Yerde yatan o cansız bedeni ve geride kalanları düşündükçe inanın bu işten soğuyorum. Bu ülkede yaşamak başlı başına bir mücadele, stres iken, bizler bir grup şanslı insan bu aletler sayesinde bir nebze olsun rahatlıyoruz. Söyleyecek, tartışılacak, çözülecek o kadar çok meselemiz var ki şu an bu yazıları okuyabilen bu nesil, bu sorunların aşıldığını ve refahı, moderniteyi göremeyecek maalesef. Ben ve benim gibi düşünenleri batı meraklısı olarak yaftalayanlar yüzünden bu haldeyiz, zira biz batı meraklısı da değiliz, bu cahillikten kurtulamıyoruz, çünkü okumuyoruz, gelişmiyoruz, sevmiyoruz, saygı duymuyoruz.
Şunu çok samimi olarak söylüyorum ki, bu coğrafya üzerinde, bizi kağıt üzerinde de olsa bu seviyeye ulaştıran ve en vasıfsızından tutun, en donanımlısına kadar insan gibi yaşayan ve yaşatan gelmiş gecmiş bütün insanlara, atalarımıza minnet duyuyorum. Ancak yaşadığımız bu dönemde, bu güzelim toprakları paylaştığım birçok insan görünümlü canlıdan tiksiniyorum, utanıyorum ve çoğunu lanetliyorum.
Ulan Allah belasını versin o kamyonun da, kamyonu sürenin de, şirketinin de. Bir insan bu hayattan göçüp gitti senin o hırsın yüzünden.
Umarım merhumun ailesi, mesleğimizi hakkıyla icra edebilen bir avukat meslektaşımızla anlaşır ve o katilin hakettiği cezayı almasını sağlar.
Not: Kimsenin umrunda olmayabilir ancak bu olaylardan sonra ciddi manada bu ülkeyi terk etmek istiyorum. Umarım bu kararı verebilirim.