@Mesut Girgiç
Sayın ve sevgili Mesut Girgiç, önce güzel dilekleriniz için ben ve arkadaşlarım adına gönülden teşekkür ederim. Fakat sizin bu başlıkda yönetici durumunda olup da, bu sıradışı topigi 5 gün sonra farketmeniz bizi üzer. Bu nedenle, ben de merak ettiginiz soruları birkaç gün sonra farkedip, can-ı gönülden en detaylı şekilde cevaplarım. Şaka, hiç sizin kalbinizi kırar mıyım ?
Madem ilgi gösterip sorular sormuşsunuz, bizde soru sırasına göre cevaplıyalım:
Önemli : Burada rekor turdaki başarı bana aitmiş gibi algılanmaktadır ve beni oldukça rahatsız etmektedir. Bu tur HakaN, Ruhi, Derviş arkadaşlarımın ortak başarısıdır. (Gökhan kardeşimde Eskişehir bölgesine kadar bize eşlik etmiştir.) Benim burada tek farkım bu turu organize etmiş olmamdır.
1. FOTO : Rekor tur için hiç fotograf yok, emin olun bu kadar istek olacağını bilseydim, özel adam tutar dakka başı fotograf çekilirdi. Biz burada takım olarak rekor mesafeye odaklandık. Yanımıza gereksiz olacak bir eşya almadık, buna fotograf makineside dahil. (örnegin ben matara/suluk, yağmurluk/rüzgarlık kullanmadım! ve özellikle rüzgarlık çok gerekli oldu.)
2. AVATAR : Ben antika eserleri severim. Yaşım icabı artık bende antika sayılırım. Bizi merak eden hayranlarımız için yakın zamanda turlardan bir kaç foto koyalım, siz istiyorsanız gerekirse avatarıda değiştirim arkadaş. Merak edenler için; eski Ankara - Polatlı antreman turlardan bir foto ekliyelim:
http://img384.imageshack.us/img384/543/hakanov3.jpg
3. Rekor turda hesaplamadıgımız ve gözden kaçan sorunlar:
Seher vakti serinliğini (özellikle ben sadece formayla fazlaca üşüdüm.) sabah alaca karanlıkda Temelli bölgesindeki çiftliklerden gelen Mutasyona ugramış sürü halindeki Kangal köpeklerini, Sivrihisardan sonra Eskişehir'e kadar olan bölgedeki, insanı bezdiren bozuk asfalt yol bölgesini, Batıdan esen rüzgarı, Sağ kasıkda oluşan inanılmaz sancıyı, Susuz ve enerjisiz kaldıgımız bölgeyi, Dönüş yolunda saat hesapların dışına taşmamız nedeniyle, dönüşde 3 saat karanlıkda yol gitmek; vs. şimdilik aklımda kalanlar...
4. SAĞLIK : Sende biliyorsun ki, bu tarz sıradışı olaylarda fiziksel olarak yıpranmalar oluşmaktadır. Şu an vitamin takviyesi yapılmaktadır. Dönüş yolunda yorgunlukdan dolayı herkes oldukça sinir haldeydi, ki bu çok normal, çünkü yaklaşık 15000 kCal harcandı.
Aslında acıtasyon yapmanın manası yok ama merak edenler için detay yazalım :
- Benim sağ kasık bölgesinde tüm gün süren bir sancı oluştu. Maraton tur sonrası kasık bölgesinde kontrol ve ultrason çekildi.
- Ruhi'nin bacak/ayaklarında sancılar ve kramplar var. Kendisi tur günü tam olarak 4 kilo kaybetmiştir. (Dün Ruhi arkadaşımla beraber kas açma ve bünyeyi toparlama antremanı olarak 120 km'lik Temelli gezisi yapılmıştır.) Şu an durumlar iyidir.
- Esas sorun Derviş arkadaşımızda oluşmuştur. Ellerinde oluşan uyuşma ve kontrol dışı hareketler nedeniyle fizik tedavi ve vitaminlere devam etmektedir. Derviş arkadaşımız bu turda en fazla km mesafe yapan kişidir.
5. TUR SONRASI : Sadece tur dönüşü gece uyku sorunu oluşmuştur. Bünyede gece aşırı bir terleme gözlenmiştir. Allah'a şükür şimdi bebekler gibi günlük 10 saat uyumaktayım. Sadece sağ kasık bölgesinde biraz sorun var.
6. İLAÇ : Buna çevap vermek bile gereksiz, bunu görmemiş gibi yapayım!!!
7. BESLENME :
Gece 3 saat uykuyla ve ufak bir kahvaltı ile yola çıktık. Bu rekor turda en fazla sıvı tükettik, Polatlı'da bir cafede sabah kahvaltısı yaptık. Sivrihisar yakınlarında (TŞOF) Tabildot yemeği yedik: Kavurma, Hoşaf, bolca su, ayran, salata yedik ve Lakin Kaymaz dolaylarında su ve enerji yiyecekleri tükendi, bu bölgede oldukça zorlandık. Burada ufak bir kulube tarzı yerde nimet şeklinde bulduğumuz köy ayranı ve bolca suyla takviye yaptık. Ankara'dan itibaren toplam 184. km'den dönüş yaptık. Hesapladığım zaman/saat süresi burada limitleri aşmıştır. Gökhan (G-trek) kardeşim Ankara'daki işleri nedeniyle, burada bizden ayrılarak otobüsle dönmüştür, bize eşlik ettiği için kendisine tekrar teşekkür ederiz.
Dönüş yolu : Artık bünye tükenmeye başlamıştır; her bulduğumuz market, benzinlik, subaşı mola verdik, su, enerji yiyecek takviyeleri yaptık. En iyi beslenme takviyesini Nasrettin Hoca tesislerinde yaptık, kaşarlı tost, meyve suları, lokum, tuzlu fıstık, vs. takviyeleri yapıldı. Bu bölgede zaman olarak fazlaca israf yaptık. Bunun acısını daha sonra çok çektik. Polat'lı bölgesinde muz, açma, sporcu icecekleri vs. takviyesi yapıldı. Son molamızı Temelli yakınlarındaki (her zaman kullandığımız) konaklama bölgesinde yaptık, burada yine gerekli besin takviyesinden sonra, Ankara Meclis önünde rekor tur noktalanmıştır. TBMM önünden, eve kadar olan bölüm, kasları normale döndürmek için yürüyerek tamamlanmıştır. Emin olun zaman sorunu olmasaydı, bu turu 410 km/420 km civarı yapardık.
Ayrıca toplamda Ev-Meclis-Ev önüne kadar olan bölüm kas ısıtma/soğutma nedeniyle bisikletle yürüyerek yapılmış ve 3 km mesafe toplama eklenmemiştir. Derviş kardeşimin, evi bize göre Etlik tarafındadır ve kendisinin yaptığı toplam mesafe : 399 km'dir.
8. Şimdilik cevaplar bu kadar, ilave soruları dört gözle bekliyorum !!!
Benim için iyi niyetle yaklaşan bütün sorularınıza cevap vermenin hiç bir sakıncası yok, bulduğum her fırsatda, yardımcı olurum. Gözümde kaçan sorularda olabilir, belki de olmuştur. Bu gibi durumlarda, forumdaki arkadaşlar lütfen tekrar sormanızı rica ederim.
Sanırım, bir çok arkadaşın isteği ve belklentisi yerine gelmiştir
hakaN