Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Dostlar bir konuda bilgilendirir misiniz?

Size de her ilanınızda mutlaka "numaranı ver" diyen birileri oluyor mu?
Niye istiyorlar mesela bir insan 200-300 tl'lik bir ilan için niye numara soruyor?
Tüm detayları zaten yazmışım. Çok spesifik bir ürün de değil.

Ya hakkaten merak ediyorum, sana numara vermek istesem açarım zaten değil mi numaramı, saçmalık ya.

Ben de ilan verip de telefon numarası vermeyenleri anlamıyorum örneğin. Hatta bana rahatsız edici geliyor. Telefon numarası neden gizlenir ki? Tek aklıma gelen, olur olmaz saatlerde aranmanın önüne geçmek olabilir. Ama nihayetinde bir ürün satmak isteniyorsa da, mutlaka her yöntemle ulaşılabiliyor olmak gerek...

Ancak özellikle bireysel ilanlarda, ilan sahibi ile sesli görüşmenin yararları da var. Her iki taraf için... Yazılı bilgiler dışında, ilan sahibinin sosyal durumu, tutumu, konuşma biçimi, tavrı ve hatta yaşama bakışı bile beni ikna edebilir veya vazgeçirebilir. Sadece mesaj yolu ile ulaşmak yeterli olmayabilir...

Bugüne kadar tüm ilanlarımda telefon numarası paylaştım ve şimdiye dek bir zararını görmedim. Hatta konuşma yoluyla, hiç tanımadığım insanlarla pozitif bir enerji yakalayarak, belki de daha kısa sürelerde ürün sattım...

Bence telefon numarası gizlemek gereksiz bir hassasiyet...

Scudo
Ben de bir şey alacaksam isim, soyisim ve telefon numarası olmayan ilanlarla hiç ilgilenmiyorum.
Güvensizlik hissediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
(link)

(link)

Arkadaşlar iki tane ilanım var sahibinden de sizce fiyat konusu nasıl ??
Gravel G4 de en düşük fiyatı yazdım sitedeki...
Rock Rider da alt segmentler de çok daha fazla fiyat yazanlar var ...
Sizce ??
Ben de ilan verip de telefon numarası vermeyenleri anlamıyorum örneğin. Hatta bana rahatsız edici geliyor. Telefon numarası neden gizlenir ki? Tek aklıma gelen, olur olmaz saatlerde aranmanın önüne geçmek olabilir. Ama nihayetinde bir ürün satmak isteniyorsa da, mutlaka her yöntemle ulaşılabiliyor olmak gerek...

Ancak özellikle bireysel ilanlarda, ilan sahibi ile sesli görüşmenin yararları da var. Her iki taraf için... Yazılı bilgiler dışında, ilan sahibinin sosyal durumu, tutumu, konuşma biçimi, tavrı ve hatta yaşama bakışı bile beni ikna edebilir veya vazgeçirebilir. Sadece mesaj yolu ile ulaşmak yeterli olmayabilir...

Bugüne kadar tüm ilanlarımda telefon numarası paylaştım ve şimdiye dek bir zararını görmedim. Hatta konuşma yoluyla, hiç tanımadığım insanlarla pozitif bir enerji yakalayarak, belki de daha kısa sürelerde ürün sattım...

Sizinkinin tersine ben de artık telefon yazmıyorum adam gece 2 de arıyor mesaj atıyor. saçma sapan işler oluyor mesajda alıcıyım görüşelim derse paylaşıyorum yada numara isteyip ben arıyorum. :kötü::kötü::kötü::kötü:

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Telefon numarası verilmeli ki hemen ulaşabileyim. Ayrıca, elden alışverişlerde telefon vermezse kişiyle nasıl buluşucam? 2. elde mantığım şu, ürünü almak isteyen kişi satıcıya anında ulaşabilmeli. LetGo reklamındaki gibi. Telefonunu koymuyor, mesajlara da geceden geceye bakıyor. Ama bana hemen lazım mesela o. Yer söylese anında evine gidip alıcam. Birinin mesajıma dönmesini beklerken, diğer adayların satılması olayını yüzlerce kez yaşadım. Bi de satmasına rağmen ilanı kaldırmayanlar var milletle dalga geçer gibi. Onlar da çok iyi. Sahibinden yönetimine de yazdım ama sallayan olmadı. "Bir ilana mesaj atıldığında 1 gün içinde cevap mesajı yazmayan satıcı x gün ilan koyamayacak" gibi bir kural olması lazım bu %80'i hödükten oluşan toplumun hizaya gelmesi için.

...Bir ilana mesaj atıldığında 1 gün içinde cevap mesajı yazmayan satıcı x gün ilan koyamayacak...

Satışa koyduğum ürüne olabilecek bütün özelliklerini yazıyorum, mesaj atanların çoğunluğu orada yazanları soruyor. Özelliklerde yazdığını söylüyorum, görmemişim diyor. Bu "görmemişim"e de cevap vermem lazım ki cevap vermeme cezası yemeyeyim. Bir yerden sonra sadece cevap vermiş olmak için "." falan yazıp cevap vermek lazım.

Satışa koyduğum ürüne olabilecek bütün özelliklerini yazıyorum, mesaj atanların çoğunluğu orada yazanları soruyor. Özelliklerde yazdığını söylüyorum, görmemişim diyor. Bu "görmemişim"e de cevap vermem lazım ki cevap vermeme cezası yemeyeyim. Bir yerden sonra sadece cevap vermiş olmak için "." falan yazıp cevap vermek lazım.

PISA 2022 test sonuçlarına göre her 100 Türk öğrenciden sadece 33 tanesi okuduğunu anlama becerisine sahip.

Katır yüküyle para verdiği arabasının kullanma kılavuzunu kılıfından çıkarmadığı için daha ömrünün başında otomatik şanzımanı eline alan arkadaşların ülkesi burası.

Durum bu iken beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım sanki.

Edit: Aşağıdaki görsel güzide bir belediyemiz tarafından 10 Kasım'da yapılacak anma töreni için hazırlanmış. Demek ki sadece okuduğunu değil, yazdığını da anlamıyor yurdumun insanı.

1-6.jpeg

Birkaç yıl önce, o dönem taşınmış evden kalan eşyaları Letgo'da satarken bu bahsettiğimiz konular beni delirtmişti ve çoğu mesajı yanıtlamadan direkt engellemiştim.

10 liralık ürüne "5 olur mu?" yazan? Engel. "Çekmeköy'e bırakır mısın?" Engel. Açıklamaları birebir soran? Engel.

Ev eşyaları olduğu için soranı çoktu ve sattım hepsini tabii. Alıcısı çok olan ürünse uğraşmayın engelleyin :)

Telefon numarası verilmeli ki hemen ulaşabileyim. Ayrıca, elden alışverişlerde telefon vermezse kişiyle nasıl buluşucam? 2. elde mantığım şu, ürünü almak isteyen kişi satıcıya anında ulaşabilmeli. LetGo reklamındaki gibi. Telefonunu koymuyor, mesajlara da geceden geceye bakıyor. Ama bana hemen lazım mesela o. Yer söylese anında evine gidip alıcam. Birinin mesajıma dönmesini beklerken, diğer adayların satılması olayını yüzlerce kez yaşadım. Bi de satmasına rağmen ilanı kaldırmayanlar var milletle dalga geçer gibi. Onlar da çok iyi. Sahibinden yönetimine de yazdım ama sallayan olmadı. "Bir ilana mesaj atıldığında 1 gün içinde cevap mesajı yazmayan satıcı x gün ilan koyamayacak" gibi bir kural olması lazım bu %80'i hödükten oluşan toplumun hizaya gelmesi için.
Ben telefon numarasını görünür yapmıyorum, alacak kişi zaten ciddi ise mesaj atıp numarayı soruyor o zaman kendisine veriyorum. Görünür olunca aynen şöyle durumlar oluyor :koptum::koptum:

2 telefon numaram vardı. İki hesabım da vardı. İlk numaramı kapattım. Sistem çift kullanıcıyı tespit etti. İkinci hesabımı kapattı. İlk hesabım açık. Haliyle telefon numaram kapalı olan hattım. Lütfen değiştirin diyorum, kodu yazan kardeş, 2 yıl o numara bloklu birşey yapamayız diyor.

Haliyle telefon numarası veremiyorum. Aynı şehir içindeki insanlarla gayet güzel alışveriş yapıyorum. Sahibinden Türkan şoray kuralları sebebiyle, başka şehirde olup ürünü beğenen olursa, bulunduğum şehirdeki arkadaşına aldırıyor.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
İlanda numarası yoksa başka ilanlarına bakıyorum, diğer ilanlarında numara varsa arıyorum 😁

Geçenlerde biri, tam 12 ay sonra, "hocam (bir klasik) kusura bakma ben bu satılmaz diye hiç bakmıyodum, halen istiyosan ürün duruyor" diye mesaj attı :ssrtcbya:

Esasında şöyle bir uygulama geliştirilmesi lazım. Örneğin siz Kırşehirde oturuyorsunuz. Ürünü satın alacağınız kişide Adanada ama gidip göremiyorsunuz. Resimlerde sizin gönül rahatlığıyla karar vermenize yeterli gelmiyor. Yani bir bisiklet veya satılan ne ise expertiz hizmetine ihtiyacinız var. Bu durumda satın almak istediğiniz ürünü inceleyebilecek onaylanmış bisiklet experine gösterip bu bisikletçinin onayı ile gönül rahatlığı ile bisiklet veya cant veya donanım ..vs satın alabilmelisiniz. Tabi bunun bir ücreti olmalı. Tabi bu kurumsal bir yaklaşımı geniş kitleye ulaşımı gerektiriyor. Bence bu sitede bu işi yapabilecek bisiklet firmalarına ilişkin bir tablo oluşturulmalı bu tablo ile il bazında bu hizmeti hangi firmaların verdiği netleşmiş olur. Bisikletforum verdiği hizmete ilişkin bisiklet exper firmasından yaptığı her expertiz faaliyeti için bir ücret talep edebilir. Böylece onaylanmış denetimden geçmiş ürünler alıcılara ulaşmış olur. Tabi farklı detaylarda düşünülebilir. Bisiklet ve donanım fiyatlarının bu derece yükselmesi böyle bir hizmeti zorunlu kılıyor ..

Gezenadam sistemini hiç inceleme şansınız oldu mu? Aslında tam olarak bu işi yapıyorlar ve eğer ikili ilişkiyi sağlam kurarsanız exper ile, daha fazla da istekte bulunma şansınız olabiliyor. Bir arkadaşım arabasını, bisikletini hatta müzik setine kadar böyle satın aldı, müzik setinin sesini bas ve tizleri ayrı ayrı videolarda isteyip öyle karar vermişti... Biz de hub sesi dinleriz 😂😂😂

Birkaç yıl önce, o dönem taşınmış evden kalan eşyaları Letgo'da satarken bu bahsettiğimiz konular beni delirtmişti ve çoğu mesajı yanıtlamadan direkt engellemiştim.

10 liralık ürüne "5 olur mu?" yazan? Engel. "Çekmeköy'e bırakır mısın?" Engel. Açıklamaları birebir soran? Engel.

Ev eşyaları olduğu için soranı çoktu ve sattım hepsini tabii. Alıcısı çok olan ürünse uğraşmayın engelleyin :)

Herkes olabilecek en kötü örnekleri yazmış numara koyulması ve koyulmaması hakkında. Tabi ki herkesin haklı olduğu yerler de var. Ama çok kişisel ve herkeste farklı gelişen durumlar yaşanmış gördüğüm kadarıyla. ben de numara verdiğim de oldu, adres paylaştığım da, biraz da karşılıklı yaklaşıma göre değişiyor.

Her durumda, zaten param güvende altyapısını kullanmama rağmen bir de ekstradan kişisel verilerimi paylaşıp alıcı güveni kazanmak zorunda olduğumu düşünmüyorum, o nedenle ilk mesajdan tel yazar mısın yazanı pas geçme kararı aldım.

Ciddi alıcılara numara verilecektir yazayım bari ilanlara bundan sonra :)

Herkes olabilecek en kötü örnekleri yazmış numara koyulması ve koyulmaması hakkında. Tabi ki herkesin haklı olduğu yerler de var. Ama çok kişisel ve herkeste farklı gelişen durumlar yaşanmış gördüğüm kadarıyla. ben de numara verdiğim de oldu, adres paylaştığım da, biraz da karşılıklı yaklaşıma göre değişiyor.

Her durumda, zaten param güvende altyapısını kullanmama rağmen bir de ekstradan kişisel verilerimi paylaşıp alıcı güveni kazanmak zorunda olduğumu düşünmüyorum, o nedenle ilk mesajdan tel yazar mısın yazanı pas geçme kararı aldım.

Ciddi alıcılara numara verilecektir yazayım bari ilanlara bundan sonra :)
Param güvende alt yapısınada her üründe pek güvenmeyin derim.

Sahibinden.com (link) (link)de ile satmış olduğum (link) telefonumu alıcı hiçbir sebep sunmadan iade etti ve anakartını kayıtsız bir telefonun anakartı ile değişip yolladı ve telefonum kayıtsız duruma düştü. Bunu siteye belirtmeme rağmen benim hesabımı (link)leyip (link)yı alıcıya geri yatırdılar. 17000 TL olan telefonun şimdi kayıtsız duruma düştüğü için para etmiyor. Komisyonlarını alıp kenara çekiliyorlar.

(link)
2 telefon numaram vardı. İki hesabım da vardı. İlk numaramı kapattım. Sistem çift kullanıcıyı tespit etti. İkinci hesabımı kapattı. İlk hesabım açık. Haliyle telefon numaram kapalı olan hattım. Lütfen değiştirin diyorum, kodu yazan kardeş, 2 yıl o numara bloklu birşey yapamayız diyor.

Haliyle telefon numarası veremiyorum. Aynı şehir içindeki insanlarla gayet güzel alışveriş yapıyorum. Sahibinden Türkan şoray kuralları sebebiyle, başka şehirde olup ürünü beğenen olursa, bulunduğum şehirdeki arkadaşına aldırıyor.
Hiç sormayın aynı evde yaşayan kardeşimin adına olan hesabı açarken bir harf yanlış girdim diye numarayı banladı iki yıl gitti,e şimdi bende başka arkadaşımın adına açtım onun numarasını nasıl vereyim hadi verdim kız bir şeyden anlamaz ki :D

İlana " telefon numarası talep etmeyiniz" diye not düşüyorum, herif " tel no yazar mısın" diyor. Bu organizma ya ilanı okumaya üşenecek kadar tembel ya da annesinden nefret ediyor olmalı, başka açıklama bulamıyorum.

Sahibinden de belirli bir kitle dışında ilan açıklamasını okuyan olduğunu düşünmüyorum. Konik süspansiyon satıyorum. Sabahtan akşama kadar "ona uyar mı, buna uyar mı" yazıları gelince açıklamaya neye uyacağını eğer düz alın borusu olan bisiklete alırlarsa ne olacağını ekstra olarak aparat satıldığını hatta bununla ilgili olan videonun olduğu kanal adını ve video adını dahi yazdım ama hala çıkıp kron, carraro, o marka bu marka uyar mı soruları geliyor. Onun için artık açıklama okumayanlara cevap vermiyorum.

Telefon numarasına gelirsem 1,5-2 ay öncesine kadar numaram açıktı 1-2 kişi önce alakasız sorular sorup bir ton sinir etti, sonrasında numaram ihlas pazarlamaya verilmiş biraz da onlar ile uğraştım. Satışlarımda zaten param güvende kullanmıyorum. Sebebini başka yerlerde de yazdım burada da yazayım. Arkadaşım bilgisayar rami sattı, daha sonra iade geldi uyumlu değil diye paketi açtığımızda farklı ürün çıktı. Sahibinden ile iletişim kurduk ama sonuç hüsran oldu hem sağlam ürün gitti, hem parasını alamadım. Örneğin şimdi süspansiyonu sattığım adam düz alın borusuna katmak için uğraşıp sağını solunu çizse uyumlu değil diyerek iade etse sıfır halden 2.ele geçmiş ürünü ben kime satacağım? Yada alakasız başka bir ürün çıksa iadeden ben hakkımı nasıl savunacağım. Şimdiye kadar hep alımda da satımda da param güvende kullanmadım. Ne beni dolandırdılar, ne de ben başkasını. Zaten alacak kişi sorduğu sorular ile belli ediyor.
Daha önce dediğim gibi yine mesajlaşma gelmeli. İlan altında soru sorma işi çok saçma olmuş durumda.

Fi tarihinde bir maşa ilanı koymuştum siteye. Birisi mesajla şaft borusunun uzunluğunu sordu. Ben de Kaldırdığım
Sahibinden de belirli bir kitle dışında ilan açıklamasını okuyan olduğunu düşünmüyorum. Konik süspansiyon satıyorum. Sabahtan akşama kadar "ona uyar mı, buna uyar mı" yazıları gelince açıklamaya neye uyacağını eğer düz alın borusu olan bisiklete alırlarsa ne olacağını ekstra olarak aparat satıldığını hatta bununla ilgili olan videonun olduğu kanal adını ve video adını dahi yazdım ama hala çıkıp kron, carraro, o marka bu marka uyar mı soruları geliyor. Onun için artık açıklama okumayanlara cevap vermiyorum.

Telefon numarasına gelirsem 1,5-2 ay öncesine kadar numaram açıktı 1-2 kişi önce alakasız sorular sorup bir ton sinir etti, sonrasında numaram ihlas pazarlamaya verilmiş biraz da onlar ile uğraştım. Satışlarımda zaten param güvende kullanmıyorum. Sebebini başka yerlerde de yazdım burada da yazayım. Arkadaşım bilgisayar rami sattı, daha sonra iade geldi uyumlu değil diye paketi açtığımızda farklı ürün çıktı. Sahibinden ile iletişim kurduk ama sonuç hüsran oldu hem sağlam ürün gitti, hem parasını alamadım. Örneğin şimdi süspansiyonu sattığım adam düz alın borusuna katmak için uğraşıp sağını solunu çizse uyumlu değil diyerek iade etse sıfır halden 2.ele geçmiş ürünü ben kime satacağım? Yada alakasız başka bir ürün çıksa iadeden ben hakkımı nasıl savunacağım. Şimdiye kadar hep alımda da satımda da param güvende kullanmadım. Ne beni dolandırdılar, ne de ben başkasını. Zaten alacak kişi sorduğu sorular ile belli ediyor.
Daha önce dediğim gibi yine mesajlaşma gelmeli. İlan altında soru sorma işi çok saçma olmuş durumda.
Fi tarihinde 28 jant için bir maşa satıyorum, hıyarın biri sordu: şaft borusunun uzunluğu nedir? Ben de ilan açıklamasını kontrol etmeden, maşayı kaldırdığım raftan indirdim, poşeti açtım, uzunluğunu ölçtüm ve cevap yazdım, herif dalga geçer gibi " kusura bakma, ilanda yazıyormuş" dedi. Bugün olsa bu dangalaklığı yapan kişiyi okkalı bir küfür savurmadan bırakmazdım sanırım.

Hazır seni bulmuşken sorayım, sahibinden neden kitap satışlarında param güvende hizmeti sunmuyor. Alıcılar da ille param güvende ile satın almak istiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geçenlerde biri, tam 12 ay sonra, "hocam (bir klasik) kusura bakma ben bu satılmaz diye hiç bakmıyodum, halen istiyosan ürün duruyor" diye mesaj attı :ssrtcbya:

Almak istediğim bir ürün için bana kafadan savma cevaplar verip ederinden fazla isteyen bir satıcı da bana 7 ay sonra mesaj atmıştı. Hala almak istiyorsan biraz indirim yaparım demişti. Sence 7 ayda koskoca İstanbul'da bir bilgisayar ekranı bulamamış, senin lütfetmeni bekliyor olabilir miyim?

Ben de eskiden telefon numaram görünür olarak ilan veriyordum. Potansiyel alıcılar aradıkları zaman da düzgünce ürünü anlatıyor ve soruları cevaplıyordum. Baktım çoğu alıcı 5-10 dk ürün hakkında muhabbet edip sonrasında saçma sapan teklifler ile gelmeye başladı, ben de telefonda, önce fiyatı konuşalım size uyarsa ürün detaylarına geçelim demeye başladım. Baktım trip yiyorum. Numarayı komple kaldırdım. En azından artık ürün hakkında son fiyatımı mesajla yazdıktan sonra, hala ürünü düşünen alıcı telefon numarası istiyor ve o şekilde hallediyoruz.

Herkes haklı :)

Aslında temel problem;, bizim insanımızın okuma, okuduğunu anlama, analiz etme, problem çözme, teknik değerlendirme vb. süreçleri angarya görüp, sınırlı sayıda kelime ile anlaşmayı yeterli bulması ve genel ahlak ve görgü kurallarına çok yakın olmaması...

"detaylar için arayın, görüşelim" de bir ilan, uzun uzun sattığınız ürünü açıklayıp, potansiyel alıcıları mümkün olduğunca bilgilendirmeyi amaçlayan bir metin de ilan...hangisinin gerçekten etkili olduğunu inanın ben de bilemiyorum. Mevcut ilanım dahil tüm ilanlarımda, mümkün olduğunca detay verip, alıcının bilgi sahibi olmasına çalışsam da, dönüp dolaşıp aynı şeylerin sorulmasına da anlam veremiyorum. Çünkü bizim insanımız okumuyor arkadaş...bu durumda da çoğunlukla sesli iletişimi seçiyor. Kendini yazarak ifade edemiyor insanlar. En babası "kardeş son ne olur" yazıyor örneğin :) Kırk tane detay yazmışsınız, diğer ürünlerle farkını ortaya koymuşsunuz, her türlü bilgiyi vermişsiniz ama yok, okumuyor işte..."kardeş son ne olur?" (soru işaretini tabii ben koyuyorum :)

Daha önce yazdığım gibi, ben telefon numarasının yazılmasından ve satıcı ile sesli iletişim kurulmasından yanayım. Bugüne kadar telefonda görüştüğüm insanları konuşmalarından değerlendirip de yanıldığım pek olmadı.

2BD2349E-C675-4A76-BA1B-39311A9D2465.png

Bu gibi haftada 30 mesaj aldığım ilanım var mesela adam fiyatı 7 k olan ürüne 4000 veririm diyor düşünmüyor bile satıcı bu malı 4000'e koysa bana kalmadan satılır diye..

Geri