Scudo Sports

Salcano fiyatları güncelliyor.

Scudo
rantçı ülkemden manzaralar.ah avrupa,istikrarların ülkesi.yıllardar artmayan fiyatları(euro geçişi istisna).rantçı olmamaları.ekonomik ve siyasi istikrar(bunlar birbirine bağlı ve tamamlar).1970-1980 lere döndük,herkes stok peşinde.20.000.000 kişinin sosyal yardım aldığı ve artmakta olduğu bir ülkeden seçim sonuçları ve insan manzaraları(akp oyu:25 milyon).70-80 lerde bu kadar tüketim ve borç yoktu.krizlerden bu sayede çıkabiliyorduk.şimdi dışardan para gelmezse halimiz yaman.zamanında halkını lükse(pahalı ev+araba+vs)alıştırmayacaktın,paraları almanya gibi fabrika hisselerine yöneltecektin.bunlar geçti artık.debelendikçe,bataklık gibi batıyoruz.3-5 binlik bisikletlere(telefon demeyin:eek: 24 saat elimizde) kaç saat biniyoruz ki.telefonla zaman ve fayda açısından kıyaslanamaz.işte bu nedenle 2. el ve düşük kalite bisiklet kullanabiliriz(çözüm).

Bu kadar ani yükselen ve değişen kur yüzünden fiyatların oynaması normal. Bir arkadaş çok iyi açıklamış: 2 sene sonra 3000tl ye aldığınız bisikleti 2 sene sonra 1800tl'ye satıp 5000tl'ye daha iyisini alabilirdiniz. Şimdi, 3000tl lik bisikletiniz 6000tl, akması düşündüğünüz bisiklet ise 10000tl oldu. Mevcut bisikletiniz ikinci elde 3000tl etmeye başlamış. Hala 1800e satar mıydınız?

Firmaları savunmuyorum. Dolar 2tl civarında iken %300 kar yazıyorlardı. Gümrük ve kargo dahil tek ürün getirmek daha uygun fiyata gelirken, ithal eden birinin 3 kat fazla satması soygunculuktu.

dolar bu seviyelerde pek durmayacak daha yüksek zirveleri test edip,çıkacak elbet bir dip daha görülecek bakalım 2019 un ilk çeyreğinde o zaman bir daha büyük kapsamlı zamlar görmemiz şaşırtıcı olmayacak bu günler belki de iyi günlerimiz,bu günleri de arayacağız eminim

Ayrıca salcano yerli firma
Hadi yurt dışından alınan bisikletleri anlarım dolar ile alıyor olabilirler

@kerem.erdogan
O zaman yerlide sayılmıyor mantıken:eek:

@Batuhanayturk

- Türkiye’de Üretilmiştir.
- Türk Malı.
- Yerli Üretim.

Bu terimler çoğunlukla kafa karıştırıyor.

Renault Türkiye’de üretilir ama Türk Malı değildir. Yerli üretim diyebiliriz. Şöyle bir durum da var. Apple ürünlerinin neredeyse tümü Çin’de üretilir. Hammaddenin kaynağı bile ABD dışıdır. Fakat Apple bu durumu bizim gibi dert etmez kendine. Çünkü o bir trend yaratıcısıdır.

Bisiklet konusu da öyle. Trend yaratan markaları hep severiz çünkü bir hikayeleri vardır. Ya ilk karbon bisikleti yapmıştır, ya ilk amortisörü takmıştır, ya bir rekor kırmıştır.

Bir markanın böyle bir duruşu yoksa sadece takipçi olarak kalır.

Türkiye’deki çoğu marka takipçidir ve çoğunlukla sadece şirket olarak yerlidir, tüm ürünleri ithal eder. İthalat varsa ortak veya güçlü para birimleri devreye giriyor. Gerisi zaten bilindik bir hikaye “Off ya, yine zam gelmiş.”

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Batuhanayturk aynen öyle sonra da bu mallar gitmiyor diyerek getirmiyorlar millette içeride olana kalıyor. içerideki üreticide bunu bildiğinden kendini minimum geliştiriyor.

Min. %50 yapar diye tahmin ediyorum. Sitede fiyatlar var iken, ki bu fiyatlar 2017 Eylül civarı belirlenmiştir, dolar 3,5 TL civarıydı.
Bu adamlar da her bir şeyi dolarla aldığına göre, zarar etmemesi için belirttiğim kadar zam yapması gerekecektir. (çok şükür ekmeği dolarla almıyoruz)

Bu millet bu kafayla daha ne kadar gidebilecek gerçekten çok merak ediyorum.
Neyse kriz miriz yok nasıl olsa, açıkladılar rahatladık...

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Buğra Ünalan yerli kadro ve jant yapan corelli bile 2200 luk bisikleti 3400, 2800 luk bisikleti 4400 yaptığına gore en az %50 diyorum

Bu ay elektrik faturam 189 TL geldi. Klima da kullanmadım öyle. Çalışan sadece derin donduruculu buzdolabı, gün içinde ise dizüstü bilgisayarım. Faturalara da ayda birkaç kez güncelleme var. Ama medyada haberi siyasi "emir" ile yasak. Bazen kapımızı açsak da eve hırsız girse; onlar hiç olmazsa daha vicdanlı ve insandır diyorum. Legal gasp insanın daha da ağrına gidiyor.

@Buğra Ünalan
Gerçekler acı...
(link)
TMO, yaklaşık 252.000 ton buğday alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtı. TMO'dan yapılan açıklamada toplam 2.5 milyon tonluk hububat alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.
(link)
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), toplam 246 bin ton yemlik arpa alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtı.
:(:(:(

Ellerindeki malı daha pahalıya satmak için ekonomik krizi bisikletçiler çıkardı zaten. Döviz lobisi de bisikletçiler. Enflasyonun bir numaralı sebebi bu herifler.

@Serkan Mıstınoğlu

Ne kadar müşteri yanlısı birisi olsam da çok katılmıyorum bu görüşe.

Satıcı A malını 10 dolara yani 40 liraya alıp sonradan 70 liraya satıyorsa yine aynı A malını 10 dolara ama şimdi artan döviz ile 70 liraya alacaksa önceden aldığı ürünü 70 liradan satarsa zararda olur. Sonuçta malın değeri yine 10 dolar, yine aynı para. Aynı malın geliş fiyatı 40 liradan 70 liraya çıkıyorsa bakkaldaki süt de 2 liradan 3 liraya çıkıyor, ekmek 1 liradan 1.5 liraya çıkıyor. Yani bunlar yine dolar cinsinden aynı paraya geliyor. Ama önceden aldığı A malını güncel kurlara göre uyarlamazsa belki çocuğuna harçlık veremeyecek, belki yeni mal alamayacak. Adam bu işi para kazanmak için, ticaret için yapıyor

Bu işlerde duygusallığa pek gerek yok, tabi herkes ister daha uygunu daha ucuzunu ama ekonomik çıkarlar satıcılar için de var. Hatta onların aldıkları risk daha fazla, ekonomik krizde dolar 10 lira olsun onların satışları %60 düşsün belki kirası,sigortası,vergisi derken dükkanı kapatıp köyüne dönmeyi düşünecek adam. Risk artarsa kar oranı da artar döviz artışının üzerinde bile kar oranı koyabilir.

Sonuç olarak düşünce güzel olsa da bu devirde işlemez, alınan malın geliş fiyatı artarsa satış fiyatına dayanabilecekleri yere kadar güncelleme yapmayabilirler ama bundan sorası zarar yazdırır.

Atıyorum tekel bayisi olsun aldıkları malın fiyatı artınca ertesi gün zam koyuyorlar hatta bazıları zam gelecek diye ürün satmıyor.

Serbest piyasa koşullarında isteyen istediği malı istediği fiyata satar. Alıp veya almamak tüketicinin elinde.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
Esnaflar da halkın kendisi oluyor. Milletin unsurları oluyor. Kendi kendimize zarar veriyoruz. Her zaman derim bu milletten ben umudu kestim. Bir halt olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914 ve gkhnt
Sıfır ürün fiyatları değil beni düşündüren; benim asıl korktuğum ikinci el piyasası. Şimdi market kısmına girdim baktım, olmayacak fiyatlar istiyorlar olmadık bisikletlere. Ama bu beklenen bir durum. Sıfır adım atarsa ikinci el koşar

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Ya ülkemizde bir de mesela A firması tüm ürünlerine %50 zam yaptı 1000 lira olan ürünü 1500 oldu bu almayı düşünene fazla geldiğinde 2.el pazarına bakmaya başlıyor ama orası da zamlamış kendini 2 yıl kullanılmış, garantisi bitmiş, çizilmiş ürünle 0'ı arasında mesela %10'luk bir fiyat farkı varsa alıcı 1500'ü bir şekil denkleyip o ürünün 0'ını alıyor( Eğer başka alternatif aramazsa*)
Sonra satıcı firmalar bakıyor biz %50 zamladık buna rağmen alımlarda azalış yok diyip devamında %60 zamlıyorlar 2.el piyasası yine bildiğimiz gibi olduğundan tekrar 0'lara yöneliyor
Yurtdışında faaliyet gösteren 2.el sitelerini de takip ediyorum forumları da ama bu durumu en çok bizim ülkemizde görüyorum

Geri