Scudo Sports

Redbull-22Haziran

@duyguny

Redbull'u lekelemeye çalışan yok
sürpriz bi parkur diye bişey varmı ?? sanki arkadaşlar arasında yarışıyoruz :D

Scudo
@athletic

:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

Ödül ve detaylar hakkında açıklamalar başladı.

Ödül

Büyükada’daki finalde ilk üçe girmeyi başaran bisikletçileri sürpriz ödüller bekliyor! Bu kıyasıya mücadele de 1.liği alacak yarışmacı ise, SCOTT YZ05 marka bisikletin sahibi olacak. Ödül törenini keyifli bir geri dönüş partisi izleyecek.
Ada sahillerinde bekliyoruz, başarılar...

Detaylar

Katılımın serbest olduğu yarışmaya hem kadın hem erkek yarışmacılar davetli.16 yaşından küçükler yarışa katılamıyor. 16-18 yaş arası ise ebeveynlerinin onayı ile katılabilmekteler. Katılım ücreti, önceden gönderilen başvurular için 5 YTL, organizasyon sabahı kayıt masasından yapılan başvurular için 10 YTL’dir.
Önceden yapılan başvurular için katılım ücretinin aşağıda bilgisi verilen hesap numarasına yatırılması gerekmektedir.
Doldurulan başvuru formları, ödemenin yapıldığına dair dekont ile birlikte gönderildiği taktirde değerlendirmeye alınacaktır.
Başvuru formunu sitemizden download edip, başvuru ücretinin yapıldığına dair dekont ile birlikte; 0216 540 49 77'ye fakslayabilir ya da geckalma@tr.redbull.com adresine 20 Haziran Cuma günü 18.00'a kadar e-mail olarak gönderebilirsiniz.
Ayrıca aşağıda listesi bulunan partner mağazalarda başvuru ücretini ödeyerek başvurunuzu yapabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için:
Bora Demir - Caner Odabaşoğlu / 02122817975
Banka Hesap Bilgileri:
Finansbank Metrocity Şube (şb kodu 971)
Hesap adı: Macera Akademisi
Hesap Rumuzu: Geç Kalma Hesap no: 18349786
IBAN: TR98 0011 1000 0000 0018 3497 86

PARTNER MAĞAZALAR LİSTESİ

Yeşil Bisiklet; Lalezar S.8, Selamiçeşme/ 0216 363 5836 www.yesilbisiklet.com
Delta Bisiklet;Bağdat Caddesi 13/1 Kızıltoprak / 0216 450 6630 www.deltabisiklet.com
Kaçkar Bisiklet; Zühtü Paşa Mah. Kolej Sok. Melek Apt. No:2 Kızıltoprak / 0216 414 9581 www.kackarbisiklet.com
Kaçkar Bisiklet; Palanga Cad. Taşbasamak Sok. no:13 Ortaköy / 0212 258 0291 www.kackarbisiklet.com
Bike&Outdoor; İskele Cad. Cevizlik Mah. No: 14 34142 Bakırköy / 0212 660 0307 www.bikeandoutdoor.com
Bike&Outdoor; Barbaros Bulvarı No: 63 Beşiktaş / 0212 259 7476 www.bikeandoutdoor.com
Velespit; Bağdat Cad. No:49 Kızıltoprak / 0216 337 9660 www.velespit.com
Ansal; Koşuyolu Mah. Dr.Eyüp Aksoy Cad. No.49 Kadıköy / 0216 340 8935 www.ansalspor.com
Adrenalin; Ortabahçe cad. Büyük Beşiktaş Çarşısı ptt katı no:19 Beşiktaş / 0212 260 6002 www.adrenalin.com adrenalin@adrenalin.com.tr
Adrenalin; Mümin Deresi Sk. No:39 Sahrayıcedid / 0216 386 3335
Adrenalin; Kuşdili cad. Hasıcıbaşı sok. no:18/A-B Kadıköy / 0216 414 1141
Aktif Pedal; Aytar Cad. No. 7 Levent/ 0212 282 7340 www.aktifpedal.com
Aktif Pedal; Cemil Topuzlu Cad. No: 83/2 Caddebostan / 0216 411 0395

RED BULL GEÇ KALMA YARIŞ KURALLARI

1. Start toplu olarak verilecektir.

2. Yarışmaya sadece 26inch jantlı dağ bisikletleri katılabilecek, diğer tekerlek ebatlı bisikletler alınmayacaktır.

3. Yarışmada yer alabilmek için 18 yaş üstü sporcuların yarışma formunu okuyarak imzalamaları gerekmektedir.18 yaşın altındaki sporcular ebeveynlerinin onayı ile yarışa katılabileceklerdir.

4. Yarışmaya katılım ücretlidir. 20 Haziran tarihine yapılan kayıtlar ERKEN KAYIT olup ücreti 5 YTLdir. 21 ve 22 Haziran'da, Yarışma merkezinde ilan edilen saatlerde yapılacak kayıtlar GEÇ KAYIT olup ücreti 10 YTLdir.
5. ERKEN KAYIT yaptıran yarışmacılar yarış kiti ve plakalıklarını 21 Haziran Cumartesi günü saat 10:00-18:00 arasında yarışma günü 07:30-08:00 arasında Caddebostan Red Bull Geç Kalma çıkış alanında kurulan masadan teslim alırlar.

6. GEÇ KAYIT lar 21 Haziran Cumartesi günü saat 10:00-17:00 arasında veya yarış günü saat 08:00-09:00 arasında Caddebostan Red Bull Geç Kalma çıkış alanında kurulan kayıt masalarında yapılacaktır. Plakalık ve yarışmacı kitleri de buradan temin edilebilecektir.

7. Yukarıdaki gün ve saatler dışında yarış kiti ve plakalık teslimatı yapılmaz. Plakalık ve yarış kitini teslim almamış yarışmacılar kayıt yaptırmış bile olsalar katılım hakkını kaybederler. Organizatör şehir dışından yarışa katılacak yarışmacılar için özel uygulama yapma hakkını saklı tutar.

8. Yarış başlangıç saati 09:30’dur. Başlangıç Yeri: Caddebostan Red Bull Geç Kalma Çıkış alanıdır.

9. Yarış etaplar halinde olacaktır. Yarışmacıların belirlenen parkur sınırlarında kalarak bütün kapıları sırasıyla geçmesi gerekmektedir.

10. Yarışmacılar yarışma boyunca plakalıklarını bisikletin üzerinde bulunduracaklardır.

11. Bütün yarışmacıların yarış boyunca BİSİKLET KASKI takmaları zorunludur.

12. Yarışmada Centilmenlik ve Fairplay ön plandadır.

13. Yarışma Bay ve Bayan olarak ayrılmayıp , yaş kategorileri olmayacaktır. Tüm kapılardan gecen ve parkuru kurallar dâhilinde tamamlayarak VARIŞ'a gelen ilk sporcu birinci olacaktır. Kural hatası yapan yarışmacı diskalifiye olacaktır.

14. Yarışmacılar gün içinde ihtiyaç duyacağı yiyecek ve sıvı ihtiyaçlarını yanlarında bulunduracaklardır.

15. Feribot içinde yarışmacıların tüketmesi için Su ve Red Bull bulundurulacaktır.

16. Yarışmacılar gün içinde yaşayabilecekleri teknik arızaları kendileri çözer veya feribotta diğer yarışmacılardan yardım alabilir. Feribota teknik destek ekibi alınmaz, organizatör tarafından teknik destek hizmeti verilmez.
17. Sporcuların Çarpmalardan ve Fiziksel Çarpışmalardan Kaçınmaları gerekmektedir. Gerçekleşebilecek riskler yarışmacıların kendi sorumluluğundadır, Red Bull, sponsorlar veya organizasyon sorumlu tutulamaz.

18. Caddebostan-Maltepe ve Adalar parkurlarında, parkura girebilecek taşıt ve 3. kişilere karşı dikkatli olmak ve kazaya sebep vermemek yarışmacıların sorumluluğundadır.

19. Maltepe iskelesinde Adalar parkurlarına gitmeye hak kazanacak kişiler feribota binen ilk 150 kişidir.

20. Burgaz Ada’dan Heybeliada’ya feribota verilen zamanlama dahilinde binen ilk 100 sporcu binebilecek ve bir sonraki etapta yarışa devam etme hakkı kazanabileceklerdir.

21. Heybeliada’dan Büyükada’ya ise feribota verilen zamanlama dahilindebinen ilk 50 sporcu binebilecek ve final etabında yarışa devam etme hakkı kazanabileceklerdir.

22. Adalar etaplarına devam edecek olacak ilk 150 yarışmacının zaman ve nokta kontrolleri SportIdent elektronik kontrol sistemi ile yapılacaktır.

23. Yarışmacılar parkur dışına çıkıp ayrı bir yoldan giderlerse otomatik olarak eleneceklerdir.

24. Antrenman imkanları ileride açıklanacaktır.

25. Yarış kuralları, yarışma parkuru ve yarışma tarihi organizatör firma tarafından yenilenebilir ya da değiştirilebilinir.

26. Katılımcı, yarışma formunu doldurmak ve başvuru yapmak ile, yukarıdaki tüm maddeleri kabul ettiğini beyan eder.

arkadaşlar gercek bir macera bizi bekliyor
şimdiden sabırsızlanıyorum

sanırım katılıyorum:) Konakmlama Sorunun Çözdümmü Ebeveynden İzin Çıktı:)

bence süper ve çok çekişmeli bi yarış olacagından eminim ve bende katılmayı düşünüyorum ama ilk 150'ye girebilirimde sonrasını bende bilmiyorum.. :)

istanbulda olsam kesinlikle katılırdım istanbullu arkadaşların katılmasını tavsiye eder ve katılımcılara şimdiden başarılar dilerim

@robotix

Yarışa katılacaklara tavsiyem ; yarış esnasında ve yarış sonrasında yüksek dozda kafein içeren enerji içeceklerini tüketmeyin.
Kafein , kalp atım hızını ve solunum hızını arttırır , ayrıca merkezi sinir sistemine etki ederek beyne gelen ve beyinden yola çıkan sinyallerin iletim hızını da arttırır. Red Bull gibi enerji içecekleri ilk bakışta performans arttırıcı bir ürün gibi gözükse de kafeinin diüretik (yani idrar arttırıcı) bir madde olması yarış esnasında daha fazla su ve mineral kaybetmenize neden oluyor. Bu da performansınızın düşmesine neden olur.

yarış kiti derken anlamadım neymiş bu yarş kiti
bilen varmı

yarışda hiç katagori olıyacakmış. oh ne ala :) biz direk izleyelim. birde çekirdek alalım yanımıza çıtlaya çıtlaya geçeriz kapılardan..:)) :D

bike & outdoor yada kaçkar yarışları bile buna 1000 basar kanımca :D

@sertacr88

Öyle düşünmeyelim arkadaşlar bu tarz yarışlar "herkes eşit" mantığıyla yapılan yarışlar.Harika birşey bence

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Avrupada parkuru bilmeden yarışılan yarışlar koşuluyor arkadaşlar insanlar parkuru bilmeden gidiyorlar ve ellerinden gelen en hızlı şekilde etabı geçip bir sonraki tur katılmaya hak kazanmaya çalışıyorlar...

Bence burada parkurun açıklanmaması tamamen eşitliği sağlamak amacıyla... İstanbuldan gelecek yada adalara vs. gitme imkanı olmayan kişiler ile bu imkanı olan kişileri eşitlemek...

Çünkü bu yarışa katılacak razide teknik yetisi oldukça fazla olan insanlar olacak ve pnlar için parkurda bir tur bile atmak hiç bilmemeye göre gerçekten büyük fark ettirecektir... Ama bilmezlerse teknikleride olsa bir nebze yavaş gidecekler ve bi eşitlenme ortamı oluşacak bence gayet mantıklı...

Siz parkurunuza takılmaytın pedalınıza basın ve eğlenin ama cınızı ödül kazanmak değil bu organizasyonda eğlenmek olsun çünkü yapılma amacı bu...

bence bu yarış cidden mükemmel katagori meselesi ilk başta bnmde kafama yatmadı ama snra herkes eşittir mantığıyla çözdüm :) fakat beni endişelendiren tek bir konu war o da çıkış . 250 - 300 kişi start aldığımızda eğer tecrübesiz rakiplerimizde olursa onlar ile gidon gidona girip düşmek wede arkadakilerin de benim üstüme düşebiliceini aklmıa geldiinde oldukça korktum:eek:

İnşallah ben bile katılıcam Street/fr bisikletimle :) 14" kadromla sele borusunu sonuna kadar kaldırınca elimden geldikçe sizinle pedallicam

arkadaşlar, ülkemizde herkesin çekinmeden katılabileceği bu tür bisiklet etkinliklerine ihtiyaç vardı. avrupa'da bunlar sürekli yapılıyor. insanlar teknik bilgiye sahip olsun-olmasın, profesyonel veya amatör sırf eğlence ve aktivite amacıyla bu yarışlara katılıyorlar ve bunun için ülke ülke dolaşanlar var. ülkemizde bu tür etkinliklerin yapılmasının iki önemli avantajı var bence. bunlardan biri REDBULL gibi önemli bir markanın sponsorluğunda düzenlenmesi nedeniyle yurtdışında ülkemizin adının etkinliklerle yer alması.. diğeri ise bisikleti sadece gezi aracı olarak bilen kişilerin, bu aracın aslında daha farklı şekillerde de kullanıldığını görmesi ve bisiklete bakış açılarının değişmesi..

ben bir yarışçıyım ve benim yaşadığım yerde bisiklete binmem hala gereksiz, boş görülüyor ve "bırak şu çocuk oyuncağını" diyorlar. cevabını alsalar da insanlarımızın bilinçlenmesi için kendilerinin yaşaması gerekir. bu nedenle "eşit haklarda" katılım sağlanması çok güzel bir uygulama bence. sonuçta bu federasyon yarışı değil.. orada buluşup hep birlikte eğlenmek dileğiyle...

Çok fazla kayıt yok diye duymuştum, doğru mu? 50-60 kişi anca olur dedi bana birileri.

bende katılıyorum aksilik olmassa :)
avrupa yakasından topluca geçiş organize edelim

bence de iyi bir organizasyon olacak
ama sanki scott takımına antreman olsun diye yapılmış gibi
bizler çerez niyetine katılalım şimdiden kimlerin ne derece yapacağı az çok belli gibi

Geri