Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Helal olsun, km düşürme falan o işlere hiç girmemiş. Neyse onu yazmış :)
Screenshot_2023-10-19-11-48-30-190_com.sahibinden-edit.jpg
Rakiplerinizi,salıncak gibi sallarsınız, anlamına gelen fotoğrafıda ekleyelim şöyle🤣🤣🤣
hiçbir jant 200 bin km kullanılamaz. Zaten hesapta bir tuhaflık var. yılda 20000 km kullansan 10 yıllık jant olmuş oluyor. :) saygısızca ilan vermiş beyefendi
Acaba şakamı yapıyor,bide az kullanılmış yazmış ya ,koptum ben. 🤣👍

Scudo
310614 dosyayı görüntüle
Rakiplerinizi,salıncak gibi sallarsınız, anlamına gelen fotoğrafıda ekleyelim şöyle🤣🤣🤣

Gerçekten komik yazmış içtenlikle güldüm. Ama satışa arzedilmiş bir ürüne ait bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Önemli olan noktanın bu olduğunu düşünüyorum.

310614 dosyayı görüntüle

biryerlerden "0" hatası yapıyor ama nerede anlayamadım.
200km desen, o çok az...
200.000 km desen, Pro musun birader.
En mantıklısı "20.000 km" yazacakken 200.000 yazmış olması.

hiçbir jant 200 bin km kullanılamaz...
"V frenli hiç bir jant" diyecektin sanırım. İdeal tel geriliminde, sürücünün kilosuna uygun tel sayısında bir jant, kaza geçirmedikçe kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
"V frenli hiç bir jant" diyecektin sanırım. İdeal tel geriliminde, sürücünün kilosuna uygun tel sayısında bir jant, kaza geçirmedikçe kullanılır.
Aslında ilginç bir konu. Bende mavic rsys vardı 38000 kmde alüminyum yanaklar eridiği için hurdaya ayırdım. Disk fren karbon cant açısından bakılsa olaya bir kişi yılda 10000 km yapsa ortalama bu setin 20 yıl kullanılması gerekir ki bu nerdeyse imkansızdır. Bahsettiğim sette karbon jant telleri kullanılmıştı, şaşılacak bir şekilde 10 yıllık kullanımda sadece 3 tel kırıldı. Karbonun bu derece sağlam olmasına rağmen kendi kullanımıma kıyasen gene de 200000 kullanılamayacağı şeklinde bir yorumlamayı tercih ediyorum. Tabi elde elde bir kanıt yok. Ama siz mühendissiniz bir ispat unsuru sunmanız gerekir iddianıza :)

İkimizde de net bir kanıt yok. İşin içinde çok değişken var, çemberlerin dayanımı markadan markaya değişiyor. Sert fren yapılıyor mu yapılmıyor mu bu bile çok şey değiştirir. Benim iddiam şu:

Düzgün asfaltta sürülen disk frenli yol bisikletinde, kullanıcının ağırlığına uygun tel sayısına ve tel gerilimine sahip karbon jant, 200,000'i görebilir. Kesinlikle göremez demek fazla iddialı.

İkimizde de net bir kanıt yok. İşin içinde çok değişken var, çemberlerin dayanımı markadan markaya değişiyor. Sert fren yapılıyor mu yapılmıyor mu bu bile çok şey değiştirir. Benim iddiam şu:

Düzgün asfaltta sürülen disk frenli yol bisikletinde, kullanıcının ağırlığına uygun tel sayısına ve tel gerilimine sahip karbon jant, 200,000'i görebilir. Kesinlikle göremez demek fazla iddialı.
düzgün asfalt cümlesinde direkt bizim ülkenin sporcuları elendi

Esasında şöyle bir uygulama geliştirilmesi lazım. Örneğin siz Kırşehirde oturuyorsunuz. Ürünü satın alacağınız kişide Adanada ama gidip göremiyorsunuz. Resimlerde sizin gönül rahatlığıyla karar vermenize yeterli gelmiyor. Yani bir bisiklet veya satılan ne ise expertiz hizmetine ihtiyacinız var. Bu durumda satın almak istediğiniz ürünü inceleyebilecek onaylanmış bisiklet experine gösterip bu bisikletçinin onayı ile gönül rahatlığı ile bisiklet veya cant veya donanım ..vs satın alabilmelisiniz. Tabi bunun bir ücreti olmalı. Tabi bu kurumsal bir yaklaşımı geniş kitleye ulaşımı gerektiriyor. Bence bu sitede bu işi yapabilecek bisiklet firmalarına ilişkin bir tablo oluşturulmalı bu tablo ile il bazında bu hizmeti hangi firmaların verdiği netleşmiş olur. Bisikletforum verdiği hizmete ilişkin bisiklet exper firmasından yaptığı her expertiz faaliyeti için bir ücret talep edebilir. Böylece onaylanmış denetimden geçmiş ürünler alıcılara ulaşmış olur. Tabi farklı detaylarda düşünülebilir. Bisiklet ve donanım fiyatlarının bu derece yükselmesi böyle bir hizmeti zorunlu kılıyor ..

Dostlar bir konuda bilgilendirir misiniz?

Size de her ilanınızda mutlaka "numaranı ver" diyen birileri oluyor mu?
Niye istiyorlar mesela bir insan 200-300 tl'lik bir ilan için niye numara soruyor?
Tüm detayları zaten yazmışım. Çok spesifik bir ürün de değil.

Ya hakkaten merak ediyorum, sana numara vermek istesem açarım zaten değil mi numaramı, saçmalık ya.

Niye istiyorlar mesela bir insan 200-300 tl'lik bir ilan için niye numara soruyor?

Ya hakkaten merak ediyorum, sana numara vermek istesem açarım zaten değil mi numaramı, saçmalık ya.
Dolandırıcıdır muhtemelen.

İlana " telefon numarası talep etmeyiniz" diye not düşüyorum, herif " tel no yazar mısın" diyor. Bu organizma ya ilanı okumaya üşenecek kadar tembel ya da annesinden nefret ediyor olmalı, başka açıklama bulamıyorum.

Telefon isteyenler sanıyorum karşısındakini ikna edebilirim, biraz acıtasyon yaparım fiyatı aşağı çekerim. mantığı güdüyor, yada karşısındaki insanın sesini duymak istiyor olabilir.

Telefon isteyenler sanıyorum karşısındakini ikna edebilirim, biraz acıtasyon yaparım fiyatı aşağı çekerim. mantığı güdüyor, yada karşısındaki insanın sesini duymak istiyor olabilir.
Geçenlerde arkadaşın birisi ısrarla telefonumu isteyince verdim,pazarlık yapmayacağımı belirtmiştim ürüne ait cevapları olan soruları yeniden sordu sonrasında da size güveniyorum dolandırıcı olmadığınıza inandım dedi artık nasıl anlam kazandırdı zihninde bilemiyorum..

İlanda tel no görünmüyorsa bana güven vermiyor. Böyle düşünen insanlar da olabilir, benim gibi.

İlanda tel no görünmüyorsa bana güven vermiyor. Böyle düşünen insanlar da olabilir, benim gibi.

Hocam güven konusu tamamiyle haklısınız, zaten pahalı, nitelikli bir şey olsa veririm numara alacak adamın da içi rahat etsin ancak zaten param güvende ile alım yapıyor, beğenmezse iade eder. malzeme de 300 lira pahalı da değil. Mesajla pazarlık yapsa, ona da ok, pazarlık da yapmıyor direk numara ver.
diyorum ki filanca dükkanda ürün gidip gözünle görebilirsin. Yine numara soruyor. Daha ben ne yapayım bilemedim :)

Numara gözükür olunca da gecenin bir yarısı ilan için arayabilen densizler mevcut, bu nedenle bende numarayı gizliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve M.İhsan

Her ilanımda numaramı açarım. Alacağım ürünle ilgili de en azından bir kere konuşmak mümkün olmalı diye düşünüyorum. Sattığım bir kaç üründe telefonum kapalı olsaydı alıcının sormayı unuttuğu, ürünle ilgili bir iki detayı ben verdiğimde ürünün ona uygun olmadığını anlayamayacak ve boşuna zaman kaybı ve boşuna kargo trafiği yaşayacaktık.

Açıkçacı benim de uygunsuz bulduğum bir nokta, bazı satıcıların muhatap olmama tavırları, ilanda bilgi var öde parayı çekil işte kasma beni şeklinde irite edici tutumlarıdır. Birincisi sen bir dükkan değilsin, yerin yurdun belli değil. Ayrıca senden ürünü almak için tabi ki bir güven ortamı sağlanmalı. Önden parayı yolluyorsam sen de bir zahmet iki kelam etmekten geri durmamalısın.

Telefonu isteyen için dolandırıcıdır diyenler, telefonu yazmayan için de aynısının düşünülebileceğini unutmasın.

Biraz empati ile çözülmeyecek iş yoktur.

Bazen telefon yazmak da yetmiyor. Adam ilan koymuş mesela fox maşa, 5.000₺ fiyatı var, arıyorsun telefonla, şu ilan için aradım diyorsun, sanki adama atomu nasıl parçalarım diye sordum ya da 843 x 1.592 sonucu nedir diye sordum gibi buz kesip susmalar, yok zorla lafı ağzından almalar falan. Bu gibi durumlara da uyuz oluyorum.

Param güvende ile alışveriş yapılıyorsa telefon numarasına gerek yok da diğer türlü önce para sonra kargo şeklinde alışveriş yapılıyorsa telefon numarası gerekli. Hele ki dolandırıcılığın bu denli arttığı bir ülkede.

Geri