Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

@fztserhat
İlanın ekran görüntüsünü de ekledim. Muhtemelen, bisikleti kargoyla ya da otobüsle gönderirim deyip insanlardan para almaya çalışan biridir. Dikkat etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Scudo
Ya bisiklet çalıntı ya da bu eleman "Kapora Avcısı" Ortalık bu ve buna benzer yavşaklarla dolu. 100-200 artık ne koparırsa koparıp izini kaybettirecek.

Fake ilan.
Dikkatli olun.
Zaten yayından kaldırılmış.
Bu sektörü az cok bilenler bu kategoride bir bisikleti kimse 1250 TL gibi bedavadan ucuz rakama satmaz.

• Beğen
Tepkiler: can onur
@can onur

Çok iyi yakalamışsınız dikkatli olmak lazım

• Beğen
Arkadaşlar ilan sahibinden.com'a yazılı olarak sikayet üzerine kaldırılmıştır. Satıcı ile görüşmelerim, ses kaydı olarak belgelenmiş ve olası dolandırılma durumuna karşı bir kenarda bekletilmektedir. Satıcı/dolandırıcı kişi hala ısrarla fotografları kendisinin Nevşehir'de çektiğini belirtmektedir ancak fotograflar İtalya'da açık artrırma usulü satılmış olan bisikletin kendisine ait görselleridir. Bilginize arz ederim.

@Eduardo Bianchi

İsmini, tarzını herkes bilsin diye yazdım. İnsan yaşadığı yerin şehre olan uzaklığını bilmez mi? Fotoğraftaki bisikletin ne olduğunu bilmeden "oğluma almıştım" diyor. "Sesiniz çok genç, oğlunuz kaç yaşında" diye sordum, 20 yaşında dedi. "E siz kaç yaşındasınız" dedim; 40 dedi. Biyolojik olarak mümkün tabii ama duraksayarak konuşması beni kıllandırdı zaten. 15 yaşındaki oğluna Campagnolo donanımlı, Columbus kadro/maşa bisiklet alması, hem de köylük yerde... Ondan da şüphelendim. Gerisi geldi zaten.

@Doğukan Aksu
Ekran görüntüsünü paylaşmıştım. Linkler de ortada. Ses kaydı almanız harika olmuş. Polise bildirelim hemen.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Sahibinden.com sitesinde genellikle satıcıların üye kayıt tarihine bakarım. Serkan Tekin "eylül 2013" te kaydolmuş.
Şu okuduklarımdan anlıyorum ki artık üye kayıt tarihinin eski olması da güvenilirlilik kriterlerinden birisi değil.

• Beğen
Tepkiler: madao ve can onur
@Muhammet Ertop
Ben yetinmiyorum; kişilerin sosyal medya hesaplarını da araştırıyorum. Sosyal medyada yoksa yüzünü ve kimliğini görmeden kesinlikle alışveriş yapmıyorum.

@Doğukan Aksu
Kapora mı gönderecektiniz? Nasıl ulaştınız gerçek ismine?

@can onur

Doğrudan alıcı gibi görüştüm, iban bilgilerini gönderdiği takdirde ödemesini yapıp alabileceğimi söyledim. Ki zaten heyecanlı bir şekilde devamlı ödemeyi ne zaman yapacağımı sordu. Ayrıca diğer ilanlarında yer alan normal piyasa değeri 19 bin TL olan kolonlara 5'te 1 oranında fiyat vermesi de sahtekarlığını yeterince pekiştirir nitelikteydi.

@Doğukan Aksu

? Çok güzel enselemişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
benimde dün gece ilgimi çeken bir ilandı,bu tarz bir klasik arıyorum bayadır.fiyatı görünce şaşırmadım değil!!! hadi dedim yarın yazarım,meğer olay patlamış,geçmiş olsun kaporacı belli

• Beğen
@seko35.50

Gece iletişim kursaydım, satıcı da güvenilir olsaydı sabaha bırakmazdım o bisikleti. Aman diyeyim, çok dikkat edelim.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Çoook oluyor böyle.. Benim 3500 listeli bisikletimi 1100 liraya satışa çıkarmışlardı. Araba ilanlarında da olur bu.

• Beğen
@gökhangenel
Bu yüzden ürünü ve satıcının kimliğini görmeden alışveriş yapmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: gökhangenel
@can onur
Kimliğini görmeden demekle ne demek istiyorsunuz? Satıcının kimlik fotoğrafını mı istemek gerekiyor?

@hakankcksrklk
İkinci el bisiklet alacaksam, bisikleti gidip görerek, inceleyerek alıyorum. Biniyorum, viteslerini deniyorum, ellerimi bırakıp sürüyorum, denge problemi olup olmadığına bakıyorum. Satın alırken de o bisikleti satan kişinin bana kimliğini göstermesini rica ediyorum. Kişi kimliğini gizlerse, kimlikteki fotoğraf satan kişiye benzemezse o bisikleti satın almam. Kendimce bir önlem.

sahibinden sitesinde satıcılar kadar alıcılar da sahtekar. burada da göründüğü gibi çoğu alıcı kelepir ürün ya da saf satıcı arıyor. bisiklet ilanı koydum. adımı kimliğimi kesinlikle tam vermedim. hatta konumu bile farklı girdim. elden teslim ederim, istediğin yere getiririm bakarsın beğenirsen alırsın yazdım. çoğu yok tel. verir misin, yok -300 tl yaparmısın, yok 150 tllik furç takımını bedava verir misin.... faturayı ödeme bilgilerini vereceğim diyorum : yok kimliğini verir misin yok get açar mısın, komisyonu ödersen açarım diyorum tık yok. bu tür alıcılar şimdi letgo ya dadandı sanırım. adamlar anlık takip diyor. 3000 tllik ürünü 500 tl ye düşürsem diye pusu da bekliyor. sosyal medya üyeliğim yok. adam yok face yok insta yk wtşp ...yok kimlik , yok tel verir misin be s...kar adam,! ayağına getireceğim diyorum.
tam 1 sayfa kadro ölçülerini yazdım. hangi boylar bacaklar için oldugunu yazdım , gelen mesajların yarısı kadro boyu kaç.

@aslanefe

Alıcı ne kadar sahtekar olabilir ki? En fazla sinir bozucu olur. Alıcının bir ürünü almaması onu sahtekar yapmaz ama satıcının hileli ürün satması, çalıntı ürün satması, kapora almaya çalışması onu sahtekar yapar. İstediğiniz fiyatı vermiyorsa, satmazsınız, olur biter. Hatta ilanda belirtirsiniz; ürünüm her türlü takas ve pazarlık tekliflerine kapalıdır, bu şekilde yazılan mesajlara kesinikle cevap vermeyeceğim dersiniz, sorun hallolur.

• Beğen
Tepkiler: edo ve OnurÖzdağ
Geçen ay ıspartadan carraro 330 satan biri ile irtibata geçtik. Fiyat zaten çok iyidi. İzmir haricinde kolay kolay hiç bir şey almam ama fiyatı ve yanında verdiği aksesuarlar cezbetti. Adam ne yaptı biliyor musunuz sıralı otobüsle bisikletini hiç bir ödeme almadan biz gönderdi. Hemde çok güzel paketleyerek bisiklete hiç bir zarar gelmeden teslim aldık. Sabahleyin hesabına parayı havale yaptık. Yani böyle insanlarda var. Dikkatli olmak lazım evet ama birazda şans işi. Yazışmalar ve satıcının vermiş olduğu cevaplar az çok ipucu veriyor.

• Beğen
Tepkiler: efaruk ve can onur
Geri