Scudo Sports

Salcano 2014 XRS030 Tiagra

Yol bisikletinin gözünü seveyim gençler. :) Yaşamayan bilemez o derece zevkli.

Scudo
@mhmmt111

Hani alır almaz inceleme yapacağım diyordun ne oldu.. :)

Herkese merhaba;
Salcano XRS030 Tiagra mavic aksium jantlı halini alan arkadaş varsa kaç liraya aldığını bizimle paylaşırmısınız.
Ben geçen hafta bir arkadaşımın aracılığı ile xrs030 tiagra modelini mavic jantlı olarak 1600tl'ye aldım, ilk 85km'lik turumu hafta sonu yaptım ama sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu.
Vites ayarını yolda yaptım, fren pabuçları sürtüyordu yolda düzelttim, sele boyunu yolda ayarladım, ayakkabının kal vidası düştü son 35km'yi sağ ayak kilitli sol ayak kilitsiz gittim ama asıl sorunu bisikleti eve çıkartıp temizlerken farkettim. Bisiklet bütün tur boyunca beni çok hırpaladı, bir şekilde kendi kendine yavaşlama sorunu var bu bisiklette.
Temizlik yaparken pedalı geri çevirdiğimde tekerinde ivmelenerek geri geri dödüğünü farkettim. Zincir sıfır olduğundan üzerinde imalat kalıntısı vs. vardır diye wd40 ile bakla bakla silip makina yağı ile tek tek yağladım yine düzelmedi.
Forumlardan araştırdım birkaç konuyu bilen arkadaşa sordum ruble vidası çok sıkıdır dediler, pazartesi bisikleti kucaklayıp en yakın salcano servisine götürdüm. Orasıda kaset dişlinde sorun var değişmesi gerek dedi. Ben ısrarla ruble vidasının sıkı olduğunu biraz gevşetmesini söyledim ama dinlemedi.
Sonuç; ben dün kendim rubleyi söküp tek başına göbekle deneme yaptım göbeği geri geri çevirince çok hafif bir geriye doğru hareket oluyor sonra duruyor, rubleyi takıp ruble vidasını deli bağlar gibi sıkmadan yeterince sıkarak denedim sonuç aynı, hafif bir geri hareket oluyor sonra duruyor teker.
Bisiklete bu şekilde montajını yapıp pedalı geri geri çevirdiğimde yine geriye doğru teker dönüyor ve dönmeye devam ediyor.
Ruble bozuk değil, zincir yağsız değil, göbek sıkı değil ama teker pedalın geri hareketi ile geri geri dönüyor.
Pedalı tam tur çevirip dönüş testi yaptığımda hafta sonu olduğu gibi kendi kendine fren yapma sorunu olmuyor sanki akıcılık normale döndü gibi.
Tek sorun tekerin geri geri hareket etmesi şimdilik.
Hafta sonu yine bir 80-100'lük tur yapıp deneyeceğim ama başına böyle bir iş gelen varsa ve sorunun çözümü hakkında yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
Saygılarımla

Merhaba Benim ve kardeşimin de 030 tiagralarımız geldi ilk sürüşü biraz kısa yaptım ama çok akıcı bir bisiklet mtb den sonra tiagra set ise çok seri :)

Muhtemelen hub in icine fazla gres koymuslardir. Yada kaucuk gres gibi biraz koyu gres surmuslerdir. Buda tirnaklarin hareket kabilitetini kisitliyordur. Geri cevirince donmesi ondan olabilir. Ama buda bur tahmin tabiki. Ne yapabilirsin janti sok ruble yukaruya baksin hubin icine wd40 sik tamamen icindeki gres ya akar yada civiklasir ve orada rahatlama olur. Ama ortalikda batar temizlemen gerekir. Sonra haliyle icindeki gres gitmis olucak buda zararli sorun cozulmusse ne mutlu sana cozulmediyse arastirmaya devam ama hubin icini yumusak bir gresle yaglamayi unutma o sekilde fazla kullanma hubin icindeki disleri zamanla tiraslarsin yoksa. Bu bir tahmindir deneme yanilma yontemidir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar fark ettimki, noktalama isareti koymamisim. Hepinizden ozur dilerim sanki rap soyler gibi okunuyor. Okurken Nefes almayi unutmayin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ayhan1

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah daa benimkisi niye gelmedi hala yaa :(

Koray BASKIN

Bende bekliyorum (XRS002Tiagra), 54 cm salcanolar dağıtıldı hep 57 cm sipariş ettiğim için daha üretilmemiş galiba , 1 ay sürer gibi :((

@KORKI

Sağolun benimki de 2 haftadır bekliyordum sürekli salcano'yu aramaktan adamlar bıktı bi an önce gönderdiler :)

Dün şehir dışından kalkıp sirkeciye gittim. Ellerinde 2 adet xrs030 olduklarını söylediler. Adamlar gayet ilgiliydi. Sirkeciye geldim ve kurulu olan bisiklete baktım bisiklette çizikler vardı. Neyse dediler 2.bisiklet var(adamlar hala çok ilgili ve yardımcı oluyorlar) neyse 2. Bisiklet kuruldu derken onuda inceledim ki ondada aynı sorun ve daha da önemlisi üst boruda göçük vardı. Haliyle ikisini de almadım.. Ve salcanoya olan güvenim tamamen sarsıldı.. Tamam peki fiyat müthiş parçalar müthiş ama kadro? He birde ayrıca richey gidon ve gidon boğazındaki yazılarla hafif belli belirsiz gozukuyordu(baskı hatası). Güvenim oldukça sarsıldı. Sedona,merida yada focus alıcam gibi.. Kompanentler düşük ama en azından kadrolar omur boyu garantili.. Yada diyorum ki bu adamların sattıkları 2.kalite az defolu felan olmasın? Çünkü inanamadım ben.. Saygılarımla..

@Muhammed Edin

Her ne kadar bir Scott bir Gaint gibi olmasa da Salcano da oldukça büyük ve köklü bir firma. Özellikle defolu mal satacaklarını pek tahmin etmiyorum açıkçası. Firma ne kadar büyük olursa olsun çalışanlar yaptıkları işte istekli değil ise bu tarz durumların olması kuvvetle muhtemel. Dolayısı ile bahsettiğiniz durumların paketleme veya taşıma esnasında oluşabileceğini düşünüyorum. Fakat yapılan işin kalitesi de markanın kalitesini ortaya koyuyor doğal olarak. Sinek küçüktür ve mide bulandırır, insan soğuyor ister istemez. Bende bisikletimin gelmesini bekliyorum ve yaşadıklarınızı okudukça "acaba" diyorum. İnşallah bir sıkıntı yaşamam da tekrardan "hangi bisikleti almalıyım" kaygısını yaşamam.

@Muhammed Edin

Dostum sirkeci diyorsun alırken iki kere düşüneceksin. Adamların hatasını firmaya yansıtma!...

Hocam Adamların hatası felan olabilir göçük meselesi .. Ancak kadro uzerinde boyanın atılırken kalan pütürler felan can sıkıcı.Aslında fotografladım cep telefonum ile ama belli olmuyor kamerası kotu telelefonun.. Bugün anadolu yakasında bir kaç mağaza gezeceğim ve görürsem xrs030 kıyaslamak isterim(şuan mağazalarda yok bildiğim kadarıyla)..

@ayhan1

Dostum anlat biraz bisikleti de bizde gelene kadar hayal kuralım bari :) Biraz bahsedin yahu bisikleti alan susuyor :)

bende bu bisikletten alcaktım 57 kadro kalmıştı ellerinde 1.800 fiyat çekmişti 1.750 ye alırdım uzun yoldan gidicektim çünkü oraya sakarya'daydı bisiklet sıfır tek sorunu kadrosuydu kısmet kron dynamic'e oldu :) alan arkadaşlara hayırlı olsun :)

@KORKI

Tamam biraz anlatayım :) ilk önce mtb'den sonra mükemmel akıcılığı var ve ağırlığı ise 9 kg yazmışlar ama eline alınca daha hafif gibi geliyor bana 20 kg'lik bisikletten sonra çok hafif geldi tiagra sitem ise çok seri geçişler var vites geçtiğini neredeyse anlamıyorsunuz bile dişli oranları da çok sıkıntı değilmiş ben çok korktum başta ama zorlanmadım.Sele,sele borusu,gidon,gidon boğazı ritchey set ama yazıları bana biraz kalitesiz geldi sahte olduğundan şüphelenmemek elde değil :D Gidon bandı sarılı gelmiyor ayrı geliyor onu sararken bayağı uğraştık ama güzel oldu.Jant seti ise shimano r501,ön jant bisiklete monte gelmiyor elime aldığımda hiç yok gibi hissettim çok hafif jant seti ve akıcı.Lastik basıncını nekadar basacağımı bulamadım 50 kiloyum acaba ne kadar basmalıyım evde pompa var ama bir yere kadara basabiliniyor ona da adaptör bulup benzinlikte basmayı düşünüyorum.Resmini birazdan burada paylaşırım.Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.Teşekkürler :)

http://imageshack.com/a/img829/953/xlfd.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/89/mw2i.jpg

• Beğen
Tepkiler: Umut Y.
Ben hala bekliyorum 1 hafta içinde gelicekmiş,son 20 gündür bugün yarın bekliyorum.Ben apex modelini sipariş ettim bakalım nasıl olcak

@Umut Y.

ben fazladan 2 hafta bekledim 15 mart dediler ama 2 nisan'da geldi umarım sizinki de bir an önce gelir

• Beğen
Çok güzel kazasız belasız kullanmak dileğiyle...

@Umut Y.

Sağolun daha iyisi sizlerin olsun :)

• Beğen
Geri