Scudo Sports

Redbull-22Haziran

organizasyon gerçekten iyi idi.. verilen paranın 100 katı güzellik yaşadık. red bull - su ve poaça çok çok fazla idi.ye-iç bitiremedik..
Hele o etaplardan sonra gemiye girmek kadar heyecan veren bişey olamaz.
bütün red bull ekibi sporcuların hizmetindeydi..
umarım tekrar olur..
derecelerim : 1.etap 55. , 2.etap 64. , 3.etap 43. , 4.etap 30. (sonuçlarda + - 2 kişi olabilir..)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scudo
Herşey çok daha güzel olacaktı;

-Bu kadar sıcak olmasaydı,
-İsmi yarış olsa da eğlenmekten çok aşırı ciddiye alıp kazalara sebep olanlar olmasaydı,
-Beyaz scott formalı(elit?) arkadaşlar biraz daha mütevazi olsalardı!
-Gemide bozulan akort ayarlarıma karşın nasıl bir önlem alabileceğim konusunda bilgi paylaşmayan arkadaşlar olmasaydı(hakkını yemeyeyim, bikeandoutdoor dan bi arkadaş ve yalçın abinin oğlu yardımcı oldu)
-Parkur bu kadar zor ve çalısız olmasaydı.

Herşey çok güzeldi.çünkü,

-redbull bu işi çok iyi kotarmış(5 ytl degil daha fazlasını da verirdim),
-Görevliler çok yardımcıydı,
-Adalar mükemmeldi...

saygılar...

@masculine

Yarış konsepti gereği Challenge tarzında güzel yarıştı,eğlence yarıştan sonra başlar böyle şeylerde. Red bull yarışları belediye yarışlarına göre daha çekişmeli olur,sonuçta dünyaca tescilli bir marka.
sıcaklıktan tut birçok şeye kadar eleştiri yapmışsın ama bilmelisinki kendi kendine yetmelisin aslında.
sanki orada hiç yardımlaşma yok gibi şeyler söylemişsin ama hiçte öyle değildi.gemi içindeki ambiyans müthişti, ben bu yaşıma geldim ilk defa böyle bir şey yaşadım.
yardımlaşma konusunda ; ben kaç kişiye anahtar verdiğimi hatırlamıyorum. hatta bir kameramana bile yardım ettim..
yarışda problem yaratanlar aslında tecrübesizlerdi. pelotonda giderken arka lastiğini kaydıranlar ve kafasına göre drift yapanlar hep acemilerdi. orman etabına slick lastik girenler vardı.. hangi akla hizmet anlamadım.. çoğu kazada o yüzden oldu.. hatta biri bütün yarış kaskını ters taktı.. neyse umarım tecrübelilerden biraz feyz alınmıştır.
süper bir gündü.

Bunlarda benim feribotta cep telefonumla çektiğim fotograflar :

Fotoğrafları daha sonra tekrar koyacağım. Upload ettikten sonra farkettim. Upload ettiğim sitede uygunsuz fotoğraflar var. İmageshack.us adresi şu an çalışmıyor. Çalışınca eklerim.

@masculine

Sıcak için bişey diyemiycem

Bence kazalara sebep olanlar aşırı ciddi değil aşırı lakayit olup gerçekte nasıl yarışılacağını bilmeyen insanlardı... Caddebostandan verilen starttan sonra kalabalık grubun içerisinde zig zag yapanlar, arazide durduk yere teker kaydırıp arkadakini zora sokanlar yarışmayı bilmeyen arkadaşlardır bence...

Beyaz formalı Arkadaşların hepsini çok iyi tanırım kendileri oldukça sıcak kanlı ve eğlenceli insanlardır ama yarış ortamında eğlenme amaçlıda olsa bazı şeyler istemedende olsa değişebilir... Bu Sürekli yarışmanın getirdiği kazanma isteğinin sonucudr bence sadece buna çok takılmamak lazım bence...

Akort ayarı içinde geçmiş olsun ama yarış kurallarındada kişiler mekanik sorunlarını kendi çözmek durumundadır gibi birşey vardı... İnsanlık ayrı bişey tabiki ama mücadele bambaşka bişey bana göre kişilerin düşünceleri değişken o an akıllarında ne varsa artık bundan olmuş olabilir ama sonuçta sorununuzu giderebilmişsiniz...

Parkurun zor olmasının sebebi ise son adaya kadar gelecek 50 kişiyi kolay eleyebilmektir sadece... Zor bir parkur olmasa gemiye binişlerde kargaşa olma ihtimali olurdu ama bu şekilde daha kolay bir eleme gerçekleştirilmiştir...

Redbull genelde hep iyi organizasyonlar düzenliyor ve bildiğim kadarıyla bu organizasyonda düzenli hale gelecek bundan sonra ve seneyede yapılacak...

@Hasan Çağrı

öncelikle bilgilendirme için teşekkürler.yazma amacım ukalalık degil tamamen yeni başlayan birisi olarak organizasyon ile ilgili görüşlerim idi.diger bir husus elbette ben lakayt bir şekilde olalım demiyorum ama amaç biraz da bisiklet sevgisini arttırmak olmalı bana göre.bu da iletişimle olur biraz da. bisikletli dolaşan sayısı da, bu pazar da genişler.(avatar resminizden anladığım kadarıyla bu işle ilgilisiniz sanırım)o yuzden adı gezi olsun yarış olsun tüm aktivitelere katılmaya çalışıyorum.bu sebeple benim gibi yarışa katılan cok sayıda arkadaş vardı.acemilik ve yaptıgım hatalar için üzgünüm.ama yumurtaya kırmadan pişiremezsin:)

son olarak;
insanın sınırlarını zorlaması, bilmesi ve bundan mutluluk duyması, eh birazcık da egosunu tatmin etmesi güzel birşey.ama abartmaya gerek yok bence:)iletişimi unutmamamız dileğiyle...

Ben ukalalık olarak algılamadım dediklerinizi kendinizi ifade etmişsiniz saygı duyarım bende yakından tanıdığım bazı insanları ve ortamları size tanıtmak istedim sadece size ilginç gelen şeylerin sebeplerini açıklamaya çalıştım... Zaten forumların amacıda bu değil mi karşılıklı bilgi ve fikir paylaşımı iyi forumlar...

ben daha yarış başlamadan zipleri falçata ile kesmeye çalışırken lastiğimi deldim:boese157: saolsunlar birçok kişi geldi we yardım etmeye çalıştılar we sonunda çözümü kesik yerin içine vida sokarak bulduk:D we allahtan vida tuttu bende yarışa katılabildim..

yarış çok güzeldi ,organizasyon çok iyiydi özellikle geminin içindeki içicekler ve yiyecekler aşırı miktarda olduğu için bitmedi bile.yeni insanlarla tanışmak adına çok güzel bir organizasyondu tabi birde kendi performansınızı we sınırlarınızı anlayabiliceğiniz bir yarıştı.organizasyonun bnce iki eksiği wardı 1.burgaz adadaki ikinci anahtarı basmamız için olan yer bence çok saçma biryerdeydi çünkü ön vitesim 3 teyken yokuş aşşağı asılmıştım ve biranda ''durun'' diye bağıran iki kişiyi görünce asıldım frenlere anahtarı okuttum ama bir baktım yokuş,ön vitesim de 3 te olunca kalkamadım bisikletten inip vitesimi düzeltmem gerekti. 2. si de 1-2 yerde işaretler yoktu,saolsunlar çewredeki insanlara sorarak yolu öğrenebildik.bunlar olabilecek hatalar fakat daha dikkatli olunması gerek bu konularda.

• Beğen
Tepkiler: cazgır
@msd_57

geçmiş olsun dostum
sende bir şey yoksa gerisi tefferuat
gemide seni göremeyince şaşırdım sonra öğrendim kaza olayını
kendine iyi bak görüşürüz

• Beğen
Tepkiler: msd_57
yarışmayla ilgili fotoğraf bulan veya çekenlerden de haber bekliyoruz ;)

@masculine
Acemiliği hiç düşünmeyin. Hatalar ise kalıcı sakatlığa mahal vermediyse önemi yok.

Bizim gibi bisikletçiler için bu tip organizasyonların önemi büyük. "Biz" diye bahsettiğim kümenin sizin gibi katılımcılarla büyümesi. Her sene artıyor ve giderek de artacak.

son olarak;
insanın sınırlarını zorlaması, bilmesi ve bundan mutluluk duyması, eh birazcık da egosunu tatmin etmesi güzel birşey.ama abartmaya gerek yok bence:)iletişimi unutmamamız dileğiyle...
Elbette olay bu zaten. Hayat rutininin dışında olan etkinlikler bizi daha çok mutlu ediyor. Ben bunu en çok Baba dağının zirvesine bisikletle çıktığımda yaşamıştım. Hala bahsedilğinde insanlar anlamakta güçlük çekiyor. Belki de biraz salakça orada pedal basmak ama beni ben yapan olaylardan biridir hayatımda.

Sonuç olarak aramıza hoşgeldin.

Bu arada ben ne yazıkki o gün yarışa katılamadım. Ama inşallah bu pazar kapadokyada yarışıyor olacağım.

Değinmek istediğim son nokta ise, dağ bisikletçilerinin birbirine gerçekten yardım eden insanlar olduğunun altını çizmek. Belki de (dağcılık hariç) hiç bir başka disiplinde olmayan bir yardımlaşma var. Hatta bazen kendimizi o kadar kaybederiz ki diskalifiye bile olmamıza sebep olur. ;)

Arkadaslar,
Toplam kac kisi vardi bu yarista?
Bazi 300 lu numaralar goruyorum fotolarda.

ilk feribotun dışında kalanları hesaba katarak biz 190-200 kişi vardı gibi düşündük. kesin sayıyı, kazananları vs açıklasalar internette süper olur.

evet mesela ben 368 numaraydım ama numara kadar katılımcı yoktu, 200ü anca geçmiştir..

Tayfur kardeş yarışın başında duyduguma göre 168 kişi katılmış..Gerisini bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: tayfur
@masculine

selamlar o beyaz formalı scott lardan birisi de benim zaten digerleri de takım arkadaslarım..eger yarışma ortamındaki mücadelemiz veya parkurdaki agresiflikler (kişilere karşı degil) dışında bir yanlışlık olduysa bunun ne oldugunu bilmek isterim.. sizi tanımıyorum ama bizi tanıyan bütün bisikletçiler nasıl bir takım ve nası kişiler oldugumuzu herhalde biliyordur..

bunun dışında yarışa gelirsek bazı işaretleme eksikleri dışında bence çok eglenceli ve zevkli bi organizasyondu..söylenene göre 250 civarı katılım olmuş ben de finiş çizgisini 7. geçtiğim için mutlu oldum..büyükada parkurunun bir kısmını daha onceden bilsek de parkurları daha once calışmadan yarışmak ayrı bir renk kattı..redbull a ve bütün emegi geçenlere teşekkürler..katılan ve katılamayıp bu haberleri okuyanlar 2. geç kalma yarışını iple çekecek sanırım..:)

@ibrahim89Elbette İbrahim, bence aranızdan hiç biri hakkında kötü bir yorum yapılamaz. Tereddüte mahal yok. Büyük ihtimal, aranızdaki samimiyetten dolayı dışardan yanlış anlaşılma olmuştur. Hoş, beyaz formalı olmasam dahi ben de orta olsam aynı samimiyeti yaşıyor olacaktım. Bu dağ bisikletinin en sevdiğim yanı, yardımlaşma ve düzeyli samimiyetle birlikte mücadele de birarada.

Ve iyi haber, bu haftasonu Kapadokyada beş sene ara verdikten sonra start alıyorum. Sizin Kaptan çekinsin benden. ;)

Geri