Scudo Sports

Sahibinden.com'un Zabıtasıyım

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@vebag

bu adamların yaptığı hata yada eksiklik değil düpedüz kazıklamak.
önce bunu idrak edin bence

@kivilcimb Tebrik ederim hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Sıfırı ile aynı fiyata hatta daha yüksek fiyata mal satmaya kalkanları uyarmak güzel bir şey ama tabi usluba da dikkat etmek lazım, çünkü bazı insanlar harbiden farkında olmadan da böyle bir şey yapabiliyor, ben de özellikle forumda bir kaç kişiye bu sebepten özel mesaj atmıştım, sıfırı kargo dahil 168tl ye satılan çantayı 170e satmaya çalışıyor (hala da çalışıyor), genelde 200 civarına satılıyor çanta ama bir sitede fiyat 168tl felandı satıcı o fiyata satıldığınının farkında olmayadabilir bu nedenle uyarırken kullanılan dil de önemli. Aslında insanları kazıklamaya çalışanları değil de alıcıları uyarmanın bir yolu olsa daha güzel olurdu. Yurt dışında 2 dolara satılan ışığı 30tl ye satmaya çalışmak çok yanlış birşey ama bazı arkadaşlar da 20 liraya sattığım mal için yurt dışında 15 liraya geliyor felan diye mesaj atıyorlar :) o zaman yurt dışından alacaksın, ben 3-4 hafta bekleyemem, kredi kartımı veremem, gelmezse, arızalı gelirse iade edemem diye yurt dışından alışveriş yapmayıp Türkiyedeki satıcıdan aynı fiyatı beklemek de uyanıklık oluyor.

@vebag size de kesinlikle katılmıyorum, arkadaş insanların hatasını aramıyor başkalarının zarar görmemesi için fahiş fiyata mal satmaya çalışan insanları uyarıyor. Ayrıca Allah her kuluna mutlaka rızkını gönderir ama asla hak etmediği bir şekilde insanları kandırarark çalarak almasını istemez.

Çok güzel ve yararlı bir iş edinmişsiniz ama kendinize dikkat edin bu ucuza alıp pahalıya satan magandalar sizin adresinizi vs. bulmasın telefondan başınız yanabilir o yüzden mesajlarınızı bir tık daha alt seviyeden yapın derim. :)

@kivilcimb unuttugumuz insani gorevlerden bir tanesini canlandirmişsiniz , sizi cani gonulden tebrik eder, ictenlikle basarilarinizin devamini dilerim.

Not : Bende bu uygulamayi hayata gecirmeye calismiştim otomobiller icin , yalniz aşiri küfür yiyince maalesef vazgectim :(

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@kivilcimb fikir super guzel kardeşim Begendim . Arkadaşlarında dediği gibi yanıltıcı bilgiler yok ise adamın istediği fiyatı koyma özgürlüğüde olmalı bence ( zaten o mala talip olan saf arkadaşımızla çakal satıcı arasındaki elektriklenmeyle alakalı biz bişey diyemeyiz ) ama adam atıp tutuyorsa tabi durrr demek lazım :D benim antika bir udum var bildiğin turk sanat muziği enstrumanı . Bilmeyen adam oha fiyata bak diye yuh çekebilir fakat işten anlayanda fiyatı normal bulur. Sahibinden kom a ilan açtım satmak için .ESKİ bi tahta parçası bu kadar eder mi diyen heyecanlı tipler çıktı ama ben kabalaşmadan sıfırını almalarını yada bu konuyla alakalı araştırma yapıp ondan sonra laf sokmalarını rca ettim. Buda ayrı bir handikap tabi

AVM'lerde ve halkın sıkça ziyaret ettiği yerlerdeki firmalar herşeyi uçuk fiyatlarla satarken, Sahibinden.com'da satış yapan kişilere kafa tutmak... psikolojik takıntıya benzemiyor mu? Kahramanlık, firmalar dururken kişilerle uğraşmak değil, sisteme kafa tutmaktır: Fiyatlara itirazın varsa vereyim telefonlarını ara bu firmaları.

99 yılından bu yana bisiklet sporunun içindeyim.bu süre içerisinde toplam 25 adet bisiklet topladım şimdi 26. bisikletimi kullanıyorum.hangi bisiklet malzemesinin sıfır fiyatı ne kadar biliyorum ve 2.el fiyatlarıyla karşılaştırma yaparak karar veriyorum.bilmediğim bir fiyatı ise sorup soruşturmak sureti ile iyice araştırıp ondan sonra karar veriyorum.bu yüzden netten malzeme almadan önce hangi ürün nerede ne kadar fiyata iyi araştırmak lazım.

yani kısaca demek istediğim herkes birazcık gözünü açıp fiyatlar konusunda az buçuk bir araştırma yapıp biraz da okuma zahmetine girer ise net alışverişlerinde böyle sorunlar yaşanmaz.

Kapitalist dünyanın raşist köleleri, Allahı para olanlar ...

konuyla çok alakası yok ama bazı soran arkadaşlar olmuş yurtdışı sitesi olarak
(link) var (muhtemelen çoğunuz biliyorsunuzdur :)
çin.in hepsiburadası gibi düşünülebilir, yani farklı satıcılar yok, direkt kendileri gönderiyor, bisiklet aksesuar bölümü iş görür, alışverişim oldu gayet hızlı gönderiyorlar.

@kivilcimb seni tebrik ediyorum ayrıca çok teşekkürler. Aksini düşünen-yazan arkadaşlara da hayret.. adam iyilik yapıyo, bariz bi şekilde yazmış "ikinci el sıfırından pahalı satılıyo" diye.

@kivilcimb işin yoksa ve vaktin bolsa mantıklı , insanları bilinçlendirmen çok güzel. Şikayet ve Uyarmak çok güzel bir vazife bana göre çünkü insanlar bizi takip ediyorlar diyip belki düzelirler.

@kivilcimb
ben onu zamanında yapmıştım. tamamen bu iş üzerine bir hesap açıp saçma sapan özellikle araçlarla(apaçi şahinler vb.) ilgili ilanlara mesajlar yazmaya başlamıştım. tamamen resmi bir ağızla. öyle yermek falan yok. adam ne yazdıysa onun üzerine sorularla sıkıştırmalar vs. misal; adam ilan başlığına "ful tesisatlı yer uçağı yazmış". hemen mesaj atıyorum. işte "kardeş ne tür bir uçak. planör mü, tek motor çift pervane. amcamın tarlası var ilaçlama yapabiliyor muyuz, tesisat derken su tesisatı mı demek istediniz" vb. sorularla adamları bayıyordum. sonrasında tabi hayatımda hiç işitmediğim küfürlü mesajlar geliyordu. öyle eğleniyordum. lakin iki hafta dayanabildim. şikayetten dolayı hesabım kapatılmıştı. ara ara stres atmak için yapmak lazım :D

@Bay Kahveci teşekkür ederiz böylece oldukça geniş bir perspeftif edinmiş oldum

@kivilcimb teşekkürler kıvılcım dostum. Umarım bir gün desteklerin sayesinde dürüstlük kazanır. Bravo diyorum, alkışlıyorum . Ticaretin "kazıklamak" olmadıgını da bizim insanlarımız anlamalı

Bir konuda yardımınızı istemek ya da fikrinizi sormak istiyorum bir özel mesaj atabilir misiniz? profiliniz gizliymiş ben yapamadım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sahibinden.com dışında başka bisiklet ilanı bulabilceğim site varmı peki?

Şuna bi el atarmısın senden rica etsem böyle bişey olurmu arkadaş

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    48,6 KB · Okunma: 45
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri