Öncelikle herkese iyi günler dilerim...
Gerçekten Piyasada Ederinin Üzerinde Çok fazla ürün var Özellikle Marka Bisikletler Ederinin Üstüne Kazıklanmaya Çalışılıyor Kadro Değeri Evet Vardır Fakat bunun da Sınırı var bunun yanında Alacaklara Rapor olarak (Bisiklet bisiklet) olarak anlatır isem
-Karbon Bir Bisiklet alırken 15 yıldan fazla eski olan bir şey almayın (Olabiliyor ise max 10yıl)
- V yada CB Fren olan ve özellikle de Yol alırken Jant çemberi kontrol edilmeli bu detay çok kaçar. Bunun Nedeni Fren Papucu Aynı Rotor Gibi Çemberin Fren yüzeyini eritir ve Eğer kötü birde kullanıldı ise jant, Lastiği bile takamayabilirsiniz.
- Cannondale Marka bisiklet alırken Bütün parçalarının sağlam yada Tamir edilebilir (Değişmeden) Yapılabilir olmasına Önem verin Çünkü Cannondale Fatty, Lefty gibi serileri ve 2010 yılı aşağısında Genelde Özel Furc, Orta göbek, Maşa ve Shox, Kadro kulağı ve Boğaz gibi parçarı kendine özel yapmıştır neredeyse hiçbir yerde bulamayacağınız binlerce parçası vardır.
-Giant Markada ise Anthem serisi ve o benzeri bisikletlerin Muhakkak Shox çalışır ve Sorunsuz olmasına Özen gösterin çünkü Giant, Anthem Serilerine 165'lik shox kullanmaktadır. Bu Shoxun Piyasası fazla pahalı ve çok Zor bulunmaktadırlar. Ekstradan Faith Serisinin Kırmızı Olanlarına Dikkat etmekte fayda var Gerçekten eskilerdir
-Ghost Marka alırken (Benim ki de Satlık) Nila Serisinin Kadro Boyuna Aldanıp kormayın. Nila Serisi Özel olarak Biraz dar Kalıplıdır Örneğin Benimki L olmasına Rağmen S ile M gibi durmakta ve 165 boy ile (29") kullanılabilir. bunun Yanında Ghost, En son Bisiklet gönderimini 2018 yılında Giriş yapmıştır ve Ondan Sonra hiç (2022)
Daha giriş yapmamış 2019 üstü yazanların Hepsinin Kadrosu aslında En Fazla 2018 dir.
Nila Serisi ise Sadece 2016-2017 üretilmiştir.
-Specialized Marka alırken Özellikle de Full süspansiyonlu olanların Linkleri Genelde Kronik olarak Sorunludur (En Çok Demo ve FRS serisi) Eğer Kaynaksız istiyor iseniz Biraz Fazla uğraşmak Yada İncelemek gereklidir.
Tek bunla kalmayıp Almadan Önce Kendi özel Shoxu yada Fox Fload Brain vardır Normal shox gibi değillerdir Bir Kontrol edilmesi iyi olacaktır (Bakım da yaptırılabilir size kalmış).
Yol Sektöründe Çok sıkıntılı Ürünü Yoktur ama Yine de Kontrol edilebilir Size kalmıştır.
-Scott Marka alırken Yol sektöründe İyi Ürünleri olabilir ama Eski Speeder serisinde Dikkatli olmalısınız (Genelde Sram ise) Bunun dışında Gerçekten iyidir. Full Süspansiyon olarak Hem de eski Genius alacak iseniz Çok dikkatli olunup Muhakkak kontrol edilmelidir. Bahsettiğim Genius hepsinde Shox Jant ile sele Borusu (Kadro) arasında olur. Bu shox, Benzersizdir evet fakat aynı zamanda Çok zor parça bulunması ve Problemlidir bunları eğer bakımları aksatılıp birde yattı mı Sorun olma ihitmali yüksektir aynı zamanda Bu Karbonlar Gerçekten Eski (Karbon Katman Teknolojisi) Ve Linklerinde ve Alt arka bacaklarında Kornik Sorun Vardır Gerçekten Çok iyi Bakmak lazım
Son olarak ise Voltage serisinde Genelde olması gerektiği gibi SS (Vitessiz) iken bazı modellerinde (Özellikle E-Thru) SS olmayabilir
Merida Alırken ise Yol sektöründe Reacto ağırlıklı olmak üzere Karbon sele boruları biraz bakım ister (Daha sık) Bunlar kontrol edildi ve sorun yok ise ses sonrasında temsilenip Gereken Solüsyon sürülmelidir.
Dağ sektöründe Merida Hardy Gerçekten Güzel bir seridir Fakat 3 ve üzerinde SS olmaması Dirt jump hayranlarını birazcık üzmüştür (Vites takılması Gerekiyordur)
Ek bilgi olarak Steel serisi (Cro-Mo) olanlar Normal Hardy (Al) serisinden Çok daha fazla sağlam ve Hafiftir Ufaktan bir not olsun diye.
Bu Markalara Özellikle Değindim Çünkü Alıcı ve Hayranlar Burada Çok Hata yapmaktalar Ve Marka Hayallerinin önce Suya sonra Kin olmamalıdır Eğer Çok az Yaşandığını Düşünüyor iseniz Benim önerim Apartman Bahçelerine, Depolara vb. Yerlerleri dikkatlice incelemeniz çünkü orda Bir sürü Terk edilmiş Hayaller var ve Tek sebebi binilemeyecek kadar Kötü üretilmiş yada Durumda olmasıdır
Eğer İsterseniz Güvenimi Kazandı İsem Ö.M yoluyla bana ulaşıp istediğiniz Ürünü Resmi var ise Kontrolünün bir kısmını Yapabilirim
Eğer Yardımcı Olabildiysem ne mutlu bana
Eğer olamadıysam da Ö.M kısmına beklerim.
Son Olarak Da Bende Kendi ilanımı Bırakmak istiyorum belki ilginizi çekebilir. Elimde Şu anda 29" Karbon Ghost Nila Var ilgilenen olursa Ö.M olarak ilanı Sahibinden atarım (Site izin vermedi)