Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
Şüpheli eğer forumdan biriyse affola

(link)

@CeCeKa Hangi yabancı siteden kopyaladıysa ilanın ingilizce açıklamasını da bisikletin modeli falan sanıp kopyalamış ''Full Carbon Full Ultegra Brand New Wheels Road Bike''

beyler bi de şöyle bi dolandırıcılık yöntemi var, bilmeyen varsa da uyandırayım.

dolandırıcı sahibinden.com'da ilan açıyor herhangi bi ürün için (genelde telefon, pc donanım olur) ama piyasadan aşağı koyuyor, aslında elinde bu ürün de yok. daha sonra birileri talip oluyor, bir şekilde güven kazanıp parayı önden göndermeye ikna ediyor alıcıyı. alıcı banka bilgilerini istiyor satıcıdan işte tam burada satıcı da gerçek bir satıcıdan gerçek bir ürüne talip oluyor. burada önemli olan kendisinin alacağı ürün tutarı ile aşağı yukarı benzer tutarlı bi ürün olması, mümkünse sonradan takibi yapılamayacak bi ürün olması (genelde steam bakiye, oyun, sanal oyun eşyası vs olur) gerekir. o satıcıyla da anlaşıp o kişiden kendi iban bilgilerini ister ve bu bilgileri aynen kendisinden iban isteyen kişiye kendisi o kişiymiş gibi verir. en başta kendi sahte ilanına talip olan kişi parayı gönderince kendi para göndereceği kişiye dönüp paranın gelip gelmediğini onaylar ve o kişiden ürünü teslim alır. tabi daha sonra ilk parayı yatıran kişiyle ilişkiyi kesmiş olacağı için kişi dolandırıldığını anlar ve para yatırdığı hesabın dolandırıcı olduğunu düşünerek o kişiyi şikayet eder, aslında hiç bir bağlantısı yoktur dolandırıcıyla şikayet edilen kişinin. yanlış kişiyi şikayet etmiştir.

Arkadaşlar sahibinden de Triban 500 ü 650 TL’ye koymuşlar ama kafam karıştı acaba çalıntı mıdır diye belki birine yardımcı olabilirim diye atıyorum bu fotoğrafa

Dosyalar

• 994B185F-9BC6-47F8-A4A4-34CE230CB420.png
    994B185F-9BC6-47F8-A4A4-34CE230CB420.png
    76,1 KB · Okunma: 57
@Alimhüseyin İlan linkini de paylaşır mısınız? İlan açıklamasına ve detaylarına bakalım.

@SRT Ve malum uyarı: "Görüntülemek istediğiniz ilan yayında değildir, aynı kategorideki benzer ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz."

bende Bartın'da 2000tlye tarmac ve 2200tlye cervelo s3 ilanı görür görmez aradım, telefondaki arkadaş yurtdışından akrabam getirdi o bu işleri bilmedigin için bana söyledi bende bu fiyata koydum dedi. her zaman yaptığım taktiktir, önce yoklama çekerim. önce tamam alıyorum dedim 1 dk sonra aradım, Bartında arkadaşım var adresi ver yanına gelip alacak birazdan dedim, ''bisikleti sattım kaporasını aldım'' dedi. :) 1 dakika içinde nasıl yaptın o işi dedim suratıma kapattı :) dikkatli olmak gerek, değernini altında fiyat varsa ortada dolandırıcılık olma ihtimali yüksektir.

Son 3-4 gündür bende ikinci el bisiklet arıyorum sorduğum 10 bisikletin 8 i faturasız. Malum artan hırsızlık olaylarından sonra insanın faturasız mal alası gelmiyo

@Mtt xxs kadro ise normal midir sizce ?

Bu da ilan numarası 564518805
Adamın günahını almayalım

• Beğen
Tepkiler: rhakkı
Arkadaşlar az önce sahibinden.com a bir ilan düştü. Lapierre Pro Race 500 full carbon. İlan numarası 584437527. 10000 tl lik bisiklete 1100 tl fiyat yazmıs satıcı. Ordu da satılık görünüyor. Mesaj yazıp "fiyat doğru mu?" diye sordum. Hemen cevap yazdı "doğru" diye. Daha sonra da "Ordu da bir arkadaşım var, gelip bakabilir mi?" diye yazdım. Ancak bu sefer cevap çıkmadı arkadaştan. Bisikletin fotoğrafları ebay'den alınmış. Bire bir aynı fotoğraflar. Yani ortada böyle bir bisiklet yok. Sizleri uyarmak istedim. Paranızı kaptırmayın. Saygılar..

@orcunek dönsede biliyoruz ki yazdıklarınızla kalacaksınız yada klasik olarak önce havale,kapora diyecek,tabi yerseniz hesabı takılacak ve eminim üye olmasada o da burayı takip ediyor...onlarda sosyalleşiyor,boş durmuyorlar,ve hala ağlarına vatandaşları düşürebiliyor..
Birde Tam tersi ilanı tam okuyup anlamayan sıkıntılı tipler var...Ben geçen bisiklet ile ilgili sahibinden üzerinden R500 jant koydum,istediğim fiyat 250 tl belirleyip jantlar ile beraber görsel olarak bisiklet üzerindeki haliylede görünsün diye fotoğraf koydum.temiz kalpli birisi yada hani çalıntı olduğunu sanıp trolleyen bir kardeşimiz bisikleti nasıl görebilirim diyerek beni aradı.kısa bir konuşma sonrası sadece jantlar için geçerli olduğuna ikna ettim kardeşimizi...ALLAH 'tan burda çalıntı şüpheli ilan diyerek kulağım çınlamadı:)

Bende mail attım link ile beraber...

• Beğen
Tepkiler: misyat34 ve M.J.
gelen cevap :)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    115,5 KB · Okunma: 192
  • Beğen
Tepkiler: M.J.
Geri