Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Hocam kamyoncularla yasanilan tek sey degil ki bu hic yere bicak sallayan it gibi hiz yapan araba ezen arkasindaki molozu baglamayip yola tas sacip araba cami parcalayip kazalara sebep olan hep bu ozellikle harfiyatcilar

Tepeden tırnağa ülke durumu.Cehalet yine iş başına geçmiş ve gencecik bir insanı yine canından etmiş.
Ne desek boş,ne yapsak boş.Olmuyor,olmayacak gibi.Benim kurallara,dikkate saygıya dair umudum yok bu ülkede.Gelişemiyoruz,düşünemiyoruz.
Eminim hepimiz empati kuruyor,yarın kendi başımıza da gelecekmiş gibi düşünüyoruz.Kendim bisiklet kullanıyorum ama sevdiklerime asla tavsiye etmiyorum.
Kendim ölmeyi göze alıyorum ama sevdiklerimi alamıyorum...

Yolda giderken aynamdan baktığımda boşlukları Azrail dolduruyor sanki.Ölümün soğuk nefesi gibi geçerken bıraktıkları rüzgarları.Acı korna sesleriyle ürküyorum.
Oysa güneş,oysa yağmur,oysa sonsuz bir özgürlük yaşama hevesimiz sadece.Çok görüyorlar,çok gördüler.Boğazımda bir yumruk,kalbimde Cenk kardeşimizin acısı yarın yola yine çıkacağım.
Meril Çiğdem Durmuş,Tolga Beyenir,Zihni Şahin ve daha niceleri.Onlar cennetin bisikletli güzel ve yürekli çocukları...

@Kudret Kurtcebe
Aynen abi.Yapılırmı bu ya.Hiç vicdan yokmu.Hadi vicdan yok hiç akıl yokmu zaten oda yok.Kim ister otoyolda bisiklet sürmeyi ama napalım ya başka seçenek yok gibi bir şey.Edirne ye kadar sürsekte hep tehlike hep şantiye.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Taygun K.

Buradaki insanların bir çoğu, yapılan bisiklet yolunun rant için, para için söküldüğünü de gördü. Benim olumlu yönde en ufak beklentim yok. Bisiklet yolu yapılacaksa da, birileri cebini şişirdiği sürece yapılacak. Bizim menfaatimiz için değil, kendi menfaatleri için bisiklet yolu yapacaklar.

O yapılan bisiklet yollarında, bir güzel mangallar yanacak, içecek şişeleri kırılacak, araçlar park edilecek, çocuklar koşturup top oynayacak! Kısacası bu zihniyet ile bu ülke de afedersiniz ama bir halt olmayacak. Ölen öldüğü ile kalacak.

İstanbul Maltepe'de Velodrom yapıldı, ne oldu? Velodrom'a koşmak için giren var, çocuğunu gezdirmek için yürüyüş yapan var, uzaktan kumandalı RC aracını süren var, güvenlik görevlisi olduğu halde var hem de. Kapalı alan içerisinde bunlar oluyorsa, biz daha neyi konuşuyoruz?

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm Allah ailesine sabırlar versin tüm sevenlerinin ve bisiklet camiasının başı sağolsun.

YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI, VEFAT EDEN BİSİKLETÇİ KARDEŞİME RAHMET DİLİYORUM. İNSAN CANININ BU KADAR UCUZ OLMAYACAK KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.GELECEK KUŞAKLAR BİZİM YAŞADIKLARIMIZI YAŞAMAMALARI EN BÜYÜK DİLEĞİM...

Allah rahmet eylesin.

Tam bir adım atıldı,bisiklet yolları yapılıyor diyoruz. Böyle kahredici haberlerle tekrar başa dönüyoruz,sonra aradan 3 ay geçiyor sonra tekrar başa,sonra tekrar,tekrar ve tekrar...umudum yok maalesef..

Yerde yatan o cansız bedeni ve geride kalanları düşündükçe inanın bu işten soğuyorum. Bu ülkede yaşamak başlı başına bir mücadele, stres iken, bizler bir grup şanslı insan bu aletler sayesinde bir nebze olsun rahatlıyoruz. Söyleyecek, tartışılacak, çözülecek o kadar çok meselemiz var ki şu an bu yazıları okuyabilen bu nesil, bu sorunların aşıldığını ve refahı, moderniteyi göremeyecek maalesef. Ben ve benim gibi düşünenleri batı meraklısı olarak yaftalayanlar yüzünden bu haldeyiz, zira biz batı meraklısı da değiliz, bu cahillikten kurtulamıyoruz, çünkü okumuyoruz, gelişmiyoruz, sevmiyoruz, saygı duymuyoruz.

Şunu çok samimi olarak söylüyorum ki, bu coğrafya üzerinde, bizi kağıt üzerinde de olsa bu seviyeye ulaştıran ve en vasıfsızından tutun, en donanımlısına kadar insan gibi yaşayan ve yaşatan gelmiş gecmiş bütün insanlara, atalarımıza minnet duyuyorum. Ancak yaşadığımız bu dönemde, bu güzelim toprakları paylaştığım birçok insan görünümlü canlıdan tiksiniyorum, utanıyorum ve çoğunu lanetliyorum.

Ulan Allah belasını versin o kamyonun da, kamyonu sürenin de, şirketinin de. Bir insan bu hayattan göçüp gitti senin o hırsın yüzünden.

Umarım merhumun ailesi, mesleğimizi hakkıyla icra edebilen bir avukat meslektaşımızla anlaşır ve o katilin hakettiği cezayı almasını sağlar.

Not: Kimsenin umrunda olmayabilir ancak bu olaylardan sonra ciddi manada bu ülkeyi terk etmek istiyorum. Umarım bu kararı verebilirim.

uzucu ya tuylerim diken diken oldu allah sabir versin ailesine,allah rahmet eylesin soyliyecek cok sey var ama yok yani sonu boyle olmamaliydi...

Allah rahmet eylesin. Cok uzuldum ve cok etkilendim. Bu sporu bu ulkede birakmayi bile dusundurdu. Hatta cok sevsemde bu ulkeyi terk etme planlarimi hizlandirdi.

@İsmail ATALI Muhterem ağzımı bozdurma bana. Tolga'yı da Çağlar'ı da tanıyorum. Ayrıca Tolga ile Cenk 4.45'i kurmuşlardı. Sürekli birlikte sürdüğü yol arkadaşı. Oturduğun yerden ahkam kesme. Oturduğum yerde donakalıyorum. Adamın yol arkadaşı yolun kenarında yatıyor. Tolga'nın iyi olmadığını anlamak için az empati yeter. Git içindeki şiddet duygusunu nerde bastıracaksan bastır. Acılı insanlara saydırma.

Mevlam geride kalanlarına sabır versin. Cenaze ile ilgili bilgi paylaşımı yapılırsa çok makbule geçer.

Allah taksiratını affetsin. Geride kalanlara da sabırlar nasip eylesin.

üzüldüm. Allah taksiratını affetsin. genelleme yaparak iyi niyetli kamyon şoförlerinin hakkına girmek istemem ama (maruz kaldığım için söylüyorum) çok bencil ve umarsız bir şekilde direksiyon sallıyorlar. Yüksek hızda, silme yanaşarak bir bisikletlinin yanından geçmek te nedir. Kul hakkıdır bu. Başkasının parasını, emeğini çalmak, zaafiyetlerini kullanmakdeğildir kulhakkı.Ama trafikte ki kul hakkı! Bunu bir çok insan es geçiyor maalesef.Ben bu konuda çok karamsarım. Düzeleceğine daha bir cendereye giriyoruz. Aklıma bir münevverim dizeleri geldi biraz güncele uyarladım. "O iyi insanlar, o güzel bisikletlere binip çekip gittiler." Allah sevdiklerine sabır versin.

ALLAH rahmet eylesin, Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarının ve bisiklet camiasının başı sağolsun. lakin bazı şaka gibi yorum yapanlar var, neymiş avrupalı okumuş, görmüş... Ben Bursa dan yola çıkıp pendik üzerinden kemerburgaza gittim, kemerburgazdan eminönüne gecip, beykoza yola çıktım. akşam saat yedi civarı Fatih Sultan Mehmet köprüsüne doğru fenerbahce stadı yanından otoyol güzergahı ataşehir kavşağından ayrılıp kavacık kavşağına kadar akşam saat sekiz civarı yoldaydım. tüm yol boyu güzergahım da yol ayrımlarında araçların yardımı oldu taki şile sapağında bir bayan sürücü hariç, o da sanırım çaresiz olarak bu duruma düştü, çünkü sol şeritten ani sağa dönmek zorunda kaldı, kaldı ki o güzergah onun, buna rağmen kontrollü bir şekilde risksiz yakın geçiş ile yanımdan geçti. yahu emniyet şeritinde ilerliyorum arkadaki ışığı dikkate alıp dönüp baktığımda ambulans olduğunu gördüm, ambulans dahi sol şeritte bir boşluğu bulana kadar arkamdan geldi. kalabalık bir resmi araç konvoyu dahi hiç kimse sorun yapmadı, kim olduklarını bilmem ama resmi konvoyda şu uyarı geldi, bisikleti lütfen biz geçene kadar uygun yerde dur diye. bu anons haricinde kimse rahatsız etmedi. avrupanın mna kyım. Gece otoyolda bile saygı duyan milleti avrupa hayranlığınız ile çöpe atıyorsunuz yazıklar olsun. kimse istemez can yakmayı, eminim hak ettiği cezayı alacaktır, İNŞAALLAH da alır. İNŞAALLAH bşka canlar yanmaz, lakin bir takım kişilerin dikkatsizliklerini tüm millete mal edip kendi halkına yasalar zorunluluğu ile saygı duymak zorunda kalana ezdirmeyin.

Rahmetli Cenk Arkadaşımızı ben de şahsen tanıyorum. Ara ara o bizim antrenmanlara katılır, ara ara ben onların takım antrenmanına katılırdım. 36 yaşında, Tr'nin 4. Büyük armatür firmasında(GPD) dış ticaret bölümünde yönetici pozisyonunda. Kariyer olarak herkesin hayal ettiği pozisyonda. Evli, 1,5 yaşında Mira isminde bir kız çocuğu sahibi.
Bisiklet onun için hobi olmaktan öte bir yaşam tarzıydı. Düzenli antrenman yapmaya Çalışır, tatillerine mutlaka bisikletini de götürürdü.
Hayat dolu, pırıl pırıl bir genç kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara SABIRLAR versin. Çok üzgünüm..
Ayrıca Tolga kardeşimizi de şahsen tanırım ve kesinlikle olayın şoku ile böyle konuştuğunu düşünüyorum. Lütfen eleştirilerimizde dikkatli olalım, en iyi arkadaşını gözleri önünde kaybeden birini daha fazla üzmeyelim..

@ADEM KADIOĞLU ''Mna kymayın'' hocam!
Bu değerler (avrupa diye örneklenen) genetik değil, eğitim ve kültürel gelişmişlikle ilintili.
Oysa ki biz kendi iyi özelliklerimizi anlatırken, toplumumuzun eğitim seviyesi su noktada olduğu için bu değerlere sahibiz demiyoruz.. Biz zaten hep boyleyiz gibi feodal tavırlarla anlatıyoruz kendimizi. Başka tutunacak dal da yok zaten.
Bununla beraber Cumhuriyetin 90 yıllık kazanımlarını bir çırpıda kenara atarken daha güzeline ümit de kalmıyor.

Geri