Scudo Sports

rubena lastikler

arkadaşlar ben d e de bıanchı toledo war hedıye alındı bana bır takım d eğişikler yapıcam lastıklerden başlamak ıstıyorum .15-20 lıralık lastıkler war orneğın cst 26x1.50 daha kalıtelısı ne olabılır ne önerırsınız.

Scudo
bende dün aldım bu lastiklerden bir çift...

denedim azcık dönüşler çok rahat ve çok güvenli...
hafif tozlu toprak zeminde seleden kalkmazsanız çok rahat çıkıyor arazide sizi bırakmaz bence...
ayrıca oldukça iyi akıcı acayip alışmışım dişli lastiğe sürekli çevir allah çevir:D

şimdi gereğinden fazla hızlanıyorum :D
fren performansı ben genelde ön freni kullanırım...
aşırı iyi :D

bu gün hafif arazide denedim... dönüşler hariç gayet yeterliydi bana göre :D tabi performans turu gibi bişeyde arazi lastiği önemli eğerki araziye girilecekse..

Resmi sitesinde about başlığı altında "In year 1993 German company Continental purchased brandname Barum. From this date no product from Ceska Gumarenska Spolecnost (CGS) can be sold and presented under Barum name." denmiş yani rubenalar alman malımı continental vs. de denmiş ? :rolleyes:

selam arkaşım iyi bir lastiğin en azından 45 ,50 psi hava basmak şarttır yoksa yolculuk yorucu olur rubena orta sınıf lastik pek kötü sayılmaz..
zannedersem sizdeki lastikte bir sorun olabilir

Arkadaşlar soru sorulalı 10 yıl olmuş ama ben de bu lastik hakkında çok bilgi aramış ama aradığım sorulara tatmin edici cevaplar bulamamış birisi olarak rubena hakkında birkaç bir şey yazmak istiyorum. Soran arkadaş için olmasa da daha sonra soracak arkadaşlara yol gösterir umarım. Yaklaşık 7 aydır Rubena-Mitas 700x35 stu 5mm zıhlı lastiği kullanıyorum. Bu süre içinde yaklaşık 3500 km yol yaptım. Öncelikle bu süre ve km içinde lastik hiç patlamadı. Lastik patlamasından şikayet eden arkadaşlara kesinlikle öneririm. Yağmurlu havalarda ıslak zeminlerde kullandım; sert fren yapmam gereken zamanlar oldu, lastik beni hiç üzmedi, yani yol tutuşu işiniz görür. Resmi sitesinden baktım tek lastik ağırlığı 850 gr kadar. Ağır diyenler olmuş, 5mm korumalı lastik maalesef böyle oluyor. Daha hafif lastik isteyenlerin patlama korumasından feragat etmesi gerekiyor. Akıcılığı bana fena gelmedi. Çok fazla lastik tecrübem olmadığı için kıyaslayamayacağım, fakat hız yapmak gibi bir derdi olmayan, benim gibi işe gidip gelen ve 200 km’ye kadar turlar yapan insanın işini fazlasıyla görür. Bir de lastiğin ömrüne 5000 km biçenler, bu yüzden parasını hak etmediğini söyleyenler olmuş. Ben bizzat 3500 km kullandım, lastik diş derinliği halen gayet iyi. 5000 km’de de eriyip gitmeyeceği kesin. Lastiğin tekine 150 TL vererek satın aldım ve paramın karşılığını fazlasıyla aldığımı düşünüyorum. Kullanmak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilir.

@mavi_bisiklet
Benimki 1 defa patladı yaklaşık 5000 km de. Ama çok hantal lastik. Gitmiyor. Ben 60 a almıştım stu

@halil halil
5000 km'de bir patlak yine de iyi bir oran bence. Dediğim gibi akıcılığı ile ilgili kıyaslama yapamayacağım, fakat 20 - 25 km hız ortalama ile yol yapan, yarış değil de ulaşım için kullanan kullanıcı için ideal olduğunu kendi tecrübelerimden söyleyebilirim. Katkın için teşekkürler:harika:

• Beğen
Tepkiler: halil halil
bi kaç gün önce aldım deneme fırsatım olmadı ama bu sene STU lastik çıkarmamışlar kataloglarında yok 2020. ST lastik çıkarmışlar onlarda 3mm STU lar ise 4mm kalınlıkta. galiba 2018 de de 5mm kalınlıkta çıkarmışlar bazı satıcılar 5 bazıları 4 diyor çünkü kalınlığına. 2020 ellerinde olmadığı için 3 yazan görmedim.

Ben de bir dahakine ST 3 mm yi denemek istiyordum. Hatta 700x30 ST olsa süper olur. Hem ağırlık biraz iner hem de korumadan pek feragat etmemiş oluruz. Bu arada benim lastik 6100. km de bir kez patladı ? sanırım patlama oranı 10bin km de bir olacak. Lastik diş derinliği de 10 bin km yi rahat göreceğini gösteriyor

Agırlıgıde cok degıl suan 650-700 ıdı. Forumda 900 yazıyorlardı ama karalogdan baktım daha az. Elıme gectıgınde de epey ınceledım bu yüzden hafıf gelınce temızlık supuegrsının sapını soktum terazı yaptım eskı lastıgımle kıyasladım :D :D

Ben İnternetten 20 liraya dijital el kantar almıştım. Her şeyi tartıyorum onunla canım sıkılınca ? sana da öneririm

Ben İnternetten 20 liraya dijital el kantar almıştım. Her şeyi tartıyorum onunla canım sıkılınca ? sana da öneririm
O kadar ucuzsa bende alayım barı :) markası ne yada lınkı varmı

Geri