Scudo Sports

Ruble Değişimi Sonrası Zincirde Boşluk Hissi

Tepki
18
Haftasonu rublemi değiştirdim. Eski ruble ile zincir 1900km de idi. Eski zinciri temizledim, yağladım, sıfır rubleyi taktım, vites ayarlarını yaptım. Bisiklet pedal çevirmeden giderken gayet pürüzsüz şekilde yol alıyor, ancak pedal çevirirsem sanki zincir biryere sürtüyormuş gibi, vites ayarı bozukmuş gibi veya sanki ayna kolun rulmanları ezilmiş gibi bir his veriyor pedal çevirirken. Ruble değişiminden sonra bu sorun oldu. İlk başta vites ayarı diye düşündüm ancak vites tel ayarından değil. Zincir 1900km de bu kadar aşınmış ve eski rubleye alışmış olabilir mi? Öyle ise tahminen ne kadar mesafede yeni ruble eski zincire uyum sağlar bir fikriniz var mı?

(link)
(link)

Scudo
Genellikle yeni dişliler ile eski zincirler uyum sağlamakta zorlanır çünkü eski zincir aşınmıştır dişliye temas eden yerleri bence zinciride değiştirseniz iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Sevgili
bence öncelikle sürttüğü yeri bul ona göre yorum yapalım ön aktarıcıya bile sürtüyor olabilir.iyice bakmak lazım.

Yeni bir zıncır takarsanız gecer ... Zıncırınız eskı rublenıze alısmıs galıba... Artık o zıncırden hayır beklemeyın aynakolun dıslerınıde bozar sızı daha fazla masrafa surukler...

Aynakol ile zincir hiç değişmedi, sadece rubleyi değiştirdim. Vites ayarları iyi, önde veya arkada sürtme yapan bir ayarsızlık yok. Sadece pedal çevirirken zincir sesi ve garip bir darbeli çevirme hissi veriyor, özellikle 4. dişlide yapıyor, diğerleri biraz alıştı gibi. Bir de kaldırıma çıkarken pedala yüklendiğimde veya rampadan inerken bisiklet sarsıldığında zincir atıyor ayna koldan. Zinciri temizleyip yağladığımda sorun daha az tekrarlamaya başladı, ancak az da olsa zaman zaman yapıyor. Zincirin yanında bir de ayna kolu mu değiştirmem gerekecek?

zincir ekonomik ömrünü doldurmuşmuş olabilir. 1900 km hiç de az değil. zinciri değiştirirsen çok daha sağlıklı bir sistemin olur.

ayna,ruble ve zincir sekronize bir çekilde çalıştığı için aşınma da eş zamanlı gerçekleşir.buna göre zincir zamanla ruble ve aynadaki dişlere oturur ve bu üçlüden herhangi biri gidip yerine yenisi veya farklı birtanesi geldiğinde uyum sağlama şansı düşüktür.bana göre zinciri değiştirdikten sonra bile randıman alamaya bilirsiniz.saygılar.

Geri