Scudo Sports

Salcano Astro 270 SV Sahiplerinin Ortak Konusu

zincir yağım da gelmiş, ama zincir ve rubleyi nasıl temizleyeceğimi düşünüyorum :D
lastikler de gelince lastikleri sökmüşken temizlerim lastik zarar görmesin diye.

Scudo
bisikletimi bugün teslim aldım, kurulumu yaptırıp yollara vurdum kendimi :) gerçekten çok güzel bir bisiklet. bu bisikleti seçerek gerçekten doğru kararı vermişim. bisikleti kırmızı renk bekliyordum siyah geldi. rengi beğendim aslında sıkıntı yok ama kaskımıda uyumlu olsun diye kırmızı beyaz almıştım, tek kötü tarafı bu oldu. bisikletimde hiç bir sıkıntı çıkmadı. gidondan kitlemeli maşa sanırım bisikletler için yüzyılın teknolojisi. bu kadar fark yaratacağını tahmin etmemiştim, maşa kitlenmeyince gerçekten güç kaybı yaşatıyor. kitleyince farkı direk hissettim, aynı hızda çok daha az enerji harcayarak gidebildim. özellikle yokuşlarda çok farkediyor. bu arada konak sahil tarafından hatayın yokuşlarına çıktım ve antremansız olduğum için baya bir zorlandım. enerjim tükenmemişken çok dik ve uzun bir yokuşu(en az 30 derece vardır yokuş, gerçekten çok dik. yağmurda arabayla inerken kaymamak için 3,5 km ile indiğim bir yokuş) birinci viteste bisikletten inmeden çıkmayı başardım. tabi çıktıktan sonra baya bir kendime gelemedim orası ayrı. kısacası bisikleti çok beğendim. boyum 1.72, 18 inç kadro büyük gelecek diye korkuyordum, tam geldi. ne bacak boyundan nede kol boyundan herhangi bir sıkıntı yaşamadım, çok rahat ettim :D

@emre yesil

zamanında herkese kırmızı ve beyaz geliyordu tek siyah alper'deydi :D son bisikletlerin üçü de siyah çıktı :D kaliteli bir kaska geçerken siyah alarak bu ufak sorunu da çözersin :rolleyes:
fotoğrafları bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: alieren
Salcano'yu aradım bugün, olanları anlatınca adres ve şase numarasını istediler, garanti belgesini yeniden gönderecekler :)

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
@Mert C.

evet öyle yapacağım artık :) fotoğraf çekme fırsatım olmadı, evde dar bir yerde duruyor, yarın dışarıda çekerim artık fotoğrafları.

ön janttaki plastik fosforlu parçayı nasıl sökeceğiz ya demin uğraştım baya iki parça halinde yapışık birbirine. janta zarar veririm diye fazla zorlayamadım nasıl sökebilirim acaba?

@emre yesil

Hayırlı olsun bisikletiniz . Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin . Arkadaşımda sipariş etmeyi düşünüyo fakat kırmızı beyaz varmış sadece sipariş etmesini söyledim sizden sonra son sipariş edilen bisikletlerde hep siyah geliyo bakalım ona ne gelicek :D

iyi dileklerin için teşekkür ederim. bende sipariş verirken kırmızı beyaz seçeneği vardı sadece, siyah geldi. Stoklar tükenmeye yakın heralde sadece siyahlar kalmış :)

• Beğen
Tepkiler: alieren
@emre yesil
ben ilk kurulumda reflektörleri taktırmadığımdan bilemiyorum :D
kullanmayacaksan reflektörleri kırarak sökebilirsin ama en kötü ihtimalle :p

pisikletimin hakettiği gibi alabildiğim şeyleri en iyisinden almaya devam :p
bu da zincir yağım:
http://i.imgur.com/uvFbPuPl.jpg

bugün 15 km turladım videoda çektim:cool:
https://i.hizliresim.com/wj2W1W.jpg

https://i.hizliresim.com/KZVEYg.jpg

Emre hayırlı olsun bisikletin. Güle güle kullan. İzmir'de bi Astro buluşması mı ayarlasak :) Baya çoğaldı buralarda ...

bisiklet kullanma yeteneğin kadar video çekme yeteneğin de olsaydı keşke :p

park ayağını hala sökmemişsin bu arada :D o rubledeki plastik de duruyor... :eek:ha:

@Mert C.

rüzgar vardı ve telefonu banka sabitlemeye çalıştım ancak bu kadar oldu :)

@alper Ku

Maşa bacaklarında siyah yağ mı görüyorum ? :eek:ut: Allahtan benim maşada öyle bir şey yok...

@enes savaş

pek belli olmuyor ama cumartesi turumda bayağı offroad yaptım çamurda bislet aşırı çamurlu yıkamadımda,amortisör bacaklarındaki kir nedenide makina yağı ile haftada 1 kere yağlıyorum.

@Mert C.
maşa bacağı lazım oluyor ya sökmeye kıyamadım :D rubledeki plastik sende yok mu ?

@alper Ku
park ayağı diyecektin sanırım üstteki cevapla karışmış ona da maşa bacağı demişsin :D
pedalla da çok rahat park edilebiliyor 6-7 cm'lik bir yükselti bile yeterli oluyor, herhangi bir kaldırım ya da etraftaki bir taş hallediyor işi.
rubledeki plastiği de çıkarttırdım...

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@Mert C.
nasıl çıkıyor o plastik ?bir zararı olacağını sanmam

@alper Ku

ya plastiği kırarak çıkarabilirsin, ya da rubleyi sökerek. benimki ruble sökülerek çıkarıldı...
arka dişli en büyük dişlideyken zincir atarsa göbekle ruble arasına düşmesin diye, jant tellerine takılmasın diye var diye biliyorum.
çoğu üst düzey bisiklette kullanılmıyor ve görüntüsünü sevmiyordum, gereksiz plastik kötü görünüyor bence :D

zaten rublenin en büyük dişlisini şimdiye kadar kullanmadım vites geçişlerini denemek dışında bir amaçla... ayrıca en yavaş gidilecek vites olduğundan zincir atsa bile tehlike oluşturacak bir hızda olamazsın.

@Mert C.

1. viteste 10-15 KM/H buluyor. Bence jant tellerine zarar vermek için yeter de artar o hız... :D

@enes savaş

birinci viteste yokuş aşağı da 60km/h'yi bile bulur...
aşırı yüksek kadansta debelenip birinci viteste 15km'h mi yapacağım? 15'i en kötü ihtimalle 2/4'de yaparım.
ben bisiklet için değil, kullanan için tehlike oluşturmaktan bahsetmiştim bu arada... en fazla bir dörtlü gruptaki telleri kırsan 10 liradan fazla masraf çıkarmaz...

şimdiye kadar hiç yokuş çıkarken bile kullanmadığım bir vites 1/1 yani o plastiğin görevini en büyük ruble dişlim görüyor zaten :D

Geri