@Yunus M. Koçtaşlarda mangal temizleyici bi sprey var 20 tl gibi bi fiyatı var fakat bi sene gider...Yalnız boyaya kesinlikle sıkılmaması lazım...Sökülmüş ruble üzerine birkaç fıs sıkıyorsun bir beş dakika bekliyorsun sonra biraz fırçalayıp sıcak suda duruluyorsun pırıl pırıl oluyor....İki saat önce temizledim zinciri ve rubleyi...
Bu pimler sanırım sökülemiyor ön tarafda ki uçları biraz daha şişirilmiş gibi gözüküyor. Temizlik olayını da şu tazyikli suyu deneyip ondan sonra kimyasal çözümlere gireyim diyorum.
Fikileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar
Mazot çözmez ise Trikloretilen deneyin. Daha fazla çözücüdür. Fakat solunmaması gerekiyor. Ayrıca eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Zira kendisi "IARC grubu 2A kanserojenler" grubuna dahil bir kimyasal.
Bu kimyasal kauçuğun yapısını bozduğundan eldivenli elinizi içerisinde fazla tutmamalısınız. Ayrıca lastiğinize değmesini de engellemelisiniz.
Kauçuğa bulaştığı bölgeyi hemen yumuşatıyor ve temizlemeye kalktığınızda aşındırıyor.
Kısacası çok etkili bir çözücü Kilosu 6 TL'sına satılıyor. Şirketimizde çelik halat liflerinin arasına girmiş yağ ve kauçuk parçalarını temizlemek için kullanıyoruz. İzmir/Bornova'da bir firmadan tedarik ediyoruz.
Profilinizde Manisa yazıyor. Özelden ulaşırsanız firma bilgilerini paylaşabilirim. Reklam muamelesi yapılmaması için paylaşmak istemiyorum.
Sevdiğim bir arkadaş aslı bisiklet shovroom u nu ziyarette sram tek parça metalin cnc de işlenmiş ( elmas gibi işlenip ) rübleyi anlattı aklım gitti. Bunlar ise 10 katman ayrı ayrı işlenip pimler ile sabitlenmiş hali.
Bu hangi model di. ( bisiklet merakım 5 aylık acemiliğimi mahzur görün ) mekanik ise sevdamdır
Tazyikli su maalesef kurumuş lekelerde işe yaramadı hem de gazyağıyla nemlendirdikten sonra sinirim bozuldu. Sonra mahalledeki temizlik malzemesi satan amcaya girdim kurumuş zincir yağını nasıl çıkarırız diye sorunca direk eline bi şişe aldı 500 ml ortalama 4/3 ünü bildiğin bidonlardaki yağçöz sarı renkte 4/1 ini de kırmızı renkte motor yağı çözücü ile karıştırdı.
Üzerine döküp 4-5 fırça darbesinde ki sonuç fotolarda masraf 1 lira