Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Scudo
ALLAH Rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin RABBİM.

Şu aralar bende ilk defa giriş seviyesi bir bisiklet aldım. Bu durumdan oldukça huzur alıyor fakat bu tür haberler ile karşılaşınca üzülüyor insan. Bir çok arkadaşta isabetli yorumlar atmış. Gerçekten Ülkece en büyük sorunumuz eğitimsizlik olsa gerek. Yanlış anlaşılmasın ben okulu lise'de terk ettim fakat bu benim saygısız eğitimsiz olacağım anlamına gelmez aklı olan her insan araştır öğrenir. Mesela park'ın içine giriyorum kaç metre ilerde küçük yaşta çocukları fark ediyorum hemen frene basıyor oraya geldiğimde çok yavaş bir şekilde geçiyorum. Kendime ne kadar güvenirsem güveneyim o çocuğun anlık bir hareketi benim ona çarpmama sebebiyet verebilir. Dolayısıyla bugun kamyancoyu düşünüyorum'da yol onun hakkı bile olsa empati denen bir şey vardır. Senin altında motor var ve dar bir şerittesin önünde ayak gücü ile giden bir kaç bisikletçi var hiçmi ne olur ne olmaz diye bir düşünce içerisine girmez insan? Yani sen bunu düşünemiyorsan yada düşündüğün halde insanların canını tehlikeye atıyorsan sana insan demeye 50 şahit lazım. Olayın aslı astarını elbette bilmiyoruz belki kamyoncu üzerine düşeni yapmıştır bilmediğimiz şeylerde olabilir vefat eden abimiz belkide dengesini kaybetmiş olabilir zira bozuk yolları biliyorsunuz ben maşamı kilitlediğimde bozuk yollarda bazen dengemi kaybediyorum bu takla atmaya kadar varılabilecek bir durum. İnş doğru olan ne ise tespit ederler. Vefat eden abimiz aile'sine RABBİM Sabır versin çok zor bir durum.

Arkadaşlar bisikletten soğumaya başladım artık. Trafikte gerçekten iyi insanlarda var fakat haddiden fazla dengesizde. Özellikle şu münibüsçüler ve taksiciler yokmu.. Konuda bir arkadaşında dediği gibi sanki adamların düşmanlarıyız gibi. Görende babasının otobanı sanıcak. Birde sivil halkkta bu konuda anlayışsız bu yetişkinlerin yanından bisikletlen geçiyorsun hiç kıpırdamıyor bile. Sanırım bunca halkı eğitmek zor iş bize bisiklet yolu lazım ona odaklanmamız lazım artık..

Evet arkadaşlar allah korusun bugün bu arkadaşa belki yarın bize o yüzden burda yazılıp'da kalmasın şahsen bir organizasyon olursa ,buluşma veya protesto yada rahmetlinin cenazesinde buluşmak en azından içimizden birine tanımasakda gönül bağı ve destek olmak adına ben üstüme düşeni yapmak istiyorum.

Hepimizin başı sağolsun.
Cenk SANŞAN ı hiç tanımasam da kardeşimi kaybetmişçesine derin bir acı hissediyorum.
Ailesi için birşeyler yapılmalı.
Adli boyutta bizler ve dernekler müdahil olmalıyız.
Ağır vasıta kullananlara okkalı bir ceza çıkması gerekiyor ARTIK.

• Beğen
Tepkiler: Zfr
Bu Tolga Zengin denen fazla efor sarfetmekten beyin hucreleri ölmus arkadastaki rahatliga ve sacma yorumuna anlam veremiyorum..Adama gebertesim var su an..Bisiklet o sirada yavas godiyor ve kamyoncu beklemek yerine bisikleti siıkistirma pahasina yanindan geciyor..1.5 metre yanindan degil direk cok yanindan..Ve Tolga kisisine gore kamyon napsin solda yer yok mecburen bariyere sikistirdi diyor..Ustelik prof bi bisikletci ve kamyonun yuzde yuz hatali oldugunu bilmesi lazim..Boyle bir taniklik olamaz..Arkadasin ölmus kamyon napsin denemz..Harfiyat sirketi patronundan bolca yesillil teklifi almistir dicem dilim varmiyor
.

@İsmail ATALI

Yavas olun bence.. Su yazdiklarinizla size karsi rahatlikla tehdit ve hakaret davasi acabileceginin ve yuzde yuz kazanacaginin farkindasinizdir umarim..

Hepimiz uzgunuz ama kullandigimiz kelimelere, hele de bir baska bisikletciye karsi dikkat edelim..

@İsmail ATALI şoka girmiş olamaz mı? Hayatında hiç yanındaki arkadaşın öldü mü? Böyle üzücü bir olayın empatisini yapabiliyor musun?
Kendine gel, rahmet dile, başsağlığı dile, kalan ailesine dua et..
Edep yahu!!!

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Cenk Sanşan abimizin mekanı cennet olsun, başımız sağolsun. Bugün hepimiz Cenk Sanşan abimizin yerinde olabilirdik. Olabilirdik çünkü herkesin dediği gibi maalesef saygıszılıktan ölüyoruz,sakat kalıyoruz,umudumuz hayyallerimiz sönüyor. Ne için peki? insanalrın varmak istedikleri yere 5 saniye 10 saniye daha erken varmaları için mi? Yoksa bizi tehlikeye atınca korkutunca sevindikleri için mi? Yoksa dalgınlıktan mı? Bizler ne için ölüyoruz? Bunu forumda ki herkese soruyorum, bir ocak daha söndü, inanın insanın çok zoruna gidiyor, Cenk Sanşan abimizde bizim gibi hayyalriyle yaşarken bir ihmal bir dikkatszilkten kaynaklı bugün aramızda değil, bunun hesabı kime sorulacak, sorulsa dahi gelicek mi o güzel abimiz. Biz bisikletlilerin özellikle çevremizdeki insanları uyarmamız gerekmekte.Lütfen dikkat edelim.Şu forumda üzücü bir habere daha yer vermeyelim. Hepimizin başı sağolsun.

@berktx Muhtemelen olayın şoku ile böyle cümleler kurmuştur. Kimse haksız bile olsa sağlam kafayla bu cümleleri kuramaz.

Allah rahmet eylesin,acılı ailesine sabır küçük yavrusuna uzun ömür nasip etsin.Rahmetli nur içinde yatsın.
Haberi ilk gördüğümde içim acıdı,içeriğini okuyup Cenk Sanşan adını okuyunca acım daha da büyüdü.Şahsen tanımadan takip ettiğim başarılı bir sporcuydu.
Tolga Zengin birkaç kez birlikte sürdüğüm ve pırlanta gibi olduğunu bildiğim bir başka sporcu arkadaşımız.Eminim olayın sıcaklığı ve yaşadığı travmanın etkisiyle öyle konuşmuştur.
Ateş düştüğü yeri yakar.Allah yakınlarının yardımcısı olsun.Amin.

@Bahadır S. Ben de soka girmis olabilir miyim acaba ?? Gerekli bilgiyi aldim.Soka girmis evet..Allah rahmet eylesin kardesimizi ve hepimizi sevenlerimize bagislasin..

Arkadaşlar sakin olmakta fayda var. İnternet siteleri haberleri süslemek, içerik oluşturmak için saçmalayabiliyorlar. Tolga gerekli bilgiyi verecektir.

Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı saolsun:(Arkadaşlar maalesef Türk insanı arabayı yol hakkı gözetmeden kullanıyor ama unuttukları bir şey var bizim yaşama hakkımız.
Hepimiz daha dikkatli olalım yol hakkı bizde olsada yaşama tutunalım.

Çok üzgünüm olamaz böyle birşey, olmamalı. Hepimizin başı saolsun nolur dikkat edin arkadaşlar.

Allah rahmet etsin. Yakınlarına sabırlar versin. Üzücü çok üzücü. Kamyon beklese ne olurdu. Yazık ülkemizde saygı nezaket kalmamış. Biraz büyük arabaya bindimi zayıf karakterli insanlar herkesin üstüne sürüyorlar.

Allah rahmet eylesin üzücü bir olay.
Hepimiz Allah'a emanet trafikte dolanıyoruz zaten.
Tedbiri bir an bile elden bırakmamak gerekiyor.

-ülkemiz bisiklet konusunda gerçekten çok geri bir ülke,
-kaliteli bisiklet yada aksesuar alamazsın çünkü hırsız korkusu var,
-bisikletin donanımlarını arttıramazsın arttırsan buna vereceğin parayla araba alırdın sohbetleri ,
-bisikletini rahat bir şekilde bir yere bağlayamazsın çalarlar korkusu,
-en önemlisi ise bisiklet sürerken de hepimiz hergün ölüm riski alıp çıkıyoruz maalesef

Kamyon sürücüsü kadar Kamu görevlilerininde bu olayda suçu var. Bisiklet yolu veya yolları yok. Olanlarda içler acısı, Ehliyeti veren kuruluşlar hiç bilgi vermiyor. Ehliyeti alan kendini padişah bisikletçiyi de ezilecek bir böcek gözüyle görüyor, kaç defa elimde, belimde silah olsa vururdum dediğim vakalarla karşılaşıyorum. 1.5 mt. olayını sadece kağıt üzerinde görürsünüz. Gün gelecek bisikletliler araçlara ateş edecek şoförleri vuracak, haber olacak, ondan sonra bu olaylar azalacak. Eğitim eğitim diyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın, bu olayda arkadaşlarının da suçu var, arkada tek kaldı ne demek, kaderine terk ettiniz anlamı taşıyor, o da panik veya heyecan yaptı yetişmek için belkide, kamyonda ver yansın son sürat bastı ezdi geçti, youtube de izliyoruz görüyoruz, araçlar kasıtlı çarpıyor. ALLAH rahmet eylesin.

Geri