Scudo Sports

Salcano Cappadocia Fixie

Burcuu

Forum Bağımlısı
Tepki
668
Bisiklet
b'Twin
Şans eseri rastladım, böyle bir model varmış, fiyatı 600 tl. Bu forumda Salcano ya karşı bir nefret var, bahaneyle biri bana bu nefretin nedenini açıklarsa çok sevineceğim :D Yanlış anlamayın Salcano nun avukatı filan değilim :) Hiç yakından incelemişliğim, binip test etmişliğim yok hiçbir Salcano modeline.

(link)

TİPİ700C Fixie Bike
KADROHi-ten kadro
MAŞAHi-ten maşa
ARKA VİTES-
KADRO ÖLÇÜLERİ-
ORTA GÖBEK-
AYNA VE KOL44t çelik krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum kaliper fren sistemi
VİTES KOLU-
RUBLE-
ÖN DEĞİŞTİRİCİ-
GİDON-
BOĞAZZoom alüminyum boğaz
SELE BORUSU-
SELE-
FURÇ TAKIMI-
TEKER SETİ-
JANT SETİ-
AĞIRLIK10,68 kg

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Scudo
8 aydır parça bekliyorum servisten :) kuruluma diye gittik mahalle bisikletçisi çıktı , benim tarifimle kurdu adam. parçayı neden göndermiyorsunuz diye 4 defa aradım hepsinde meşgul müşteri hizmetleri . kullandığı lastiğin depoda kalan eski üretim lastikler olduğunu farkettim (continental raceking 2.0) . bisikletin orasına burasına boş bulduğu her yerine "salcano" yazısını yazması ve sonrasında oluşan görüntü kirliliği . fabrikadan gelen hatalı montaj (rotor vidasının tam sıkılmaması ve oluşan yamukluk) . bir de fabrikada yapılan kutulamanın dandikliği . o bisiklet 500 lira da olsa 5000 lira da olsa sen o bisikleti doğru düzgün, orasına burasına zarar gelmesin diye kutulayacaksın arkadaş sonra kadroda beyaz lekeler... tüm bu eziyete karşılık verdiği şey yüksek fiyat/performans oranı. yoksa yanından bile geçmez insan . tüm bunlar yeterlidir sanırım

Bu bisikleti kullanan veya gören kimseyi bulamam sanıyordum çok şaşırdım, sevindim bu cevaba :)

Hepsiburada.com dan mı aldınız? Yakından incelemeyi çok istiyorum ama eski model olduğu için sanırım hiçbir bayide bulamam :agla: Salcano'nun kendi sitesinde de yok bu model. Kesinlikle hak veriyorum kargo ister 500 tl olsun ister 50 düzgün ve özenli yapılmalı. Hele bisiklet kargolarına ekstra özen gösterilmeli !! Demek servis sorunu yüzünden Salcano eksi puan alıyor. Hangi parça eksik çıktı?

Bisiklete dönecek olursak marka isimlerinin her tarafta yazması benim de çok sinirimi bozar. Bazıları sticker şeklinde oluyor, yıllar önce eski bisikletimden sökmüştüm birkaç castello yazısını sticker olduğu için :komik: Sizin bu bisikletin yazıları sticker değil sanırım? 600 tl olan eski modelde beyaz renk seçeneği var mı? Yoksa sizinki yeni model olan mı? Fiyatı 1.175 tl. Jantlar 28 inç değil mi? Hızı nasıl bisikletin? Boyum 1.65 olduğu için çok mu büyük gelir acaba bu kadro bana. Yol bisikletlerinde kadro boyu seçeneği çok fazla. Bisikletin tanıtımını ve fotolarını merakla bekliyorum. Üşenmezseniz paylaşın lütfen :hhhhhh:

Güle güle kullanın, kazasız belasız keyifli pedallamalar dilerim :harika:

Sanırım arkadaşta salcanonun bir dağ bisikleti var. Sadece salcano markasına yönelik yazmış. Bunu bahsettiği lastik ebadından çıkardım. continental raceking 2.0 bir dağ bisikleti lastiğidir.

Benim gözümde bisiklet basit bir araçtır. Elektronik sistemleri yoktur. Motor kalitesi, işçilik kalitesi, yakıt tüketimi gibi fosil yakıtlı araçlara özgü değişkenler yoktur. Hemen hemen tüm parçaları alanında uzman olan firmalardan temin edilerek toplanır kağıt üzerinde de kullanılan parçalar görünür. Markadan markaya değişen faktör kadrodur oda x firmanın 2 bin liraya sattığı bisikleti aynı donanımla markalaşmış bir firma 4-5 bine satarken, ben aradaki fiyat farkını karşılayacak kadar fark görmüyorum. Para, kaliteden ziyade markaya veriliyor diye düşünüyorum.

Dediğiniz bisikletten birine sahip değilim , sadece "bu forumda Salcano ya karşı bir nefret var, bahaneyle biri bana bu nefretin nedenini açıklarsa çok sevineceğim" cümlenize ithafen yazdım yorumumu . sticker olayı ise bende şöyleydi. plastik aksam üstüne yazılmışsa marka yazısı asetonla çıkarılabiliyor ; metal ise aseton etki etmiyor , tineri denemek lazım ya da zımpara . zımpara da ne kadar sağlıklı bir sonuç verir bilinmez .

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Bu bisiklet fixie değil. Single-speed sanıyorum. Çünki arka on frenleri mevcut, ayrıca görüntü kirliliği için çok kolayca boyama işlemi yapılabilir. Krem rengi vs vs. normal şartlarda Türkiye'de bu tarz kadro bulmak zor ikinci el track kadro kulaklı. Ayrıca 500 tl bisiklet için çok çok düşük bir rakam bence işinizi görür, ama Türkiye gibi zemini inişli çıkışlı ülkede tek dişli sistem em fazla sahilde sürmek amaçlı olur vitessiz bisiklet zor bence,

10.68 kilo güzel bence 599 tl ye satılıyor

Bu bisiklet alınır ama hakkı benim gözümde 450 tl.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Fixed gear ise bu fiyata düşünmeden alınabilir. Çünkü sadece fixed arka göbek en ucuzu 100 tl falan. Yok single speed ise fiyat çok fazla. Ben hurdacıdan eski bir yol bisikleti kadrosu aldım. 380 tl ye boya dahil tüm aksamı tamamladım. Daha ucuza da mal edilebilir.

• Beğen
@seffahcabbar Fixed mi değil mi malesef yakından inceleyemedim. 380 tl ye tamamlamışsınız boya dahil şahane :) Bu fiyata single speed yapılamaz sanırdım yanılmışım. İstediğim tipte bir kadro ve gidon bulabilirsem bir proje başlatayım o zaman ben de ^__^

11 kilo gelir pedalla, bu ağırlık iyidir. Sahilde gezmek ve eğlenmek için iyidir..Salcano olması artı değerdir.
Vites sistemi olmaması uzun yıllar sağlıklı çalışması demektir.

@Burcuu Bunun kalitesine yakın bir bisiklet oluyor. Ama maliyeti düşürmek için ben hep Çin malı parçalar kullandım.

Bisikletin son hali böyle. Fluoresan sarı renge boyayacaktım. Ama sprey boya ile yapamadım. Ben de sentetik boya ile siyaha boyadım.

Cappadocia'nın alüminyum kadrosuna bakan ya da alıp binen bir arkadaş var mı? Nasıldır?
this HTML class. Value is (link)

Alüminyum kadro çeliğe göre daha hafif olur. Bu modellere binen arkadaşlar var mı? Ya da Nerede canlı olarak görebiliriz bunları?

Dosyalar

• 20160626_192922.jpg
    20160626_192922.jpg
    137,8 KB · Okunma: 157
  • Beğen
Bahsedilen modeli kullanmadım görmedim ancak flip-flop göbek olduğunu düşünüyorum yani bir tarafı fix diğer tarafı single, frenler ondan dolayı vardır. salcano hakkında konuşmak gerekirse;

- Servisleri kötü, malı satana kadar ilgili bu konuda memnun olan istisnadır.
- Montajı zayıftır. İlk bisiklet olarak salcano önermiyorum belirli bir tecrübeniz varsa kendi işinizi kendiniz yapıyorsanız alın.
- İnternetten aldıysanız süpriz yaşamanız olası; içinden sele çıkmayabilir katalog verilerinden farklı parçalar çıkabilir aynı 2 model arasında kompanent farkı olabilir.
- Kadroları kimden alıyorsalar test aşamasından geçmediği belli çok farklı; örneğin ilk bisikletim city fun'ın kadrosu fabrikasyon yamuk iken şu anki kullandığım xrs040 dan rijitlik ve kalite anlamında son derece memnun olmam.
+ Zaman zaman fiyat avantajı
+ Kadroları hafif

Hem single speed hem de fixed olarak iki türlü kullanılıp kullanılmadığını ve kadro boyunun ne olduğunu sordum bakalım geri dönüş yapıp bilgilendirecekler mi beni.

@Onur Kahraman

Hic zor degil, icine alien kacmis bir arkadaşım single ile ne rampalar çıkıyor.
Single sürücüyü çok gelistirir.
Sahil kismi kismen dogru, sahilde mtb ile gezenlere kiyasla çok daha doğru hemde ;)

Geri