Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.700
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Ailesinin, yakınlarının ve tüm bisiklet camiasının başı sağolsun; bu sabah böbrek taşı azıtmasaydı o yoldan ben de geçecektim. Çok çok üzücü. Allah rahmet eylesin.

(link)

Bisiklet Federasyonunun yarışlarına hazırlanmak için arkadaşlarıyla birlikte antrenman yapan lisanlı bisiklet sporcusu Cenk Sanşan, Pendik’te bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Haber: Ozan Koltuk - Kaza, Pendik-Kurtköy bağlantı yolunda saat 11.30 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa Yakası’ndan arkadaşlarıyla birlikte bisikletle yola çıkan lisanslı bisiklet sporcusu Cenk Sanşan (36), Kadıköy’den sahil yolunu kullanarak Pendik-Kurtköy bağlantı yoluyla Şile’ye giderken inşaat kamyonları için dubalarla ayrılmış yolu kullandı. Bu sırada arkadan gelen Kemal A.’nın kullandığı 41 B 2785 plakalı kamyon sporcuya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralı olarak yere düşen Cenk Sanşan’a önce arkadaşları müdahale etti. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Sanşan’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

“ARKADAŞIMIZ DENGESİNİ KAYBETTİ”
Olayın şokunu yaşayan Sanşan’ın arkadaşı Tolga Zengin, “Arkadaşımız en arkada olduğu için ona çarptı. Kamyonun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşımız dengesini kaybetti” diye konuştu.

Olay yerinde polis ekipleri tarafından geniş bir inceleme yapıldı. Soruları yanıtsız bırakan kamyon sürücüsü Kemal A., polis tarafından gözaltına alındı. Cenk Sanşan’ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Scudo
Arkadaşını objektifliğinden dolayı kutlarım (!) böyle bir olayda nasıl böyle yorum yapabilmiş hiç anlamadım.

Yahu arkadaşın ölmüş “Arkadaşımız en arkada olduğu için ona çarptı. Kamyonun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşımız dengesini kaybetti” diye bir açıklama nasıl olur da kabul görür ya ? Ben bu açıklamayı hiç temiz görmüyorum

@berktx Kamyonlarin içinde ne isin var be abicim uzak durun iste su araçlardan...

Çok üzücü :( Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır diliyorum.

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin...

Çok üzüldüm ya. Böyle bisikletçilerin öldüğünü görünce 10 kat daha çok üzülüyorum off :(

Şu sorumsuz kamyoncular da umarım cezalarını çeker. Benimde başıma geldi yakınımdan o kadar hızlı ve yakın geçti ki sadece 5-10 cm yana çevirsem direksiyonu param parça olucam takılıp. O anda donup kaldım ne olduğunu anlamadım..

• Beğen
Tepkiler: Elzem ve C.Biberci
Sabiha Gökçen yolunu 1 kere kullanmıştım ve bir daha kullanmadım çok tehlikeli bir yol emniyet şeridi sıfır kamyonlar dibinizden geçiyor.Birde bisikletçiler tarafından çok sık kullanılması işin kötü yanı başka alternatif bir yol olsa daha iyi olur.Ölen arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Sabah araç ile Sabiha Gökçen'e gidiyordum ve yerde yatan bisikletli arkadaşımızı görünce içim cız etti. Uzun zamandır bu yüzden bisiklet binme konusunda tereddüt yaşıyorum. Allah rahmet eylesin.

Karayollarını mecburi kullanıyoruz ve her yolda güvenlik şeridi yok.2.20 lik şerit aniden 50-60 cm düşüyor.Şehir içi ve şehirler arası turlarda kamyon ve tırlar kural tanımaksızın çok yüksek hızda seyrediyorlar.
O kadar hızlıki yanımdan geçtiklerinde karayolunda türbülansa giriyorum resmen..
Bizlerinde bireysel hataları olabilir ama yolda cellat misali giden ağır vasıtalarda %95 kusurlu..

Ne yazik ki orasi kamyonlara ayrilmis bir yol.. Orada bisiklet kullanmak maalesef buna davetiye cikarmak. Zaten arkadasi da bu gercegi bildigi icin bir suc bulamamis sanirim kamyonda.

Sanirim kamyon yanlarindan gecerken bir sekilde dengesini kaybedip kamyonun altina girdi.. Fotograflarda bir bisiklet var ve neredeyse hasar yok.

Sevenlerinin ve camianin basi sagolsun.

Daha bunlar başlangıç '''bisiklet yolunda sürsene kardeşim ne işin var yolda'''' diyecek bir sürü primatın mevsimi başlıyor ama aynı primat bisiklet yolunda piknik ve mangal yaptığı için ben süremiyorum nasıl olacak?? bu insanları ,ölen bütün arkadaşlarımız ve pedaldaşlarımızın yükü ve vebali üzerinize sizin gibi insanların allah bin türlü belasını versin :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

(link)

Yolun sag seridi dubalarla ayrilmis durumda. Oradan benim de gecmisligim var. Yol tirmanis oldugundan hizli gitmek pek mumkun degil, genelde 15-20 km\h hizlarda gidiliyor. Yoldaki araclarin hizli gitmesi, bisikletlinin de yavas gitmesi nedeniyle dubalarla ayrilmis yol kullaniliyor.
Insaattan cikan araclar da once dubali yola buradan da ana yola cikiyorlar.

Anladigim kadariyla arkadasimiz dubali yoldan yavas bir sekilde ilerliyordu(yolun yokus olmasindan dokayi), arkadan gelen kamyon da yolun darligini dikkate almadan, buyuk ihtimalle de bisikletli arkadasa sinirlenerek(yollardaki tecrubelerimden tahmin etmek zoe degil.) arkadasimizi kamyonu ve bariyer arasinda sikistirdi. Bisiklet sapa saglam ve arkadasimizin gozlugu bile hemen yaninda(hizli bi carpma olsa gozluk uzaklara giderdi diye dusunuyorum.). Skisma sonucunda once depoya carpti sonra da tekerleklerin altina. Allah rahmet eylesin.
Eger senaryo bu sekilde ise, yola bisikletli girisinin yasak olmamasi nedeniyle kamyon soforu kesinlikle ihmalkar ve de suclu gorunuyor.

Gercekten cok cok uzuldum; hem arkadasimizi hem de hayatin bu kadar ucuz olmasina.

Çok üzüldüm, hepimizin sık kullandığı bir yol. Rahmetli arkadaş sporcuymuş, yani sıradan kullanıcıya göre pro sayılabilecek birisi, mutlaka yolu ve girdiği yeri biliyordur. Ola ki bilmiyor, ola ki hafriyat kamyonu haklı (ki pek sanmıyorum) kendisi için ayrılmamış olan yola girmesi ölmesini gerektirmezdi. Hafriyat kamyonları şehir içinde hiçbir kural tanımadan son sürat gidiyorlar ve sebep oldukları kazaların haddi hesabı yok. Bu kamyonların sürücü ve firmalarına ayrı ayrı caydırıcı ceza verilmedikçe de böyle olaylar çok tekrarlar... Bu olayda da farklı değildir.

buraya Yıllar sonra ilk kez yazıyorum, Türkiyede uzun yıllar bisiklete bindim çok gezdin çok ölüm tehlikesi atlattım. Sonra Avrupaya yerleştim, bisiklet yollar var, kurallar var ve insanlar bisiklete güvenle biniyorlar. Ama bu güven kurallarsan yada yollardan gelmiyor, güven eğitimli bir halktan geliyor. Okullar eğitim veriyor, insanlar kitap okuyorlar ve saygıyı öğreniyorlar.
Şimdi işimin değişikliği ve aile kurmamdan ötürü hem ana vatanımda hemde avrupada hayatımı sürdürüyorum. Ülkemde arabamla bile kendimi güvende hissetmiyorum bu trafik terrörü olan kısmı, evimde kendi evimde yakınımda hep dolu bir silah var, niye var? çünkü yurduma döndüğümde kendimi tehlikede hissediyorum ihtiyacım olmasa bile kendimi güvende hissetmek istiyorum, çünkü barbarlıktan ve cahillikten korkuyorum. Ne yazıkki bu iki olguda ülkemizde çok üst seviyelere çıkmış durumda.
Burası kamyonlara ayrılmış bir yolmuş, doğrudur belliki inşaat için kamyon yolu olarak ayırmışlar. Peki Avrupalı bir şöför kendi hakkı olan yolda bir bisikleli görse ne yapar???
Bizzat 2 hafta önce yaşadığım bir olay olduğu için gayet objektif şekilde anlatabilirim.Avrupalı sürücü eğer yol tek şeritse ve sizinle güvenli geçiş mesafesi oluşturmadıysa, aracını yavaşlatarak arkanıdan ilerler sizi geçmeye çalışmaz. Çünkü o okumuştur medenidir, eğer güvenlik riski öngörürse o riske girmez kimsenin hayatını elinden almaz.

Burdaki olayda kamyon sürücüsü suçludur net, ama bu toprakların halklarını eğitimden uzak tutup cehaletin içine mahkum edenler bu toprakların gerçek suçlulularıdır.

Daha fazla yazmıyacagım teşekkürler.

Tolga zengin bildiğim kadarıyla forum yazarı yanılıyorda olabilirim. İlk ağızdan bir açıklama yapsın. Nasıl dengeyi kaybetmiş, belliki kamyon ezmemiş öyle olsa anında can verirdi. Ama kafasını çarpmış olabilir. spd de güvenli düşüşüne mani olmuş olabilir. Velhasıl bir kişi daha aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun.

Ben bu olaylar karşısında durumumuza daha kötümser yaklaşıyorum. Bilinçlenmesi ve düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. Kamyonlar, dolmuşlar, yolda apaçi kesilenler, bazı bisikletliler, polisler, insanlar, YASALAR ..!
Ve malesef bunların yüzyıllar sonra gerçekleşeceğini düşünüyorum.
Allah bu kardeşimize rahmet eylesin. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarının ve bisiklet camiasının başı sağolsun.

• Beğen
Tepkiler: ADEM KADIOĞLU
arkadaslar merhaba.

vefat eden kisi takim arkadasim. uzuntumuz cok buyuk. Allah rahmet eylesin. cok sevecen, temiz iyi bir insandi.

sunu soyleyeyim Tolga zengin kardesime cok fazla yuklenmeyin. kendisi sokta cunku. agliyorlar.. o anki sorulara bu sekilde cevap vermis olabilir.

yol tek seride dusunce diger iki arkadasim sola cikip yoldan ayrilmislar. cenk abi firsat bulamamis. buyuk ihtimalle sıkıştirdi sag tarafa kardesimi.. kamyoncular cok sabirsizlar ve neredeyse hepsi deli gibi hizli suruyorlar. dikkat etmiyorlar..

daha 2 -3 yaslarinda cocugu var.. Allah rahmet eylesin, dualarinizi eksik etmeyin.

Geri