Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Mekani cennet olsun. Allah geride kalanlara sabirlar versin.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
Ölen arkadaşımıza Allah rahmet eylesin. Böyle bir olay karşısında etkilenmemek elde değil. Bu arkadaş hatalı veya hatasız o konuya yeterli bilgi olmadığından girmiyeceğim. Sadece benim gördüğüm özellikle yol bisikleti kullanan arkadaşlarda olan bir sıkıntı var. Kask aynası veya gidon aynası kullanmıyorlar. Yakışmıyor gibide bir argümanları oluyor. Ama bizde bizim için trafiğe kapatılmış boş yollarda yol yarışında bisiklet kullanmıyoruz. Yanımızda birden biten bir araç dalgın olduğumuzda elimizde olmayan şeylerin olmasına neden olabilir. Birde rahmetli arkadaşın strava fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla sürekli çift kulaklıkla müzik dinleme durumu varki trafikte bence çok büyük bir risk. Yapmayın arkadaşlar şu kardeşimizin ailesinin arkadaşlarının şuandaki durumunu düşünün. Kamyoncuların geneline söylenebilecek çok şey varki birçok başlık altında yazıldı yazılmayada devam edecek. Çok üzüldüm gerçekten...

@Ali Demir başınız sağolsun :(

Kamyonlar çok sıkıntılı arkadaşlar ben de bir kere yanımdan geçerken dengemi kaybedip tekerine çarpıp yere düşmüştüm, bir saniye önce dengemi kaybetsem ben de altına kalacaktım, otoyolda sürmenin riskleri arasında bu var ama kamyoncuların da çok dengesiz olduklarını kabul edelim 3 şeritli boş yolda 30 cm yanımızdan geçmekte bir sorun görmüyorlar, uzun süre ben kamyon gördüğümde tedirgin olarak sürdüm ki Tolga arkadaşımızın az önce gözleri önünde arkadaşı öldü, kimseyi yargılamayın lütfen...

Allah rahmet eylesin söylenecek çok fazla söz bulamıyorum çok üzücü malesef Türkiyede bisiklet kültürü anlayışı olmadığından böyle haberler ile karşılaşmaya devam edeceğiz. Bisiklet sürmek için ülkemizin hiç bir kara yolu hiç bir şehri ve bisiklet yolu güvenli değil malesef... :-(

• Beğen
Tepkiler: Helen ve C.Biberci
Az kaldı bırakmaya şu sporu.Araba çarptığından beri korkuyorum zaten binmeye cesaret edemiyorum.Bu tarz haberler resmen bırak artık sürme diyor.2 kez sahibinden'e ilan verip sildim.Hakkımızda hayırlısı olsun, kimsenin layığı değil demir yığını altında kalıp ölmek.Allah ölen abiye rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, ailesine sabır versin.

cok uzucu.
hepimizin basi sagolsun, ailesine allah sabir versin.

• Beğen
Tepkiler: Helen
Allah rahmet eylesin. Merhumun cenazesine hep beraber katılmamız lazım. Tanıyan varsa lütfen saati ve yeri yazarsa iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Değil bisikletle , arabayla bile kamyonlar yanımdan geçtiğinde tedirgin oluyorum.Yaptıkları sefer sayısı üzerinden para alan kamyonlar biraz daha fazla para kazanabilmek için inanılmaz riskler alıyorlar ve işin garibi aldıkları risklerin çoğu başkalarının hayatlarını etkiliyor. 4 şeritli yolun tamamında birbirini sollayan kamyonlar da gördüm , tamamen dolu kamyonla 120/130 km hız yapan kamyon da. Bu yalnızca ve yalnızca bir zihniyet sorunudur arkadaşlar. Bahsedilen dubalarla ayrılmış yol bisiklete yasak olsun olmasın hepimizin bildiği ve gerçek olan bir şey var ise o da kamyon şoförlerinin kendileri hariç hiçbir şey düşünmediğidir. Öyle ya da böyle bu kamyon terörüne son verilmeli. Memleket baştan aşağı koca bir şantiye , yapılan inşaatlar çevreye zarar veriyor , inşaatlarda çalışanlar ölüyor , inşaatlara malzeme taşıyan araçlar insanları öldüyor neden kimse denetlemiyor yahu? neden? sadece ölüm sonrası bir kaç ceza , biraz kırgınlık sonrasında her şeyi unutturuyorlar. ne diyeyim? malesef çok acı bunların yaşandığına şahit olmak , ölen arkadaşımız için gerçekten üzüldüm allah rahmet eylesin.

Sözcü'de daha fazla ayrıntı var. Habere göre kamyon bisikletçilerin yanından geçiyor; bisikletçi dengesini kaybedip kamyonun deposuna çarpıyor ve kamyonun altında kalıyor.

Benim sıkıntı duyduğum konular: Bisikletçinin kamyondan etkilenip dengesini kaybetmesi için kamyonun yüksek hızda olması gerekiyor. Dubalarla ayrılmış olan bu şerit hız yapmaya müsait değil. Bu hız, bariyerle ayrılmış dar bir şeritte ve üstelik bir bisikletliyi geçerken yapılıyorsa kamyon şoförünün hatalı olmadığını söylemek mümkün değil. Çünkü dar bir yoldan birisini geçiyorsanız bunun sorumluluğunu da üstlenmek zorundasınız. 'Bisikletli benim umurumda değil' diyerek dar şeritte bisikletliyi sollarken gaza basan şoför suçsuz olamaz.

(link)

PENDİK Kaynarca TEM Bağlantı yolunda bisiklet süren profesyonel bisikletçi Cenk Sanşan(36), dengesini kaybederek sağ şeritte ilerleyen hafriyat kamyonunun altına girdi. Sanşan, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza, Pendik Kaynarca TEM Bağlantı yolunda saat 11.30'da meydana geldi. İddiaya göre profesyonel bisiklet sürücüsü 3 arkadaş gezintiye çıktı. Hafriyat kamyonu bisikletçilerin yanından geçtiği sırada Cenk Sanşan, bisikletin dengesini kaybetti. Kamyonun deposuna çarptıktan sonra bisikletinden düşen Sanşan kamyonun altında kaldı. Sanşan olay yerinde hayatını kaybetti.
CESET MORGA GÖTÜRÜLDÜ
Kazayı gören arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Olay yeri güvenlik şeridi ile kapatıldı. Polisin ve savcının incelemelerinin ardından Cenk Sanşan'ın cenezesi Kartal Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Hafriyat kamyonunun sürücüsü Kemal A., ve görgü tanıkları ifade vermek için emniyete götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
ARKADAŞI KAZAYI ANLATTI
Lojistik firmasında muhasebe uzmanı olduğu öğrenilen Cenk Sanşan'ın arkadaşı Tolga Zengin profesyonel bisikletçi olduklarını söyledi.
Kazayı anlatan Zengin, kamyoncunun bir suçu olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kamyon geliyordu. Ben en önde gidiyordum. arkadaşlarım arkamdaydı. Ezilen arkadaş en arkadaydı. Kamyon buradan geçerken çarptı altına aldı. Kamyonun bir suçu yok. Zaten yol çok dar. Arkadaşta dengesini kaybetti. Kamyon geçsin diye kenardan gidiyorduk. Arkada ne olduğunu görmedik, en arkadaydı arkadaşımız. Kamyonun bir suçu yok. Kamyon düz yolunda gidiyordu, bizde düz yolumuzda gidiyorduk. Arkadaş dengesini kaybederek kamyonun altında kaldı" dedi.

• Beğen
Tepkiler: mseldur
Allah rahmet eylesin
Birakin bisikletliye saygi duymayi, dikkat etmeyi
Bisikletli gorunce sinirlenen, bilerek 5-10 cm dibimizden gecen suruculer var bu ulkede.
Bu zihniyet degismedikce ne yasalar fayda eder ne kurallar fayda eder

Cenk ile bir kere sürdüm. Tolga ve Çağlar ile birden fazla. Haberi görünce çöktüm. Lütfen daha taze olay bırakın yargıya varmayı. Allah rahmet eylesin deyin bitsin. Sonra işin aktivizm tarafına geçeriz. Bu ülkede sürücülerin kahir ekseriyetinin nasıl araba sürdüğü belli işte. Rahmetliye ders vermeye gerek yok. Anlık bir dalgınlık bile bu kadar vahim sonuca yol açar.

Allah yakınlarına sabır versin. Çok zor ama kazanın olduğu mahal oldukça riskli bir yol. Hele şile yoluna araba ile bile çıkmaya çekiniyorum hafriyat kamyonları her yerde.

Kelimelerin bittiği nokta. ALLAH RAHMET EYLESİN. Geride kalanlara sabır diliyorum.minicik yavrumuz öksüz kaldı büyük üzüntü. Bugün bu haberi duyduğumuzda fena olduk arkadaşlarla,cenazesiyle ilgili nazaran,nerden kalkacak vs.bilgisi olan paylaşırsa bizlerde katılmak isteriz.

Allah rahmet eylesin... Çok üzücü, diyecek söz yok.

Allah rahmet eylesin.. Keşke bu kamyoncu, minibüsçü - otobüsçü ve taksici güruhu azıcık daha dikkatli olsa biz iki tekerlilere karşı..

Çok üzüldüm çok şoktayim stravadan takip ettigim kisiydi hep takdir etmisimdir kendini.Gencecik kardesimizdi.Allah mekanini cennet etsin insallah.Dayanilmaz bir acı.
Allah kahretsin bu istanbul u şantiyeye çevirenleri.O sarı kamyonların allah belasını versin.Ne kırmızı ışık ne levha dinliyorlar.Kara cahillerin altında hep o kamyonlar.

Allah yakınlarına baş sağlığı versin,ne duruma düşmüşlerdir şimdi :(

Hayatını kaybeden arkadaşımızın da mekanı cennet olsun.

Kamyonculara ve türevlerine söyleyecek sözüm yok benim artık..

allah rahmet eylesin,
bu gün olayı duyduğumuzda içimiz burkuldu,yapılacak bi şey yok,hepimizin başına gelebilir,dostumuzun dengesini kaybetmesi ve yanından geçen kamyonun altında kalması ,sola doğru devrildi ise kamyon altında kaldı,dengesini kaybetmesi,yolun bozuk kesimi olabilir.,kamyoncunun suçu yokmuş ,olayı anlatan tolga arkadaşın dediğine göre.
11.30 civarında olay oluyor,açıkça bu yoldan kaçıyorum ,bostancıdan tuzla,akabinde pendik-kurtköy bağlantı yolu ve sabiha ve hatta formula,bu yolda gidiş ve geliş bisiklet yolunun var olması tam emniyetinin sağlanması gerekir,bir daha acılı olaylar ile karşılaşmayalım.

Geri