Arkadaşlar, tartışmaları ilgiyle okudum. Şöyle bir deneyim paylaşayım. Ben de uzun zamandan sonra bütçeme uygun ve o an edinebileceğim bir model olduğu için Salcano City Sport 24 modelini aldım yakın zamanda. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum, iyi, güzel derken lastik sebebini anlamadığım şekilde 2. gün bir tarafında bombe yaptı. Bunu yoldayken farkettim ama yapacak bir şey yoktu, arka lastik bombenin fren pabucuna sürtünmesinden dolayı patladı. Epey canım sıkıldı ve doğru bisikletciye gittim. Durumu açıklar açıklamaz lastik komple değiştirildi, yeni Continental lastik takıldı. Bir şekilde montajda olmuş bir hata olduğu açıktı, tam sebebini bilemiyorum. Bu duruma canım sıkıldı ancak sonrasında bir sıkıntı olmadı. Ancak servis sorunumu çözdü, kontrolleri tekrar yaptı. Şimdi ben buradan bir kaç sonuç çıkarıyorum. Belki her markada böyle sıkıntılar olabilir, ancak Salcano'da daha çok oluyorsa denildiği gibi bir özensizlik olduğu açık. Bu ucuz işçilikle de açıklanabilir, bilemiyorum. Çünkü bisiklet üreticililerine ne gibi devlet olanakları veriliyor, bu ekonomik şartlarda yeterli midir çok fazla fikrim yok. Bir diğer sonuç için şöyle bir örneğim var. Eşime de Sedona'nın 301 modelini aldık. Benimki gibi bir sıkıntı olmasa da maşası sorun çıkardı. Süspansiyon hiç çalışmıyor gibiydi, gidonda da bir sıkıntı olmuştu. Daha ciddi ve kronik bir sorun olabilirdi (hala emin değiliz). Demek ki giriş seviye bisikletlerde daha çok sorun çıkıyor diye düşünüyorum ben. Ancak Salcano çok fazla yerde bulunabiliyor, yetkin olmayan satıcılar tarafından satılabiliyor. Belki Sedona'da da sorun çıkıyor, ancak Salcano bisikletlere daha fazla erişim olduğu halde (bayileri daha fazla diye biliyorum) işi bilen ve ilgili servislerin azlığı nedeniyle olumsuz deneyim yaşayanların sayısı daha fazla oluyor. Ben Salcano sahibi olduğum halde bunların dile getirilmesi taraftarıyım. Bahsedilen yol bisikletindeki hatalı montaj gerekirse gözüne gözüne sokulmalı firmanın. Bisiklet önerilerinde yerine sürekli Sedona önerilmesini filan firmanın bir noktada dikkate alacağını düşünüyorum. Sonuçta dolmuş hattı değil ki bu, büyük bir firma. Git gide bisiklet konusunda bilinçlenen insan sayısı artıyor. Bu da firmaları daha bilinçli davranmaya zorlayacaktır.