddi ve kronik bir sorun olabilirdi (hala emin değiliz). Demek ki giriş seviye bisikletlerde daha çok sorun çıkıyor diye düşünüyorum ben. Ancak Salcano çok fazla yerde bulunabiliyor, yetkin olmayan satıcılar tarafından satılabiliyor. Belki Sedona'da da sorun çıkıyor, ancak Salcano bisikletlere daha fazla erişim olduğu halde (bayileri daha fazla diye biliyorum) işi bilen ve ilgili servislerin azlığı nedeniyle olumsuz deneyim yaşayanların sayısı daha fazla oluyor. Ben Salcano sahibi olduğum halde bunların dile getirilmesi taraftarıyım. Bahsedilen yol bisikletindeki hatalı montaj gerekirse gözüne gözüne sokulmalı firmanın. Bisiklet önerilerinde yerine sürekli Sedona önerilmesini filan firmanın bir noktada dikkate alacağını düşünüyorum. Sonuçta dolmuş hattı değil ki bu, büyük bir firma. Git gide bisiklet konusunda bilinçlenen insan sayısı artıyor. Bu da firmaları daha bilinçli davranmaya zorlayacaktır.

Salcano nerelere ihraç ediliyor diye merak eden arkadaşların merakını az da olsa giderebilmek için söyleyeyim. Geçen yıl Ermenistan'a yaptığımız bisiklet turunda Erivandaki Adidas mağazasının vitrininde Trek bisikletler ile birlikte sergilenen Salcano bisikletler de vardı. Ayrıca sokaklarda da pek çok Salcano kullanan genç gördüm.
Lütfen yanlış anlaşılmasın markanın iyi, kötü, kaliteli, kalitesiz tartışmalarına katılmak istemiyorum. Yalnız şu kadarını söyleyeyim yurt dışında insan tanıdık bir markayı görünce mutlu oluyor. Tıpkı Gyumri de kaldığımız evde gördüğüm Simferfırın, Erivan girişinde gördüğüm Bellona, Gürcistanda gördüğüm Beko, Vestel ve diğer bir kaç marka gibi.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/HXxYHieTy8CtFqFJVrhJxdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/-V2kuNVCumFQ-Nmhs0mVO9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@BF Okuru

Ali Bey beni anlamamakla itham ediyorsunuz, pekala öyle olsun. IBM veya HP kendisi mi üretiyor? Siz RAM veya CPU üreten fabrikayı mı referans alıyorsunuz?

Not: Bu konulara hakimim demişsiniz, ne güzel. Bilgisayar alanına 25 yılımı harcadım ama hakim olduğumu iddia etmem.

@BF Okuru
Aytuğ bey, yorumlarımı baştan sona okuyun, sadece yerli ürünler için konuşuyorum, yabancı markaları karıştırmadan yazdıklarımın dışına çıkmamamaya çalışıyorum yazdığım şeyler farklı yönlere çekilmesin diye, ama malesef beceremiyorum. Eğer sizi kırdıysam özür dilerim.

@BF Okuru
Bahadır bey, yorumlarımı baştan sona okuyun, sadece yerli ürünler için konuşuyorum, yabancı markaları karıştırmadan yazdıklarımın dışına çıkmamamaya çalışıyorum yazdığım şeyler farklı yönlere çekilmesin diye, ama malesef beceremiyorum. bu işe 12 yılımı vermiş bilgisayar teknisyeni (diplomalı) olarak bu konulara oldukça hakimim bunu çok çalışmaya borçluyum. Eğer kırdıysam sizi özür dilerim.

ben bisiklet alırken salcano yu şu yüzden tercih etmedim sokak aralarında çocukların kullandığı bisikletlerin çoğu salcano dur ne yalan söyleyeyim utandım onu kullanmaya çocuk muamelesi görürüm diye bizim millet hemen söyle der koca adam bisiklet kullanıyor birde salcano oldumu altında tam bir çocuk muamelesi görürüm onun için sedona aldım mahalle aralarında biraz daha bilinmeyen bir marka.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Bir de şu "ihraç ediliyorsa kesin kalitelidir" algısı yanlış. Bu tamamen firmanın satış politikasıyla ilgili birşey.

Örneğin, Evyap, Arko markasını Türkiye'de alt-orta tüketici grubu için konumlandırır, kalitesi de emsalleri kadar yüksek değildir. Bununla beraber Rusya'da açık ara pazar lideridir, hatta traş ürünlerinde Gilette'in esamesi okunmaz nerdeyse.

Türkiye'de adını sanını duymadığınız markalar, çeşitli pazarlarda (ortadoğu, kuzey afrika, türki cumhuriyetler) su gibi satmadıklar.

Her ithal malzeme nasıl mutlak "kaliteli" değilse, her ihtaç edilen malzeme de "kaliteli" demek olmayabilir.

Türk markalar özellikle uzun yıllar izole kalmış veya kaliteden ziyade fiyat odaklı olan çevre pazarlarda uzun yıllardır hizmet vermektedirler ve bir çoğunda pazarda dominanttırlar.

Türk markaları yurtdışında görmek bence de bir gurur vesilesi, ancak şahsi adıma kendim bir alım yaparken öncelikle ödeyebileceğime karşılık performans ve kalitesinizi makisimize edecek markalara yöneliyorum, işin yerli tüketiciyi desteklemek tarafı ikinci planda kalıyor.

kanaatimce belirtilen parça ters takılmış. Şuanki konumunun tersi yönünde takılırsa sorun kalmaz gibi gözüküyor.

yerli-ithal her markada sorun / sorunlar olabilir. bunları önceden kestirmek mümkün değildir. bu durumdan dolayı garanti vardır.

olaya objektif bakmak lazım.

Şimdi benim de bu salcano konusunda şöyle bi görüşüm var; Kendi ürettiği hiç bir şey yok dışarıdan alıyor. Fakat bunun renklerini, desenlerini, yazısını salcano tasarlamıyo mu ?
TABİ Kİ evet!! yani salcanonun da bu bisikletlere bir katkısı var. Ve ne yazık ki bisikletlerinin en kötü yanı da bu kötü renkler ve tasarımlar. Alın size dünya markası

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Mert S.

Bu noktaya ben de katiliyorum. Tasarim okumus biri olarak gordugum her salcano nun tasarimi bana rezalet gelmistir. Abuk subuk renkler, font, tipografi hepsi alakasiz, ve isim colnago dan araklanmis gibi duruyor. Ya da herhangi bir italyan bisiklet markasi havasi verilmeye calisilmis. Jantlarindan lastiklerine her tarafina mutlaka salcano yazisi yaninda ayrica super race mace ultra mega herkul vb yazilar da eksik olmuyor. Markayi hic kullanmadim, kadro kalitesi olarak bilemiyorum ancak bakkal servis bisikleti ve 8 yasinda mahallede binen cocuk ile sahsen ayni markayi kullanmak istemezdim.

• Beğen
Tepkiler: adamCliff
@verisakeet

Market bisikleti değiniz olay da tamamen markanın vizyonu ve misyonuyla ilgili. Market bisikleti satan bir marka her ne kadar üst düzey modellere sahip olsa da, çoğu insanin gözünde dandik, ucuz marka olarak kalıcaktır. Çünkü o kişiye öyle bir bisiklet satmıştır, o kişi çevresinde o markanın alt sınıf market bisikletlerini görecektir. Eh bu durumda da marka vizyonu da "sokak aralarında her çocuk bizim bisikletlerimize binicek" olur...

bazi arkadaş larin sanirim salcano nirvana xtr den haberleri yok salcano resmi sitesinde hiç surf yapmamislar sadece market bisikletlerini görmüşler çocukların bindikleri turleri salcano her kesime hitap ediyor yüz tl den onüçbine kadar bisikleti var.bir cok bayi bisikleti kendi kuruyor sonra servise gonderiyor.evet servisleri kötü elbette hepsi degil ben birine götürdüm sifir bisikletin rotorlari yamuk deyip elle duzeltmeye kalkti bir digeri orta gobegi çekiç tornavida ile sokmeye kalkti bende martin turkay a götürdüm alanya li arkadaşlar bilir yilmaz ertunga abi bakti sonra diger bir servise götürdüm abi sadece bak hic bir islem yapma dedim ücretini verecegim dedim belgeyi imzalattim gatanti dışı kalmasin diye.bazilari salcano nun kadrolarini ve renklerini begenmiyor ben begeniyorum bende ghost sedona kron renklerini begenmiyorum ghost un seleborusu ile kadro arasındaki parçayı sevmiyorum bu tür kadro lari.uzun bir arastirma sonucu tekrar salcano alacagim inş Assos 50slx bayii deki adamlara dedim bisiklet gelince kesinlikle kurulum yapmayın dedim beni bekleyin dedim

Yukarida yazilandan zar zor birseyler cikardim. Bari ayip olmasin diye bir tane noktalama isareti koysaydiniz. Markanin 300tllik bisikletini de gordum, 12bin tl lik bisikletini de. Piyasada donanim cok. Herhangi karbon bir kadroyu alip durace giydirip koyarsam onun da fiyati otomatikman 10binlere cikar. Markanin pahali bir modeli olusu onu mutlaka iyi bir marka yapmaz ki ben burada iyi kotu demiyorum. Tasarim ve isim zayif. Begenenler mutlaka olur ancak belli bir noktadan sonra bu zevk renk olayini asar, kotu tasarim kotudur. Bunun edebi adabi var.

sedona varken neden salcano alıyorsunuz ?
gerçektende kadro kalitesi tasarım ve renk uyumu şahane makinalar yapıyorlar.ama evet fiyat performansta hala salcano yenilmez.

Yorumları ilk baştan beri okudum dün yorum yazacaktım ama bir türlü fırsat bulamadım. Şimdi arkadaşlar öncelikle kullandığım bisiklet (Salcano İnsomnia 30 Liste fiyatı 1600 TL idi). Bu bisiklet benim elimdeki faturada 1300 TL'nin altında bir fiyata alınmış.

Biraz araştırma yaptım diğer marka bisikletlerin aynı ekipmana aşağı yukarı yakın olanlarını size listeliyorum.

1. Salcano İnsomnia 30 > Liste fiyatı 1600 TL
2. (link) > Liste fiyatı 1300 dolar (2820 TL)
3. (link) > Liste fiyatı 1070 dolar (2325 TL)
4. (link) > Liste fiyatı 2190 TL
5. (link) > Liste fiyatı 2000 TL
6. (link) > Liste fiyatı 809 Euro (2410 TL)
7. (link) > Liste fiyatı 3000 TL

Yani bunlardan yola çıkarak kötülenen Salcano kadroları diğer markaların bisikletlerine göre zaten neredeyse bedavaya veriliyor. Başka bir deyişle ben Salcano kadroları kötü diye Salcano insomnia 30 yerine Merida'ya +1200 TL, Sedona'ya +700 TL (?), Kron'a +600 TL (?), Ghost'a 800 TL, Cannondale'ye +1400 TL VERMEM. O paralara gidip burada verdiğim kadroların birkaç üst seviyelerini alırım (herhalde buradaki kadroların hiçbiri (link) bu kadrodan iyi değildir...

Kısacası demem şudur ki Salcano, Türkiye'de bisiklet almak isteyenlere çok uygun fiyatlara bisiklet sağlıyor (servisi kötüdür o konuda herkese katılırım. Elinde 5000-6000'lik bisiklete sahip birisinin gidip Salcano teknik servisinde bisiletini bakıma vermesi asıl sorundur) ama bizim derdimiz ucuz olmasın sağlam olsun +1000 TL daha pahalı olsun olmuş.

Kusura bakmayın ben Salcano'dan oldukça memnunum. Servise bir gün bile götürmedim çünkü götürürsem bisikleti beter ederlerdi... O yüzden kendi bisikletimin bakımını kendim yapıyorum olması gerektiği gibi...

Siteye 18 Aralık 2013 tarihinde üye olmuştum. O zamanlar Trek servisi kötü bir daha almam deniliyordu. Şimdi Salcano daha öncesi neydi merak ettim. Bakalım yakında firma kalmayacak. ^^

Geri