Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

@ebubekir sözbir

çok gereksiz pahalı. bundan 2000 euro ucuza muadili Canyon alınabilir.

Scudo
Arkadaşlar ben bisikletimi sahibinden.com'da sattım. Açıkçası forumdan bir tek bile ciddi teklif gelmediğini belirtmeden edemeyeceğim!

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
@Çağrı Soylu
Yorumunuzdur saygı duyuyorum.
İstanbul'da bu ara çok Canyon görüyorum. Genelde Bostancı sahilinde neredeyse elinde bez ile çamurlanmasın diye gezen arkadaşlar var. Benim için Almanya'nın Salcano'sudur.(kendi fikrimdir)
Trek Project One serisi özel bir seri. Bu serinin özel yarış kadrosudur ilandaki. Contador bu kadro ile yanılmıyorsam Giro kazanmıştı. Bizzat yarışta kullandım. İnanılmaz rijittir. Canyon ile kıyaslanmayacağını düşünüyorum. Tekrarlayayim yine de yorumunuzdur. Saygı duyuyorum.

Lutfen Canyon kullanan arkadaslar yanlis anlamasin. Oldukca fazla markanin kadrolarini inceledim. Ben begenmedim. Mutlaka begenip de seven arkadaslar vardir. Hepsine saygi duyuyorum

@Baki KAYAN

Yarış dışında ayrıca resiminin çekilmesi içinde yapılmış bir Makina :)

(link)

Bu da dolandiricilik. Yok bilmem ne testlerinden gecmis falan filan... Kuyruklu yalan. Bunu kakalamaya calisan adamin elinde herhangi bir resmi test verisi olamayacagi gibi, bu kadroyu yapan uc kagitcilarin da bahsi gecen kurumlarla isi olamaz.

Bunun icin sahibinden.com' la da degil, direkt olarak Pinarello ile iletisime gecilmesi gerek. Sonra yer gok Pinarello anasini satayim. Daha bir tanesine sahip olmadan midem kalkti.

Not: SCAR pozisyonunda yere comelip elinde bulunan parcayi guc gosterisi yapan ilkel bir primat gibi ofkeyle yere vurmaya test denmiyor tabii, biraz daha teknik olaylar sozkonusu. Ama bu cakma tayfanin aksiyonlarini izlemek eglenceli :) Yigidi oldur, hakkini yeme.

@Soner H. Arslan

sele borusunun yuvasındaki çapaklı detaylar her şeyi özetliyor.
facebook taki ikinci el sayfalarında da her gün 1-2 tane replika pinarello görüyorum.

bu replika kadroyu yapanlar pinarello'ya çok güveniyor olmalı ki, kendi markalarını üretip rekabet etmek yerine onun imajından faydalanmaya çalışıyorlar.
pinarello ise kendi sitesinde bu ürünlere güvenilmemesini, kullanımının hayati risk doğuracağını yazıyor. gerçekten pinarello'nun kalitesine güvenen biri replika kadro kullanmaz.
bizzat çok güvendiğin adam diyor çünkü, kadro yarılır ölür gidersin, sorumluluk kabul etmem diye :)

@Soner H. Arslan

Antalya'ya yolun düşerse Duran Bisiklet'e uğrayıp yüzüne söyle sen dolandırıcısın diye bence. Ama Antalya'da bu işi özveriyle yapan arkadaşlar var. Kazıkcılar yok değil tabi ama gerçekten yardımcı olmak isteyenler de var!

replika kadro satan kişi replika olduğunu belirtiyorsa dolandırıcı diyemeyiz. fakat garanti veriyorsa büyük risk alıyor demektir. istediği kadar iyi niyetli ve özverili olsun, kendi kendine garanti veriyorsa o kadronun sebep olacağı bir kazanın sorumluluğundan kurtulamaz.
bu yüzden kadronun replika olduğunu özellikle belirtmeli ve asla garanti vermemeli. ben olsam böyle yapardım.

@Süleyman Çakır

Isini yapanlar ya da Antalya bisiklet piyasasi dinamikleri beni ilgilendirmiyor. Burada bahsi gecen sey uc kagitcilik dolandiricilik. Isterse Bursa olsun, isterse Merzifon. O herifin Antalya lokasyonlu olmasinin konuyla alakasi yok. Karsilasirsak soylerim fakat boyle adamlari gorebilmek icin yere bakmak lazim. Dogal olarak gozden kacabilir.

Benim bisikletin aynısını 7000TL'sına satanı gördüm. Sıfırı 4500TL bu arada. Sadece 105 set ultegra 6700 ile değişmiş.:)

@volkan a

Hiç bir güvenlik testine girmemiş sahte kadroyu "Avrupa Standartlar Komitesi testlerinden ISO nun standart kadro testi olan EN 1 4 7 8 1 güvenlik testlerinden geçmiştir" diye satan birisi dolandırıcı olmasa da en azından yalancıdır. Kadronun gerçek olmadığını belirtmek için hüsnütabirle "replika" demiş olması da bunu değiştirmez.

İlanda ayrıca ortalama kargolama süresinin 1 ay olduğu belirtilmiş, belli ki satış yapıyorlar ama kadro ellerinde yok. İlandaki ürünün ne olduğunu bilmeyen saf bir vatandaş veya çakma meraklısının biri satın alırsa, onlar da aliexpress'ten 300-500 dolara bir kadro sipariş edecekler. İlan açmak dışında hiç bir masrafa ve zahmete girmeden %100 kar marjı ile satış yapmak da güzelmiş...

@Murat B.

O coplerin yari fiyatina daha kaliteli, daha ozgun ve bir cok kullanici tarafinda olumlu geribildirimi yapilmis karbon kadrolar var. Boyle opsiyonlar varken hayatini bir iki dekal icin tehlikeye atmak nasil bir motivasyon sonucudur aklim almiyor. Aslinda benim uzerime vazife de degil lakin bunu millete iyi birseymis gibi kakalayan adamin hak ettigi sekilde muamele ve yaptirim gormesi lazim.

Satis konusunda da cok haklisin hocam. Oltayi atmis, denk gelirse...

@ebubekir sözbir
Her malın bir alıcısı vardır. Bütçem müsait olsa bir dakika bile düşünmezdim...:)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Sahibinden.com'da profesyonel, düzgün ürün bulmak zor. Şaşı gibi oluyorsun da ola ki güzel bisiklet görürüm diye. Ben bisiklet.com'u takip ediyorum, alışverişimi de ordan yapıyorum. Nadiren birşey satarım onu da ordan satarım zaten bütün profesyonel biniciler orda

• Beğen
Tepkiler: okimya
Çok şükür bu site ve satış politikası ile fazla muhatap olmuyorum.bisiklet azçok kullanan biri olarak.her zaman bisiklet satış mağazası ve bu işin uzmanı size en azından doğru tercihi yaptırtacak kadar kalifiye bir uzman olması benim nazarımda önemlidir.bazen insanlar elindeki malın kıymetini bile bilmeden satabiliyor;yada çok pahalı aldığı bir materyali bir an maddi veya sıkıntı dolayısıyla satmak zorunda kalabilir bu hepimiz için geçerli ama!hemen insanları hırsız,dolandırıcı üçkağıtcı diye yargılamak bence hiç hoş değil.

@Baki KAYAN

Bunda alınacak bir şey yok zaten :)
Canyon Almanya'nın Salcano'su olabilir bilmem böyle düşünmedim hiç. Ancak Canyon'un üst serileri bir çok test edene göre son derece iyi hatta fiyat/performans olarak en iyi bisiklet. Movistar ve Katusha takımları da bunları kullanıyor ve bu sene de Giro'yu Quintana pembe Canyon'u ile kazandı :)
Zaten bahsettiğimiz seriler bir arabadan pahalı bisikletler. Kötü olmaları mümkün değil. Ben daha ziyade donanım olarak baktım olaya. Bu bakımdan biraz sığ olmuş olabilir ama bisikletin kadrosal özellikleri de kullanana göre iyi ya da kötü olabilir bu yüzden şu kadro diğerinden kesinlikle daha iyidir demek de zor olsa gerek.

Şahsi fikrim eğer aero bir bisiklet alacak olsam Cervelo S3 sahibi olmak isterdim.

Bu sahibinden.com sitesinde uyanık olmak lazım falan, hepsine katılıyorum. Ama ürün açıklamasını anlayabilmek için matematiği de (sayı saymayı da) yeniden öğrenmek gereği beni iyi kastı. :agla:

(link)

Kısa Not: İşin doğrusu, bu inç ölçüleri aslında lastik ölçüsüdür. Jant olçüsü cm ile verilen değerlerdir. Örn., 28" ve 29" lastikler 622 cm (ETRTO standardı) çaplı jantlara takılır. 622x14 jant dendiğinde buradaki 14 sayısı, jant yanaklarının birbirinden mm olarak uzaklığıdır. Aynı şekilde 26" türü lastiklerin de jantı hatırladığım kadarıyla 559 cm. Tabi bunlarında yanak aralıkları x ile veriliyor. Bu konuda sitemizdeki arkadaşlarımızın değerli katkıları olduğunu hatırlıyorum.

@Haluk Eke

630mm çember çapına sahip olan 27" jant, gerçekten de 28" de denilen 700c'den büyük. Jant boyutlarını anlamak istiyorsanız matematiği unutmanız gerek. 26 x 1.25" ile 26 x 1 1/4 de farklı çapa sahipler mesela...

@Murat B.

ben sözkonusu ilandan bağımsız yazdım bunu. sahibinden'de bir satıcı vardı, replika olduğunu özellikle belirtiyor, "hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum, çatlayıp kırıldığında kaldırıp atacaksınız" demişti. bu adama dürüst demek boynumuzun borcu :)

bir de sözettiğin gibi herhangi bir stok falan yapmadan aliekspres'e müşterisinin adresini verip müşterisinden iki katı para alıp "teslim süresi 1 aydır" gibi bir açıklamayla ürün satan da çok var. müşteriye sadece kargo takip numarasını veriyor ve parasını alıp çekiliyor. facebook'ta var böyle sayfalar ve gayet güzel satış yapıyorlar.

Geri