Scudo Sports

Sahil yolunda kaza ve kalça+baldır kırığı

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Allah ikiterlileri kazadan ve bilhassa beladan korusun.

• Beğen
Tepkiler: BeyogluLions
Scudo
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Bisiklet için de güvenli sürüş eğitimleri olmalı.

ben de kedi yüzünden kayıp yere düşüp sürüklenmiştim şükür bir yerim kırılmadı ama oluşan yaralar 1 ayda anca kapandı hala izi duruyor,hayır araç kullanıyorum yolun ortasına durmuş kedi korna basıyorum tınlamıyor bile,arabanın önüne atlıyorlar dikkat etmek lazım bir canı kurtaralım derken kendimizden olmayalım

Herkese çok teşekkür ederim. İnşallah kimsenin başına böyle bir olay gelmez, hatta burnu bile kanamaz...

@mubeac kalçamdan başlayarak diz kapağıma kadar çakılan bir platin var hocam, eğer eskisi gibi sürebilecek olsam bile bu riski göze alamayacağım. Ülkemiz, insanlarımız ve yollarımız bisiklet için ne zaman elverişli olursa, o zaman tekrardan başlayabilirim.

@karanbatu Çok geçmiş olsun. Üstteki cümlemde de belirttiğim gibi insanlarımız bu iş için hazır değil... Fazla bir şey beklememek lazım.

@ali genç Çok geçmiş olsun, yazdığınız mesaj beni ciddi anlamda etkiledi. Yaşanan bu tip sorunlar bir daha yaşanabilir. Ne kadar dikkatli olsak da bir şekilde başımıza gelebiliyor. Bu nedenle risk almaktan vazgeçip bisikletimi satmaya karar verdim.

@clubber Taburcu edileceğim gün fizyoterapist gelerek durumumu kontrol etti ve 3 adet basit egzersiz verdi. Bu egzersizleri ilk günden beri yapıyorum ve bunun haricinde her kontrole gittiğimde farklı doktorlara sordum ve ekstra fizik tedaviye gerek olmadığını belirttiler. Ameliyatım çok iyi geçmiş, kırığın güzel kaynamış dediler. Bunun haricinde kuzenim aynı hafta çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldu, 1 ay fizik tedavi, akupunktur ve ev egzersizi verdiler. Sanırım duruma göre değişkenlik gösteriyor...

@Raptor8 Kesinlikle haklısınız hocam, bu işten zevk alacağım diye gereğinden fazla abarttığımı düştükten sonra fark ettim. Ayrıca devlet hastanesinde kuruş ödemeden bu ameliyatı oldum ve ne doktorlardan, ne hizmetten yana en ufak bir şikayetim olmadı. (daha önceden özelde de farklı bir ameliyat olmuştum, farklarını biliyorum) Bu nedenle 9.000TL verip özelde ameliyat olmadığım için kendimi şanslı hissediyorum.

@x-rayted Çok geçmiş olsun, aşağı yukarı aynı kazayı yaşamışız. İnşallah en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Benim düştüğüm gün ambulans içineki görevli abi, aynı gün yine aynı kazayı başka bir arkadaşın daha yaşadığını belirtmişti. Deniz tarafındaki yolu değil, diğer yolu kullanmak daha uygun sanırım.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted ve Atasoy
Geçmiş olsun. Benim de bir iş kazası yüzünden sol baldırıma platin takılı durumda. Bahsettiğiniz acıları bilmiyorum çünkü kaza sonrası komaya girmişim :D Neyse ki her şey bittiğinde (ameliyat ıvır-zıvır bittikten sonra) uyandım :koptum: Ama bir yedi ay belalarını çekmiştim :)

Geçmiş olsun . Olayın üzerinden zaman geçmiş . Umarım eski sağlığına kavuşursunuz. Malesef riski çok bu işin. Bende geçtiğimiz ay kaza geçirdim. Ben Şanslıydım ki düşmeden kurtardım kendimi. Kadro kırığı haricinde sorun yok.

@BeyogluLions
kardeşim geçmiş olsun 23 eylüldede ben aynı şekilde kaza geçirdim benimkisi , belediye otobüsü hızlı geliyordu sağa yanaştım bisikletle hızımda seninki kadar vardı sonrasında ileride su birikintisi vardı içinden geçtim , altı çamurmuş fırlattı attı beni bisiklet sol tarafıma feci şekilde düştüm , teşhis sol kaça da kırık,rontgende birşey cıkmadı tomografide belli oldu , kırık ayrılmamış kemikte çatlak şeklinde ameliyat önerdi açildeki genç doktorlar ama olmayabilirsinde bu şekildede iyileşebilirsin dediler bende olmadım 15 gün robot gibi yatma akabinde fizik tedevai ve iki buçuk ay sonra Allaha şükür düzeldim, sizin şüreç ameliyet olduğu için daha çabuk iyileşeceksin inşallah , bir kaç tavsiyede bulunayım , kan sulandırıcılarını muhakkak ıcın su an iynedir tahmin ediyorum sonrası, coraspinle devam edecen, bol bol kelle paça iç, yaşın kaç bilmiyorum o kadar gün sonra kırık kaynayacak, baskul haraketini ihmel etme youtubede videolar var degnekle yuruyuş ve sonrası, çok çok geçmiş olsun düzeldikten sonra en az 3-4 ay dikkat et çok eğilme ağır vede ani haraket yapma ,fizik tedeviyi ihmal etme haraketleri muhakakk yap birde bir cihazla arkadaşta belirtmiş akapunktur şeklinde kasları uyarıyorlar kırık yerde onu muhakkak yap tekrar geçmiş olsun

Cok gecmis olsun, fenerbahce orduevinin yanindaki yokusun deniz kenarina dogru inerken tam bittigi noktada -burda bir de katil bir cop konteyniri duruyor- yani ordu evi onunden asagi dogru geliyorsaniz hizinizin en yuksek oldugu noktada bisiklet yolunun uzerinde kedi mamalarini serperek besleyenlerin oldugu bir sehirde bence evcil hayvan ile karsilasma ihtimalinizin en az oldugu bir noktada karsilasmissiniz kedi ile.
1 ay once bisiklet yolunda karsima cikan kopege carpmamak icin overclock edilmis islemci gibi calisan beynimin mili saniyeler icinde verdigi karar sonucunda kiridim 10 kemikden sonra o anda yasadiklariniz cok iyi anliyorum. Baska konuda da yazmistim, her hayvani cok severim, 2 kopek buyuttum, kizim hayvan sevgimizden 3 yasinda kuzus asilari yedi, ancak insan hayatina zarar veren her turlu canlidan nefret ediyorum. O yuzden sokakta gezen hayvanlarin hepsinin kisirlastirilmasini ve sadece bakabilecegi, egitebilecegi hayvanlari sahiplenen insanlardan olusan bir toplum olmamizi hayal ediyorum.

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin. Başka başlıklarda da çeşitli vesilelerle yazdım, uzunca bir süredir bisiklet yolu kullanmıyorum benzer sebeplerden dolayı. O yolda zaten hızlı gitmek uygun değil. Eğer SPD refleksleri yeterli derecede gelişmemişse, burada ve trafik ve yaya yoğunluğu olan başka yollara SPD de uygun değil.

• Beğen
Hocam çok geçmiş olsun kedi olayı benimde başıma gelmişti kediye çarpmayayım diye ani fren yapıp kendimi yere atmıştım. O günden sonra kedi görünce yavaşlamaya başladım ne yapacakları belli olmuyor :(

Spd bu tür ani durumlarda insan reflekslerine engel oluyor bunu kabul etmek gerekir. Şehir içi kullanımda kimseye tavsiye etmiyorum. Tabi bunu acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldum. Böyle kazalar hareketli eklemlerde olunca eklem yapısı bozulduğu için zamanla kireçlenme ve deforme başlıyor. Çaresi ise yine spora devam etmekte :) doktorlar bana tekrar düşmemek kaydıyla spora devam dedi. Kendimi ikna ettim ama çevrem ve ailemi ikna edemedim. Tek bildiğimve sevdiğim spor bisiklet. Çocuklarım arada bana " baba keşke ogun işe bisikletle gitmeseydin" diyor. Siz olsanız benim yerimde ne cevap verirdiniz?

Geçmiş olsun. ALLAH acil şifalar versin inşallah. En kısa zamanda eski halinize kavuşursunuz.

• Beğen
@ali genç
Yavaş ve hastalıklı yaşam yerine hızlı ve dikkatli yaşamı tercih ediyorum.. bana hareketsiz yaşamak, soğuksa güzel bir uykunun ardından donarak ölmek gibi geliyor. Malasef bende öyle yapıyorum..

Oncelikle cok gecmis olsun..

Bence sehir icinde hız cok tehlikeli.. Ancak zaman zaman hizli gitmek zorunda kaliyoruz araclarin olusturacagi risk konusunda zor durumda kalmamak icin.
Spd de ozellikle sehir icinde aslinda hem cok gerekli degil, hem de riskli. Ne kadar aşina olsak da anlik risklerde hizli hareket edemeyebiliyoruz.

Gönül ister ki dogada pedallayabilecegimiz bos ve guvenli rotalarimiz olsun, ama istanbulda pek mumkun degil, gidilse de cok erken cikmak gerekiyor, extradan efor sarfetmek gerekiyor guzel yerlere ulasmak icin, zaman da sinirli oluyor zaten, zor ya istanbul zor, hem de cok zor..

Bu SPD işi abartılıyor sanırım. Bir kaç düşüş denemesinden sonra spd ile kırmızı çizgiler belirledim aramızda.
-Şehiriçi, dur kalklı trafikte spd yi kullanmıyorum. pedalın düz kısmını kullanmaktayım; Çift yüzlü pedalların avantajı.
-yakın takip mesafesinde sürüşlerde spd kullanmıyorum: Ani fren ve sonrası yaşadığım mebzul miktarda deneyimim mevcuttur.
-apaçili, acemili, yabanili ortak sürüşlerde (genelde her bir şey günü için düzenlemek adetten olan) spd kullanmıyorum.

@karanbatu geçmiş olsun bende geçenlerde gece eve giderken bayan bir sürücü gördüm bisiklet yolunda sürüyordu ve bazı bayanları gerçek yüzünü görmeden çok şımartıyorlar hani derler ya bayanlar merhametlidir,dürüstür,edeplitir ama çoğu böyle değil nedense senin edepli dediğin bayan internetde ne neler yapıyor veya senin olmadığın bir yerde . Sonrada böyle gereksiz yüz vermelerden dolayı kendilerini çok üstün görüp artislik yapmaya çalışıyorlar

Abi çok geçmiş olsun. Ama keşke kontra tekniğini uygulasaydın. Bisikletçilerin de motosiklet basınını takip etmesini gerekiyor. Rahmetli Barkın Abimizin (Altın Elbiseli Adam) youtube videolarını izle güvenli sürüş ile ilgili. Çok işine yarar. ÇÜNKÜ DURAMAYACAĞIN YERDE KAÇMAK ZORUNDASIN YOKSA KAZA KAÇINILMAZ.

@mehmetsunu

Aynı düşünceye zaman içinde sahip olanlardan biriyim ben de...
Önce bisiklet alınır, sonra aksesuarlar alınır, sonra biraz okunur, araştırılır, eee artık spd zamanı geldi denir ve alınır. Spd ve pedalına sahip olmamın tek nedeni bu...
Burada okuduklarım, kendi deneyimlerim de eklenince spd'ye bakış açım biraz değişti. Şehir içi bisiklet kullanmayı zaten sevmiyorum ki kullanırsam kesinlikle spd kullanmıyorum. Bilmediğim yeni rotalarda asla kullanmıyorum. Kişisel kas gelişimim, süratime etkisi gibi sebepler için ne kadar değer onu da bilmiyorum. Zira yarışçı olacak, profesyonellik bakınacak değilim. Aynen sizin kullandığınız gibi tek taraflı spd kullanıyorum. Gerek hissedersem spd ile, hissetmezsem düz kısmıyla idare ediyorum. Yani öncelikle bisiklete binmenin hakkını vermeye çalışıyorum.

Yine de spd kullanımına ve kullananlara asla olumsuz yaklaşmam. Yine de özellikle bu şehirde spd kullanımı barındırdığı risk açısından faydadan öte zarar getiriyor gibi görünüyor.

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
Gençliğimde bir kriteryum yarışında önüme kedi çıkması sebebiyle çok kötü düşmüştüm. Kask sayesinde ciddi kafa yaralanmasından kurtuldum ama asfaltta süründüm. Düşüp de kendime geldiğimde bisikletini kenara çektim arkadaki grup geçti. Ya grupta iken kaza olsaydı? Kedi deyince hatırlarım.
Herkese kazasız, belasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Geri