Scudo Sports

Ruble kaset nasıl dağıtılır ?

Scudo
O pimler cikacak sekilde tasarlanmamis, sokmenizi tavsiye etmem

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
@Yunus M. Koçtaşlarda mangal temizleyici bi sprey var 20 tl gibi bi fiyatı var fakat bi sene gider...Yalnız boyaya kesinlikle sıkılmaması lazım...Sökülmüş ruble üzerine birkaç fıs sıkıyorsun bir beş dakika bekliyorsun sonra biraz fırçalayıp sıcak suda duruluyorsun pırıl pırıl oluyor....İki saat önce temizledim zinciri ve rubleyi...

Markası shimano deore 11-36 10 lu kaset.
Arkadan resmi bu şekilde;

uploadfromtaptalk1449638475757.jpg

Bu pimler sanırım sökülemiyor ön tarafda ki uçları biraz daha şişirilmiş gibi gözüküyor. Temizlik olayını da şu tazyikli suyu deneyip ondan sonra kimyasal çözümlere gireyim diyorum.
Fikileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar

@Yunus M. Bir kabın içine mazotu döküyorsunuz,2-3 saat rubleyi mazota yatırıyorsunuz.Cillop gibi bir rubleniz oluyor.

• Beğen
Mazot çözmez ise Trikloretilen deneyin. Daha fazla çözücüdür. Fakat solunmaması gerekiyor. Ayrıca eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Zira kendisi "IARC grubu 2A kanserojenler" grubuna dahil bir kimyasal.

Bu kimyasal kauçuğun yapısını bozduğundan eldivenli elinizi içerisinde fazla tutmamalısınız. Ayrıca lastiğinize değmesini de engellemelisiniz.
Kauçuğa bulaştığı bölgeyi hemen yumuşatıyor ve temizlemeye kalktığınızda aşındırıyor.

Kısacası çok etkili bir çözücü :) Kilosu 6 TL'sına satılıyor. Şirketimizde çelik halat liflerinin arasına girmiş yağ ve kauçuk parçalarını temizlemek için kullanıyoruz. İzmir/Bornova'da bir firmadan tedarik ediyoruz.
Profilinizde Manisa yazıyor. Özelden ulaşırsanız firma bilgilerini paylaşabilirim. Reklam muamelesi yapılmaması için paylaşmak istemiyorum.

• Beğen
Bu rüble sizin de dediğiniz gibi tek parça kullanım için üretilmiş. maalesef sökülemiyor. Puntolanmış.
@Yunus M.

@Uğur S.
Önce kolayda olan çözümleri bi deniyim hocam bakalım olmazsa bi kaç şekilde deneyeceğim.

Asusmune hocam aynen galiba tek parça bir ruble bu şekilde çözüm bulmaya çalışacağım artık

herkese teşekkür ederim

Sevdiğim bir arkadaş aslı bisiklet shovroom u nu ziyarette sram tek parça metalin cnc de işlenmiş ( elmas gibi işlenip ) rübleyi anlattı aklım gitti. Bunlar ise 10 katman ayrı ayrı işlenip pimler ile sabitlenmiş hali.
Bu hangi model di. ( bisiklet merakım 5 aylık acemiliğimi mahzur görün ) mekanik ise sevdamdır:)

@Yunus M.

@Asusmune
Estağfurullah bende acemiyim :) deore 10 lu kaset ruble diye geçiyor. Slx in bir alt modeli alivionun bir üstü oluyor.

@Asusmune
Cnc leri biliyorum kardeşimde kalıp sektöründe freze kullanıyor[emoji2]

@Asusmune (link) galiba bu oluyor. pim de yok tamamen yekpare bi şekle bürünmüş kara şimşek :D

• Beğen
@Yunus M. 320 euro imiş bedavadan biraz pahalı :) neyse bence şu 3 kuruşluk rublemin dişlerine bi fırça atayım:)

@chnkrmz arkadaki farklı ;)

(link)

http://www.orbea.com.tr/image/cache/data/URUNLER_2015/xg_1190_1000x1000-400x400.jpg

@chnkrmz
@Asusmune

uploadfromtaptalk1449676112557.jpg
uploadfromtaptalk1449676127164.jpg

Tazyikli su maalesef kurumuş lekelerde işe yaramadı hem de gazyağıyla nemlendirdikten sonra sinirim bozuldu. Sonra mahalledeki temizlik malzemesi satan amcaya girdim kurumuş zincir yağını nasıl çıkarırız diye sorunca direk eline bi şişe aldı :) 500 ml ortalama 4/3 ünü bildiğin bidonlardaki yağçöz sarı renkte 4/1 ini de kırmızı renkte motor yağı çözücü ile karıştırdı.

Üzerine döküp 4-5 fırça darbesinde ki sonuç fotolarda masraf 1 lira :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Mazot candir gerisi heyecandir. Heyecana gerek yok 1gece mazotun icinde bekletin ertesi gun yeniden dogmus gibi olacaktir

• Beğen
@İzmirlioğlu
Hocam aynını mazot değil de gaz yağında yaptım fayda etmedi

Geri