Scudo Sports

Salcano fiyatları güncelliyor.

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Hadi bakalım merak içindeyim 1000 liraya aldığım (Resmi olarak 1064 TL) City Life 30 kaç TL olacak? :)

Scudo
Bianchi de güncelliyor. Hadi geçmiş olsun. :) Ülkede enflasyon yok manipülasyon var ona göre.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Ülkede enflasyon da var manipülasyon da. Adam elindeki Bianchi SLR 400 bisiklete 2500 TL fiyat çekiyor. Be adam sen o bisikleti zaten ucuza almışsın 2019 larına zam gelecek diye nasıl 700 TL fazlaya satarsın.

Manipülasyon değil onun adı fırsatçılık. Manipüle etmek;

Sizden bir şey istendiğinde hayır demekten çekiniyorsanız ve bu durumun sebebi karşınızdakinin size hissettirdiği suçluluk duygusu ya da korkuysa;manipüle ediliyor olabilirsiniz. Manipülasyon, birçok kişinin istediklerini elde etmek için başvurduğu bir yöntemdir. "google"

Kelimelerin anlamlarını değiştirmeyelim. Okuma yazması olan adamlarız.

@sargonnas Dostum bilgilendirme için teşekkür ederim. Manipülasyonun anlamını gayet iyi biliyorum. Verdiğim örnekte derinlemesine düşünürseniz fırsatçılığın yanında bir manipülasyon da görürsünüz. Adam bana diyor ki ben bu bisikleti satarsam yerine yenisini koyamam. Koyma birader zaten 2019 geliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu yerine koyamama muhabbetine ben de denk geldim. Bizzat Salcano bayisi söyledi bunu, cümle de aynıydı zaten; Elimde bu bisikletten birtane var birader, satarsam yerine koyamam.

Bizim dar görüşlü ve çakal, bakkaldan bozma bisiklet esnaflarının hangi kafayla çalıştıklarına iyi bir örnek bu. Adam bir tane satarım vurgunu yaparım diyor. Zaten artık bisiklet esnafları sizde satın alma potansiyeli görmediklerinde suratınıza bile bakmıyor.

Daha birkaç hafta önce, Accel bayiine Carraro Fire hakkında soru sormaya çalıştım ama adamın hiç cevap veresi yoktu, niye soruyorsun birader alacaksan al almayacaksan beni oyalama der gibi bir havası vardı zaten. Dükkanına girdiğimde hayattan bezmiş bir şekilde bilgisayar başında vakit öldürüyordu. Ben dükkanın derinliklerine doğru ilerleyince mecburiyetten, bir şeyi indiragandi yaparım korkusuyla kalkıp yanıma geldi :)

Esnaf bisiklet satmayı gerçekten istemiyor şuan. Ufak bir indirim dahi talep etseniz "malum doların halini biliyorsunuz bla bla" diye bahanesi zaten hazır. Halbuki malı almış 1500 liraya, size satmaya diretiyor 3500 liraya. Bisiklet satmamak için ellerinden geleni yapıyorlar çünkü çözmüşler işi, bisiklet mağazada durduğu her gün değer kazanıyor zaten. Bugün 3500 liraya satamazsa öbür ay 4000 liraya satar. "Mecbur kalacaklar, alacaklar" kafasıyla hareket ediyor. Yani biz o vitrindeki bisikleti eninde sonunda alacağız, çünkü piyasada mal yok. Stratejileri tamamen bu.

İşte bu fırsatçılıktır. Yani bu adamın sigaraya gelecek zamla tezgah altı yapmasıyla aynıdır. Manüpüle etmek tamamen başka bi konu. Derinlemesine düşünmücem gerçek gerçektir. Siyaha derinlemesine düşünüp beyaz diyrmeyiz. Bayilerin yaptıkları fırsatçılık ve iş ahlakına uygunsuzluktur.

@BerkEvren Kepenk indirmesini tabi. Ama zaten en az 700 TL kâr ettiği bisikletten 1200-1300 TL kâr etmeyiversin.

@sargonnas sen benden bu bisikleti 1 ay öncesinin fiyatına alırsan benim bir daha bu bisikletin yerine yenisini koyamama sebep olursun düşüncesini bende oluşturması manipülasyon değil midir hocam?

@slckats
Bir bisiklet dükkanınız var. Bisiklet ve aksesuarların size geliş fiyatlarına %40 zam yapılıyor. Ama siz bu %40'ı kardan kessin beni ilgilendirmez diyorsunuz. Doğru mu anladım? O kadar yüksek karlar olmadığına emin olun. Bu ürünlerin yurt dışı fiyatları da ortada. Sorun ekonominin artık dönemiyor oluşunda. Suçu sağa sola atmanın esprisi yok bence.

Salcano serileride yeniliyor xrs 040 veya xrs 030 modelleri kaldırıldı yerine xrs 044 ve xrs 035 modelleri geldi.Değişiklik güzeldir ama nasıl bir değişiklik ve nasıl bir fiyat uygulandı tartışılabilir bir konu.
Ayrıca geçen sene aynı model bisikletlerin ikinci el fiyatı ve bu sene yine aynı model bir bisikletin 2.el fiyatı arasında uçurum gibi bir zam söz konusu sadece sıfır bisikletler değil 2.el bisikletler bile uçmuş durumda.
Yıl geçtikçe fiyatı azalacağına yıl geçtikçe fiyatları artırılıyor.
Geçen sene almayı planladığım bir bisikleti bu sene ayni fiyata dahi alamadım üstelik 300 400 tl üzerine fiyat pindi:ssrtcbya:
Ben 2.el satanlarında zamlarına kızmıyorum ki adam onun üstüne ekleyip 0 bisikletlere yapılan zamlardan sonra ne alabilir veya sattığı makinanın yerine ne koyabilir:rolleyes:

@slckats

Değildir hocam fırsatçılıktır. Piyasa Manipülasyonu şöyle, mesela benim 50 milyar dolarım var. Bu para ile borsaya giriyorum. X kağıdını 1 TL aldım 5 milyar dolarlık X kağıdı ne oldu 3 TL oldu. 3 TL den sattım ne yaptım 3 kat para kazandım. Bu piyasa manipülasyonu işte.

Ama bayilerin durumu şu. Ellerindeki duran varlığın enflasyon nedeniyle değerlenmesi ya da zam beklentisi ile elden çıkarmama isteğidir. Bunun adı da fırsatçılıktır. Yani bu adam bisiklet piyasasını manipüle etmemiştir. Sadece elinde duran belli bir değeri olan varlığın değer kazanımından daha çok para kazanma isteğidir. İşte bunun adı FIRSATÇILIK'tır.

Edit : Manipüle etmek sadece piyasa konusu değildir. Şahıslar için iş dünyasında. Doktor hasta ilişkilerinde. Aile ilişkilerinde görülen derin bir konudur.

Edit 2 : Ülke (halk, insanlar bizler yani) olarak manipüle biz ediliyoruz aslında. Düşünün var olan bir şeyi (enflasyon vb.) aslında yokmuş gibi, değişik cümlelerle bize yedirilmeye çalışılıyor sayın yöneticilerimiz tarafından. Aha size manipülasyon.

@BerkEvren Dostum o adam onu zaten almış bir kâr eklemiş üstüne. Aynı şehirde olmasa da piyasada eski fiyatından satan var. Neden kendine göre bir fiyat belirliyor? Bu ne kadar etik?

Dün taınıdığım ve işyerine gidip sohbet ettiğim biri bu ''adam' yada ben adam sanıyordum? 2018 model bir bisiklet beğendim bana güya kıyak! yapdı geldiği fiyatdan verecek 2200 tl dedi ok dedim çıkdım, işyerinden bir fiyat araştrması yaptım 1700 tl'den 1599 tl ye kadar aynı model ve marka bisikleti buldum hadi gel bundan bisiklet al.

Geri