Punctum
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.228
- İsim
- Mehmet O.
Dostlar bir konuda bilgilendirir misiniz?
Size de her ilanınızda mutlaka "numaranı ver" diyen birileri oluyor mu?
Niye istiyorlar mesela bir insan 200-300 tl'lik bir ilan için niye numara soruyor?
Tüm detayları zaten yazmışım. Çok spesifik bir ürün de değil.
Ya hakkaten merak ediyorum, sana numara vermek istesem açarım zaten değil mi numaramı, saçmalık ya.
Ben de ilan verip de telefon numarası vermeyenleri anlamıyorum örneğin. Hatta bana rahatsız edici geliyor. Telefon numarası neden gizlenir ki? Tek aklıma gelen, olur olmaz saatlerde aranmanın önüne geçmek olabilir. Ama nihayetinde bir ürün satmak isteniyorsa da, mutlaka her yöntemle ulaşılabiliyor olmak gerek...
Ancak özellikle bireysel ilanlarda, ilan sahibi ile sesli görüşmenin yararları da var. Her iki taraf için... Yazılı bilgiler dışında, ilan sahibinin sosyal durumu, tutumu, konuşma biçimi, tavrı ve hatta yaşama bakışı bile beni ikna edebilir veya vazgeçirebilir. Sadece mesaj yolu ile ulaşmak yeterli olmayabilir...
Bugüne kadar tüm ilanlarımda telefon numarası paylaştım ve şimdiye dek bir zararını görmedim. Hatta konuşma yoluyla, hiç tanımadığım insanlarla pozitif bir enerji yakalayarak, belki de daha kısa sürelerde ürün sattım...
Bence telefon numarası gizlemek gereksiz bir hassasiyet...