Scudo Sports

Restorasyona değer mi?

Mehmetg.

Aktif Üye
Tepki
301
İsim
Mehmet G.
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba aşağıdaki bisikleti bir arkadaştan pekte pahalı olmayan bir fiyattan satın aldım. Üzerinde birkaç değişiklik yaparım yeni lastikler ve vites sistemi atarım diye düşünürken bugün bir bisikletçiye gittiğimde uğraşmaya değmeyeceğini bunlar çok eski bisikletler vaktine yazık çürümüş durumda olduğunu falan söyledi. Bana başka bir bisiklet satmaya çalıştı hatırlamıyorum ama sedona 310 olabilir.
Bu bisiklet gerçekten uğraşmaya değmez mi yoksa 1000 liraya kadar bütçemi çıkartıp lastikten gidonuna jantına kadar bir bakımdan geçireyim mi? (bisikletlerle uğraşmayı seviyorum vakitten yana yada paradan yana sıkıntı olmaz sadece adam olsun yeter)

Bisiklet yarış bisikleti ancak bana fazla ağır geldi bunuda söyliyeyim 12-14 kg arası diye düşünüyorum. Kadrosu Cro-moly yada Hi-Ten çelik olabilir.

Unis Sprint 28 jant

vbEYY6.jpg

ld7B0X.jpg

X0v2y7.jpg

+

Scudo
@mehmetgacar

Kadroda carpik yamuk yoksa, o bisikletci esnafin lafina bakilmaz, ne yani her eski bisiklet atilip yeni bisiklet mi alinacak. Kimbilir eski bir Pinarello, Colnago gibi bir bisikletle dahi gitsen, ona da eskimis degmez ugrasmaya diyecekti.

Bu markayi duymadim daha önce, giris seviyesi bir marka galiba.

Bence bisikleti gündelik kullanim icin, fazla masrafa girmeden toplamak dogru olur, bunu ilk günkü haline getirmek icin restore etmeye degecek bir bisiklet göremiyorum ben.

Hatta Singlespeed veya Fixie'ye cevirmek icin uygun bir temel olur bu bisikletten.

Hi-Ten celik düz celigin pazarlama dilindeki ismi, Cr-mo kaliteli hafif celiktir, eger agir ise o zaman Hi-ten olmasi muhtemeldir, olsun bu kötü oldugu anlamina gelmez, saglamdir bunlar.
Bendeki 30 senelik motobecane da bu malzemeden, agirligi disinda gayet sorunsuz ve konforlu bir kadro.

Ayni marka bisikletin restore edilmis halini bu linkten görebilirsin.

(link)

güzel olmus bence

Yarış bisikleti değil de şehir bisikleti diyelim ona. Malum dinamo-çamurluk-arka sele gibi şeyler yarış kadrolarında yer almaz. Tam restorasyondan ziyade gerekli temel bakımları yapılıp binersin, sonra elden çıkartmanı daha farklı bir kadro almanı tavsiye ederim. Sahibinden - letgo gibi siteleri takip edersen güzel bir bisiklet denk getirebilirsin. Ama şuan elindekini temizleyip göbek bakımlarını yapsan yeterli.Ağır olduğunu düşünüyorsan vitessiz kullanımı önermem daha çok zorlar seni.
Edit : Sanırım seninkinin aynısı
(link)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@D.Mustafa

Katılıyorum... :)

@D.Mustafa Teşekkür ederim cevap için ilandaki bisikletle aynı evet biraz daha çıplak hali :) bisiklet şuan 5 vites. Üzerinde 10 speed yazıyor ama nedense aynakolda sadece 1 diş rublede de 5 diş. Zorluyor beni bu şekilde. En azından aynakol 2 ruble 7 yada uyarsa aynakol 3 diş ruble 7 gibi şeyler yapmak istiyorum ama uyar mı acaba bu bisiklete ne dersiniz ?

@Aloha Kadroda herhangi bir yamukluk yok hocam hatta göbekler bile çok iyi durumda bisiklet iyi bakılmış tek sorun bisikletin üzerinde 10 speed yazmasına rağmen neden aynakolda 1 diş var anlamıyorum. Çamurluklar yamuk, lastiğe sürtüyordu o yüzden çıkardım onları şimdi sessiz sedasız gidiyor bisiklet biyerinden gıyk sesi bile gelmiyor ama dediğim gibi ya viteslerden bana ağır geliyor yada kadro cidden ağır.

@mehmetgacar dostum bence değer. Bendede bu tarz bir bisiklet vardı. Hatta bendeki çok daha kötüydü. Tüm olumsuz yorumları bir kenera bırakarak Aşağı yukarı 400 lira harcadım ve şehir içinde bir anda elim ayağım oldu. Restore etmelisin derim.

Adam ikili aynakolu söküp tekli aynakol takmis. Bunda anlasilmayacak ne var?

bu bisiklet guzel olur ancak sayin @mehmetgacar, siz bu bisikletin restorasyonu ile ugrasamazsiniz. Verin birine gitsin.

@Kuzey Ege Sökme takma yok hocam üzerindeki orjinal aynakol adam verirkende hiçbişeyiyle oynamadım dedi normal bisikletten fazla anlamayan bir abiydi. Restorasyona değecekse uğraşırım hocam ama okadar para döküp ortaya iyi bişey çıkmazsa üzülürüm

@caesar 1000 lira bütçeyi 500 liraya düşürüp sizin dediğiniz gibi şehir içi kullanım için bir elden geçireceğim. Bakalım 500 liraya neler yapılabilecek ileride klasik bisikletler bölümünde paylaşırım belki :)

@mehmetgacar 500 liraya güzel bir şey ortaya çıkar dostum. Bekliyoruz sabırla;)

Adamın verirken hiçbir şeyiyle oynamadım demesinin pek bir önemi yok. Çünkü aynakol orijinal değil.
Ön aktarıcı ve ön vites kolu takılı bisikletin üzerinde. 10 speed yazdığını zaten sen söylüyorsun. Orijinali 2'li aynakolmuş. Sonra tekliyle değişmiş.

eskilerden efsane bisikletlerden olsa anlarım ama buna neden masraf yapacağını anlayamadım. hobi olarak yaptırmayı seviyorsan 200 liraya al parçalarını kendin oyna sabaha kadar :) onun dışında eski ve ağır bir demir yığınına 1000 lira ya da 500 lira bile masraf yapmak gereksiz.

@efeozata eski bisikletler daha çok hoşuma gidiyor. Heryerinde çıkartma olan rengarenk bisikletleri sevemedim bi türlü minimalistim aşırı hocam. Para gerçekten sorun değil maksat bisikletle uğraşmak parçalarını söküğ takmak bilgi edinmek. Bisikleti single speed mi yapsam diye düşünüyorum bu aralar ama büyük ihtimal haki yeşile boyayacağım sanayide

@OnurÖzdağ bisikletin kendi kadrosu çelik o yüzden ağır aynakolda nerden baksan 500 gram vardır haklı olabilirsin

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Hocam dikkatimi çekti de, şu arkadaki Bianchi Scorpion da ölmüş ama ağlayanı yok galiba. Bisiklet gördüğüm kadarı ile baya paslanmış.

@dodurgalı_06 o bianchi bizim yurttan bi çocuğun sürekli uyardım lastikleri patlak yarılcak bak dış lastiklerin yağmur altında sürekli diye ama bişey olmaz diyo 6 aydır aynı yerinde bisiklet :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@mehmetgacar
Hocam lastikleri geçtim; rotor, maşa, aynakol. Hep pas içinde. Büyük ihtimalle göbekler, ruble, zincir de aynı durumdadır.

Allah'tan bisiklet giriş seviyesi bir bisiklet. Yoksa içim acırdı...

Yurtta bisiklet seven 2 kişiyiz bizimkiler bodrumda özel yerinde duruyor süreceğimiz zaman 1 kat sırtlanıp çıkarıyoruz üşenmedim şimdiye kadar hiç aydında otururken asansöre sığmıyor diye sırtımda 5 kat çıkarırdım haftada 4-5 kere gerçekten malının kıymetini bilmek gerekiyor :)

Bence değer kesinlikle onunla uğraşmak insana zevk veriyor bugün bu bisikletin aynısını bizim mahallede bi abide gördüm hemen gidip sordum bisikletten anlamıyo tabi bendede klasik aşkı olduğu için hemen sordum satılıkmı diye düşünürüm dedi bende araştırmaya başladım bisiklet ne malıdır değeri nedir diye bisiklet eski yugoslavya malı bir bisiklet vites seti sachs marka güzel bi bisisklet 100 tl ye falan verirse almayı düşünüyorum ama restore ediceksen orjinaline sadık kalmanı öneririm paslı parçayı söküp atmak yerine pası sökmekle uğraş mesala direskiyon agüzel siyah bi gidon bandı falan zevkli bisikletler bunlar

Geri