Lütfen herhangi bir elektronik cihazınızı satın. Satın da sıfırının %50 fiyatıyla ürün sahibi olalım, biraz mutlu olalım.
İkinci el fiyatı satıcı ne isterse o olur. Alıcı da hangi fiyattan isterse ondan almayı kovalar. Bu fiyatlandırmaların bir standartı yok ama olsaydı bile asla %50 civarında olmazdı. Şöyle bir yorumu sanki ömürünüz boyunca sırf alıcı olarak kalacakmışsınız gibi yapmanız komik. Ürününüzü satacağınız zaman yarı fiyatına koyacak mısınız acaba keşke izleyebilme şansım olsa.
Yakında bir ihtimal jbl charge 4 alacağım. Sıfırı taksitle Vodafone bayilerinde 1420 ye geliyor. Peşin para ile 1200 e de bulunuyor. İkinci el temiz bir ürün bulursam 700 civarına alacağım. Benim elindeki jbl flip 4 sıfırı şu an 1.100 civarı. 550 ye veririm. Satacağım salan size haber veririm.
Siz de sanki ömür boyu satıcı kalacakmışsınız gibi yazmışsınız 😁 empati önemlidir insan hayatında.
Size bir anımı anlatmak isterim.
Geçen sene araç üzeri bisiklet taşıyıcı almıştım 2.el. Mont blanc marka. Sıfırı 1300 TL iken ben 550 ye almıştım. Sıfıra yakın bir üründü. Aracıma takabilmek için başka bir kuşak bandı alıp kullandım 3 ay kadar. Sonra arkaya askı kullanmaya karar verip elimdekini satma kararı aldım. 600 yazdım İnternete. Kontrol ettiğimde fiyatlar artmıştı biraz. Sıfırı 1.600 kere gelmişti. 800 yazsam gideri vardı ama bana anlamlı gelmedi.
Neyse biri almak istedi pazarlık ile 500 e bıraktım. Pandemi vs derken isteyen kişi gelemedi. O sırada bekleyen başka biri vardı 600 vereyim demişti. Bekle dedim alacak olan var o almazsa senindir. İlk adam gelmeyince diğerine gel al dedim.
Satışın olacağı gün biri aradı satılık mı hala dedi. Dedim satıyorum bugun kapatıcam ilanı. Adam demez mi "750 vereyim hemen gelip alayım". Geçmiş olsun dedim satıyorum anlaştım. Ayıp olur dönmem dedim. Neyse.
Almaya gelen adam para çıkartırken 500 ver yeter dedim. 600 değil miydi dedi. Dedim senden önceki ile 500 e anlamıştım. Sana da aynı fiyata vermezsem içim rahat etmez.
Adam mutlu oldu. Alan memnun satan memnun.
Bazen herşey para değildir.
Elektronik cihazların sigorta değerleri başla bir şey. Sigorta şirketleri sizden atın almıyor o cihazları eskitme payı olarak yerine koyma değeri olarak belirliyor o değerleri. Buradaki konu ile uzaktan yakından ilgisi yok maalesef.
Taraflı bakmaksızın empati yaparak biraz insaflı düşünmekte fayda var. Hep bana Rabbena olmaz.
Dediğim gibi herkesin malı kendine güzel ve değerli gelir.
Not: yıllar önce almış olduğum bir elektro gitarımı (floydrose solak) nadir olmasına karşın 600₺ ye bir öğrenciye sattım geçen sene. Neredeyse kusursuzdu. Sıfırı yok o gitarın ama muadilleri 2000₺ den başlıyordu. Zaten solak olunca %20 daha pahalı oluyor otomatik olarak. Bana göre ederi oydu ve verdim gitti.
SATICILARIN FİYAT BELİRLERKEN KENDİLERİNİN O MALA NE PARA VERİRİM DEMESİ GEREKİR. ÖYLE "MALIM BU VERSİNLER İSTEDİĞİM PARAYI" DEMEKLE OLMUYOR O İŞLER MAALESEF 😁
Lütfen herhangi bir elektronik cihazınızı satın. Satın da sıfırının %50 fiyatıyla ürün sahibi olalım, biraz mutlu olalım.
İkinci el fiyatı satıcı ne isterse o olur. Alıcı da hangi fiyattan isterse ondan almayı kovalar. Bu fiyatlandırmaların bir standartı yok ama olsaydı bile asla %50 civarında olmazdı. Şöyle bir yorumu sanki ömürünüz boyunca sırf alıcı olarak kalacakmışsınız gibi yapmanız komik. Ürününüzü satacağınız zaman yarı fiyatına koyacak mısınız acaba keşke izleyebilme şansım olsa.
Ekleme yapayım. Misal 1 yıl önce aldığınız televizyona %10mdaha az para vereceksem gider sıfırın alırım. Siz de öyle yapmaz mısınız?