Scudo Sports

İnceleme Salcano Assos 50 SLX

Scudo
@Ali Akturk
Tartma imkanım olmadı ama tam olarak 12,5 kg olacağını sanmıyorum. Şöyle birşey söyliyim size, bende daha önce scott scale 70 2012 model bisiklet vardı ondan hafif olduğunu söyleyebilirim. Ağırlığı donanımda etkileyebilir.

@Faruk K.
Teşekkürler Faruk bey, O sizin bisikletinizin güzelliği :) Tartma imkanım olmadığı için bilemiyorum.

@Mehmet Levent
Sağolun Mehmet bey, teşekkürler.

baya bi geçmiş üzerinden ama merak ettim. ben de insomnia 30 almayı planlıyorum. acaba kutusundan ayaklık takılı mı geliyor, ayrı demonte halde mi? astro 210v var şuan. ortadan takılan ayaklıklardan var. eğer öyleyse yine arka ayaklık almayı planlıyorum. o yüzden sordum.

Salcano İnsomnia 30 modeli gerçekten bu fiyata alınabilecek fiyat performans'a oynayan nadir modellerden. Kutusundan ayaklık çıkmıyor diye biliyorum ama, yanlış biliyorda olabilirim. İnsomnia 30 modeli içinde ayaklık montajı ortadan takılma şeklinde.

@BF Okuru

arkadan takılan ayaklıklardan alsak sorun olur mu takarken uyum sorunu vs? siz bu geçen zaman zarfında memnun musunuz bisikletten? ''deore den sonra slx vites dinlendieiyor'' demişsiniz. deore kötü müdür? tourney şuanki vites sistemim. bunu gözönüne alarak cevaplayın lütfen :) eskiden deore kullanmış biri olarak tavsiye eder misiniz? benim tourney ile sıkıntım vites geçişleri ağır. hafif bir rampaya yaklaşırken ha deyince vites geçmiyor ağır kalıyor. deore 30 vites ile bu tarz problemler olur mu?

Arkadan takılan ayaklırdan kullanmanda herhangi sıkıntı yaşamazsın. Ben bisikletimden fazlasıyla memnunum, Deore kötü değildir merak etmeyin. Siz de Tourney sistemden Deore sisteme geçtiğinizde benim verdiğim örneği yaşamış olacaksınız. Benim kullandığım Deore 27 vites bir sistemdi, sizin alacağınız Deore ise 30 vites aynı zamanda Dyna-Sys.
Seri ve çevik bir sistem olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, içiniz rahat bir biçimde alabilirsiniz.

@BF Okuru

orta ayaklık daha sağlıklı gibi geliyor bana. ama sıkıştırdığı için kadroyu az da olsa çiziyor. arka ayaklık da bu sorun pek yok gibi. ama rüzgarda sanki bisiklet 360' dönecek gibi geliyor olduğu yerde :D peki siz hangi tarz ayaklık kullanıyorsunuz? bir de yeni yeni aşina oluyorum. kadro açıları vs söylemine. insomnia 30 da ve sizin bisikletinizde de sanki ön teker aynakola fazla yakın gibi. sanki sürerken ayağınız çarpacak gibi keskin dönemeçlerde. kendi bisikletime bakıyorum (astro 210 V) mesafe hafif daha fazla. bu anlamda bir şikayetiniz var mı yada sorun yaşadınız mı?

@Cemali Avcı

ayaklık yerine pedalı kaldırım kenarına ya da bir taşa dayayarak bırakabilirsin bisikletini.
ben de birkaç ay önce bıraktım ayaklık kullanmayı, üst seviye bisikletlerde hafifliğe önem verildiğinden 250gr civarı ek ağırlık pek sevilmez :D

Dikkatimi çekti ..
Bisikletin önünde her hangi bir simge yok..
kaldırmışlar mı ?

@SerkanNamazcı
Simgeden kastınız, sanırım kadrodaki logo. Aynı bisiklet için söylemek gerekirse olan model'de var olmayanda benimkinde yok.

Birde o donanımın üzerinde Ritchey'in wcs seti olması gerekir iken comp var.
Bizim arkadaş aldı wcs set vardı beyaz. ??
Salcano bu sene Wcs set yazmış ama fotoğraf üzerinde yine comp var.

@SerkanNamazcı

arka aktarıcı da xt yazıyordu geçen sene, bilgiler yanlış büyük ihtimalle resmi sitesinde...
http://i.imgur.com/lTI9IfT.png

Bu modelde iki seçenek'de vardı zaten. Benim aldığım dönemde bu modeli bulmak imkansız gibi birşeydi hiç bir yerde yoktu ben bile zor buldum, 2013 yılında hem COMP hemde WCS vardı, bildiğim kadarıyla sarı siyah olan modellerde WCS kullandılar 2014 yılına geldiğimizde yine aynı seçenekler var. Değişen sadece fiyat oldu.

Dostum konunu yeni gördüm, bisikletin güzel güle güle kullan, banada bunu önerdiler ama ben tercihimi focusdan yana kullandım neyse değinmek isdediğim bi nokta var; sen burda taraflı yazı yazmışsın, bikere kıyasladığın iki model arasında farklar var bu yüzden düşük olanı kötüleyemezsin ayrıca eksi yönlerden hiç bahsetmemişin yani demek isdediğim marka kıyasların mantıklı olmamış biri salcano biri scott. Neyse ALLAH kaza bela vermesin.

Sorması ayıp abi sen bu fotoğrafları verede cektin ben de oyle bir yere gitmek istiyorum da. Teşekkür

Merhabalar, öncelikle bisikletin hayırlı olsun. Bende aynı bisikleti babama aldırdım yarın elimize ulaşacak fakat bir sorum olacak, kadro da aktarıcının ve kaliperin olduğu yerde bagaj bağlama bacakları görüyorum ama sele altında herhangi bir delik göremedim. Bagaj bağlanabiliyor mu?

@Emre TAVKAYA
Merhabalar Emre bey,
Teşekkürler. Arka bagaj bağlayabilirsiniz fakat, alacağınız bagaj sele borusuna montaj destekler türden olmalı, sonrasında kullanabilirsiniz. Sizinde bisiklet'iniz şimdiden hayırlı olsun.

Peki bahsettiğim bacaklar ne işe yarıyor? Civata bağlantısı için herhangi bir diş açılmamış mı? Açıklayıcı olması açısında aşağıdaki resmi gönderiyorum.

(link)

Geri