Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
neden şikayet ettini :( ben 900 e alacaktım ne güzel olmayan bisikleti :)

(link)
  • (link)
    584437527
  • (link)
    • Bisiklet
    • Dağ Bisikleti / Kros
    • Ünye / Saraçlı Mah.
  • 1.100 TL
  • Engelle
  • Sil
Ender Gür

telefon no gizli
  • Orçun eker

900 TL UYGUNSA GÖRÜŞELİM3 Temmuz 2018
    13:09
  • Ender Gür

NERDENSINIZ EFENDIM
    3 Temmuz 2018
    13:15
  • Orçun eker

İzmirdeyim siz nerdesiniz nasıl görebilirim
    3 Temmuz 2018
    14:02
  • Ender Gür

YANLIZ ÖDEMESINI HAVALESINI YAPANA KARGOLARIM HARICI OLMAZ ACILIYET SOZ KONUSU ÖDEMEM VAR EFENDIM 0554.138.81.60

son durum mesajım gitmedi engellenmiş :)

İlan yayından kalktı arkadaşlar.
İnşallah birilerini dolandıramadan, yapmış olduğunuz şikayetler göz önüne alınarak ilanı kaldırmışlardır. Yoksa bir kaç kişiden eft alıp da, kendi kaldırmış olabilir. Gerçekçi görünmek için. Hani "bak, paranı aldım ilanı da kaldırdım" misali.

bana cevap yazdı ve dk geçmeden ben gönderdiğimde ilan kapandı :) sanırım kapatıldı

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Telefon numasını da vermiş. Whatsapp'tan videolu görüşme isteği başlatıp bisikleti görmek istediğimizi söylesek? :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: misyat34
@orcunek
bunlar hep aynı dolandırıcı işte ya , bazen emniyet müdürü olarak çıkıyor, bazen hediye para gönderenler, bazen sağlık danışmanlık sistemi yöntemini kullananlar. klasik cümle bitirme lafı "EFENDİM". O kadar çok alışmışlarki o lafa,burda bile kullanmışlar.:bsmagryr::)

Sa arkadaşlar,

Kendime ikinci el bisiklet bakarken malum sitede ghost kato 4,7 ilanına denk geldim.İlan Ankaradan.Arkadaş haziranda ilana koymuş 2600 tl fiyat biçmiş. 2000 tl olmaz mı diye mesaj attım hemen olur ne zaman gelirsiniz diye mesaj attı.Sonra telefonla konuştuk şivesi doğulu gibi ve pek bisikletle ilgi alakası yok gibi geldi bana.AmA arkadaş bisikleti EMRE BİSİKLETten aldığını ve oraya da sorabileceğimi söyledi ve faturasının resmini de attı bana.Ama şu anda bakıyorum ilanı kaldırmış siteden ve whatsapptan da cevap vermiyor.Telefonla konuşurken de iki de bir yalan söylemiyorum felan dedi zaten.
Aklım iyice karıştı kısacası. 2600 dediği bisiklete 2000 deyince hemen olur demesi ve ilanı kaldırmış olması işkillendirdi beni.Ama işte faturasının resmini attı bana ve emre bisiklete sorabiliriz diyor.

Eğer varsa bu bisikletten çaldıran resimlere var bende atabilirim.Ve yardımcı olunabilecek birşey varsa yapmaya hazırım...

Bugünde var.taktik belli adresten ve fiyattan anlaşılıyor Amazon dan veya e buy dan resimleri alıp ekliyor acil yazıyor bende ilk önce ciddi alıcı gibi mesaj atıp makara yapıyorum

(link)

Hatta doping almış ilan en üstte cikiyor :)

@ramazangür arkadaşlar, dolandırıcı derken
Biskletin üstündeki donanımını düşürüpmü satıyorlar, çalıntımı satıyorlar? Ne oluyor

hırsız dolu aman dıkkat turkıyede parayı gondermeyın sakın malı almadan

@Alidemir56 Şöyle oluyor, Ebay'dan şu fotoğrafları alıyorlar önce: (link) Sonra irtibat numarası olmadan edindikleri bir kullanıcı adıyla ilanı veriyorlar, kapora talebi süreci böylece başlamış oluyor...

@Alidemir56 şahıs tamamen hayali hiç ama hic ortada olmayan bir ürün satıyor... ilan icerigi ile açıklama hep aynı, il ve satici ismini değiştirmek suretiyle bir nevi dolandırıcılık yapıyor ... Ne yazik ki hala ağına düşen olsa gerek ilanı surekli güncelliyor...

Tesadüfe bak aynı mahalledeyiz, hemen adres ver 10 dk sonra geliyorum diye mesaj atmak lazım. :)

@ramazangür Bu tür ilanları nasıl tespit ediyorsunuz? Mesela örnek verdiğiniz ilandaki bisikletin çalıntı, sahte ilan vs. olduğunu nasıl anlıyor kanaat getiriyorsunuz?

@Teksaslı Necmettin sadece Türkiye'de olmuyordur da devletin dolandırıcıları kolladığı tek ülke olabiliriz. Adliye saraylarındaki sebillerden bir bardak su ikram ediyorlar, soğuk.

@magnetroN hocam mağdur oldum tecrübe bir nevi diyelim. Sahtekar biri var ilan koyuyor başka sitelerden aldığı resimleri değerinin çok altında yazıp insanların çok ulaşamayacağı yerleri konum olarak belirleyip güven telkin etmek içinde elden teslim var diyor ancak elden teslim için aradığında oyaliyor birde acele diyor zaten ilan hemen kalkiyor şikayet veya birini oltaya alinca.

(link) aynı ürünü defalarca farklı il ve ilçelerde ilana koydu.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@magnetroN Dikkat ederseniz açıklamalar hep aynı, arkadaşın gönderisindeki linkte de aynı açıklama var, irtibat telefonu yok, fatura yok, fiyat anormal düşük, get yok, ilan açıklamaları yanlış, bilgiler eksik, sözde hepsi kutulu, kutusundan yeni çıkmış ve yurt dışından gelmiş. Mesajlaştığınızda KAPORA istiyorlar, sonrası malum. Fotoğraflar yabancı alışveriş sitelerinden kopyala yapıştır yapılmakta...

@ramazangür

@Şafak Başlar Yine aynı ilan, aynı fotoğraflarla, aynı açıklamalarla. Fakat bu defa profilde irtibat telefonu var.

(link)

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    202,3 KB · Okunma: 51
1100₺ ye sıfır karbon bisiklet. garantisi faturası yok. başlıkta 46cm detaylarda 22 inç kadro boyu. %99.9 sahte ilan
(link)

@SonSelim
yeni farkettim bu ilandaki bisikletin aynısı :)

Geri