@slckats
Değildir hocam fırsatçılıktır. Piyasa Manipülasyonu şöyle, mesela benim 50 milyar dolarım var. Bu para ile borsaya giriyorum. X kağıdını 1 TL aldım 5 milyar dolarlık X kağıdı ne oldu 3 TL oldu. 3 TL den sattım ne yaptım 3 kat para kazandım. Bu piyasa manipülasyonu işte.
Ama bayilerin durumu şu. Ellerindeki duran varlığın enflasyon nedeniyle değerlenmesi ya da zam beklentisi ile elden çıkarmama isteğidir. Bunun adı da fırsatçılıktır. Yani bu adam bisiklet piyasasını manipüle etmemiştir. Sadece elinde duran belli bir değeri olan varlığın değer kazanımından daha çok para kazanma isteğidir. İşte bunun adı FIRSATÇILIK'tır.
Edit : Manipüle etmek sadece piyasa konusu değildir. Şahıslar için iş dünyasında. Doktor hasta ilişkilerinde. Aile ilişkilerinde görülen derin bir konudur.
Edit 2 : Ülke (halk, insanlar bizler yani) olarak manipüle biz ediliyoruz aslında. Düşünün var olan bir şeyi (enflasyon vb.) aslında yokmuş gibi, değişik cümlelerle bize yedirilmeye çalışılıyor sayın yöneticilerimiz tarafından. Aha size manipülasyon.