Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

Scudo
herkese selam

yeni bir bisiklet almayı planlıyorum,şu an dahon vybe katlanır bisikletim var aslında memnunum ama biraz daha uzun mesafeler sürebileceğim bir yol bisikleti alma planım var.

aklımda salcano city sport modelleri var ama kararsız kaldım city port v40 almayı planlıyorum,memnuniyet durumunuz nasıl?

bir de istanbul kadıköy bölgesinden alım yapacağım sizin önereceğiniz bir bayi var mı?

şimdiden teşekkürler

@onuras

Ben 1 sene önce cs 40 v aldım. Aldığım zaman vereceğim fiyat aralığındaki tüm modelleri tek tek inceledim ve aralarında en mantıklı komponente sahip cs 40 ı tercih ettim. Senelerdir dağ bisikleti macerasından sonra aşırı hafif, aşırı akıcı bir his verdi. 5 günde 120 km civarı sürdüm sonra diz ameliyatı falan hala başlayamadım. Tek sıkıntım üstündeki selesi pek rahat değil o kadar. Rahatlıkla tavsiye ederim. Pişman olmazsınız.

@onuras
Ben de yaklasik 2 aydir kullaniyorum (2014) . 250 km olmustur asagi yukari. Akici hafif ve sessiz. Şu an gayet iyi hic sorun cikarmadi sukur. Jelli selesi herhangi bir sele kilifi ya da tayt kullanmadigim halde konforlu. Gordugum tek eksi yanı fren papuçlari biraz yetersiz gibi. Oda zaten maliyetsiz birsey. Degistirmeyi dusunuyorum bu aralar.

(link)
(link)
(link)
(link)
diğer markaların ürünlerini bilmiyorum ama topeak ön izlenim olarak bence gayet başarılı yakın zamanda heybeli çantasını aldım mı biraz daha uzun turlara çıkabilirim.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
@Gökhan Semiz sele rahat değilse decathlon'daki sele jellerine bakın bence 20 tl'lik bir şey.

ben 2013 model salcano city sport 40 almıştım.2 sene hiç bir sorun yaşamadım sonra yol bisikleti almak için sattım.2015 modelinin kadrosuna baktım ama önceki modeller kadro olarak daha iyiydi.bu bisikletle ilgili sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

@erencaner bisikleti aldığım günden beri kullanamadığım için sele yada kılıf almadım. Decathlondaki ürüne bakmıştım fakat bisikletin selesi sıkıntılı olduğu için kılıf falan kurtarmayacak. Selenin ergonomik yapısına hiç özen gösterilmemiş. Yere paralel yapabilmek için bile arka doğru kaydırmak gerekiyor. Uzun turlarda büyük sıkıntı. Geçen seneden beri aklımda sportorer zoo veya flx modeli var. İlk fırsatta birini alacağım.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Herkes merhaba ; Aranıza ben de katıldım bugün itibarı ile (Ankara'dan/ Sportive 01 )
Tavsiyelerinize ihtiyacım olabilir. 36 yaşında ilk bisikleti olan birisi olarak çok sevinçliyim:) İnşallah bisikletten de memnun kalırım. Alternatifler arasında carraro 225 ve 227 de vardı fakat herkes bunu önerdi donanım olarak. Ben aslında giriş seviyesi bir bisiklet meraklısıyım acaba bana ilk bisiklette çok mu lüks geldi diye de düşünyürum. Biraz ekipman alacağım port bagaj, suluk, adınlatma vs. neler tavsiye edersiniz acaba

@nepantes
Merhaba, hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz keyifli pedallamalar dilerim.
Öncelikle kask edinmenizi tavsiye ediyorum siddetle :) (tabi almadiysaniz)

@nepantes hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin :) Giriş seviyesi, orta seviye diye bir durum yok, ihtiyacınızı karşılayacak komponentli bisiklet size uygun bisiklettir. İnşallah memnun kalırsınız :)

Ekipman olarak benimde hala edinemediğim kask öncelik olabilir :) Sonra bisiklet için ön arka aydınlatma, gerekiyorsa bagaj, çamurluk, suluk, km saati vs vs. Elinizden geliyorsa yolda tamir durumlarında bir kaç yedek parça ve tamir takımı taşıyabilirsiniz.(bilmeyenler bile en kötü yama yapmayı kendi öğrenmeli diye düşünüyorum.) İç lastik, yama, alyan takımı, vs vs.

@Gökhan Semiz kardeşim forumumuz da oldukça aktif ve paylaşımcısın. Buradan oldukça sık bir şekilde bisiklet kullandığını varsayarak kask olmadan trafiğe çıkmaman konusunda seni ve tüm fprumdaşları uyarmak istiyorum.

Bir kısa anı;
Florya sahil yolunda grup olarak turlarken öndeki golf marka araç aniden fren yaptı. Tabi biz de aynı anda atıldık frenlere ancak grubun en önünde giden arkadaşımız duramadı ve aracın bagaj kapağına kafasıyla çok sert bir şekilde çarptı. Aracın kaputu çok ciddi hasar gördü. Neyseki arkadaşımız kask taşıyordu. Kask ortadan ikiye ayrıldı şaşırdık kaldık. Kask olmasa o kafadan hayır gelmezdi. Kısa uzun yol demeyin, kaskınızı takın pisikletinize öyle binin....

@taner yazar
Aynen oyle. Markete giderken bile kask takmak lazim. Örnekde bunu destekliyor.
Kazanin sonrasinda kavga vs gibi tatsiz seyler olmamistir umarim.

Herkese iyi geceler... Kask, aydınlatma ve portakal bagaj tavsiye edebilir misiniz acaba? Decatlon urunleri iş görür mü sizce. ...

@nepantes
Kask isi tabi biraz butceylede alakali. Ben almadan once ozellikle yabanci forumlarida arastirmistim. Genellikle yapilan yorumlar "alacaginiz en ucuz kask Prowell f-59 veya Bell Crossfire olsun" yönundeydi. Crossfire Decathlonda'da satiliyor. Forumdan kaza geciren ve basini yere carpan bir arkadasida sorunsuz sekilde korumuştu. Bu da benim icin yeterli referans. Prowell f-59'da cok tavsiye edilen bir model. Aklima gelenler bu modeller

Merhaba bir sorum olacak. City fun 50 kullaniyorum. On disk frenle ilgili kucuk bir problemim var. Bisikletci yapti yine aynisi oldu. Fren tekeri yavaslatiyor bosta cevirdim mi 1 tur bile atmiyor. V fren olsa oynar yaparfim da bu biraz enterasan. Yardim edebilir misiniz?

Teşekkür ederim @taner yazar . Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Geçen sene mayısta aldım bisikleti fakat 5 gün binebildim sonra ekimde diz ameliyatı geçirdim hala binemedim. Doktor ayakta hariç normal kullanabilirsin dedi. Geçen hafta deneme yaptım düz zeminde boşa pedal çevirirsem sorun yok fakat yüklendiğimde diz ve kas ağrı yapıyor. Zaten baya kas erimesi var, inşallah antrenmanlarla daha aktif olacağım. Kask konusu bu bisikleti alana kadar önceki bisikletlerimde bilinçsizlik ve başıma kaza gelmemesi sonucu hiç kask kullanmadım. Bu bisikleti alınca ilk amacım kask tı fakat bu sefer de bisikleti kullanamadım :) Şimdi ilk işim kask almak. Kask almadan binmeyeceğim :)

Geçmiş olsun...@Gökhan Semiz menis küs mü yoksa çapraz bağlarda mı sıkıntı oldu.

Geri