Herkese merhaba;
Salcano XRS030 Tiagra mavic aksium jantlı halini alan arkadaş varsa kaç liraya aldığını bizimle paylaşırmısınız.
Ben geçen hafta bir arkadaşımın aracılığı ile xrs030 tiagra modelini mavic jantlı olarak 1600tl'ye aldım, ilk 85km'lik turumu hafta sonu yaptım ama sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu.
Vites ayarını yolda yaptım, fren pabuçları sürtüyordu yolda düzelttim, sele boyunu yolda ayarladım, ayakkabının kal vidası düştü son 35km'yi sağ ayak kilitli sol ayak kilitsiz gittim ama asıl sorunu bisikleti eve çıkartıp temizlerken farkettim. Bisiklet bütün tur boyunca beni çok hırpaladı, bir şekilde kendi kendine yavaşlama sorunu var bu bisiklette.
Temizlik yaparken pedalı geri çevirdiğimde tekerinde ivmelenerek geri geri dödüğünü farkettim. Zincir sıfır olduğundan üzerinde imalat kalıntısı vs. vardır diye wd40 ile bakla bakla silip makina yağı ile tek tek yağladım yine düzelmedi.
Forumlardan araştırdım birkaç konuyu bilen arkadaşa sordum ruble vidası çok sıkıdır dediler, pazartesi bisikleti kucaklayıp en yakın salcano servisine götürdüm. Orasıda kaset dişlinde sorun var değişmesi gerek dedi. Ben ısrarla ruble vidasının sıkı olduğunu biraz gevşetmesini söyledim ama dinlemedi.
Sonuç; ben dün kendim rubleyi söküp tek başına göbekle deneme yaptım göbeği geri geri çevirince çok hafif bir geriye doğru hareket oluyor sonra duruyor, rubleyi takıp ruble vidasını deli bağlar gibi sıkmadan yeterince sıkarak denedim sonuç aynı, hafif bir geri hareket oluyor sonra duruyor teker.
Bisiklete bu şekilde montajını yapıp pedalı geri geri çevirdiğimde yine geriye doğru teker dönüyor ve dönmeye devam ediyor.
Ruble bozuk değil, zincir yağsız değil, göbek sıkı değil ama teker pedalın geri hareketi ile geri geri dönüyor.
Pedalı tam tur çevirip dönüş testi yaptığımda hafta sonu olduğu gibi kendi kendine fren yapma sorunu olmuyor sanki akıcılık normale döndü gibi.
Tek sorun tekerin geri geri hareket etmesi şimdilik.
Hafta sonu yine bir 80-100'lük tur yapıp deneyeceğim ama başına böyle bir iş gelen varsa ve sorunun çözümü hakkında yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
Saygılarımla