Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
Bence ortada şüphelenicek bir şey yok ilanların fake olduğu bariz bir şekilde ortada.

Nerde ilan kalkmış alacadım o pisigledi ben :kyfmyrn:

@thieft3000

sahtekar ilanı silip telefondan halledelim diyor. trollemek isteyen uğraşsın bu sahtekarla
sahibinden.png

Arkadaşlar, dolandırıcı yine iş başında kimsenin canı yanmadan hemen şikayet yağmuruna başlayalım;

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben çok severim böyle şeyleri. Hemen aradım açmıyor. Ah bir açsa.. @Love The Wind

• Beğen
Tepkiler: Love The Wind
@Love The Wind kutusu da arkasında durduguna göre bir bisiklet mağazasından çalınmış olabilir hocam cihaz çünkü tertemiz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox ilanları takip edenler bilir sürekli aynı fotoğraflarla aynı yöntemle Artvin, Sinop gibi illeri adres gösterek anormal düşük fiyatlarla ilan açıyor. Bununla mesajlaşma görüntülerini paylaşan arkadaşlar var. Hesabına para göndertip kayıplara karışıyor. Benim anlamadığım bunu hiç kimse şikayet etmiyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
Aradım şimdi konuştuk önce paranın havale yaparsan hemen gönderirim diyor. Öyle olmaz get ilanı açın dedim, onlar parayı 5 gün içinde ödüyorlar öyle yapamam dedi. Gelip göreyim o zaman dedim gel bak zaten elden satıyorum dedi..

İşin doğrusu, gel gör demesi pek doğru gelmedi bana. Gidince muhtemelen satıldı diyecek. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Sinop'ta biri varsa gidip bakabilir mi?

Sahibinden de meslekleri bu işler olan kişiler veya çeteler var.

İl olarak yakın yerleri seçmiyorlar.
Size inandırıcı olması için kendi kimliğinin resmini çekip gönderiyorlar. Bak adım soyadım her şeyim belli, banka havalesi yapılacak isim ile kimliğimde kişi de aynı vs.
Çete elemanları genelde kendi içlerinde en alt kişilerin kimlik bilgilerini paylaşıyorlar. Zaten kimlik gerçek olsa ne olacak ki? para gittikten sonra neyin ispatını yapacaksınız ?

Zamanında bu kişiler ile uğraştık, telefon ile ses kayıtlarını aldık. İşte ilan resimleri sahte vs. Adamlar çok rahatlar.
Telefon konuşmalarının kayıt edilmesi umurlarında değil, en fazla biraz yatar çıkarım diyor.
Bu tarz insanlara iş yerinizin, eviniz vb. bağlı olduğunuz konumlar hakkında bilgi vermeyin, yoksa bunu kullanarak sizi tehdit ediyorlar. İşte yerin belli yollarım 1-2 arkadaş iş yerinin camını kırdırırım, şu bunu yaparım vs.vs.

Adamda ürün gerçekten var mı diye anlamak için en güzeli, bisikletin veya ürün ne ise onun yanında kendi fotografını yollasın veya açsın görüntülü görüşme göstersin.
Tabi adamın elinde gerçekten var olup, mesela çalıntı vs. satmayıp yanında göstermelik tutuyorsa işler değişir :)

Kafa ağırtmaya gerek yok en güzeli gidin yüz yüze görün, görüşün :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bir kaç gün önce sahibinden de bir Kron ilanı vardı.. 330TL..2017 model, 26" 27 vites olduğu yazılmış..Beyaz renk, Tek foto, az uzaktan çekilmiş, modelini göremedim kadro üstünde fotoyu büyütmeme rağmen..Belli belirsiz City ibaresi görür gibi oldum ama çok flu idi emin olamadım..

City ile başlayan Cityt Tourer geldi aklıma..Bu fiyat olamayacağına kanaat getirerek forumda "Kronum çalındı" başlığı açan üyeye haber vermek için foruma girdim, Bursa ikamet görünce "Alakası yoktur" dedim. Zira ilan İstanbul'du..

Satıcıya "modeli okuyamadım..Garanti, fatura vb evraklar tam mı? ve modelini söyleyebilir misiniz?" dediğimde gelen yanıt daha ilginçti

"Hayır, yok..Modelini bilmiyorum, çok uzun zamandır binmiyorum, acil ihtiyaçtan satıyorum."

Komik.. 2017 model, garanti yok, fatura yok bisiklet..Kadro üstünde yazan modeli görmeyen ya da orada olduğunu söyleyemeyen bir binici :)

Açıkçası stickerlarla başka benzer bir aleti kron diye yutturmaya çalışıyor diye düşünmüştüm..

Üstüne az önce bu forum başlığını gördüm..Neler varmış dedirtti..

Demek ki bütün dostlar çook ama çoook dikkat etmemiz lazım..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yorumları okuyunca, özellikle Orbea ile ilgili olanı, benim ilan da acaba dolandırıcı ilanı olarak fişlendi de hiç takip çıkmıyor diye düşünmedim değil :D ben de sıfırı 4300TL olan bisikleti 350 liralık aksesuarla 2200TL'ye koydum, ne dersiniz?

@BerkayVuranÇalıntıdır abi o, bir yerden çalmışsındır. Sinop veya Artvin'deysen külliyen gitti... Bisikletle birlikte selfie yapıp, kimlik fotoğrafını ve hesap, adres bilgilerini komple bize vermen lazım ki inanalım. Ha, bir de o bisiklet ebay'da olmayacak. Yoksa gitti abi hayatta satamazsınız. Neyse ki fiyatı biraz makul oradan kurtarıyor. Paraya sıkışsan 1000 lira filan desen hayatta satamazsın, üstüne de hırsız dolandırıcı damgası yersin.

• Beğen
Tepkiler: BerkayVuran
Sahibinden sitesini az önce gezerken gördüm. Buyrun siz karar verin :)

(link)

Corelli Sitesindeki fiyatlandırma:

Kırmızı içine aldıklarım ilanı veren şahısın açıklaması ile uyuşmuyor.

Diğer açıkta kalan iki modelde ise fiyat farkı olarak uçurum var :)

Resimler desen net değil.

İsimsiz-1.jpg

Ne demeli bilemiyorum artık :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
Şüpheli durum bence. İnsan bisikletini satıyorsa, hele bu fiyata; ya çok zengindir malından haberi yoktur , ya da maldan haberi yoktur *bir an önce kurtulmaya bakıyordur*

Hiçbir açıklama izahat vs yok . 4 foto bi model bu kadar hele de corelli . Sanki bmx satıyor 16"

Koyduğu fiyat daha fazla? Anlamadım ben bu durumu? Değiştirmiş mi?

@yoldakigenc

Yukarıda zaten karşılaştırmasını ve açıklamasını verdim. Neredeyse olması gereken fiyatın 2 katı fazlası fiyat ve belirsiz resimler. Şüpheli.

Geri