Arkadaşlar soru sorulalı 10 yıl olmuş ama ben de bu lastik hakkında çok bilgi aramış ama aradığım sorulara tatmin edici cevaplar bulamamış birisi olarak rubena hakkında birkaç bir şey yazmak istiyorum. Soran arkadaş için olmasa da daha sonra soracak arkadaşlara yol gösterir umarım. Yaklaşık 7 aydır Rubena-Mitas 700x35 stu 5mm zıhlı lastiği kullanıyorum. Bu süre içinde yaklaşık 3500 km yol yaptım. Öncelikle bu süre ve km içinde lastik hiç patlamadı. Lastik patlamasından şikayet eden arkadaşlara kesinlikle öneririm. Yağmurlu havalarda ıslak zeminlerde kullandım; sert fren yapmam gereken zamanlar oldu, lastik beni hiç üzmedi, yani yol tutuşu işiniz görür. Resmi sitesinden baktım tek lastik ağırlığı 850 gr kadar. Ağır diyenler olmuş, 5mm korumalı lastik maalesef böyle oluyor. Daha hafif lastik isteyenlerin patlama korumasından feragat etmesi gerekiyor. Akıcılığı bana fena gelmedi. Çok fazla lastik tecrübem olmadığı için kıyaslayamayacağım, fakat hız yapmak gibi bir derdi olmayan, benim gibi işe gidip gelen ve 200 km’ye kadar turlar yapan insanın işini fazlasıyla görür. Bir de lastiğin ömrüne 5000 km biçenler, bu yüzden parasını hak etmediğini söyleyenler olmuş. Ben bizzat 3500 km kullandım, lastik diş derinliği halen gayet iyi. 5000 km’de de eriyip gitmeyeceği kesin. Lastiğin tekine 150 TL vererek satın aldım ve paramın karşılığını fazlasıyla aldığımı düşünüyorum. Kullanmak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilir.