Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

@Ceasar Bravo 105 R7000 setlisi 4700 tl idi birkaç hafta önce. 2018 yada 19da (net hatırlayamıyorum) ben 2.500 tl ye almıştım. Geçen sene de fiyatları 3bintl civarında geziniyordu. F/p bisiklet. İnsanlar markayı sevmediklerinden geri kalan özellikleri ile ilgilenmiyor.

Scudo
@denizt hala o fiyat larda r7000 var mi acaba

@Mert Ali Zannetmem. nadiren böyle ilanlar denk geliyor ama takip ederseniz bi gün karşınıza çıkar. Alur 700 ve ultra af ilanlarına bakın. Aslında burda vites setinden ziyade kadro ve maşaya ( kalitesine ) bakılmalı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
CAC0D61A-D17C-4482-82EA-FE58666BE961.png Bu ilan bence çok daha cazip bir ilan boyu uyan varsa. Ekstra olarak yanında yok yok. Km saati, çantalar, pedal, ayakkabı. Sıfırdan bu işe başlayacak için tam takım.

@trainspotting35 Extralar'ı saymazsak bisikletler arasında vites setinin modeli dışında çok fazla fark yok. Bir de sizin yolladığınız bisiklet L boy. Zaten alıcı profili* farklı. Diğer yandan varlığı belli belirsiz fazladan 1 tane vites için 2000 tl daha vermezdim.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
@Ceasar Bravo 105 R7000 setlisi 4700 tl idi birkaç hafta önce. 2018 yada 19da (net hatırlayamıyorum) ben 2.500 tl ye almıştım. Geçen sene de fiyatları 3bintl civarında geziniyordu. F/p bisiklet. İnsanlar markayı sevmediklerinden geri kalan özellikleri ile ilgilenmiyor.
Bir kaç hafta öncesi için 4700 tl yeni seri bir 105 setli bisiklet için -tabii genel durumu iyiyse- bedava fiyat bence. Ama daha önceki senelere gitmeyelim arada gelen zamlar zaten akıl alır gibi değil.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ceasar Bravo Üstelik uzun süre de ilanda bekledi. Satıcı da izmir de bir bisiklet dükkanıydı.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Sitede yol bisikletlerinde seçenekler bol, fiyatlar da genelde makul bence piyasayı düşününce. MTB'de çeşitlilik az, sadece iki çeşit MTB var sitede, ya çok giriş seviyesi bisikletler ya da 25-30k üstü fiyatlı bisikletler var. Arası neredeyse hiç yok.

@denizt Varlığı belli belirsiz derken. Neyse tartışma konusu olmasın ama 5700 serisi parçalar eskimeye başlayınca Tiagra 4700 le upgrade etmeniz gerekecek. R7000 kullanıcısı olarak Dura Ace falan bu kadar rahat belli belirsiz tavrı takınamam açıkçası ikisi de 11 ne olacak yawww demek Dura Ace kullanan adama ayıp olur bence.

Sitede yol bisikletlerinde seçenekler bol, fiyatlar da genelde makul bence piyasayı düşününce. MTB'de çeşitlilik az, sadece iki çeşit MTB var sitede, ya çok giriş seviyesi bisikletler ya da 25-30k üstü fiyatlı bisikletler var. Arası neredeyse hiç yok.
Bu olayın bir benzeri motor gruplarında mevcut. Vakti zamanında motor kulübüne gidiyordum. Chopper motorlar 95-2004 arası model var. Yeniler zaten 2-3 markanın var onlar ayrı bir uçuk fiyata satılırken eski motor model ayrı bir uçuk fiyata satılıyor. Ama piyasa tonla racing motor vardı. 250cc'den 1300cc olana kadar.
Yani dediğiniz gibi bisiklette kısmen aynı durum söz konusu. Dağ bisikletin elle tutulur bir modeli 2.el almaya kalsanız illa ki bir şey almanıza engel olur. Amacım dağ bisikleti toplayıp sabit maşa ile binmekti 1 yıldır boyuma göre bisiklet ararken en sonunda yapan birisine denk geldim. Ülkede bisiklete başlayan neredeyse herkes gidip alt seviye bir mtb alıyor, sonrasında yola geçiyor. Belli bir kesim MTB ile devam ediyor, çeşitliliğin az olmasının sebebi de malum döviz kuru alım gücü diye gidiyor.

Btwin Ultra 'ya gelince markadan kaynaklı bir ön yargı var galiba. İlk başta alırken bende de öyleydi. Bisikleti çıkarıp bir kez bindim düşüncem değiştiği gibi her outdoor ve spor malzemesi alırken decathlon önceliğim haline geldi.

Bu bisikleti "yol bisikleti öneri" grubunda paylaşmışlardı. Diğer ilanlara bakınca en düşük 6 olmuş. Mesela Muş'ta XL bedenini satan arkadaş 5000 ile başlamıştı şuanda 6500 olmuş. Bisiklet güzel eyvallah ama küçük kadro ve büyük kadroların kullanıcısını bulmak çok zor.

@trainspotting35 105 5700 ile 11 li Dura Ace'lerle kıyaslarsanız arada fark hissetmeniz normal ama bu değişimi de öncelikle tok-sert vites değişimlerinden ve bisikleti hafifletmesinden hissedersiniz muhtemelen. ama 5700 ile 5800 arasında değişen bir dişli ile bir anda büyük performans değişimleri yaşamayı beklemek doğru değil. O bir dişliye çok yakın başka dişliler olacaktır. Bu arada 5700 serisi de 4700 ile uyumlu değil ama 10 vites diğer shimano yol bisikleti setleri ile uyumlu. 4700 serisine özgü öyle bir farklılık var. Forumun birinde 9 lu Shmano mtb arka aktarıcıların da 10 lu shmiano yol bisikleti kolları ile 10 lu olarak uyumlu çalıştığına dair bir yorum okumuştum. Fırsatını bulduğumda denicem inşallah.

@denizt Mesele uçmak kaçmak değil zaten uygun kadans aralığını kullanabilmek. Ukalalık olsun diye yazmıyorum. Tiagra 4600- Shimano 5700- Shimano 5800- Shimano R7000 kullanmış birisi olarak 5800 ile R7000 çok fark yaratmaz ama 5700 le 5800 parasını hakedecek fark yaratıyor. Bu benim şahsi görüşüm.
5700 le Dura Ace i değil R7000 le Dura Ace i kıyasladım hatta haddim değil kıyaslamadım bile.

@trainspotting35
11-12-13-14-15-17-19-21-23-25-28 R7000 11-28 rublesi.
11,12, 13, 14, 15, 17, 19, 21, 24, 28 6700 11-28 rublesi.

ikisi arasında değişen dişlilerin altına çizgi koyuyorum ve insafınıza bırakıyorum. Etkisi yok diyemem ama hala uzun süreli kullanımda hissedilir derecede bir performans artışı olmayacağını düşünüyorum.

Ek. Hissedilenin yeni ve veya farklı bir sistem kullanıyor olmanın getirdiği değişikliklerle beraber bir kısmının da plasebo olduğu kanısındayım.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@denizt 6700 de 11-34 ruble seçeneği var mı acaba bende ki ruble 11-34.😀
11-12-13-14-16-18-21-24-28 bu da Sora 11-28 o zaman hepimiz Sora mı kullanalım.
15-17-19 6700 yerine adamlar 16 ile 18 koymuşlar Sora da. Sadece ruble farkı olarak bakmamak lazım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Konu içeriği ilanlardan çekiş sistemlerine doğru kaymış. Bu durumda müsaade edin geçenlerde 1x sistem dönüşümünü yaptığım gravel bisikletimde kullandığım çiğ köfte tepsisi ebadındaki 11-42 kaset dişlinin dizilimini bir yazayım:

11-13-15-17-19-21-24-28-32-36-42 Görüldüğü gibi son iki dişli arasından tren geçer. :eek:

Sistem 1x olduğu, bisiklet de amacına uygun olarak gravel zeminde kullanıldığı için herhangi bir sorun yok, ancak değil 11'li, 15-16'lı sistem olsa onu kullanırdım bu kaseti daha optimize etmek için.

Bu arada sırasıyla SRAM Apex, Shimano 5700, Campagnolo Veloce, Shimano 5800 ve Shimano GRX 810 kullanmış biri olarak 5800 ve 5700'ün arasında bir fazla dişten çok daha fazla fark olduğunu söyleyebilirim.

@trainspotting35 Güzel bi noktaya değindiniz. Zaten ben dakikalarla yarışmayan insanların yeni seri olmak kaydıyla claris-sora kullanması taraftarıyım. Eski de olabilir tabi ama yeni serilerin yorumları daha güzel ve kablo kalabalığı yok. Zinciri rublesi ucuz, ayar yapması kolay. Tabi kimseyi bu konuda zorlamıyoruz isteyen bütcesine göre istediği seti kullanır, kullanıyor da ama sayılar ortada.

Son düzenleme:
Yatmadan önce bir bakayım dedim, hem kibar olarak hakaret etmiş hem boya maliyetini sormuş. Burs parası ile bisiklet toplayan 14-17 yaş arası ve komşunun gariban çocuğu için bisiklet toplamak isteyenlerden sonra bir böyle yorum geldi. Bir tane de facebooktan yazan vardı. Komple olarak 1000 lira veririm diyordu. İlan süresi bitsin vir güncelleme daha yapacağım, bakalım ona ne gibi yorumlar gelecek?

Dosyalar

• IMG_20210326_234554.jpg
    IMG_20210326_234554.jpg
    28,2 KB · Okunma: 174
@MakRo Açıkçası Monza'nın rengini ben de beğenmiyorum fakat hiçbir zaman "İçinden geçmek" tarzı bir tabir kullanmadım. Böyle bir dil kullanması hoş olmamış. Zaten Türkiye'deki insanların eğitim durumu vesaire hepsi ortada. 10 mesajdan 6 veya 7 tanesinin bu şekilde gelmesine şaşırmamalı.

@MakRo Kaç para bir boyanın maliyeti kısaca bahset arkadaşa uzun uzun bahsedip değerli vaktini çalma sakın. Kısa ve etkili bilgiler içersin nalbura girsin boyalı kadroyla çıksın.😂

.

Son düzenleme:
Geri