SlowButProud
Daimi Üye
- Tepki
- 548
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ramazan ayında bisiklet sürerken dikkat edilecek en önemli unsur, kesinlikle trafikte çılgına dönen oruçlu ve öfkeli sürücülerdir. Birde bu ayda bisikletle gezene mekkeli müşrik gözüyle bakan ve bunu bisikletliye, tavırlarıyla ve aracıyla yansıtanlardır.
Bunun bi de "bende şeker var" versiyonu var. Adam her türlü ahlaksızlığı pisliği yapıyor sonra "bende şeker var ya kusura bakma" diyor.İnsanların davranışlarını kontrol edememesini oruçlu olmaya ya da açlık ve susuzluğa vurmasını hep saçma ve yanlış buldum, bas bayağı huysuzluk, ve ahlak yoksunluğu...
o kişinin mesela dayak yeme ihtimali olsa o hareketleri yapmaz, o zaman şeker hastalığı ortadan kalkıyor mu mesela.Bunun bi de "bende şeker var" versiyonu var. Adam her türlü ahlaksızlığı pisliği yapıyor sonra "bende şeker var ya kusura bakma" diyor.
Son çalıştığım firmada bunlardan anlamsız şekilde çok vardı, dayak değil ama sözleşmeleri haklı sebeple fesh edilenler olmasına rağmen feyz almadılar. Benim şahsen yaşadığım bi örnek; hammadde karışımı yapan ustaya yanlış karışım yaptığını söylediğimde yaşımdan girip ebeme kadar gitmişti, 5 dakika sonra yine aynı muhabbet, “abi bende şeker var kusura bakma”.Reis de dedi güncelleme lazım dine, bu çağda oruç uygulanabilir değil, çoğu din bu tarz gelenekleri güncelledi. Bakınız protestanlık, faiz ve bankerliğin avrupada gelişimi.
o kişinin mesela dayak yeme ihtimali olsa o hareketleri yapmaz, o zaman şeker hastalığı ortadan kalkıyor mu mesela.
Diyorum abi bizim insanlar sadece dayaktan anlar çünkü ailelerinden öyle öğreniyorlar, o yüzden esnaf çırağını döve döve eğitir, kurumsal firmalarda dayak olmadığı için işler yürümüyor.Son çalıştığım firmada bunlardan anlamsız şekilde çok vardı, dayak değil ama sözleşmeleri haklı sebeple fesh edilenler olmasına rağmen feyz almadılar. Benim şahsen yaşadığım bi örnek; hammadde karışımı yapan ustaya yanlış karışım yaptığını söylediğimde yaşımdan girip ebeme kadar gitmişti, 5 dakika sonra yine aynı muhabbet, “abi bende şeker var kusura bakma”.
Katiliyorum, millet saga sola saldirmak icin orucu bahane ediyor.İnsanların davranışlarını kontrol edememesini oruçlu olmaya ya da açlık ve susuzluğa vurmasını hep saçma ve yanlış buldum, bas bayağı huysuzluk, ve ahlak yoksunluğu...
Yarasanın gözü güneşte görmüyorsa güneşin ne kabahati var denir bu duruma.Katiliyorum, millet saga sola saldirmak icin orucu bahane ediyor.